Filmy/Seriale 597053 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 597053

Odpowiedzi 1647

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Nie wiem czemu jeszcze tego tutaj nie polecałem. Przypomniałem sobie dzisiaj mało znany lecz zajebisty serial: The Wire. Poleceam bardzo bardzo, kilka niespoilerujących scen na zachętę:

https://www.youtube.com/watch?v=LN5eYFH8HZ8

https://www.youtube.com/watch?v=eHeqeiIQt34

https://www.youtube.com/watch?v=y0mxz2-AQ64

https://www.youtube.com/watch?v=AJ5aIvjNgao

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Znalazłem świetny dokument który naprawdę warto obejrzeć:
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=92PIuOx_2sc
[/media]

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Polecam gorąco film "Fałszerze" (Die Fälscher/The Counterfeiters):

http://www.imdb.com/title/tt0813547/

Miałem go od dawna na kompie, ale ktoś mi powiedział że to polskie więc nie ruszałem :lol2:  Wczoraj obejrzałem, po czym byłem w stanie wyszeptać tylko "ja pierdolę" i zacząłem oglądać od początku. Jak znajdę chwilę obejrzę jeszcze raz. Wykurwiony.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tajemnica Sagali. Moje dzieciństwo, chlip... :'(

https://www.youtube.com/watch?v=NZbsMdm6TlY

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pamiętam, puszczali na zmianę z wiedźminem :D

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pamiętam, puszczali na zmianę z wiedźminem :D
i jeszcze gwiezdnym piratem, maszyną zmian... WOW chyba leciał w niedzielę, bo w sobotę rano był disney i Timon i Pumba, Alladyn, Kacza Paczka. Nie pamiętam, kiedy leciało "Kochanie Zmniejszyłem Dzieciaki" i "Komputer w Trampkach":( Może też w sobotę? Ale może i w tygodniu, nie chodziłem do przedszkola ze względu na stan zdrowia, więc możliwe...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
"Kochanie Zmniejszyłem Dzieciaki"
Sobota, godzina 11:00. Tak samo bajki Hanna-Barbera.

A "Dwa światy"? To był rozkwrv.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Był też taki, no ten... <imie>, wirus komputerowy, którego jakiś dzieciak trzymał w walizce jako latającą świecącą kule :lol2:  jak to się nazywało?

makin' bacon

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Kojarzy ktoś serial o dzieciaku, który miał w domu po kątach pochowane "oczy", które za kamery robiły czy coś takiego? :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Był też taki, no ten... <imie>, wirus komputerowy, którego jakiś dzieciak trzymał w walizce jako latającą świecącą kule :lol2:  jak to się nazywało?
WOW

Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
aaaaaaaa no rzeczywiście, to xD
uwielbiałem ten serial, miałem parę odcinków jeszcze na kasetach VHS nagrywanych z TV :lol2:

makin' bacon

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Tajemnica Sagali. Moje dzieciństwo, chlip... :'(

Film słaby, ale czego w sumie można było się spodziewać po polskim filmie fantasy z 1996 roku. Ma za to fajną muzyczkę i klimat :D

Kiedyś to się oglądało legendarnego Chucka...  :ok:  
https://www.youtube.com/watch?v=LzKutkE-1zo

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Filmy
#352 2012-03-23, 20:21(Ostatnia zmiana: 2012-03-23, 20:24)
Kiedyś to się oglądało legendarnego Chucka... :ok:  
Knight Ridera, MacGyvera, Robin Hooda (takiego magicznego : |), Herculesa, Słoneczny Patrol nie oglądałem, Xene, Świat wg Bundich, Kleopatra 2525 : D
https://www.youtube.com/watch?v=0Hn-Sj3xhfs

edit. no i Drużyna-A, zapomniałem :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chcialem zrobic podobna liste ale bylem zbyt leniwy :lol2:

Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Filmy
#354 2012-03-24, 13:20(Ostatnia zmiana: 2012-03-24, 13:21)
Xene

To ta babka z fajnymi cyckami co rzucała frisbee?

A propos filmow. Bylem ostatnio na "Jutro będzie lepiej". Znacie? Jakie macie o nim zdanie? :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Filmy
#355 2012-03-24, 13:21(Ostatnia zmiana: 2012-03-24, 13:24)
To ta babka z fajnymi cyckami co rzucała frisbee?
Tak :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mnie ta ruda zawsze podniecała :D

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Gruz 200 / Ładunek 200

Dawno nie obejrzałem nic tak świetnego a na palcach jednej ręki można policzyć pozycje do których wracałem nawet po długim okresie. Na ten film miałem ponowną ochotę zaraz po jego zakończeniu. Świetny obraz przy którym bledną nawet najbardziej kreatywne wyobrażenia kloaki. Syf, absurdalność i surowość jaka bije z tego obrazu rozpierdala na łopatki i mieli dupą współczesne kino amerykańskie a nawet zachodnioeuropejskie, które nawet w jakiś sposób próbują odejść od wszechobecnej grzeczności i społecznej tandety preferowanej w tego typu produkcjach. Uwielbiam ruskie kino.

kazzmir
  • Gość
Uwielbiam ruskie kino.

zgadzam się, ogólnie rosyjskie kino jest niedocenione.
a w kwestii amerykańskich głupot, byłem wczoraj na wrath of titans, jak ktoś lubi epickie efekty specjalne i niekoniecznie epicką fabułę to polecam :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
zgadzam się, ogólnie rosyjskie kino jest niedocenione.

Nie tyle niedocenione co leży w innej sferze kulturowo mentalnej. Od dawna wiadomo, że europa a zwłaszcza polska ssie kutasa ameryce i objawia się to również we wzorcach kulturowych, muzyce, filmie - ta sama lub podobna papka. W rosji ta popkultura też jest nieudolnie kalkowana (np. w muzyce), jednak zawsze mniej lub bardziej nasiąka to ich specyfiką - coś z czego inni poza rosjanami się śmieją a polacy, w swoim przypadku wstydzą. U nas szczytem polotu jest jakieś kurwa zakopower :facepalm:  i tyle w tej kwestii. To kino do innego odbiorcy. Proste, surowe, brutalistyczne i bez pierdolenia. Powstają filmy ciekawe, w których nie trzeba się nawet doszukiwać ukrytego sensu czy morału bo sam obraz w stosunku do kina popularnego jest wielką ciekawostką.

Z ostatnich ruskich lepszych, które mi zapadły polecam również Kraj. Masz coś kazz do polecenia?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry