Tragedia w Smoleńsku [kondolencje i oświadczenia] 24529 86

O temacie

Autor michalsz

Zaczęty 10.04.2010 roku

Wyświetleń 24529

Odpowiedzi 86

michalsz

michalsz

Użytkownicy
posty132
  • Użytkownicy
Nie ma się co wypowiadać więcej tutaj :
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Roz...,wiadomosc.html

W Smoleńsku rozbił się samolot prezydenta Lecha Kaczyńskiego Tupolew 154-M. - Przy podchodzeniu do lądowania samolot najprawdopodobniej zahaczył o drzewo. Pożar jest już ugaszony - powiedział Paszkowski. Gubernator okręgu smoleńskiego podał, że wszyscy pasażerowi zginęli

Rzecznik MSZ Piotr Paszkowski powiedział w TVN24, że na pokładzie byli m.in prezydent Kaczyński z małżonką, szef IPN, NBP, wicemarszałek sejmu Jerzy Szmajdziński, ostatni prezydent na uchodźstwie Ryszard Kaczorowski, Władysław Stasiak, Aleksander Szczygło, Paweł Wypych, szef sztabu gen. Gągor, posłowie Przemysław Gosiewski, Zbigniew Wasserman, rzecznik praw obywatelskich Janusz Kochanowski

Lech Kaczyński leciał na obchody rocznicy zbrodni katyńskiej.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
prezydent Kaczyński z małżonką, szef IPN, NBP, wicemarszałek sejmu Jerzy Szmajdziński, ostatni prezydent na uchodźstwie Ryszard Kaczorowski, Władysław Stasiak, Aleksander Szczygło, Paweł Wypych, szef sztabu gen. Gągor, posłowie Przemysław Gosiewski, Zbigniew Wasserman, rzecznik praw obywatelskich Janusz Kochanowski
prawdopodobnie wszyscy nie zyja :lol2:

Rumcajs

Rumcajs

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Ja pierdole mnie zamurowało.

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
o cholera.spadłem z krzesła jak włączyłem TV.brak mi słów.

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Ojciec redaktor

Ojciec redaktor

Użytkownicy
posty33
Propsy9
  • Użytkownicy
KURWA

To jest właśnie Polska! Rządowe Tupolewy to kurewski złom a latały tym najwazniejsze osoby w państwie! Tanie linie lotnicze mają lepsze samoloty. Ale żaden rząd nie odważył się kupić porządnych maszyn bo jebana w dupsko opozycja by się dosrała, że rząd kupuje chuj drogie samoloty dla siebie a jakaś tam babcia z pcimia dolnego nie ma na chleb (czyt. wódkę)

A Prezydentowi oddać hołd. Jaka by ta jego kadencja nie była.

Levy

Levy

Użytkownicy
posty61
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do tej pory nie mogę w to uwierzyć. Kurwa mać. To jest naprawdę ogromna tragedia. Ciekaw jestem co tak naprawdę ją spowodowało...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Tragedia w Smoleńsku [kondolencje i oświadczenia]
#6 2010-04-10, 10:36(Ostatnia zmiana: 2010-04-10, 10:38)
Właśnie przed chwilą przeczytałem... No nie wierzę.

Podzielam zdanie Ojca w 100%, na pewno nawet ogół społeczeństwa by wytykał "zakup cholernie drogiego sprzętu latającego".
Wracając do prezydenta, ta jego kadencja nie była wcale taka zła.

Lech Kaczyński leciał na obchody rocznicy zbrodni katyńskiej.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Wstrząsnęło to mną, gdy się o tym dowiedziałem. 50-letnim samolotem, 130 osób z całego rządu i innych instytucji państwowych. Skandal. Powinni ich chociaż rozdzielić do dwóch, powinna być taka procedura. Dobrze, że chociaż premiera nie było na pokładzie, bo by zapanował totalny chaos. Teraz można się domyślić, co będzie: Żałoba, zmiany w przepisach dotyczące przewożenia osób ważnych dla państwa, nowy samolot. Prezydentowi oddam hołd niezależnie od tego, czy go lubiłem, czy nie.
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/0...nt.plane.crash/
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8612825.stm

Spoiler

toptik

toptik

Użytkownicy
posty146
Propsy14
  • Użytkownicy
Szkoda...To wielki cios dla Polski :(  

BÓG,HONOR, OJCZYZNA!!

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Może i nielubiłem prezydenta. Byłem raczej jego przeciwnikiem, ale śmierć tylu ludzi to tragedia. Tyle osób publicznych, które każdy znał. Przyznam, że początkowy szok, przerodził się u mnie w naprawdę duży smutek. Tragedia.

Ps. Zakład, że rząd zakupi teraz jakiś wypasiony samolot?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Trochę się dziwię co niektórym osobom. Strasznie brniecie z tym swoim lansem, arogancją, brakiem szacunku do wszystkiego. Naprawdę przydałaby się jakaś porządna rozpierducha, żeby młodzi ludzie nabrali szacunku do siebie wzajemnie, do wartości życia.

Ja przyznam, że ugięły mi się kolana jak to usłyszałem. Nigdy nie przepadałem za żadnym z Kaczyńskich, ale to prezydent państwa, w którym żyję i mnie to także osobiście ugodziło. Zginęło wielu naprawdę porządnych ludzi i to jest największa tragedia. Pewnie, że codziennie giną ludzie, że codziennie mamy do czynienia z tragediami, ale nie codziennie ginie kilkadziesiąt osób pełniących tak ważne funkcje w państwie, osób który chcąc, nie chcąc każdy z nas widział w necie, tv czy w prasie. Wypadłoby po prostu złożyć hołd ich pamięci i rodzinom, które zostały bez ojców, matek, etc. A resztę lepiej przemilczeć niż pisać niepotrzebne komentarze.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

niron

niron

Użytkownicy
posty16
  • Użytkownicy
Tu nie ma co komentować, najlepiej to przemilczeć. I najlepiej nie starać się komentować. Bo widziąc to, co się dzieje w sieci... Parę osób wypisało takie głupoty, że śmiech pusty bierze. Inni posklejali zdania z wulgaryzmów i gdzieniegdzie powstawiali słowo "kadzyniski" co składało się na wręcz szokującą wypowiedź. Aha, no i jeszcze wypowiedź którą najbardziej zapamiętałem... Uwaga, cytat:
"lubie placki!"

:)

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Zawsze szanowałem Pana Kaczyńskiego, nigdy się z niego nie naśmiewałem itp. robili tak jedynie ludzie prymitywni którzy gówno wiedzieli o tym czego dokonał i jakim był człowiekiem.
Jest ikoną wolnej Polski, od początku odgrywającą ważną rolę w solidarności, potem jako minister sprawiedliwości chciał doprowadzić do rozliczenia dawnych zbrodniarzy i komunistów co osobiście bardzo mi się podobało, a jako Prezydent wielokrotnie udowadniał swoją odwagę chociażby kiedy wyrażał solidarność z narodem Gruzińskim.

Ale razem z nim zginęli inni cholernie ważni dla Polski ludzie. Generałowie, księża, politycy długo by wymieniać.
Jeśli ktoś jest prawdziwym polakiem, to na pewno ogromnie przeżywa tą tragedią, olewają ją tylko ci dla których Polska jest jedynie miejscem gdzie mogą się nażreć do syta i zadowalać chuci. Kropka

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja byłem ostro przygnębiony, wyobraziłem sobie ostatnie chwile na tym samolocie. Co mógł czuć Lech z żoną, wiedząc, że pewnie za 5 sekund uderzą?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja nie mogłem uwierzyć, byłem zaszokowany, czułem żal i smutek że odeszły między innymi tak Wielcy ludzie jak Pan Kaczorowski mimo że bezpośrednio nie jest to dla mnie jakaś wielka tragedia.

dodać tu można również generała Stanisława Komornickiego o którym się właśnie dowiedziałem :(

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szmajdziński zawsze był ogarniętym i rozsądnym człowiekiem, jego też będzie brak.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Trzeba uszanować wszystkie ofiary, i jestem pewien że podczas pogrzebu każdy z poległych otrzyma takie same honory, bez żadnego wywyższania.

Ale co jak co prezydent był głową państwa, naszym przedstawicielem wybranym z naszej woli i jego śmierć jest czymś szczególnym.

Warto wspomnieć też o Mari Kaczyńskiej, która była wspaniałą osobą i miałem okazje słuchać jej na żywo, wypowiadała się bardzo mądrze i dla każdego znajdowała choć jeden uśmiech.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Dla Polski to trudna chwila, tyle ważnych osób dla naszego kraju zginęło.Myślę że w tej smutnej chwili ,zmarłym należy się choć chwila refleksji ze strony obywateli.Nie patrzmy na nich w tej chwili przez pryzmat opcji politycznej jaką reprezentowali, należy im się szacunek jako ludziom

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dotknęło mnie to, poznałem osobiście troje ludzi którzy tam zginęli, drugi pilot(osobiście go nie znałem) był znajomym jednego z członków rodziny. Pomyśleć, że jeszcze tydzień temu siedziałem z Marią Kaczyńską w tej samej loży w teatrze wielkim na festiwalu francofonic "Chopin inspire Gainsbourg". W dodatku interesowałem się tymi ludźmi, znałem ich biografię, dokonania, część krytykowałem, ale także szanowałem, niektórzy byli moimi autorytetami. Szkoda, że tak się stało, ale pocieszam się tym, że teraz o tym czym jest Katyń dowie się i usłyszy cały świat, uhonorowane zostaną obie grupy polskiej inteligencji - oficerów zamordowanych przez NKWD na rozkaz Stalina 70 lat temu, oraz polska inteligencja i największe głowy państwa, które zginęły dzisiaj. W dodatku po słowach Putina "Wybaczcie nam, jeśli możecie", które wypowiedział 3 dni temu katastrofa będzie definitywnym pojednaniem pomiędzy narodem polskim i rosyjskim. Po słowach Miedwiediew'a i reakcji zwykłych rosjan powiem szczerze - PRZEBACZAM OSTATECZNIE I DEFINITYWNIE. Będę pamiętał o zbrodni katyńskiej, o represjach polaków w latach 1939-41, o wywózkach na sybir, o zachowaniach rosyjskiej partyzantki względem polskiej ludności na kresach wschodnich, o tym co robili żołnierze armii czerwonej w polsce w latach 1944-45 (BRUTALNE GWAŁTY, KRADZIEŻ, REPRESJE, ZABÓJSTWA), ale doceniam tych rosjan którzy wtedy się temu sprzeciwiali i doceniam ich dzisiejszą skruchę. Pamiętam, ale przebaczam.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Po słowach Miedwiediew'a

a co takiego powiedział?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry