The Elders Scrolls V 114191 309

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 23.11.2010 roku

Wyświetleń 114191

Odpowiedzi 309

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zajrzyj kiedyś na wikipedię World of Warcraft. Tam mają nawet przykłady żartów tematycznych.

ubustwiam
I see what you did there.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Jednak wszystko *uj wie po co jest potrzebne, gdy i tak każdy gracz zajmuje się wykonywaniem questów i nabijaniem lvl
Ja tam w morku przeczytałem przynajmniej połowę tych książek. W Oblivionie też czytałem wszystko co się nawinęło pod rękę.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ja tam w morku przeczytałem przynajmniej połowę tych książek. W Oblivionie też czytałem wszystko co się nawinęło pod rękę.

Szczególnie dlatego fajnie się je czyta, ponieważ dużo o lore opowiadają. A w Gothicu, jedyne jakie książki to jakieś o głupich potworach, czy żałosne dzienniczki - i wszystko na dwie kartki. :D

Комиссар RBT

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

The Elders Scrolls V
#103 2011-09-17, 10:17(Ostatnia zmiana: 2011-09-17, 10:18)
I tak Gothic jest pod tym względem lepszy niż takie Two Worldsy, tam w ogóle świat jakiś bez życia.

Jednak wszystko *uj wie po co jest potrzebne, gdy i tak każdy gracz zajmuje się wykonywaniem questów i nabijaniem lvl  ^^
Gram na kodach a więc spokojnie mogę się zająć lore instead of some głupim systemem walki a#msg1007305la klikaj może ci wylosuje trafienie. :lol2:

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Ja także otwierałem każdą knigę w nadziei, że bohater się czegoś nauczy. Sam też czasem czytałem o ile miała nie więcej niż 2, 3 strony. Inaczej lądowała w oczekiwaniu  na swoją kolej w jednej ze stert na placu w Balmorze. Wygrałem Morrowinda z 5 razy, przed starciem finałowym osiągając w  minimum 5 organizacjach rangę szefa, wykonaniu 80% zadań pobocznych i  zapełnieniu kolorem lądów. Ostatecznie zapoznałem się z treścią papierów (z wyjątkiem  serii 36 Kazań Viveka, której nie przełknę) dopiero na pewnej stronie internetowej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
w morrowindzie propsuję wątek nerevaryjczyka i tekstów o nim.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
w morrowindzie propsuję wątek nerevaryjczyka i tekstów o nim.

Ta, bohater Kvatch z Obliviona wydawał już się taki bezpłciowy - gówno o nim było, a sam odkrył w sobie wybrańca tylko dlatego, że cesarz miał jakiś szósty zmysł. :D

Комиссар RBT

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jakiego wybrańca? wybrańcem to była jakaś pizdeczka martin czy jakoś tak.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Pardon, Ogrodnik. Dawno nie grałem w Obliviona. W sumie z Martina taki wybraniec, że i tak jakiś debil z pierdla musiał wykonywać za niego wszelkie zadania. :D

Комиссар RBT

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
cytuję:
jakaś pizdeczka

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nie interesuje się skyrimem, do oblivion stworzyli tyle fajnych modów, że każdy znajdzie coś dla siebie. :D
Tylko prawdziwy ból w kloakę jest je instalować poprawnie.  :lol:   :ok:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To zamiast w kloakę wsadzaj je do folderu Obka

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

The Elders Scrolls V
#112 2011-09-28, 20:32(Ostatnia zmiana: 2011-09-28, 20:34)
To zamiast w kloakę wsadzaj je do folderu Obka

:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

http://cs.elderscrolls.com/constwiki/index.php/TES4Edit_Cleaning_Guide#Introduction

http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=35230

Bez tego by się nie obeszło. Instalowaie wielu modów poprawnie do Oblivion to sztuka.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To i tak Buła z jednorożcowym majonezem w porównaniu do morrowinda, tam to sie trzeba pieprzyc

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

The Elders Scrolls V
#114 2011-09-28, 22:59(Ostatnia zmiana: 2011-09-28, 23:01)
To i tak Buła z jednorożcowym majonezem w porównaniu do morrowinda

Nie grałem w mocno zmodowanego Morrowinda, to nie wiem, ale jak do tej pory najwięcej problemów przysporzył mi Oblivion podczas instalacji modów. Myślałem, że grą którą ma najcięższe instalki modów będzie Baldur#msg1008140s Gate, ale po zainstalowaniu modów do Oblivion zmieniłem zdanie, że to Oblivion. Żeby dopasować do siebie jakieś 50 różnych modów zajęło mi to tydzień samego instalowania.  

W Oblivionie też trzeba się pierzyć i czytać każe readme aby dobrze wyczyścić dirty edits z modów i w dobrym porządku ustawić loading list wszystkich modów. BOSS nie zawsze sortuje poprawnie a i także trzeba wiedzieć jak z-bash-ować odpowiednio patch. Najlepiej czytać wszystkie readme z modów.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

The Elders Scrolls V
#115 2011-09-29, 00:10(Ostatnia zmiana: 2011-09-29, 00:11)
W Morrowindzie już byle mod nie chce działać, a to z powodu tylko jednego ID dla każdej mapki(Oblivion ma dwa, jedno, które jest nazwą lokacji, oraz drugie, niezmienne). O ile w przypadku prostych modów wystarczy użyć konwertera z clockwork city, to jeżeli jakiś używa Morrowind Script Extendera to możesz się z nim już na miejscu pożegnać. Tym samym cała masa dobrych modów do Morka jest nie do uruchomienia, chyba, że grasz na angielskiej wersji.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
https://www.youtube.com/watch?v=oSL-r9AIEEU

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spóźniłeś się, jest to już od wczoraj. :lol2:  
Trailer fajny, nie powiem. Ponadto, może ze zwykłego sentymentu, wrzeszczy mi w głowie na kilometr "Daggerfall"! Jakoś strasznie mi to przypomina intro cutscene stamtąd. <3

0 użytkowników
Do góry