OTO POLSKA 1704809 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1704809

Odpowiedzi 5881

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#5080 2017-01-04, 20:03(Ostatnia zmiana: 2017-01-04, 20:18)
budżet państwa

budżet nie jest wypełniony, ale wypłynął i dlatego wcześniej o tym wspomniałem, czesi, rumuni potrafią się zabrać do kupy i zrobić coś co ma wymierny pozytywny efekt. nasz dyktator zamiast tego uważa że pogorszenie sytuacji ekonomicznej kosztem JEGO RACJI jest zupełnie na miejscu  :facepalm:

Czeskie ministerstwo finansów poinformowało w poniedziałek, że kraj odnotował we wrześniu rekordową nadwyżkę budżetową, ponieważ wzrost gospodarczy został wsparty wpływami z podatków, a silny rynek pracy i niskie stopy procentowe pozwoliły utrzymać wydatki pod kontrolą.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

reytro

reytro

Użytkownicy
posty23
Propsy5
Profesjabrak
  • Zbanowany
Co wy o tym korwinie, Erdogan tworzy drugie Imperium Osmańskie a wy pierdoły paplata

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

budżet nie jest wypełniony, ale wypłyną i dlatego wcześniej o tym wspomniałem, czesi, rumuni potrafią się zabrać do kupy i zrobić coś co ma wymierny pozytywny efekt. nasz dyktator zamiast tego uważa że pogorszenie sytuacji ekonomicznej kosztem JEGO RACJI jest zupełnie na miejscu  :facepalm:

To miało charakter satyryczny poświęcony Morawieckiemu, tak naprawdę ja wiem, że budżet państwa miodem nie jest oblany i będzie ciężko Polsce podnieść się z lat gdy Polska była państwem komunistycznym. PO tyle nie wydało w 8 lat co PiS wyda w jeden rok 500+ (poprawcie mnie jeśli tu się mylę) już słyszymy przecież, że obetną niektórym rodzinom 500+ w następnym roku bo tak, a powodu z budżetem nie podadzą, bo stracą wszystkie głosy, a większość nie domyśli  się o co chodzi (chociaż poczekamy zobaczymy bo sam nie wiem). Mieszkanie + pogrąży PiS dąszczętnie i wątpię że zostanie zrealizowane w jakimkolwiek.

Wracając do twojej końca twojej wypowiedzi, wiem do jakiego wywiadu z karakanem nawiązujesz, gdzie mówi że spełni swoją chorą i niemoralną wizję Polski kosztem innych Polaków. Czesi i Rumuni dostali po tyłu za czasów komuny i się opamiętali, a Polska jak widać nadal brnie w tę stronę. No i oczywiście Dług Publiczny zamiast maleć chociaż powoli albo nie rosnąć szybko będzie rósł coraz bardziej i bardziej przez co PKB spadnie przez PiS a nie inwestorów i gospodarka również.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Niezły bajzel. U nas nie ma problemów z uchodźcami a pomimo tego niektórzy atakują tunezyjczyków marokańczyków. A potem różne grupy o skrajnie odmiennych poglądach wykorzystują to by napędzać sobie swoje narracje. U mnie na przykład facebook jest zawalony lewicowymi postami o tym wydarzeniu.

http://wpolityce.pl/polityka/321773-rok-prowokacji-rozpoczety-czy-tragedia-w-elku-ma-drugie-dno-kto-chce-zrobic-z-polakow-rasistow-i-co-probuje-na-tym-ugrac-kilka-wnioskow
Grzegorz Braun już o tym mówił:
https://www.youtube.com/watch?v=mdr3aRyMyi8

od 10 minuty.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

OTO POLSKA
#5084 2017-01-04, 20:55(Ostatnia zmiana: 2017-01-04, 21:15)
Ach Grzegorz Braun jaka szkoda, że ta prawica typu Marian Kowalski,Janusz Korwin-Mikke,Grzegorz Braun,Zbigniew Stonoga i inni nie Paweł Kukiz, bo ten nie udziela się prawie, nie schowają w kieszeń sporów i stworzą partię która, będzie miała chociaż zaistnieć w sejmie, a jak w sejmie to i w górnolotnych mediach.

Było by naprawdę dobrze gdyby się tak stało, ale sam nie wiem dlaczego Ci Panowie nie przepadają za sobą, może przez to że wszyscy mają zbyt wysokie ego ?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Za dużo liderów i za mało elektoratu
Ot cały szkopuł

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Adanos , ekhem... artykuł trochę naciągany, jednocześnie - w mojej opinie - mijający się z prawdą.

Cytat: Artykuł wPolityce
Skoro można było wynająć anarchistyczne bojówki do protestów przed Sejmem w czasie okupacji parlamentu przez opozycję, to dlaczego nie można by wykreować antyislamskiego powstania?
Jakie anarchistyczne bojówki przed Sejmem? Ani o nich nie słyszałem, ani nie widziałem, ani nikt do tej pory o nich nie wspomniał (regularnie czytam prawicowe profile, nawet na szybko w Googlach sprawdziłem czy ktoś wygłasza podobne opinie). Wydaje mi się to wyssane z palca.

Śmierć podczas rozróby w Ełku uruchomiła bojówkarzy i nakręciła lewicowych radykałów, dorabiających wydarzeniu skrajnie antypolską narrację. (...) Można się domyślać, że mistrzowska intryga będzie wykorzystywana regularnie w celu rozwibrowania społecznych emocji.
Myślę, że nie trzeba tu "mistrzowskiej intrygi" oraz "bojówkarzy", wystarczą kretyni z MW i ONRu:
Przedstawiciele ONR-u wydali oficjalne stanowisko organizacji w środę przed ełckim ratuszem. – Wydarzenia w Ełku wyraźnie pokazują, iż nie ma możliwości pokojowego współistnienia cudzoziemców z krajów arabskich w społeczeństwach europejskich. – stwierdzono w oświadczeniu.
Na szczęście, pod tym postem na profilu Młodzieży Wszechpolskiej na facebooku pojawiła się fala krytyki. Sam swego czasu kibicowałem Ruchowi Narodowemu, ale teraz już wiem że u władzy lokalnych struktur tego ugrupowania znajdują się zwyczajni bandyci i rasiści.

Wystarczy wspomnieć skalę dezinformacji, jaka miała miejsce wokół szczytu NATO w Warszawie. Wykorzystywano wszelkie możliwe media, by doprowadzić do przeniesienia szczytu do innego kraju, przekonując że Polska nie jest bezpieczna.
Znowu: sięgam pamięcią, nic nie przychodzi na myśl, szybki research w Internecie - jedyny news który znalazłem to wypowiedź polityka niemieckiego
– Jeśli Jarosław Kaczyński nie zaprzestanie demontowania państwa prawa, to zaplanowany na lipiec szczyt Paktu powinien się odbyć w stolicy jednego z państw bałtyckich – przekonuje gazeta.
Nic więcej. Zero. Trochę słabo jak na "wykorzystanie wszelkiego możliwego medium".

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Mathsicist MW- rozwiniesz skrót bo nie znam.

Co do reszty to wiesz sam Grzesiu nie jest już młody i może się mu coś po przewracać w głowie co nie znaczy, że trochę prawdy w tym jest.

ONR to takie polskie HitlerJugend tylko bez dyktatora na razie (chyba że o czymś nie wiem  :lol:) , ale to się może zmienić. Opaski i młodzież plus te symbole i nawet stare zgredy biorą w tym udział, źle się to może skończyć. Te ich symbole a szczególnie ten miecz z ręką w kółku czy co to tam jest, kojarzy mi się z panem z wąsem,a krzyż celtycki z Irlandią, a nie poglądami nacjonalistycznymi. Rozumiem gdyby ten ruch był patriotyczny i chyba taki był ale teraz zmienił się w nacjo i to ostre nacjo moim zdaniem.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mathsicist MW- rozwiniesz skrót bo nie znam.
Młodzież Wszechpolska

Co do reszty to wiesz sam Grzesiu nie jest już młody i może się mu coś po przewracać w głowie co nie znaczy, że trochę prawdy w tym jest.
Nie odniosłem się do Brauna, lubię go posłuchać bo ciekawie buduje zdanie. Zresztą, to był kandydat który najlepiej oddawał moje poglądy polityczne. A do treści, które głosi, podchodzę z sceptycyzmem

ONR to takie polskie HitlerJugend tylko bez dyktatora na razie, ale to się może zmienić. Opaski i młodzież plus te symbole i nawet stare zgredy biorą w tym udział, źle się to może skończyć. Te ich symbole a szczególnie ten miecz z ręką w kółku czy co to tam jest, kojarzy mi się z panem z wąsem,a krzyż celtycki z Irlandią, a nie poglądami nacjonalistycznymi.Rozumiem gdyby ten ruch był patriotyczny i chyba taki był ale teraz zmienił się w nacjo i to ostre nacjo moim zdaniem.
Zgadzam się, mnie również bardzo rażą te opaski. Nawet z flagą polską. Źle mi się kojarzą opaski na ramieniu, chociaż rozumiem że inni mogą mieć inne zdanie.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Zgadzam się, mnie również bardzo rażą te opaski. Nawet z flagą polską. Źle mi się kojarzą opaski na ramieniu, chociaż rozumiem że inni mogą mieć inne zdanie.

Bardzo dziękuje, za ciekawą dyskusję i za posiadanie swojego zdania.

W polityce właśnie tak powinno być, że każdy powinien wymieniać co nie podoba mu się w danej partii a co podoba, tylko szkoda, że w taki sposób nikomu nie dogodzisz - no nic taka polityka. Szkoda tylko, że nawet jeśli wybiera się mniejsze zło czy mniejsze dobro (jak kto tam woli) to i tak mogą one okłamać nas :/.

Tak samo z Swastyką, niby Hitler, ale tak naprawdę symbol szczęścia i o ile Swastykę mogę jeszcze przyjąć bo według mnie ładnie wygląda (chociaż i tak źle mi się to kojarzy za każdym razem) to opasek nie dam rady, bo tylko Hitler pokazał nam co one mogą znaczyć np. Opaska z Gwiazdą Dawida i Opaska ze Swastyką. Co nie oznacza, że gardzę opaskami podczas Powstania Warszawskiego czy w ogóle podczas wojny gdy Polscy Żołnierze nosili biało- czerwoną opaskę na ramieniu, lub opaskę Polski Walczącej.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Grzegorz Braun mówił, że media, politycy przyzwyczajają nas do obecnej sytuacji. Brak demokracji, wolności słowa w Polsce, antysemityzm, antyislamizm, nacjonalizm. Nie potrafimy o siebie sami zadbać, ktoś musi tu zrobić porządek z dzikusami Polakami w Polsce. A artykuł potwierdza tezy.

Nie chce mi się szukać, ale o "przeniesieniu szczytu NATO":
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-03-13/fas-sugeruje-przeniesienie-szczytu-nato-jesli-kaczynski-nie-zaprzestanie-demontowania-panstwa-prawa/
http://www.rp.pl/Komisja-Wenecka/160319780-Roman-Manka-o-pomysle-przeniesienia-szczytu-NATO-Niemcy-na-to-graja.html

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chce mi się szukać, ale o "przeniesieniu szczytu NATO":
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-03-13/fas-sugeruje-przeniesienie-szczytu-nato-jesli-kaczynski-nie-zaprzestanie-demontowania-panstwa-prawa/
http://www.rp.pl/Komisja-Wenecka/160319780-Roman-Manka-o-pomysle-przeniesienia-szczytu-NATO-Niemcy-na-to-graja.html

Mnie też nie chciało się szukać, ale to co wrzuciłeś dotyczy tej samej wypowiedzi, tego samego człowieka. Polsat news powielił informację, a artykuł z rp.pl opublikował komentarz jakiegoś Romana Manka do słów tego niemieckiego polityka.

Wiem co mówi Braun, oglądałem to wystąpienie wcześniej. Nie zgadzam się z jego tezą. Nieprawdą też jest to, że artykuł w jakiś sposób potwierdza teorie Brauna. Autorka artykułu sama buduje własną, bardzo podobną tezę i próbuje ją podeprzeć argumentami. Nie do końca prawdziwymi, zresztą

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zapomniałem że pojęcie nacjonalizmu jest wypaczone i przeważnie źle rozumiane
Poza tym nacjonalizm polski może być normalny a nie tak jak ukraiński,niemiecki,litewski czy wiele innych
Jestem nacjonalistą i razi mnie wasza niewiedza
A co do obrzucania gównem AK do czego posunął się pewien osobnik na tym forum to jedna uwaga z UPA współpracowało WiN
Akcje odwetowe były na mniejszą skale i uczestniczyli w nich ludzie którzy potracili rodziny przez durnych Ukraińców którzy albo dali się napuścić na nas albo są zwykłymi skurwysynami którzy dla "wolnej" Ukrainy byli gotowi torturować i mordować kobiety i dzieci.
Co prawda Ukraińcy są teraz jebani bardziej niż my ale nie znaczy to że mogą wznosić pomniki mordercom i oczekiwać przy tym jakiegokolwiek wsparcia od nas
 :antyprops:

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapomniałem że pojęcie nacjonalizmu jest wypaczone i przeważnie źle rozumiane
Nacjonalizm polski jest wypaczony przez pseudonacjonalistów. Pod ideologię narodową podpięły się radykalne środowiska kibicowskie, które otwarcie umawiają się na mordobicia, a w wolnej chwili handlują narkotykami. Założę się, że nie wymienisz 5 osób, przedstawicieli myśli narodowej, do których nikt by się nie przyczepił i nie znalazłbym pojedynczych, kontrowersyjnych wypowiedzi. Z kolei można bez większych problemów znaleźć osoby, reprezentujące myśl liberalną, konserwatywną, lewicową, socjalistyczną, kapitalistyczną etc., na których bez wstydu można się powołać.

Jestem nacjonalistą i razi mnie wasza niewiedza
W życiu kupiłem dwie książki: Myśli Nowoczesnego Polaka i Psie Serce Bułhakowa.

Akcje odwetowe były na mniejszą skale i uczestniczyli w nich ludzie którzy potracili rodziny przez durnych Ukraińców którzy albo dali się napuścić na nas albo są zwykłymi skurwysynami którzy dla "wolnej" Ukrainy byli gotowi torturować i mordować kobiety i dzieci.
W tym że to nieprawda, że w akcjach odwetowych uczestniczyli tylko ludzie, którzy potracili rodziny w wyniku zbrodni ukraińskich. Polacy nie byli święci i też mieli wiele za paznokciami. W okresie międzywojennym, do 1938 roku, na Chełmszczyźnie i Południowym Podlasiu zniszczono 91 cerkwi, 10 kaplic, 26 domów modlitwy, czyli łącznie 127 świątyń. Do dnia dzisiejszego, po tych wydarzeniach w ówczesnej polskiej stolicy prawosławia, Lublinie, obchodzi się święta według kalendarza gregoriańskiego, a nie jak w całym prawosławnym świecie - według kalendarza juliańskiego. Pokłosie strachu przed świętowaniem inaczej niż katolicka większość. Miasto to, z centrum kulturalnego świata obrządku wschodniego w regionie stał się drugoligową diecezją.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

CzlowiekGejzer

OTO POLSKA
#5094 2017-01-05, 11:16(Ostatnia zmiana: 2017-01-05, 11:23)
Zapominasz przyjacieli że Ukraińcy w ramach Zurl także gnębili i mordowali Polaków a działo się to latach 1918-1919 więc raczej przed tą całą dyskryminacją o której pierdolisz.
Banderowcy dokonywali pomniejszych mordów w międzywojniu a bardziej znanym było morderstwo polskiego ministra czym Ukraińcy których chyba lubisz bronić nagrabili sobie.
Poza tym to co wyprawiało Zurl nie bez powodu jest czasem nazywane preludium Wołynia.
A co do zbrodni Polaków to Ukraińcy najbardziej srają o Jaremę Wiśniowieckiego który pomimo bycia Rusinem zgotował niezłą kaźń buntownikom ruskim ale to było jakieś 300 lat temu więc trochę wody w Wiśle upłynęło i poza tym jest to potępiane w "polskich" szkołach.
A Ukraińcy wielbią swojego mordercę Banderą,stawiają mu pomniki,robią marsze na jego cześć i część ukraińskich posłów chce nawet wysuwać roszczenia do "Zakierzonii".
Nie twierdzę że każdy kto chciał upuścić krwi Ukraińcom stracił przez nich rodzinę,na pewno znalazło się kilku skrajnych nacjonalistów/szowinistów
Przykładem czegoś takiego jest WiN które zamiast bronić Polaków bratało się z Banderowcami i w jednym regionie Polacy byli bez żadnej ochrony i nie skończyło się to dobrze
A polski nacjonalizm jest często wypaczony choć taki być nie musi wystarczy Jeden lider a nie dziesięciu debili do tego jasna doktryna polityczna i społeczna

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
biedni polacy

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Aleś ty zabawny :antyprops:
ustalmy jedno, nie ma nacji która nie ma brudu za pazurami

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@CzlowiekGejzer ja niczego nie zapominam, chciałem przez przykład pokazać że na historie nie można patrzeć binarnie i Polacy nie byli niewiniątkami. Ty za to zapominasz, że mniejszość prawosławna to nie tylko Ukraińcy - gdzie Lubelszczyzna i Podlasie, a gdzie Chełmszczyzna i Wołyń. Odnosząc się do mojego postu powinieneś o tym pamiętać.

A polski nacjonalizm jest często wypaczony choć taki być nie musi wystarczy Jeden lider a nie dziesięciu debili do tego jasna doktryna polityczna i społeczna
Nie wystarczy. Ludzie, nie identyfikujący się ściśle z myślą narodowa, nie pójdą za liderem, który przewodzi takim osobom:
Spoiler

którzy charakteryzują się takimi wypowiedziami:
Cytat: Młodzież Wszechpolska
– Doszło do uzasadnionych reakcji społecznych, spontanicznego sprzeciwu obywateli – tak zamieszki oceniał we wtorek rzecznik Młodzieży Wszechpolskiej Mateusz Pławski. Podczas konferencji w Warszawie bagatelizował przemoc na ulicach, tłumacząc, że „obywatele nie czują się bezpiecznie”. Krytykował policję i zarzucał jej, że „zatrzymywała postronne osoby bez powodu”.

Cytat: ONR
Wydarzenia w Ełku wyraźnie pokazują, iż nie ma możliwości pokojowego współistnienia cudzoziemców z krajów arabskich w społeczeństwach europejskich. – stwierdzono w oświadczeniu.

Specjalnie wybrałem najgorsze zdjęcia i wypowiedzi. Problem w tym, że nieważne jak rzadkie by były, to w innych środowiskach (oprócz skrajnie lewicowych) nie znajdziesz podobnych. Nie da się wygrać wyborów z takimi ludźmi.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tyle że te zdjęcia przedstawiają sebonacjonalistów a nie normalnych Polaków
Niestety ale nie mam mocy reformowania garstki tłuków
Trzeba by raczej wyprzeć model nacjonalisty debila który króluje na Litwie i Ukrainie chociaż jak już to ukazałeś u nas jest też ten problem choć nie w tak mocnym nasileniu
Nadal utrzymuję że potrzebny jest dyktator
W międzywojniu to pomogło przynajmniej pozornie
Ogólnie Polska powinna przestać głaskać sąsiadów po jajach a Litwę w szczególności

0 użytkowników
Do góry