[G1] Przebudzenie v2.6 "Gladiatorzy" (2008) 116028 260

O temacie

Autor pawbuj

Zaczęty 1.11.2010 roku

Wyświetleń 116028

Odpowiedzi 260

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie zrobiłem jeszcze questu z Grimem, eksploracji świątyni orków na zlecenie Kruka ( będzie tam walka jeden boss (wampir wysysający życie co uderzenie) vs niektórzy magnaci, strażnicy ze Starego Obozu.

Chciałem też zrobić własny notatnik.
Bramy nadal nie naprawione.

to i tak nadal za mało zadań.brakuje questów z magią w G1 i też planuję chociaż 1 czy 2 dodać do v3.5.

mały screen z miejsca, gdzie stoi Dexter,Fisk. w tle kopacz obraca pieczonego goblina.
http://ifotos.pl/zobacz/przebudze_exsapqw.JPG/

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Coś żeś tekstury zbroi cienia zjebał. Otwór na szyje ma na klacie, wtf?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
Pawbuj kiedyś proponowałeś mi pomoc. Klika postów temu napisałeś, że mógłbyś udostępnić do Er swoje skrypty. Pomyślałem, że to dobry pomysł żeby zacząć współpracować. Moglibyśmy dołączyć przebudzenie do Er 1.4 tak jak do Globala Drużyna Spolszczenia dołącza komponenty z innych modów. Możesz też przejść do nas na stałe i kontynuować pracę nad Er z połączonym z twoim projektem. Problemem mogły by być jakieś misje, które gryzłyby się z zadaniami i wątkami z Er, ale jeżeli nie chciałbyś się z nimi rozstawać to po prostu kontynuowałbyś pracę nad swoim modem osobno dzieląc się częściowo z nami (oczywiście działałoby to w obie strony). :D
Jak coś to wal na PW do mnie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Pawbuj kiedyś proponowałeś mi pomoc. Klika postów temu napisałeś, że mógłbyś udostępnić do Er swoje skrypty. Pomyślałem, że to dobry pomysł żeby zacząć współpracować. Moglibyśmy dołączyć przebudzenie do Er 1.4 tak jak do Globala Drużyna Spolszczenia dołącza komponenty z innych modów. Możesz też przejść do nas na stałe i kontynuować pracę nad Er z połączonym z twoim projektem. Problemem mogły by być jakieś misje, które gryzłyby się z zadaniami i wątkami z Er, ale jeżeli nie chciałbyś się z nimi rozstawać to po prostu kontynuowałbyś pracę nad swoim modem osobno dzieląc się częściowo z nami (oczywiście działałoby to w obie strony).

Zajebisty pomysł. Według mnie razem duzo osiagniecie, mialem przyjemnosc pracowac z pawbujem i wiem, ze to doswiadczony modder ktory potrafi calkiem sporo :ok: powodzonka!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Vincent93

Vincent93

Użytkownicy
posty103
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Również jestem zdania , że to kapitalny pomysł na , którym wszyscy skorzystają a najbardziej gracze.

SentiQ

SentiQ

Użytkownicy
posty28
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Znakomity pomysł, obydwie modyfikacje mają w sobie coś czego nie posiada ta druga...  i myślę, że interesująco by się uzupełniały jakby je dobrze scalić ze sobą. Także jestem za, teraz czekajmy na odpowiedź pawbuja.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Pawbuj kiedyś proponowałeś mi pomoc. Klika postów temu napisałeś, że mógłbyś udostępnić do Er swoje skrypty. Pomyślałem, że to dobry pomysł żeby zacząć współpracować. Moglibyśmy dołączyć przebudzenie do Er 1.4 tak jak do Globala Drużyna Spolszczenia dołącza komponenty z innych modów. Możesz też przejść do nas na stałe i kontynuować pracę nad Er z połączonym z twoim projektem. Problemem mogły by być jakieś misje, które gryzłyby się z zadaniami i wątkami z Er, ale jeżeli nie chciałbyś się z nimi rozstawać to po prostu kontynuowałbyś pracę nad swoim modem osobno dzieląc się częściowo z nami (oczywiście działałoby to w obie strony). :D
\
myślę, że zacznijmy od udostępnienia sobie obu modów i wtedy podjęcia dalszej decyzji .

na chwilę obecną jestem za dalszą kontynuacją przebudzenia, jednak fajnie jakby niektóre jego elementy znalazły się w ER i prawdopodobnie odwrotnie (elementy ER w Przebudzeniu).

niestety wracam w niedzielę 27.04 do domu i nie wcześniej mogę moda przesłać.

Vincent93

Vincent93

Użytkownicy
posty103
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze mnie to ciekawiło , mod został anulowany , czy jak ?. Rozważasz jeszcze pracę nad nim czy to już całkiem finito ?.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Zawsze mnie to ciekawiło , mod został anulowany , czy jak ?. Rozważasz jeszcze pracę nad nim czy to już całkiem finito ?.
Oj archeologu tego moda nie będzie ;) Juuuż dawno on go olał :P

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Oj archeologu tego moda nie będzie ;) Juuuż dawno on go olał :P
do końca tego roku będzie update tego moda, sezon letni się kończy i wracam powoli do dalszych prac.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

przebudzenie v2.6 gladiatorzy
#230 2015-09-11, 09:47(Ostatnia zmiana: 2015-09-11, 13:23)
modyfikacja jest dalej  tworzona,
raz na 2-3 tyg. będę uploadował krótkie filmy prezentujące innowacje w modyfikacji.
https://www.youtube.com/watch?v=Ryfpe60n_dQ

- nowa interakcja ze skrzyniami:)

- jeżeli skrzynia jest zamknięta , napis na czerwono;
- jezeli pełna - napis pomarańczowy
- pusta - kolor biały
- dodany dźwiek otwierania zamku;
- dodano exp zależny od poziomu kombinacji zamka;
- przy pęknięciu wytrycha otrzymujemy obrażenia pomniejszone o punkty zręczności;
- kara do reputacji za grzebanie w skrzyniach (dotyczy tych zamkniętych);

W kolejnej prezentacji dodam:
- pasek zatrucia;
- usunięcie bugu : orkowie walczą ze sobą

gothic1210
  • Gość
Filmik nie jest dostępny.

- przy pęknięciu wytrycha otrzymujemy obrażenia pomniejszone o punkty zręczności;
To jest bez sensu.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

To jest bez sensu.
Dokładnie, wytrych to nie granat  :ayfkm:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Jak by ci taki kawał metalu w oko pierdolnął to podejrzewam, że stwierdziłbyś nawet, że chlebak jest zajebistym workiem na granaty.

gothic1210
  • Gość
Już bez przesady. Łamanie wytrycha to nie wsadzanie gwoździa w imadło. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Podczas zlamania wytrychu, watpie zeby wytrych osiagnal taka predkosc aby do oka trafic, albo jakiekolwiek obrazenia zrobil :F

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

To jest bez sensu.

trochę naciagane rzeczywiście. dodam tylko w przypadkach np. skrzynia z pułapką (etc.)

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak by ci taki kawał metalu w oko pierdolnął to podejrzewam, że stwierdziłbyś nawet, że chlebak jest zajebistym workiem na granaty.
E tam, przecież to nie patyk i nie strzela aż tak mocno, chyba, że w modzie bezi ma taki power, że miecze na kolanie łamie to się zgodzę. Lepszym workiem na granaty byłaby mikrofalówka, albo garnek po niedzielnym obiedzie :D
Mac Dun, dokładnie a tymbardziej takie pęknięcie nie powoduje odprysków raczej, chyba, że było by bardzo kruche i tak jak MD powiedział, osiągnęło by odpowiednią prędkość. Kaczka wiem, że lubisz trollować i cwaniaczyć :D
Chyba, że wytrych byłby grubości igły i to twardej, wtedy Kaczysław mógłby mieć rację.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

przebudzenie v2.6 gladiatorzy
#238 2015-09-14, 08:32(Ostatnia zmiana: 2015-09-14, 08:42)
nowe menu i nowy interfejs dialogów
https://www.youtube.com/watch?v=GXzF-zjAIvE

aktywowana brama przy placu wymian (działa na percu strażnika). niby drobiazg, a cieszy oko.
https://www.youtube.com/watch?v=SLGc1k5h4PM

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dziennik wygląda jak pudełko kredek :lol2:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników
Do góry