Co Ja tu robię czyli - dlaczego 14161 63

O temacie

Autor arwi

Zaczęty 14.12.2010 roku

Wyświetleń 14161

Odpowiedzi 63

arwi

arwi

Użytkownicy
posty14
Propsy2
  • Użytkownicy

arwi

Co Ja tu robię czyli - dlaczego
2010-12-14, 09:26(Ostatnia zmiana: 2010-12-14, 18:39)
Jestem Nowy na tym Forum oraz kompletnym laikiem w moddingu dlatego chciałem się czegoś dowiedzieć i akurat wujek Google mnie tu wepchnął - no jak tu jestem to JESTEM Może odgrzewanie starych tematów nie wnosząc konstruktywnej wypowiedzi to troszkę spamowanie
Mój odnośnik do piosta

Czy na pewno słusznie kolega Wowoz mi pojechał warna może i jestem tu nowy Ale... co mam być biernym czytaczem to po co tu było się rejestrować... a już myślałem że znalazłem forum dla mnie bo jakoś mi zajechało Amator-informatyk (pasjonaci) i teraz to większość już PANY po lub na studiach , Dlaczego piszę ... Hmm... by znowu dostać warna a chciałbym tu dłużej pobyć i może się po udzielać patrząc jako jednak Amator-informatyk to trzeba by było dać szyld wstęp dla tych co wiedzą że je się sztućcami. A ja jestem ten który musi się od nowa uczyć bo ostatnim kompem była AMIGA a teraz synek mnie wkręcił w granie w Gotchic I,II, Mody a jak na Amator-informatyka  łapki swędzą i zacząłem grzebanie.

I tak oto zawędrowałem Za sugestią ADMINISTRACJI do
Mój odnośnik - offtopic

---------------------
Cytat: Avallach link=topic=12331.msg76343#msg76343#msg76343#msg76343 date=1262274597
To forum faktycznie upada (:) ) pogrąża się, nawet w Radzie się już offtopuje  :)
-----------------
Cytat: Avallach link=topic=12331.msg78979#msg78979#msg76343#msg76343 date=1263826971
Można by ewentualnie promować także game developing, jednak jedynym atutem który przyciągnąłby modderów mogłoby być to co urzekło ich w Gothic - możliwość stosunkowo prostego otrzymania jakichś efektów (nie zawsze takich jakich się chciało, ale jednak). Nie trzeba by od razu pisać jakichś fragmentów kodu do opublikowania, można by nawet poszukać czegoś z otwartym kodem i wytłumaczyć podstawy jego działania, możliwości samodzielnego przerabiania i wykorzystywania. Nie musi dawać to specjalnych efektów, ważne żeby pokazać że się da.
Cytat: Avallach link=topic=12331.msg78826#msg78826#msg76343#msg76343 date=1263746445
Nie ma żadnego tutorialu tłumaczącego absolutne podstawy skryptów, takie jak sama składnia, a potem tacy jak WonderiuS dziwią się że brak ; na końcu linii coś przeszkadza.
Cytat: Buła link=topic=12331.msg76361#msg76361#msg76343#msg76343 date=1262278597
Nie mówię że forum upada pod względem popularności. Po prostu przestaje służyć do tego, do czego pierwotnie zostało stworzone. V3Q, nie wiem jak było za czasów MT, ale widzę jak to wygląda teraz. Niby grup moddujących jest sporo, ale jakby przyjrzeć się każdej z osobna i rozliczyć ich z tego co robią, tak jak to kiedyś planował Kazz, to te robiące cokolwiek można by policzyć na palcach jednej ręki.
Pozostali modderzy, którzy nie są podporządkowani żadnym grupom wydają czasem jakieś 10 minutowe mini mody, lub zakładają tematy że robią moda, a tak na prawdę nie robią właściwie nic.
Kiedyś Thoro mówił, że po wydaniu CZ zainteresowanie chwilowo wzrośnie, a potem modding upadnie całkowicie.
Teraz po części zaczynam to rozumieć. Jeśli żadna grupa nie będzie w stanie zastąpić sukcesu jakim teraz może pochwalić się grupa Orca, fani oleją mody, bo nie będzie na co czekać.
Cytat: Mlekor link=topic=12331.msg76364#msg76364#msg76343#msg76343 date=1262279970
To źle? Fani oleją mody, modderzy przestaną tracić czas na staniu w miejscu i powtarzaniu tych samych niezbyt skomplikowanych czynności.

