Muzyka 1082077 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1082077

Odpowiedzi 3980

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#560 2010-10-10, 18:54(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 18:55)
szkoda, ze nie sluchasz rocka, Thoro, ten album z pewnoscia przypadlby Ci do gustu.

https://www.youtube.com/watch?v=BdQGSykj6vo

Ktos slucha i lubi muzyke progresywna? swietna melodia, swietny motyw przewodni, tona mroku i klimatu, polecam. klasyk.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Słucham wyjców i nie to że nie lubię ale zwyczajnie nie chce mi się wyszukiwać tych kapel i sprawdzać, zwłaszcza że każda z nich ma co najmniej 3 członową nazwę, jakieś dziwne liternictwo w logo zespołu oraz mroczne zdjęcia na tle lasów, grobowców, fiordów i urbexów. Przynajmniej tak to odbieram wchodząc na różne rzeczy na laście. Nie żeby jednak garkotłuctwo było w tej kwestii jakoś specjalnie uprzywilejowane, bo niestety na ogół tak mam z większością muzyki bez względu na gatunek. Jestem ograniczony i to głównie przez własne lenistwo. Skoro jednak polecasz to sprawdzę.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
<Fahren ImI has logged into topic "muzyka">

No, a ja jestem wielkim, zagorzałym i wręcz stukniętym fanem Metalliki!  :lol:  
Ciężkie riffy, tekst z przekazem, który można interpretować na wiele sposobów...
To co robią z człowiekiem na koncertach jest nie do opisania  ^^  
A i albumy mają świetne (i tanie! ^^  )

No a oprócz Mety uwielbiam Godsmacka.
Świetny zespół nu-metalowy/hardrockowy, szkoda że tak słabo u nich z popularnością...
Duszący, kleisty klimat piosenek. mmhm.
No i na scenie potrafią spontanicznie zrobić sobie Jam Session  :wink:  

Sam gram na djembe (taki bęben od Czarnych Braci) i ćwiczę gitarę.

Jeżeli ktoś chce posłuchac próbki Metalliki, to proszę:

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=uY3LAFJbKyY
[/media]

makin' bacon

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#563 2010-10-10, 20:19(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 20:20)
Ciężkie riffy, tekst z przekazem, który można interpretować na wiele sposobów...
Meta :D ? Wejście Piaskomana?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Też lubie godsmacka od tylu lat. Nie wiedziałem, że to niszowy zespół.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Muzyka
#565 2010-10-10, 20:26(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 20:33)
A znasz Kyussa Fahren? Powinno ci się podobać.

(...)Album, w porównaniu do poprzedniego jest zdecydowanie bardziej optymistyczny, jednak zachowuje to, co w Kyuss najważniejsze — sesje nagraniowe na pustyni (wykorzystujące podpięty nielegalnie prąd) tworzące brudne, lekko zabarwione bluesem brzmienie.(...)

Ci goście są pojebani, koncerty robili na pustyni i dziwili się, że mało ludzi.  :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No a oprócz Mety uwielbiam Godsmacka.
Świetny zespół nu-metalowy/hardrockowy
a nie chciałbyś... BANA?
Metallica [...] tekst z przekazem
zwłaszcza te o ruchaniu matki :ok:

Też lubie godsmacka od tylu lat. Nie wiedziałem, że to niszowy zespół.
? :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Aztek link=topic=11364.msg114249#msg114249#msg114249#msg114249 date=1286735332

? :D

rozumiem, że w zamojskich komputerach znowu pierdolnęło kodowanie ze względu na wasz prymitywny dialog kolidujący z polskimi znakami?

szkoda że tak słabo u nich z popularnością

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#568 2010-10-10, 20:41(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 20:45)
a nie chciałbyś... BANA?
W jakimś tam kontekście to na pewno jest nu-metal, BANANIE. Choć prędzej celowałbym w pogranicze hard-rocka i heavy-metalu. Swoją drogą świetna kapela, muzyka ciekawa, melodyjna, prosta i z niebywałym pierdolnięciem. Szkoda, że na płytce IV zupełnie odbili się od swojej dotychczasowej twórczości, a The Oracle jest niczym innym, jak próbą reaktywowania fenomenu Faceless. Brakowało mi tam jednak przebojowości, 2, 3 przebojowych singli, które pociągnęłyby za sobą resztę. Love-hate-sex-pain to zlepek pomysłów zaczerpniętych z Alice in Chains, utwór tytułowy poza kilkoma fragmentami jest po prostu nudny, a potencjalnie najlepszy song na hit, What If, zwyczajnie zbyt rozwlekły. Polecam płytkę Avalon, a nie jakieś Wyrocznie. Solowe wydawnictwo wokalisty Godsa - nastrojowe, plemienne, zdecydowanie bardziej klimatyczne niż zbliżone koncepcyjnie IV.

?  
Względem gigantów typu System of a Down, Nirvana czy Metallica to bez wątpienia nisza.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
tekst z przekazem
a po co to?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Muzyka
#570 2010-10-10, 20:47(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 20:51)
szkoda że tak słabo u nich z popularnością
A, o to Ci chodzi. No poza stanami są faktycznie bardzo mało popularni :P
Swoją drogą, Sully Erna wydał niecały miesiąc temu nową solową płytę - Avalon. Godna uwagi.
Małe przykładziki:
Sinner's Prayer
The Departed
My Light
Broken Road <3

EDIT:
W jakimś tam kontekście to na pewno jest nu-metal, BANANIE.
Ble ble ble, spodziewałem się tego, że będę musiał walczyć z twoją hipokryzją :D
Dzikiben, 2010-06-19 18:43:17:
na pewno, bo nigdy nie uwazalem ze Gods gra nu-metal xd

Polecam płytkę Avalon, a nie jakieś Wyrocznie. Solowe wydawnictwo wokalisty Godsa - nastrojowe, plemienne, zdecydowanie bardziej klimatyczne niż zbliżone koncepcyjnie IV.
Ubiegł mnie skurwiel :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
BANANIE

propsy.

Cytat: Vierzba link=topic=11364.msg113717#msg113717#msg113717#msg113717 date=1286221305
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=f9JPrhINZtk
[/media]

Jeszcze nie oglądałem, czekam aż się załaduje w 1080p. Ale dam zapobiegawczo bo Pih jest zatenczas zajebisty.

całkiem fajne. nie lubię go bo ma głos jęczący jakby go ktoś czegoś pozbawił a do tego marszczy brwi robiąc przy tym miny na "debila" ale nie sposób zaprzeczyć, że "kwiaty zła" to jedna z lepszych polskich płyt. lepsze to niż jakieś leśne dziady noskille vienie będące rapową analogią budki suflera.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#572 2010-10-10, 20:55(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:01)
a po co to?
Tu nawet nie chodzi o przekaz jako taki, a abstrakcje, Sam. Swego czasu miałem sporo zabawy czytając sobie liryki choćby Pink Floydów, i wcale nie szukałem prawd życiowych i recepty na życie. To była fajna i ciekawa forma interpretacji sztuki - niejednoznacznej i trudnej w odbiorze. Popierdolone kontekstowo liryki dają słuchaczowi sporo frajdy i rozwijają wyobraźnie, podobnie jest z wszelką inną formą sztuki, abstrakcja to potęga.

Prostuję rozmowe z Aztekiem:

Ja 20:56:52
nienawidzę tego -,-
Ja 20:57:03
tylko krowa nie zmienia pogladow.
Lusia 20:57:29
tylko po to by wejsc azteckiemu w droge ;d
Ja 20:58:34
Gods rozwinal sie wlasnie w chwili, kiedy dominowala tego typu muzyka. W pewnym stopniu plakietka nu-metalu jest tu adekwatna, ale jak wspomnialem wczesniej, blizsze to raczej heavy metalowi xd
Ja 20:59:04
nienawidze jak wytykasz mi hipokryzje majac za podstawe rozlegle rozmowy z archiwum, to nie fair.
Lusia 20:59:04
rozwinął się w tym czasie i w hurcie mu doczepili ;d

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
powiedz to z jakimś 38 milionom rodaków, bo z tego co mi się zdaje, to reszta myśli inaczej

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Muzyka
#574 2010-10-10, 21:00(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:00)
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=11364.msg114252#msg114252#msg114252#msg114252 date=1286736329
a po co to?

Podbijam i nawet nie będę się rozwodził bo mówiłem o tym wielokrotnie. Zwykle jest zawsze tak, że te właśnie piosenki "z przekazem, ambitne zmuszające do refleksji" robią się przeruchane po kilku razach i zwyczajnie wkurwiają złotą myślą i nieprawdopodobną wiedzą przez autora w nich zawartą. Takie szukanie "przekazu", zwłaszcza na siłę to jest dla mnie kluczowy atrybut gimberstwa zaraz po określaniu wszystkiego pod kątem "komercji" :lol2: . Nie wiesz o czym mówię? Spójrz na dzieci spuszczające się nad jakimiś paktofonikami i magikami nad tym jakie to jest zajebiste, z przekazem i w ogóle najlepsze jedyne słuszne. Każdy zna również pryszczatych pizdusi z włosiem łonowym pod nosem, wielkich intelektualistów, ludzi mroku i mesjaszy jedynej słusznej muzyki. W imię tego wszystkiego, w imię kurewstwa wyznaje że z pojęć typu przekaz, komercja, gatunek muzyczny czy subkultura należy wyrosnąć przed 20 rokiem życia (im prędzej tym lepiej). Inaczej z takim osobnikiem nawet nie ma co gadać, bo są gorsi niż świadkowie jechowa, gorsi niż obrońcy krzyża, niż rycerze jezusa chrystusa króla polski.

JP na 100% (jebać poganów)

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Muzyka
#575 2010-10-10, 21:04(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:06)
powiedz to z jakimś 38 milionom rodaków, bo z tego co mi się zdaje, to reszta myśli inaczej

Ale to normalne, ze fanatykom Ostrego z gimnazjum nigdy nie przemówisz do rozsądku. Sami coś o tym wiemy, Sam. :D  W ramach wyjaśnienia: pewna gościówa z pewnego forum internetowego, uważała muzykę tego rapera za objawienie absolutne i definicje na życie, prawdę niepodważalną i jedyną słuszną. Fajne.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
nie wiem co pisali inni, nie chce mi się przeglądać tematu :)

No ale ja słucham piosenek Dżemu, Pidżamy Party, Strachów na lachy, Kaczmarskiego i ogólnie te klimaty :)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A to Ci! Na tym forum jest więcej fanów Godsmacka niż w całym Wielkim I Wspaniałym Powiecie Wadowickim!
Naprawdę, nie spodziewałem się ;) Koniec świata nie jest jednak tak bliski.

Hej, Aztek! No ja to tam nu-metal słyszę. Ale niech będzie: Heavy. W porządku?  oO  

zwłaszcza te o ruchaniu matki :ok:

No, może nie, ale obecności przekazu w utworach o Domu Wariatów i Mistrzu Marionetek chyba nie zaprzeczysz, co? A ten o bohaterach do wyrzucenia?

Polecam płytkę Avalon, a nie jakieś Wyrocznie. Solowe wydawnictwo wokalisty Godsa - nastrojowe, plemienne, zdecydowanie bardziej klimatyczne niż zbliżone koncepcyjnie IV.

Racja, Avalon jest klimatyczny i w ogóle wspaniały, acz nie spychaj na margines albumów Godsmacka, (Avalon to solowy album Sulliego) (Tak, wiem że wicie, ale nie chciałem być źle zrozumiany) które też są naprawdę świetne. Poza tym, głos Sulliego pasuje do wszystkiego, od leciutkich akustycznych pobrzmiewań (Avalon, The Other Side) po naprawdę hardkorowe napierdalania (Awake, Faceless, Godsmack). I właśnie w takim - mocnym wykonaniu go wolę.

makin' bacon

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Muzyka
#578 2010-10-10, 21:11(Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 21:11)
Ale to normalne, ze fanatykom Ostrego z gimnazjum nigdy nie przemówisz do rozsądku. Sami coś o tym wiemy, Sam. :D   W ramach wyjaśnienia: pewna gościówa z pewnego forum internetowego, uważała muzykę tego rapera za objawienie absolutne i definicje na życie, prawdę niepodważalną i jedyną słuszną. Fajne.

Kurwa propsy w chuj! Mam to w dupie ale szkoda, że tak wielu ma z tym problem nawet na tym jebanym forum ale co ja ci zrobię? Jak kogoś nadal jara skrzeczenie skrzypka wydawane w ilości hurtowej corocznie, pierdolenie ze sceny o wiadrach z wanny czy apelowanie o spalenie dowodu to spoko.

Ps. Ściągam tego waszego avona.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
NIC CI DO MOJEGO OSTREGO! TO MOJA SPRAWA! I JESTEM HUMANISTKĄ!!!1111111111111111111

0 użytkowników
Do góry