Postal II 5261 16

O temacie

Autor

Zaczęty 26.02.2010 roku

Wyświetleń 5261

Odpowiedzi 16

WonderiuS
  • Gość
Witam, zapewne nie wielu z was wie iż można moddować taką grę jak Postal II. Może ta gra nie jest zachwycająca ale naprawdę bardzo łatwo się tę grę modduje. Sam ją moddowałem i dla mnie jest to bardzo łatwe! Edytor jest bardzo łatwy w obsłudze i największym plusem jest to że nowe mapy można już tworzyć w edytorze do tej gry a nie w jakimś modelerze  :D . Oto strona poświęcona moddingu tej gry jak i dyskusji tejże gry.

http://forum.postalsite.info/

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
największym plusem jest to że nowe mapy można już tworzyć w edytorze do tej gry a nie w jakimś modelerze
Ja bym tego największym plusem nie nazwał. Niby po co mam ogarniać jakiś nowy modeler tej gry, skoro lepiej zrobić w programie z którego korzystam na co dzień i wyimportować?

WonderiuS
  • Gość
No cóż może i nie plus, ale można w 10 minut taką mapkę zrobić do tej gry, i to całkiem przyjemną, jak na tym forum można zobaczyć.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Postal II
#3 2010-02-26, 20:00(Ostatnia zmiana: 2010-02-26, 20:03)
Raczej tutaj nikt by tego "czegoś" nie chciał moddować. Powód : To jest gówno, głównie dla niewyżytych, zakompleksionych dzieciaków, z lekko zrysowaną psychiką.
Ale o moddingu tego czegoś nie wiedziałem, że się da do tego mody robić. :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja bym tego największym plusem nie nazwał. Niby po co mam ogarniać jakiś nowy modeler tej gry, skoro lepiej zrobić w programie z którego korzystam na co dzień i wyimportować?

to jest akurat bez różnicy

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Raczej tutaj nikt by tego "czegoś" nie chciał moddować. Powód : To jest gówno, głównie dla niewyżytych, zakompleksionych dzieciaków, z lekko zrysowaną psychiką.
Ale o moddingu tego czegoś nie wiedziałem, że się da do tego mody robić. :D
No kurde, takiego mi smaka narobiłeś że chyba znowu zainstaluję :D

WonderiuS
  • Gość
Cytat: Zoom\'
Ale o moddingu tego czegoś nie wiedziałem, że się da do tego mody robić.

Zoom, o tym to prawie każdy ci powie, no ale nie zaszkodzi trochę pograć czy trochę pobawić się w moddowanie tejże gry.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Postal II
#7 2010-02-26, 20:18(Ostatnia zmiana: 2010-02-26, 20:18)
Zoom, o tym to prawie każdy ci powie, no ale nie zaszkodzi trochę pograć czy trochę pobawić się w moddowanie tejże gry.

Sam sobie przeczysz. ale dobra nie mam ochoty tego ciągnąć. Po prostu nie lubię tej gry. Aczkolwiek o moddingu nie wiedziałem. Bawiłeś się tylko edytorem terenu? Jest coś tam jeszcze?[Jakiś edytor] Pytam tylko z ciekawości.

WonderiuS
  • Gość
Nie tylko. Ale możesz tam wstawiać przedmioty, dodawać NPC, tak samo jak ustalać im waypointy. Co chcesz...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czy trochę pobawić się w moddowanie tejże gry.

nie lepiej zająć się czymś konkretnym?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

rozumiem, ze reprezentujesz zbyt wysokie stanowisko intelektualne, zeby sie w tym tarzac?

WonderiuS
  • Gość
Thoro, można zająć się czymś innym. Właśnie zastanawiałem się nad moddingiem Stalkera. Czy modding Stalkera jest łatwy?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
rozumiem, ze reprezentujesz zbyt wysokie stanowisko intelektualne, zeby sie w tym tarzac?

jak to było z tym brodzikiem intelektualnym? riposty z wizaz.pl  ;(  

Czy modding Stalkera jest łatwy?

z takim podejściem i tak nic nie zrobisz więc oszczędzę sobie pisania

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
A propo moddingu Stalka, to ja na razie dodałem nową broń xD i zobaczyłem jak się dodaje dialogi. Co prawda gówno zrobiłem, ale wiem mniej więcej jak wyglądają skrypty i jak trochę posiedzę przy nich to rozeznam się bardziej. Thoro mógłbym dołączyć do teamu Stalkera, bo jakoś nie potrafię siedzieć i robić coś po nic. A zresztą chciałbym się w końcu do czegoś przydać i jestem ciekawy jak Wam idzie. Wcześniej robiłem trochę w C++ więc myślę, że jakoś ze skryptami się oswoję.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
LordSmarkula - Na razie poczekamy, aż utak3r zrobi tuta/w jakiś sposób dopomoże mi z ostatecznym rozkminieniem wstawiania mapy do gry (a żeby nie było, i tak dużo pomaga, to dobry człowiek - już jestem coraz bliżej ;( ). Jak już się wstawi, to zobaczymy, czy będą potrzebni skrypterzy.

...8124029 - to moje GG. Niby na razie ogromu rzeczy nie umiem, ale jak chcesz, to wal tu, co mogę, to pomogę.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Postal II
#15 2010-02-27, 14:42(Ostatnia zmiana: 2010-02-27, 14:43)
jak to było z tym brodzikiem intelektualnym? riposty z wizaz.pl

nie o to chodzi ;(  to prawda, postal to nie jest gra dla wszystkich, ale nie jest tez wylacznie dla niewyrzytych dzieciakow ze zjechana psychika. do wszystkiego trzeba miec dystans, od fruwajacych i podpalonych cial, po koty majace lufy w odbycie. nalezy zdawac sobie sprawe, ze to tylko gra, ktora docelowo miala byc niedorzeczna i kontrowersyjna, przedstawia swiat w krzywym zwierciadle - masa przy tym beki i o to wlasnie chodzi.

WonderiuS
  • Gość
;( . Skoro nie chcecie moddować tej gry, to temat można uznać za zamknięty czyż nie? ;(

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry