Ponawiam pytanie - zna ktoś może odpowiedź? Albo gdzie jej szukać?
Mam jeszcze kilka problemów.
Jeden z nich nie bardzo dotyczy skryptów, ale skoro mam już własny temat to nie będę wyskakiwać w innym dziale z nowym, ok?
INSTANCE TPL_ARMOR_M(C_Item)
{
name = "Zbroja Świątynna";
mainflag = ITEM_KAT_ARMOR;
flags = 0;
protection [PROT_EDGE] = 55;
protection [PROT_BLUNT] = 55;
protection [PROT_POINT] = 10;
protection [PROT_FIRE] = 25;
protection [PROT_MAGIC] = 0;
value = VALUE_TPL_ARMOR_M;
wear = WEAR_TORSO;
visual = "tplm.3ds";
visual_change = "Hum_TPLM_ARMOR.asc";
visual_skin = 0;
material
Tekstury - tu mam problem. Nie znam się na tym kompletnie.
Rozumiem że visual to obiekt 3D a visual change to obrazek 2D nakładany na niego.
Problem polega na tym, że ten pierwszy znajduje się w folderze gothic, a drugiego nigdzie nie ma.
Chciałbym wrzucić do Gothic 1 tekstury i obiekty z Gothic 2 NK. Nie chodzi mi o zamianę, tylko dodanie czegoś nowego.
Gdzie znajdują się te pliki? Dlaczego nie mogę wyszukać np. Hum_TPLM_ARMOR.asc?
Słyszałem, że do tekstur potrzebny jest Goman czy coś w tym stylu. No cóż, jak zobaczyłem napisy po niemiecku to się poddałem.
Nie ma prostszego sposobu, np ctrl c , ctrl v?
Tylko gdzie są te pliki?
Następne pytanie: jakiś czas temu spacer mi się wyłączał od razu po włączeniu z błędem A.V. i jakąś ścieżką dostępu na dysku D: (tak swoją drogą gothica mam na C a na D nie było nawet takich folderów - nawet jako ukryte bądź systemowe)
Zrobiłem kopię _work, przeinstalowałem gothica i gothicmodtools. Spacer chodzi. Wrzucam _work: nie działa. Wrzucam ręcznie tylko te pliki, które zmieniłem do nowego _work: działa. (jakiś czas) Później miałem ten sam błąd kilkanaście sekund po włączeniu Gothica. Ten sam schemat: przeinstalowanie, działa, work - nie działa, ręczne kopiowanie: wszystko ok.
Wie ktoś o co chodzi?
Co ciekawe często przeinstalowuję Gothica i modtools gdyż to przyśpiesza spacera. Nawet jak mam dużo npc, itemów, dialogów to tuż po przeinstalowaniu spacer działa dużo szybciej niż np. przed pierwszym przeinstalowaniem, gdzie dodatkowych rzeczy było stosunkowo niewiele.
Następne: czy jest jakiś (+ -) limit npc, powyżej którego gra będzie wywalać do windowsa? W razie czego można pousuwać postacie bezimienne (takie sobie stawiam z resztą założenie tworząc moda: po co jakieś bezsensowne postacie typu "strażnik" bez osobowości, historii itp.) ale wolę wiedzieć na czym stoję niż pododawać tyle postaci, że później trzeba będzie usuwać.
Jeżeli pytanie o tekstury już padało to przepraszam, trochę szukałem, ale znalazłem tylko o podmienianiu, a internet chodzi mi naprawdę wolno, bo przekroczyłem miesięczny limit na szybkie łącze
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
PS. Znalazłem w skrypcie postaci Lewusa
//-------------Daily Routine-------------
daily_routine = Rtn_start_844;
senses = SENSE_SEE|SENSE_HEAR|SENSE_SMELL;
Interesuje mnie ostatnia linijka, czego ona właściwie dotyczy?