https://www.wprost.pl/530744/Petru-chce-wlaczyc-samotne-matki-do-programu-500
No chwila moment, ale to jest też ta równość wobec prawa o której jak mantra mówi Korwin.
Po co pis robi rozróżnienia, na których teoretycznie ci w cięższej sytuacji stracą?
Nie podoba mi się dalsze rozbudowywanie tego programu o nowych beneficjentów w jakiejkolwiek formie, ale nierówności wobec prawa też nie lubię. Petru jest może w tej grupie liberałów która bardziej niż pierwszego nie lubi drugiego.
+pewnie to jakieś zagrywki typowo po publikę dla poparcia, w końcu jak mówił Arystoteles to demagodzy i krzykacze rządzą w demokracji.. krótko
Błagam. Nowoczesna jako alternatywa dla Polski? Ja rozumiem, że byscie ich wybrali, bo chcecie sie poczuc jak za pierwszym razem przy PO? xDD
Boję się oszustwa, nie mówię wcale że nie. Przy ilości idiotów i lewicowców w tej partii kłamstwo wyborcze jest realne, politykom NIE WOLNO ufać.
Ale ja jestem zimnym kalkulistą o czym mówiłem kilka stron wcześniej - a większe szanse na obniżkę podatków ma Petru rządący z malutką platformą, niż mniejszościowy kukiz z pisem, albo Korwin który nawet jak wejdzie będzie demonizowany i każdy się od niego odwróci.
Najlepsze koalicje dla Polski - Kukiz+Korwin (pod warunkiem że mieliby większość), Petru+Kukiz, Petru+Korwin - ale żadna z nich nie jest
REALNA