Jechanie po nowych na pewno nie spowoduje wzrostu popularności - jakoś teraz nie mogę znaleźć cytatu ...
Ale... Ale  poco pisze hmm... by wsadzić kij w mrowisko bo ja chcieć miodu a akurat Ula niema pod ręką.

Gothic mi się spodobał jako gierka a jeszcze bardziej móc sobie ja poprawiać hah... a jeszcze ze można to pokazać innym publicznie to już wypas....dajcie czadu czekam na was tutaj a na razie idę mego klona skip#msg76343#msg76343#msg76343#msg76343 date=1262274597]
To forum faktycznie upada (:) ) pogrąża się, nawet w Radzie się już offtopuje  :)
[/quote]
-----------------
Cytat: Avallach link=topic=12331.msg78979#msg78979#msg76343#msg76343 date=1263826971
Można by ewentualnie promować także game developing, jednak jedynym atutem który przyciągnąłby modderów mogłoby być to co urzekło ich w Gothic - możliwość stosunkowo prostego otrzymania jakichś efektów (nie zawsze takich jakich się chciało, ale jednak). Nie trzeba by od razu pisać jakichś fragmentów kodu do opublikowania, można by nawet poszukać czegoś z otwartym kodem i wytłumaczyć podstawy jego działania, możliwości samodzielnego przerabiania i wykorzystywania. Nie musi dawać to specjalnych efektów, ważne żeby pokazać że się da.
Cytat: Avallach link=topic=12331.msg78826#msg78826#msg76343#msg76343 date=1263746445
Nie ma żadnego tutorialu tłumaczącego absolutne podstawy skryptów, takie jak sama składnia, a potem tacy jak WonderiuS dziwią się że brak ; na końcu linii coś przeszkadza.
Cytat: Buła link=topic=12331.msg76361#msg76361#msg76343#msg76343 date=1262278597
Nie mówię że forum upada pod względem popularności. Po prostu przestaje służyć do tego, do czego pierwotnie zostało stworzone. V3Q, nie wiem jak było za czasów MT, ale widzę jak to wygląda teraz. Niby grup moddujących jest sporo, ale jakby przyjrzeć się każdej z osobna i rozliczyć ich z tego co robią, tak jak to kiedyś planował Kazz, to te robiące cokolwiek można by policzyć na palcach jednej ręki.
Pozostali modderzy, którzy nie są podporządkowani żadnym grupom wydają czasem jakieś 10 minutowe mini mody, lub zakładają tematy że robią moda, a tak na prawdę nie robią właściwie nic.
Kiedyś Thoro mówił, że po wydaniu CZ zainteresowanie chwilowo wzrośnie, a potem modding upadnie całkowicie.
Teraz po części zaczynam to rozumieć. Jeśli żadna grupa nie będzie w stanie zastąpić sukcesu jakim teraz może pochwalić się grupa Orca, fani oleją mody, bo nie będzie na co czekać.
Cytat: Mlekor link=topic=12331.msg76364#msg76364#msg76343#msg76343 date=1262279970
To źle? Fani oleją mody, modderzy przestaną tracić czas na staniu w miejscu i powtarzaniu tych samych niezbyt skomplikowanych czynności.

Jechanie po nowych na pewno nie spowoduje wzrostu popularności - jakoś teraz nie mogę znaleźć cytatu ...
Ale... Ale  poco pisze hmm... by wsadzić kij w mrowisko bo ja chcieć miodu a akurat Ula niema pod ręką.

Gothic mi się spodobał jako gierka a jeszcze bardziej móc sobie ja poprawiać hah... a jeszcze ze można to pokazać innym publicznie to już wypas....dajcie czadu czekam na was tutaj a na razie idę mego klona skipa czyli Skeepa zmusić by powiedział coś więcej...

Spoiler
// ************************************************************
//                           EXIT
// ************************************************************

INSTANCE DIA_Addon_Mor_NW_EXIT (C_INFO)
{
   npc         = VLK_1397_Addon_Mor_NW;
   nr         = 999;
   condition   = DIA_Addon_BDT_10018_Torwache_EXIT_Condition;
   information   = DIA_Addon_BDT_10018_Torwache_EXIT_Info;
   permanent   = TRUE;
      description ="Co Słychać";
   };
FUNC VOID DIA_Addon_Mor_NW_EXIT_Info()
{
   AI_Output (self, other,"DIA_Addon_BDT_10018_Torwache_EXIT_04_02");

//Zjeżdżaj.

if (hero.guild == GIL_MIL)
   && (hero.guild == GIL_PAL)
      {
AI_StopProcessInfos (self);
   }
   else
      {
   AI_StopProcessInfos (self);

};
   PlayerTalkedToSkipNW = TRUE;
};

///////////////////////////////////////////////////////////////////////
//   Info Hallo
///////////////////////////////////////////////////////////////////////
INSTANCE DIA_Addon_Mor_NW_HALLO (C_INFO)
{
   npc       =    VLK_1397_Addon_Mor_NW;
   nr       =    1;
   condition   = DIA_Addon_Skip_NW_WerBistDu_Condition;
   information   = DIA_Addon_BDT_10018_Torwache_EXIT_Info;
   important    =    FALSE;
   description   = "Co Słychać";
};
func int DIA_Addon_Mor_NW_HALLO_Condition ()
{
   return FALSE;

};
FUNC VOID DIA_Addon_Mor_NW_HALLO_Info()
{
   AI_Output (other, self,"DIA_Addon_BDT_10018_Torwache_EXIT_15_00");

//Jeszcze porozmawiamy.

if (hero.guild == GIL_MIL)
   && (hero.guild == GIL_PAL)
      {
         AI_Output (self, other,

"DIA_Addon_Skip_NW_WerBistDu_ja_08_04"); //Strażnicy od razu wtrąciliby mnie do

lochu, bez dwóch zdań.
      }
   else
      {
      AI_Output (self, other, "DIA_Addon_Skip_NW_WerBistDu_ja_08_05");

//Chwila, chyba nie przyszedłeś tu, żeby mnie aresztować?

};

};
Piszcie coś albo mnie wywalcie.... pozdrawiam Ekipę tego forum.

EDIT:
Cytat: Avallach#msg76343#msg76343#msg76343#msg76343 date=1262274597
-----------------

Gothic mi się spodobał jako gierka a jeszcze bardziej móc sobie ja poprawiać hah... a jeszcze ze można to pokazać innym publicznie to już wypas....dajcie czadu czekam na was tutaj a na razie idę mego klona skip#msg76343#msg76343 date=#msg76343#msg76343#msg76343#msg76343 date=1262274597]
[/quote]
-----------------

Gothic mi się spodobał jako gierka a jeszcze bardziej móc sobie ja poprawiać hah... a jeszcze ze można to pokazać innym publicznie to już wypas....dajcie czadu czekam na was tutaj a na razie idę mego klona skip14 12 2010 - 06:57#msg76343#msg76343 date=1292306266#msg76343#msg76343#msg76343#msg76343 date=1262274597]
[/quote]
-----------------

Gothic mi się spodobał jako gierka a jeszcze bardziej móc sobie ja poprawiać hah... a jeszcze ze można to pokazać innym publicznie to już wypas....dajcie czadu czekam na was tutaj a na razie idę mego klona skip]Wowoz dał warna słusznie, choć mógł ograniczyć się do ostrzeżenia słownego. Chodzi o to że nie odpowiada się w temacie, a zwłaszcza od dawna nieaktywnym, jeśli nie masz do powiedzenia nic co by coś do niego wniosło i mogło się w jakiś sposób przydać innym. Proste i skutecznie zapobiega bałaganowi. Jeśli chcesz podyskutować o niczym, sugeruję dział offtopic, tam warny za spam zdarzają się tylko w krytycznych przypadkach.[/quote]

[mod=Aztek]Poprawiłem tekst i naprawiłem niewidoczny link :ok: [/mod]

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#1 2010-12-14, 09:32(Ostatnia zmiana: 2010-12-14, 09:35)
To, że jesteś tu nowy nie zrzuca z ciebie obowiązku przestrzegania regulaminu.
Może faktycznie przesadziłem, ale to tylko z tego powodu, że na tym forum robi się coraz większy burdel (musiałem mieć zły dzień :D , nie przjemuj się niektórzy mają 70-80% warnów, a zwykle takie warny po jakimś czasie zdejmuje za 'poprawe') m.in. przez ludzi twojego pokroju moddujących gothiczka i piszących temat o tym samym setny raz, albo coś w tym rodzaju.

Forum upada i to jest mega zauważalne. Nawet rok temu było większe zainteresowanie. Tak naprawde gdyby nie Gothic forum nie miałoby takiek popularności, ale mimo to myśle, że dobrym pomysłem było by mozolne wdrażanie jakiejś innej dobrze modowalnej gry.
Ileż można moddować ten snansen.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

#2 2010-12-14, 10:39(Ostatnia zmiana: 2010-12-14, 10:41)
za co należy karać ? odpowiedź trzeba by oprzeć o dwa zjawiska: sprawiedliwości i uczciwości.

ja tego nie widzę bez nowego regulaminu, w którym było by wyszczegulnione, czego nie można robic, by nie narazić się koledze. Musiały by się tam znaleźć podpunkty opisujące pewne absolutne podstawy, prezentujące pewien poziom, jaki powinien spełniać standardowy user. To jeśli chodzi o kwestie sprawiedliwych wyroków, każdy zna słowo "sprawiedliwość" tak ? bo ja to słowo rozumiem, właśnie tak, że jeśli cos jest spisane, to ma prawo być egzekwowane, a jeśli są odstępstwa, to jest grunt pod karanie.

Teraz "uczciwość", cecha ludzka zawierająca w sobie subiektywne zbarwienia, tak odmienna i nie podobna określeniu "sprawiedliwość", tak... są różnice i to duże. Przede wszystkim nie ma umowy, samozwańczy sędzia, jesli mu sumienie pozwoli i bez rozeznania się na temat drugiej osoby chce ją ukarać, ocenić musi to zrobić możliwie etycznie, moralnie, humanitarnie, i na sposób niekrzywdzący. Tutaj trzeba postępować ostrożnie. Najlepiej od razu powołać się na kulturowość i obyczajowość i w ten sposób spróbować odnieść się do obiektu który się próbuje podsumować. Ma się całkowite prawo postąpic jak się uważa, ale tylko jeśli sumienie pozwala. Być uczciwym, znaczy tyle co łaskawie nie krzywdzić, wynika to z niepisanej umowy o byciu obiektywnym.

Jesli umowa jest krzywdząca z podpunktami pisanymi maczkiem ale podpiszesz się po dnią, to każde wyrządzone zło na które pismo przyzwala jest sprawiedliwe... ale jak najbardziej nie uczciwe.

Z aktualnym kodeksem TM jest jakoś dziwnie, ma dobre zasady, ale są łamane, na dodatek ci którzy te pisemko stworzyli przyzwalają na to... nie wiem jak to nazwać.

W każdym razie, jeśli chcecie bagno zrobić sobie z TM i skomplikowac jeszcze bardziej, zdecydujcie się na system negatywów. Zróbcie sobie państwo policyjne, najlepiej, żeby obok administratorów powstała dodatkowa grupa funkcjonariuszy MO. Załóżcie biuro śledcze... tu się siliłem na ironie, chciałem dokazać, ale mówiąc poważnie: Jako śmietanka towarzyska, adorujcie się pod hasłem, zabezpieczającym to forumowe pole bitwy na propsy.

http://themodders.org/index.php?/topic/11797-propsowo-i-eliciarsko/page__p__116676__fromsearch__1#entry116676

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
To, że jesteś tu nowy nie zrzuca z ciebie obowiązku przestrzegania regulaminu.
:ayfkm:

Forum upada i to jest mega zauważalne. Nawet rok temu było większe zainteresowanie. Tak naprawde gdyby nie Gothic forum nie miałoby takiek popularności, ale mimo to myśle, że dobrym pomysłem było by mozolne wdrażanie jakiejś innej dobrze modowalnej gry.

Nawiasem - każdy mówi, że forum upada, mówi juz od roku, od dwóch i trzech również, a mimo to cały czas wszyscy mają się dobrze. A jeśli oczekujecie spraweiedliwości od miejca, którego fundamentem jest w zasadzie wieloletnie kolesiostwo wielu ludzi znających się od laty, to rzeczywiście macie poryte w bani i dziwnie wyobrażacie sobie społeczność themodders. Coś się nie podoba gościu? Za drzwi albo na andriskosa tudzież spedalone forum wirtualnej polski, tam na pewno spotkasz się z aprobatą wszystkich, bez wyjątku.

sauron
  • Gość
Cytat: arwi link=topic=12331.msg123447#msg123447#msg123447#msg123447 date=1292315213
Czy na pewno słusznie kolega Wowoz mi pojechał warna może i jestem tu nowy Ale...

kolega wowoz jest idiotą, gdyby nie ludzie którzy go wspierają już dawno nie byłby moderatorem

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
A wtedy ja zająłbym zasłużone mi miejsce :lol:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
kazzmir nie łam się zrobimy zaraz przewrót majowy jakąś pierdolona 5 kolumnę zamach stanu czy ki grzyb i wypierdolimy tego grzyba na zbity ryj ; )

ale mimo to myśle, że dobrym pomysłem było by mozolne wdrażanie jakiejś innej dobrze modowalnej gry.
Ty się chyba z hujem na muski pozamieniałeś, to nigdy nie przeszło i nigdy nie przejdzie na tm.

Podoba mi się ten pomysł emace z państwem policyjnym ja się na to pisze i chce być komendantem jednostki xD

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Wszyscy kochają Goticzka :lol: !

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
kolega wowoz jest idiotą, gdyby nie ludzie którzy go wspierają już dawno nie byłby moderatorem
Ja go nie wspieram, udaję jego kolegę z łaski żeby potem wypierdolić go na zbity ryj z moderatorskiego stołka
WOWOZ LOFCIAM CIĘ
A potem zajmę jego miejsce
NIE SŁUCHAJ KAZZA KOCHA CIĘ CAŁE FORUM, POJEDYNCZO I W KAKAOWYM POCIĄGU
Poza tym jest przydatnym narzędziem, np. do zbierania wuchty propsów
I NAGRYWASZ HARDKOROWE RAPSY ZIOMECZKU JUŻ NIEDŁUGO NA WOLNOŚCI

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
NIE!! TO JA BĘDĘ ADMINEM!!

sauron
  • Gość
bułkowska menda wspiera wąwąłza

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzę, że wowoz nie przyjął się specjalnie jako modek... nawet ze mną, zamościaninem, nie było takiego flejmu xD

Podoba mi się ten pomysł emace z państwem policyjnym ja się na to pisze i chce być komendantem jednostki xD
Nom :lol2:  (Wersja dla kolegi z wojny: Jeżeli tego właśnie chcecie głosujcie na Aztekonizm :lol2: )

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Spadać! Jeszcze tylko "troszkę" fejmu i przejmę kontrolę nad tM!
Tylko wtedy nikt nie będzie już tu wchodził... :pokerface:  

@arwi - nie, podwójnym enterem nie poprawisz czytelności. Jeszcze ją pogorszysz.

A rada dla tM?
To proste - zatrudnić mnie jako scenarzystę! :lol:  
Powtórzymy sukces jeszcze niewydanego CZ sto razy! :ok:

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@arwi - nie, podwójnym enterem nie poprawisz czytelności. Jeszcze ją pogorszysz.
Słuszna uwaga, poprawiłem tekst - przy okazji wpadłem na niedziałający odnośnik :D

Arwi, 20% za odkopanie starego tematu bez żadnego upomnienia to zdecydowanie za dużo. Zdejmuję 10% warna, pozostałe niech będzie swego rodzaju upomnieniem, nie przejmuj się tym bo to raczej informacja dla moderatorów, a teraz wiedzą za co go masz, więc nie powinno być żadnych konsekwencji. Za dobre sprawowanie z czasem i te 10% zniknie ;)

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Aztekonizm ja głosuję na niego w najbliższych wyborach tM.  :lol2:

Kino

Kino

Użytkownicy
No co ty?
posty105
Propsy95
  • Użytkownicy
  • No co ty?
Tych pierwszych dwóch postów nie chce mi się czytać, ale jestem za!

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: kazzmir link=topic=12331.msg123452#msg123452#msg123452#msg123452 date=1292320820
Nie uważam, żeby Wowoz był gorszym moderatorem od innych. Ma uprawnienia dużo krócej od reszty, a już dogania ich z ilością logów moderatorskich. Z tym warnem może trochę przesadził ale to chyba nie powód żeby od razu mu zabierać globala...

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Znalazł się kurwa obrońca uciśnionych

P.S Przestańcie mi cioty dawać propsy xD

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Ja nie chcę być nie uprzejmy, ale... tak czytając posta autora tego tematu, wnoszę, że albo to było przepuszczone przez google tłumacza z PL na ENG i z powrotem na PL i diabli wiedzą w jakim celu, albo jakieś dziecko ma tu dziecko.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

sauron
  • Gość
Cytat: Buła link=topic=12331.msg123558#msg123558#msg123558#msg123558 date=1292354892
Nie uważam, żeby Wowoz był gorszym moderatorem od innych. Ma uprawnienia dużo krócej od reszty, a już dogania ich z ilością logów moderatorskich. Z tym warnem może trochę przesadził ale to chyba nie powód żeby od razu mu zabierać globala...

nie twierdzę że źle moderuje, ale stwierdzam że jest idiotą.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry