Gothic nie chce się uruchomić 17321 6

O temacie

Autor Robart

Zaczęty 7.09.2010 roku

Wyświetleń 17321

Odpowiedzi 6

Robart

Robart

Użytkownicy
posty45
  • Użytkownicy
Wiem,że to nie ten dział (nie te forum :lol:  ).
Nie wiem co się stało. Najpierw zainstalowałem Gothic 2. Chodził bez zarzutów. Potem zainstalowałem Gothic 1.Również działało bez zarzutów.Gdy spróbowałem je uruchomić po raz drugi to już się nie uruchomiły tzn.coś się chwile ładowało a potem myszka stała się normalna tzn.przestała wykonywać animację ładowania,a później nic.Tak jakbym w ogóle go nie uruchamiał :/ .Dzieje się tak z obydwoma Gothicami. Nie mam dodatku Noc Kruka.
KAŻDA POMOC MILE WIDZIANA!

Z góry thx.
Napisałem na tym forum ponieważ nie znam "żywych" forów o Gothicu prócz tego. Szukałem w Google.

P.S Gdy uruchamiam Menedżera Zadań Windows i zaglądam w procesy to widzę proces Gothica (Gothic.exe lub Gothic2.exe).

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
http://themodders.org/index.php?/topic/11129-gothic-przestal-sie-wlaczac/

Powszechny problem na win7. Te Gothiki jakoś nawzajem się zakłócają. Możesz popatrzeć do procesów, spróbować powyłączać te aktywne, ale nie wiem czy pomoże. U mnie pomaga takie rozwiązanie: schodzę na pierwsze piętro, robię sobie herbatę, patrzę co tam w telewizorku leci, zwykle nic więc idę powkurwiać brata, ewentualnie na fajkę, jak wracam to zwykle już działa. Jeśli mieszkasz na parterze i nie możesz wykonać powyższych czynności to nie wiem... może idź w piłkę pograj, pozarywaj do jakiś lasek, a nuż dostrzeżesz jakieś ciekawe strony życia. Jeśli jednak wyjdziesz na zewnątrz i zobaczysz, że jednak syf, szaro, pada, przejeżdżające obok ulicą auto ochlapie cię kałużą, stary, jebiący żul zapyta cię o zapomogę na piwo, a przechodzące chodnikiem dwie tapeciary, pierdolące coś o tipsach, potrącą cię niechcący, wtedy ucieknij z powrotem do domu ewentualnie do kolegi albo na piwo, ale tylko pod warunkiem, że masz blisko by nie narażać się na przesiąknięcie ulicznym odorem. Najlepiej jest najpierw pójść do kolegi, a dopiero potem na piwo, dzięki temu zyskasz sobie towarzysza i nie będzie nudno. Będąc z kolegą na piwie radziłbym się najebać. Nie jestem do końca przekonany czy teraz dobrze doradzam ale ja tak zwykle robię, no chyba, że postanowimy iść do porządnego pubu typu Niebo, 8 złotych za browara. Dlatego idź lepiej do żabki, tam kup bro i wypij je z kolegą na krawężniku. Kiedy będziesz już wstawiony wróć do domu (pod żadnym pozorem nie wzywaj taksówki - to najczęściej mercedesy i lepiej nie ryzykować, że najebany rozjebiesz się na masce i urwiesz znaczek), lepiej po prostu złapać się jakiejś osoby idącej w tym samym kierunku (najlepiej tego kumpla czy kumpli), i tak jakoś doczłapać do domu. W między czasie możecie na pełne gardło krzyczeć jakieś piosenki, polecam ku temu repertuar Comy, chodź upodobania są różne. Jeśli będziecie już się tak drzeć i iść najebani to koniecznie obracajcie się za siebie co kilkadziesiąt metrów, bo chuligani nie znoszą konkurencji i mogą się na was rzucić, albo może spisać was policja. Uwaga! Pamiętaj jak będziesz się żegnał z kolegą by wysępić od niego fajkę, zdrowo jest zapalić przed snem, a nie będziesz przecież szedł do żabki i kolejnej dychy wydawał. Teraz możesz już spokojnie sprawdzić czy gra się uruchomiła (najprawdopodobniej i tak nie będzie cię to obchodzić, ale jeśli działa to nazajutrz też będzie). Jeśli jednak nie, to jedynym rozwiązaniem jest powtórzyć następnego dnia wszystko co napisane wyżej.

shadowxxx

shadowxxx

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
He he. Robart, dostałeś niezłą instrukcje życia. Ja miałem kiedyś taki sam problem i polecam ten poradnik.

Lusia

Lusia

Użytkownicy
posty88
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
KolegoZWojska! chodź na browara przyjacielu!

Robart

Robart

Użytkownicy
posty45
  • Użytkownicy
Na XP x86 też mi się tak działo :/ . Teraz włączyłem i działa Gothic 1.Spróbowałem włączyć drugi raz... również zadziałało!Spróbowałem prograć w inną gierkę.Potem znowu włączyłem Gothic 1 i działało! Nie wiem skąd te "kaprysy" oO  .

Pajki
  • Gość
A zmieniałeś zgodność ?  :pokerface:

rolski

rolski

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
A nie instalowałeś żadnych sterowników, bo ja też miałem taki sam problem. Próbowałem wszystkiego a wystarczyło przywrócić system do wcześniejszych ustawień.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry