Animowana flaga 3684 11

O temacie

Autor EdekSumo

Zaczęty 8.12.2010 roku

Wyświetleń 3684

Odpowiedzi 11

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
jak zrobić animowaną flagę (jak w g3) w blęderze żeby było można jej użyć w gothic 2

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Animowana flaga
#1 2010-12-08, 15:06(Ostatnia zmiana: 2010-12-08, 15:08)
Według mnie ta animacja w G2 jest zależna od ustawienia tekstur w Spacerze, ale jeśli chcesz to zrobić w blenderze, to musisz zrobić rig* do flagi, zaanimować go, a później wyeksportować animację jako *.asc i zrobić plik *.mds do voba.
*Można też, zamiast rigu, dać soft body (albo animację tkanin, której angielskiej nazwy nie pamiętam) i wiatr, ale nie wiem czy będzie można to wyeksportować do *.asc (nie wiem czy ten format obsłuży animację vertexów).

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Animowana flaga
#2 2010-12-08, 15:09(Ostatnia zmiana: 2010-12-08, 15:19)
Z tego co pamiętam tego typu rzeczy robi się nie na zasadzie animacji szkieletowej, a MorphMesh.
https://www.youtube.com/watch?v=U_Ppcj4_6Os

@down - właśnie zauważyłem, skopiowałem link z tematu o tworzeniu animacji MorphMesh w blenderze (wtedy działał i pomógł). Niestety wygląda na to że edek będzie musiał zmierzyć się z Google.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten film jest już niedostępny, ponieważ użytkownik, który go przesłał, zamknął swoje konto YouTube.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
chodzi mi o coś takiego jak na przykład flaga w obozie piratów tam nie ma żadnego mds jest sama animka

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zobacz w spacerze co i jak.

Wiktor Suworow, Akwarium

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
to nie w spacerze to trzeba zrobić animacje a ja nie wiem jak animować obiekty (bo stwory i ludzi umiem)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale zobacz ta flagę w spacerze, jak została zrobiona.

Wiktor Suworow, Akwarium

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
ona ma rozszerzenie .mms to nic nie ale ja wiem ze trza zrobić animki ale nie wiem jak

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To chyba właśnie animacja vertexów, o której pisałem.

Wiktor Suworow, Akwarium

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
dobra sprawdzę  :idea:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry