Niestety tematy wspomnianych bitew są dość mizerne. Jeśli ktoś da temat "fontanna" to nie da rady zrobić nic innego niż fontanna. Jeśli jest "broń palna" to nie zrobię nic innego niż broń palna (chociaż tutaj jest szersze pole do popisu).
Chyba właśnie o to chodzi. Po pierwsze, konkretna tematyka ułatwia późniejsze porównywanie prac. Po drugie, ważniejsze, taka właśnie jest specyfika gameartu: jeśli miałbyś gdzieś pracować jako grafik gameartowy, to będziesz dostawał konkretne zlecenia. Pracodawca nie będzie Ci mówił "wymodeluj mi
Wolność", tylko powie jaki chce model, jak ma wyglądać, jakich map masz użyć, w jakim tricouncie się zmieścić (chociaż te kwestie może bardziej powinieneś już po pewnym czasie wiedzieć sam) i jaki jest deadline. Jeśli więc mamy się bawić w gameart, to tylko w ten sposób.
Może powinniście być bardziej kreatywni?
Mieliśmy tu jednego kreatywnego. Lepiej omijaj to słowo na tym forum
Więc jeszcze raz - przemyślcie dokładnie swój temat, bo wieje tutaj nudą.
Mógłbym wymyśleć setki tematów, które wydają mi się ciekawe. Zarówno "Wolność", jak i "Broń zniszczenia" wydają mi się nudne, bo ich robienie do niczego nie prowadzi.
BTW, mam taki pomysł. Co wy na to, żeby w dziale twórczości własnej stworzyć dział w którym każdy z userów mógłby zrobić swój temat gdzie prezentowałby swoje prace?
Był już kiedyś taki pomysł, zdaje się że nie został jakoś zbytnio na forum szeroko wprowadzony, a szkoda. Sam jakiś czas temu myślałem, by ponownie poruszyć ten temat.
Prace 3D są o tyle złe, że ktoś wrzuci pracę, potem wrzuci ktoś inny i o tej pierwszej się zapomina. Wszystko gubi się w bałaganie, prowadzi się kilka dyskusji na raz i w rezultacie żadna z tych dyskusji się nie rozwija. Osobne tematy dla poszczególnych osób czy nawet prac (takich większych, gdzie warto pokazać WIPy) to jak najbardziej dobre rozwiązanie.
Ogółem np taki temat jak starożytna grecja był by fajny xd jedni wymodelowali by np Erechtejon albo Partenon inni jakiegoś hoplite kolejni jakąś rzeźbę jak Dyskobola albo posąg Zeusa xd ale ogółem to się rozmarzyłem bo wy to co najwyżej wymodelowalibyście mi wazę czarnofigurową albo czerwonofigurową ostatecznie jakiś mieczyk
No to mamy temat na następną Bitwę. Wydaje się ciekawy.
Fahren zawsze może być coś takiego jak 2 nagrody. jedna publiczności druga jury
Było, niewypał, bezsens. Do zastosowania wyłącznie przy specyficznych bitwach, gdzie liczy się nie ogólny efekt, a na przykład poprawność mapy - czyli to, co jest w stanie ocenić tylko ktoś, kto miał z tym do czynienia.
No to mogą być game arty. Nie ja tu ustalam zasady. Nie chodziło mi o to, że jedni robią to a inni co innego. Może być w regulaminie bitwy to, że w bitwie robimy game arty albo nie robimy ich. To już są szczegóły. Po prostu uważam, że przydałaby się tu jakaś swoboda i bitwy dla rozrywki trochę.
Wszystkie bitwy są dla rozrywki, nie ma bitew bez rozrywki. Biorąc jednak pod uwagę to co piszesz i jak o tym piszesz, mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz.
niektórzy użytkownicy będą opowiadać o kolesiostwie, korupcji i bulwersować oraz kłócić o uczciwość oceny.
BYŁO
Dlatego o tym mówię.