Zapomniałem że pojęcie nacjonalizmu jest wypaczone i przeważnie źle rozumiane
Nacjonalizm polski jest wypaczony przez pseudonacjonalistów. Pod ideologię narodową podpięły się radykalne środowiska kibicowskie, które otwarcie umawiają się na mordobicia, a w wolnej chwili handlują narkotykami. Założę się, że nie wymienisz 5 osób, przedstawicieli myśli narodowej, do których nikt by się nie przyczepił i nie znalazłbym pojedynczych, kontrowersyjnych wypowiedzi. Z kolei można bez większych problemów znaleźć osoby, reprezentujące myśl liberalną, konserwatywną, lewicową, socjalistyczną, kapitalistyczną etc., na których bez wstydu można się powołać.
Jestem nacjonalistą i razi mnie wasza niewiedza
W życiu kupiłem dwie książki: Myśli Nowoczesnego Polaka i Psie Serce Bułhakowa.
Akcje odwetowe były na mniejszą skale i uczestniczyli w nich ludzie którzy potracili rodziny przez durnych Ukraińców którzy albo dali się napuścić na nas albo są zwykłymi skurwysynami którzy dla "wolnej" Ukrainy byli gotowi torturować i mordować kobiety i dzieci.
W tym że to nieprawda, że w akcjach odwetowych uczestniczyli tylko ludzie, którzy potracili rodziny w wyniku zbrodni ukraińskich. Polacy nie byli święci i też mieli wiele za paznokciami. W okresie międzywojennym, do 1938 roku, na Chełmszczyźnie i Południowym Podlasiu zniszczono 91 cerkwi, 10 kaplic, 26 domów modlitwy, czyli łącznie 127 świątyń. Do dnia dzisiejszego, po tych wydarzeniach w ówczesnej polskiej stolicy prawosławia, Lublinie, obchodzi się święta według kalendarza gregoriańskiego, a nie jak w całym prawosławnym świecie - według kalendarza juliańskiego. Pokłosie strachu przed świętowaniem inaczej niż katolicka większość. Miasto to, z centrum kulturalnego świata obrządku wschodniego w regionie stał się drugoligową diecezją.