Filmy/Seriale 603816 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 603816

Odpowiedzi 1647

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie wiem kto ich liczył, ale jak na piętrowy dom szeregowy z dużym salonem, kuchnią i trzema pokojami to przejść się nie dało. Kiedy stwierdziłem, że szybciej będzie pójść do domu do własnego kibla niż czekać w kolejce, w drzwiach mijałem się z policją. Nie było już do czego wracać :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Nie wiem kto ich liczył, ale jak na piętrowy dom szeregowy z dużym salonem, kuchnią i trzema pokojami to przejść się nie dało. Kiedy stwierdziłem, że szybciej będzie pójść do domu do własnego kibla niż czekać w kolejce, w drzwiach mijałem się z policją. Nie było już do czego wracać :lol2:

Właśnie tak podejrzewałem  :lol:

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Filmy
#522 2012-10-04, 06:33(Ostatnia zmiana: 2012-10-04, 06:33)
Nie wiem czy wiecie ale w Grudniu wychodzi Hobbit  :lol:  Zapowiada się ciekawie ,że aż nie moge się doczekać
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=Uc1F196Y53Q
[/media]

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Filmy
#523 2012-10-04, 08:20(Ostatnia zmiana: 2012-10-04, 08:28)
Nie, nikt po prostu nie wie, że Hobbit będzie w tym roku
Zresztą jeżeli już, to byś wstawił nowszy trailer

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=7fNZRlbkLO8
[/media]

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie, nikt po prostu nie wie, że Hobbit będzie w tym roku
Zresztą jeżeli już, to byś wstawił nowszy trailer

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=7fNZRlbkLO8
[/media]
Nawet o nim nie wiedziałem :lol2:

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapowiada się ciekawie  
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=Xx1pFRucpZk
[/media]

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wygląda zajebiście, do tego po pięciu minutach trailera wciąż nie wiadomo o co chodzi. Jestem co najmniej zafascynowany. Ciekawe jak rozwiążą to czasowo, wątków wydaje się wiele, a więc podejrzewam, że może to trwać koło trzech godzin.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Filmy
#527 2012-10-08, 19:28(Ostatnia zmiana: 2012-10-08, 19:30)
Dokładnie, film ma trwać   2 godziny 44 minuty, premiera w Polsce będzie 9 listopada
Lepiej Ci kyro będzie tu wpaść, bo premiera w Wielkiej Brytanii 22 lutego 2013 według  filmwebu

kazzmir
  • Gość
odgrzebałem kilka starszych i nowszych dobrych filmów: constantine, anonymous, contagion, munich, snake eyes, state of play, the good thief, the hunting party, vidocq, what just happend

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Filmy
#529 2012-10-13, 13:54(Ostatnia zmiana: 2012-10-13, 13:55)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=LlbN5cQKZik
#![/media]
I kolejny trailer filmu który wydaje się fajny (dla mnie)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Widziałem trailer tego już parę miesięcy temu. Ryan Gosling i Sean Penn, zapowiada się zajebiście.

Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Filmy
#531 2012-10-14, 16:53(Ostatnia zmiana: 2012-10-14, 16:54)
Ostatnio oglądałem Baby Są Jakieś Inne reżyserii Marka Koterskiego. Bardzo dobry film. Pierwsze co rzuca się w oczy, to bardzo charakterystyczne dialogi z których znany jest Koterski - powtórzenia, błędy składniowe, stylistyczne. Właściwie nie jest to film dla każdego - przez cały czas kolesie (jeden z nich, z nieznanych dla mnie przyczyn, cholernie kojarzy mi się zresztą z meatem poznanym w realu :lol2: ) właściwie jadą autem i rozmawiają sobie o kobietach, o nieudanych miłościach, seksie, dzieciach, sprawach przyziemnych etc. Takie zawodzenie samczych malkontentów przed 50 - oprawione fajnymi dialogami i kilkoma pobocznymi wątkami. Tak jak nie jestem zwolennikiem polskiego kina, tak ten mogę polecić z pełną premedytacją - choć, jak mówiłem, nie jest to film w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Rzadko widuje się takie rzeczy, za co ogromny plus.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Filmy
#532 2012-10-18, 15:05(Ostatnia zmiana: 2012-10-18, 15:06)
http://carrycoalstonewcastle.tumblr.com/post/33160933184/bitwa-pod-wiedniem-czy-tez-bardziej-chwytliwy
Byłem na tym filmie dzisiaj razem z klasą. Wcześniej zbakałem się dla lepszego efektu.
NIESAMOWITA beka ze scenariusza i grafiki. Polecam! :)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
The Bucket List, bardzo dobry, polecam. Jack Nicholson i Morgan Freeman.

Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
The Bucket List, bardzo dobry, polecam. Jack Nicholson i Morgan Freeman.
WNN też poleca, nawet nie miałem o czym marudzić.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obejrzałem właśnie "Excision" i był to jeden z najbardziej pojebanych filmów jakie kiedykolwiek widziałem. Jest to niby komedio-horror, ale w sumie tych horrorowych rzeczy dużo w nim nie ma. Wykonanie nie było najlepsze i film był do bólu głupi, jednakże na pewno jest to kino warte obejrzenia - ot chociażby dla samego faktu zobaczenia, jakie posrane pomysły rodzą się w umysłach innych ludzi.

Spoiler

Mark Twain

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z takich horroro-komedii podobał mi się film "Feast" - "Krwawa uczta" - zajebisty pomysł :)  Uśmiałem się i o dziwo jakieś tam napięcie też było... W tym połączeniu dobre też są: Pogromcy duchów, Przerażacze(z Michael J.Fox), Noc żywych kretynów(zajebisty, choć niemiecki :wink:  i to bardziej komedia niż horror, ale fajna), Gobliny i Crittersy ;p  (za dzieciaka się bałem ;p ), no i oczywiście Martwica Mózgu...

Elo

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cokolwiek na ten wieczór w depresyjnym "ambitnym" klimacie. Chętnie obejrzę również ciekawe sf, tylko proszę bez oczywistości bo jasnym jest że pewnie je oglądałem. Wszelkie batmany i awengersy rzecz jasna wypierdalać.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Filmy
#538 2012-11-11, 20:19(Ostatnia zmiana: 2012-11-11, 20:20)
Wszelkie batmany i awengersy rzecz jasna wypierdalać.
Iron Man 1 & 2 :I I mów co chcesz, ale te akurat są fajne.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Underworld, Zielona Mila, Kroniki Riddcka. Najbardziej polecam to ostatnie.

0 użytkowników
Do góry