Battlefield Bad Company 2 5507 15

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 14.03.2010 roku

Wyświetleń 5507

Odpowiedzi 15

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Swoją drogą ten system w bad company nie działa idealnie, zostaje pełno jednostronnych, dziwnie uciętych vertexów itd. ale i tak super :lol: . Wchodzisz sobie w mieście do domu, strzelasz z granatnika, robisz dziurę w murze i przedzierasz się do następnego. Albo strzelasz w budynek a on się zawala.
taki trochę offtop
ale bad company 2 jest po prostu ZAJEBISTE
na prawdę genialna dynamika akcji, zapierniczasz ze snajpą, powiększenie strzał zabiłeś i biegniesz dalej, ogólnie mistrzostwo
a te teksty i cały dubbing, Pazura napierdalający "Kurwa kurwa kurwa" takim przejęcie przestraszonym głosem, jedna z niewielu nowych gier które mnie po prostu pochłonęły

chociaż oczywiście są wady, głównie w ai wszystkich jednostek
nasi praktycznie nie zabijają wgorów(na średnim poziomie trudności), a wrogowie napierdalają praktycznie tylko do nas :)   więc jeśli się wyskoczy gdzieś gdzie z dachów napierdziela 5 osób to na bank jest się trupem

niestety w wersję multi nie grałem :(

koniec offtopu :D

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
No gra jest całkiem niezła a z pewnością lepsza o kiczowatego MW2. Szkoda, że fabuła jest kopią tej z MW, żołnierze wyglądają jak gracze paintballu a arsenał poszedł za głupim trendem dawania wszystkiego co jest z pogranicza mass effect 2. Po jednym przejściu raczej nudzi i nie chce się powracać do nawet wybranych misji z sp. O multi się nie wypowiadam, gdyż nie mam na takie zabawy czasu i ogólnie nudzą i żenują mnie one bardziej niż efekciarski, oskryptowany w każdym calu singiel, który choć za pierwszym razem daje emocje i pierdolnięcie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Po woli zaczynałem czuć potrzebę założenia takowego tematu, ale widzę, że sam się stworzył - w postaci ww. postów :lol:  
Wydzieliłem i można sobie spokojnie o gierce pogadać.

Jak dla mnie jedna z najlepszych FPS'ów w jakie miałem przyjemność grać, szkoda tylko, że męczyłem się ze swoim kompem na minimalnych (chociaż i tak była całkiem ładna). Ogromny + za polski dubbing, ekipa mistrzostwo :roll:  Gra bardzo mnie pochłonęła, szkoda, że taka krótka, no ale czego oczekiwać.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nom battelfield jest po prostu zajebisty sam grałem te texty wogóle grafika  :D

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Faktycznie gra powala ale nie powiem że jest lepsza od MW2 :D

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak dla mnie BC2 jest o wiele lepsze od MW2. Tego drugiego nawet nie przeszedłem, bo mi się znudził z powodu iż... był za bardzo dynamiczny O_o

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
MW2 jest lepsze z powodu fabuły według mnie, ale w BC2 grafika i fizyka faktycznie powala na kolana. Grałem w to i to, i obie gry są spoko ^^

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A co jest niezwykłego w grafice w bc2? Faktem jest, że fabularnie obydwie gry były beznadziejne. Cod wpadł w taką rutynę, że już nawet ziewać się przy tym nie chce, bc2 dzięki dynamice i zniszczeniom dał satysfakcjonującą grywalność i to jego jedyna przesada. A tak w ogóle ocenianie obydwu gier na podstawie sigleplayera co też czynicie jest głupotą bo to nie są gry tworzone z myślą o tym trybie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Thoro link=topic=9307.msg102883#msg102883#msg102883#msg102883 date=1278676185
A tak w ogóle ocenianie obydwu gier na podstawie sigleplayera co też czynicie jest głupotą bo to nie są gry tworzone z myślą o tym trybie.
Thoro, wybacz, ale to lekka hipokryzja. Gdy zoom argumentował nierealistyczność swojego modelu tym, iż z założenia był tworzony bez oparcia na świecie realnym, uznałeś, że to żaden argument. Sam teraz stosujesz taki sam.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ale gdzie tu hipokryzja, skoro te gry od początku nawet były wyłącznie reklamowane jako GRY SIECIOWE? I co tu niby oceniać? Pięć godzin żałosnego gameplaya jednej i drugiej gry tworzego pod niedzielnych graczy konsolowych z przypadku? Przecież te gry na singlu nie oferują nawet wszystkich poziomów, broni i innowacji jakie są normalnie dostępne w ich mp. O czym tu w ogóle rozmawiać.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ale jednak sp jest i nie widzę powodu, aby go nie komentować. Przecież istnieje, nie zrobiono go przez przypadek.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Komentować można ale nie oceniać gry przez pryzmat tego bo to jedynie mały jej ułamek.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Battlefield Bad Company 2
#12 2010-07-09, 18:24(Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 18:24)
Thoro mimo wszystko zagraj w MP. Jest taki tryb, w której biorą udział od 4 - do 8 graczy. Swojego czasu zagrywając się w BBC, wspominałem czasy dzieciństwa, gdzie drobną grupką biegało się po lesie I strzelało się do sibie własnoręcznie struganymi  karabinami. W BC rogrywka w tym trybie jest raz szybka, raz wolna. Trwa do 10 minunt i można. Potem można wyłączyć i pójść spać :)  Jeśli zagrasz, na pewno załączy Ci się retrospekcja.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#13 2010-07-09, 18:46(Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 19:11)
Wspominać nie muszę bo mam to można by rzec na co dzień a jak chce pobiegać po lesie to... biorę ptw i biegam po lesie albo staram się o wyjazd na milsim. w MP bym pograł ale nie mam już tej gry poza tym gry sieciowe to straszne zjadacze czasu więc staram się tego unikać.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#14 2010-07-11, 13:41(Ostatnia zmiana: 2010-07-11, 13:42)
Ja oceniam poprzez pryzmat SP, ponieważ multi nie tykam. Nie mam zamiaru tracić tak wiele czasu. Raczej staram unikać się wszystkiego przez internet, chyba, że chwilowo z kumplami (albo na dniach otwartych jak można wygrać różowego pendrive'a ;d )

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jakieś 2 dni temu kupiłem (za 129 zł, bo mi w Media Markcie za 99zł wykupili) grałem w sumie dwa dni ale z dość dużymi przerwami, w sumie około 10-12 godzin zajęło mi przejście całego bfbc2 (wkurzyła mnie ta misja gdzie nawalały we mnie 3 śmigłowce i to była najdłuższa moja misja) ogólnie spoko, dobry dubbing, fajne teksty, dobra grafa i fabuła, choć szczerze za krotka gra dla mnie myślałem ze będzie dłuższa (grałem na średnim poziomie, spróbuje na hardcore'owym) ocena 9/10. A i warto wymienic to co Zdunek napisał, wiekszość wrogów próbuje zabić Ciebie, a twoi "kumple" w sumie nie zabijają ich, moze ze 2 na 10. Ale ogólnie fajnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry