Gothic 3 Surface 3483 8

O temacie

Autor MasterGulik

Zaczęty 2.08.2010 roku

Wyświetleń 3483

Odpowiedzi 8

MasterGulik

MasterGulik

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Ciekawi mnie czy jest mozliwosc wyciagniecia modelu swiata z gothic'a 3 tak zebym mogl go edytowac tak jak surface gothic'a 1 lub 2 w 3d maxsie. Jezeli jest to oczywiscie prosze aby ktos mi powiedzial jak to zrobic albo skierował do odpowiedniego tematu.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Teren z g3 ma za dużo tris (prościej - jest za bardzo skomplikowany) aby silnik z g1 czy g2 go uciągnął.

DarcuS

DarcuS

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Ale część np. Ardee da się?

JaszczurPotegi

JaszczurPotegi

Użytkownicy
posty55
  • Użytkownicy

JaszczurPotegi

Gothic 3 Surface
#3 2010-08-02, 21:11(Ostatnia zmiana: 2010-08-02, 23:41)
Teren z g3 ma za dużo tris (prościej - jest za bardzo skomplikowany) aby silnik z g1 czy g2 go uciągnął.

MasterGulik nie napisał, że chcę przenieść świat z G3 do G1 lub G2. Chcę w nim po prostu coś zmienić ( zrobić moda do G3, tak jak robi się mody do G1 i G2).

Chyba, że to ja źle zrozumiałem jego wypowiedź(bardzo duże prawdopodobieństwo)

!!!!!!

MasterGulik

MasterGulik

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy

MasterGulik

Gothic 3 Surface
#4 2010-08-02, 23:08(Ostatnia zmiana: 2010-08-03, 02:51)
Dobrze zrozumiales Jaszczur, to co chce zrobic nie ma nic wspolnego z g1 czy g2 porostu musze sie dowiedziec jak zaimportowac teren z g3 do 3d maxa. Wiec jezeli ktos moglby mi powiedziec jak albo moze wstawic plik na jakas strone zebym mogl ten plik(mam namysli teren z g3)pobrac to bym byl bardzo wdzieczny.

DragonMaster

DragonMaster

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Cytat: MasterGulik link=topic=10986.msg105452#msg105452#msg105452#msg105452 date=1280783291
Dobrze zrozumiales Jaszczur, to co chce zrobic nie ma nic wspolnego z g1 czy g2 porostu musze sie dowiedziec jak zaimportowac teren z g3 do 3d maxa. Wiec jezeli ktos moglby mi powiedziec jak albo moze wstawic plik na jakas strone zebym mogl ten plik(mam namysli teren z g3)pobrac to bym byl bardzo wdzieczny.

Ściągnij sobie 3d Ripper: tutaj.
Jak wyciągnąć modele z G3 za pomocą 3d Ripper: tutaj
Żeby dodać to spowrotem do G3 jest chyba niemożliwe (może kiedyś ktoś wymyśli export do 3ds Max :D )

MasterGulik

MasterGulik

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Tak, tylko ze sprawa wyglada nastepujaco, juz probowalem to zrobic z uzyciem 3d rippera ale gdy juz wszystko ustawilem tak jak w tutorialu i odpalam gre wyskakuje blad. Mam wiec prosbe czy moze ktos wyciagnac ten plik dla mnie poniewaz z niewiadomych przyczyn ja nie jestem w stanie albo podac jakis inny sposob.

MasterGulik

MasterGulik

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Mogłby ktos dla mnie wyciagnac ten teren z G3 za pomoca 3d Rippera i wstawic na jakas storne.

DragonMaster

DragonMaster

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Cytat: MasterGulik link=topic=10986.msg105510#msg105510#msg105510#msg105510 date=1280843288
Tak, tylko ze sprawa wyglada nastepujaco, juz probowalem to zrobic z uzyciem 3d rippera ale gdy juz wszystko ustawilem tak jak w tutorialu i odpalam gre wyskakuje blad. Mam wiec prosbe czy moze ktos wyciagnac ten plik dla mnie poniewaz z niewiadomych przyczyn ja nie jestem w stanie albo podac jakis inny sposob.

Też miałem błąd przy uruchomianiu Gothica 3 za pomocą 3d Ripper. Zrób tak:
1.Uruchom 3d Ripper.
2.Nie wybieraj gry do uruchomienia (pierwszy na górze pasek).
3.Włącz Start global system monitoring (przycisk na samym dole), po tym program zminimalizuje się do Traya (prawy dolny róg), i teraz po uruchomieniu Gry (normalnie nie zapomocą 3d Ripper) będzie można wyciągać modele. Niestety wyciągać można tylko część terenu, a nie cały i gra potrafi się długo uruchamiać.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry