[G1] Przebudzenie v2.6 "Gladiatorzy" (2008) 110237 260

O temacie

Autor pawbuj

Zaczęty 1.11.2010 roku

Wyświetleń 110237

Odpowiedzi 260

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

przebudzenie v2.6 gladiatorzy
#180 2013-02-17, 15:44(Ostatnia zmiana: 2013-02-17, 19:30)
Zauważyłem kilka niedoróbek (chyba że je coś źle robię):
- Gor Hanis handluje swoim mieczem i zupą z pełzacza
- po wynajęciu Gor Hanisa (rude wziąłem z kodów bo chciałem zobaczyć jak to dział ogólnie) Thorus nazwał mnie mistrzem areny
- Gor Hanis nie strzela z kuszy tylko walczy mieczem w trybie "strzelec" do tego on tej kuszy nie zakłada
- gdy przywołałem rogiem golema to Hanis zaczął mnie tłuc (tak miało być?)

dzięki za uwagi. jeżeli cos jeszcze znajdziesz to pisz.

1)Gor Hanis handlować powinien wszystkim co ma. Jednak jak pozbawimy go miecza to mamy wygraną.Do poprawy
2) tego nie powinno być. sprawdzę i ewentualnie poprawię.
3) wydaje mi sie , ze powinno działać. nie wiem jaką kuszę miał, moze za ciężką i musi mieć ammo
4)  bardzo rzadko  , ale może nas tez zaatakować.

ok,poprawiłem błędy, gorHanis walczy jako strzelec(tesowałem na długim łuku i to z bliska).Atakuje tez golema po przywołaniu,  a handluje z nami dopiero jak sie do nas dołączy. zrobie aktualizację.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Rozszerzony quest "Amulet dla Grimesa" (z resztą nie jedyny w wersji 3.4)
Grimes prowadzi nas przed bramę, gdzie siedzi jego dwóch kompanów. Wszyscy wypijają piwo i idą w stronę mostu. Niedaleko niego jest jaskinia z kretoszczurami. Tam ma być wspomniany amulet.  Grimes wysyła nas, aby oczyścić jakisnię i przynieść amulet. Kiedy mamy go już krata zatrzaskuje się , a my jesteśmy uwięzieni. do tego okazuje się, że piwo było zatrute. Mamy ograniczony czas , aby wydostać się z pułapki, gdyż trucizna cały czas osłabia nas. Grimes przed odejściem naśmiewa się, abyśmy nie siedziell sobie po ciemku, tylko zapali pochodnie. Twierdzi, że klucz do zamka zjadły wałęsające się niedaleko kretoszczury, a antitodum zostawił dla siebie.
Zapalamy wszystkie  3 pochodnie na ścianie. Na suficie i na ścianach dostrzegamy zwoje. Używamy ognistego pocisku, aby zwabić kretoszczura, który zjadł klucz. Jeżeli zbliży się do krat to dobijamy go i wyciągamy klucz, którym otwieramy kratę.

Teraz idziemy do Grimesa po antidotum. Oprócz oddania amuletu musimy mu pokazać list do arcymistrzów Magów Ognia lub kupić antitodum za 250 bryłek rudy.  Jeżeli Grimes przeczyta list to nie dostaniemy od Magów dodatkowej nagrody.  możemy tez spróbować pobić Grimesa, ale jest dużo silnijeszy  niż w podstawce. Zadanie będzie z karą do reputacji, jeżeli go nie wykonamy , czyli obowiązkowe.

L2T

L2T

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
prace nad modem dalej trwają czy jest przerwa w jego rozwijaniu?

L2T

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
mógłby ktoś podać działający link do tego moda bo wszystkie wygasły :(

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#184 2013-05-25, 10:39(Ostatnia zmiana: 2013-05-25, 10:57)
dodałem aktualną wersję moda na twoja prosbę.

co nowego?
dołączyłem opcjonalny pakiet poprawiający grafikę  w grze.

Przebudzenie 3.4

- przy śpiącym NPC bądź odwróconym plecami dodano zawołanie typu „hej ty!” bądź”Zbudź się”;
- pancerze zużywają się w trakcie walki u Hero;
- nowe pancerze dla NPC ze Starego Obozu;
- nowe twarze;
- dodano animacje pieczenia ścierwojada, goblina;
-dodano animacje śmierci z G2nk;
- aktywowano animacje śmierci kobiety;
- nowy wstęp nawiązujący do intro;
- poprawiono bramę z punktu zrzutu;
- nowe tekstury: 6 rodzaji zębaczy, 2 kretoszczurów, 2 ścierwojadów.

nie ma jeszcze nowego rozbudowanego wątku z Grimem, a na pewno bedzie ten quest oraz nieskończony quest z wilkiem z południowej bramy.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
wykrywa mi wirusa przy odpalaniu setup`a ;/

już nie ważne ;p

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

#186 2013-05-25, 11:30(Ostatnia zmiana: 2013-05-25, 12:57)
Brzmi ciekawie. Zagram sobie dzisiaj.

EDIT:
Nowa gra ładuje się mniej więcej do fragmentu, gdy powinno być intro, ale zamiast intro pojawia się pulpit.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#187 2013-05-25, 14:23(Ostatnia zmiana: 2013-05-25, 14:24)
Brzmi ciekawie. Zagram sobie dzisiaj.

EDIT:
Nowa gra ładuje się mniej więcej do fragmentu, gdy powinno być intro, ale zamiast intro pojawia się pulpit.
przed chwila sprawdzałem, działa. spróbuj ponownie zainstalowac moda. zarzucam screena co powinienes zobaczyć po intrze.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
1.u mnie jak Bullit daje mi po ryju biegnie z kumplami za jakas kobieta idac do obozu kobieta wrzeszczy stojac przed brama SO a Bullita i jego kumpli spotykam na arenie i stoja tam caly czas.. :D  nie wiem czy to bug czy tak ma byc :P
2. A i Ivan nie chce wziac ode mnie jedzenia, nie wiem w czym problem
3.Po zabiciu jednego ze straznikow ( na zlecenie Laresa ) gania mnie cały SO. Tak ma być ? o.O
4. Brakuje mi 2pkt reputacji w Nowym Obozie żeby dolaczyc do szkodnikow, nie wiem co zrobić wykonałem chyba wszystkie zadania.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
przed chwila sprawdzałem, działa. spróbuj ponownie zainstalowac moda. zarzucam screena co powinienes zobaczyć po intrze.

Nie działa, reinstalowałem kilka razy, nawet Gothica i nic.

KingRStone

KingRStone

Użytkownicy
posty15
Propsy7
  • Użytkownicy
Kurczę, pomyliłem temat. Proszę o usunięcie posta. :)

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#191 2013-05-26, 19:23(Ostatnia zmiana: 2013-05-26, 20:17)
Nie działa, reinstalowałem kilka razy, nawet Gothica i nic.
to zainstaluj GMDK. Dariuszowi chodzi skoro wymienił bugi.

1.u mnie jak Bullit daje mi po ryju biegnie z kumplami za jakas kobieta idac do obozu kobieta wrzeszczy stojac przed brama SO a Bullita i jego kumpli spotykam na arenie i stoja tam caly czas.. :D  nie wiem czy to bug czy tak ma byc :P
2. A i Ivan nie chce wziac ode mnie jedzenia, nie wiem w czym problem
3.Po zabiciu jednego ze straznikow ( na zlecenie Laresa ) gania mnie cały SO. Tak ma być ? o.O
4. Brakuje mi 2pkt reputacji w Nowym Obozie żeby dolaczyc do szkodnikow, nie wiem co zrobić wykonałem chyba wszystkie zadania.

puinkt 1 zrobione. Nie jest to na tyle utrudnieniem, więc poprawka będzie w wersji 3.5

punkt 2 - o tym pisałem, że quest jest niedokończony, chodzi o zabicie wilka.

punkt 3 i 4 - polceam w takim razie wykonąc kilka podstawowych questów dla SO, wtedy przez większy poziom reputacji nie będzie cie ganiał cały obóz. Być może musisz mieć zbroję szkodnika, gdyz zbroje tez zwiększają poziom reputacji.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Tylko ze ja nie moge wejsc do SO :)  bo zaraz mnie jakis straznik zabija ;) no ale nie wazne,poczekam na wersje 3.5 ;p

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#193 2013-05-26, 19:49(Ostatnia zmiana: 2013-05-26, 19:50)
Tylko ze ja nie moge wejsc do SO :)  bo zaraz mnie jakis straznik zabija ;) no ale nie wazne,poczekam na wersje 3.5 ;p
w takim wypadku gra od nowa. mozna w skryptach ustawic, że pierwsze morderstwo straznika bądź cienia nie będzie liczone do reputacji , ale z drugiej strony wymusza wykonanie kilku questów dla SO.

ok zmienię ten przypadek jako bez kar do reputacji.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Z GMDK działa. Niewielkie zmiany, ale zawsze coś, ogólnie spoko. Nawet ikonki z Heroesa III się znalazły  :D

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#195 2013-05-27, 19:49(Ostatnia zmiana: 2013-05-27, 20:04)
Z GMDK działa. Niewielkie zmiany, ale zawsze coś, ogólnie spoko. Nawet ikonki z Heroesa III się znalazły  :D
tych zmian wbrew pozorom to mało nie jest, na pewno więcej niżeli w patchu/modzie "NoName". musisz trochę w to pograc, ale  radzę poczekac na wersję 3.5 .

pyta1092

pyta1092

Użytkownicy
posty37
Propsy4
  • Zbanowany
a kiedy wyjdzie wersja 3.5 i ona dodaje coś nowego

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
a kiedy wyjdzie wersja 3.5 i ona dodaje coś nowego
Pyta#msg1085974sz się czy oznajmiasz?

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

#198 2013-05-28, 17:45(Ostatnia zmiana: 2013-05-28, 17:46)
zamierzam dodac quest z Grimem, opis był powyżej , uzupełnić quest z Ivanem oraz dodac zużycie dla broni.

O  poprawkach powyżej juz pisałem.

zastanawiam się nad dodaniem jakiegoś wątku ze świątynią ( w MT byli tam wygnańcy z Obozu Bractwa).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wiesz co? Odpusc sobie. Pamietam jak bylo z poprzednimi, jednymi z pierwszych, wersjami. Co chwila wydawales nową wersje - 1,1 1,2 itd itp i co one zawierały? Jedna zawierala nowe zadanie, druga zawierala nową bron. Teraz znow masz tak zamiar leciec? Jakies trzy nowosci i nastepna wersja? Wydaj wkoncu albo ostateczna wersje, albo uzbieraj duzo, zrob wiecej tych zmian i wtedy wydaj Przebudzenie, bo imo takie pierdolenie sie ze "jedna zmiana = nowa wersja" jest nudna. Za kazdym razem musze przechodzic od nowa, wykonywac te same zadania po raz enty, zeby móc zobaczyc jedną, dwie nowosci.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry