Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2387955 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2387955

Odpowiedzi 3617

Don Cornelius

Don Cornelius

Użytkownicy
posty47
Propsy6
  • Użytkownicy
Hmmm. Ja bym odinstalował moda i Gothica 2NK i powoli na nowo zainstalował. U mnie w grze nie ma polskich znaków i w menu tez jest polsko-ruskie. Używasz nowego instalatora czyli powinno działać.

PS Ktoś pisał żeby zmienić date w spolszczeniu na 2012 bo czasem nie łapie spolszczenia i wtedy brakuje np polskich znaków.

gothicman112

gothicman112

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Gdzie dostane sile i błogosławieństwo adanosa w 7 rodziale mam juz innosa i beliara?????

jucha023

jucha023

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy
mam pytanie jak zostać sekciarzem?

mpot1

mpot1

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Musisz przekonać do siebie 4-ech baalów
Idź do obozu i udaj się do chatki, która jest lekko na lewo od wejścia główną bramą (przy tym domku stoi strażnik)
- Da Ci tam paczkę z zielem, abyś przekazał ją Lariusowi (wychodzi około 17 z ratusza)
aby Larius wziął od Ciebie paczkę musisz założyć przepaskę.
 - na placyku gdzie palą faję należy użyć zwoju snu i uspać jednego z akolitów (aby wyraził zgodę na Twoje wstąpienie do bractwa musisz mieć ileś many -niestety nie wiem ile..)
 - w khorinis jest kolejny baal, aby z nim porozmawiać musisz wykonać zadanie z zielem, wtedy ten pierwszy da Ci fajke dla tego kolesia z miasta
Baal z miasta będzie chciał, abyś zwerbował kogoś z miasta do sekty - tym kimś jest Valentino,
Opcja dialogowa odnośnie wstąpienia do Bractwa wyświetla sie na drugi dzień po tym jak go pobijesz...
 - jest jeszcze bal z uczniami którzy gotują ziele, niestety nie wiem jak go przekonać...

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Gdzie dostane sile i błogosławieństwo adanosa w 7 rodziale mam juz innosa i beliara?????

będziesz musiał ponownie odwiedzić świątynie adanosa w jarkendarze

- jest jeszcze bal z uczniami którzy gotują ziele, niestety nie wiem jak go przekonać...

trzeba zebrać od 2-3 grup zielarzy 1 grupa jest zaraz przy obozie porozmawiaj z nim i daje ci ziele które musisz zanieść balowi (nie pamiętam ilu dawno w returna nie grałem) ale gdzie są pozostali? tego nie powiem nie będe psuł gry odrobina szukania jeszcze nikomu nie zaszkodziła

mpot1

mpot1

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
wykonuje teraz questy dla gildii zabójców, jestem w drugim rozdziale,
wykonałem egzekucję na:
Spoiler
Wambo, lucianie, lehmarze a teraz mam wyeliminować Kantara
zastanawiam się, czy te misje nie zostawić na koniec,
jak teraz wyeliminuje niektóre postacie to czy w dalszych rozdziałach będę mógł ukończyć wszystkie questy - czy przypadkiem nie wyciąłem jakieś ważne "ogniwo" wcześniej.
Moje pytanie: kogo oszczędzić i do którego rozdziału?

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Jeżeli zabijesz Kanthara to nie będziesz mógł wykonać części zadań dla gildii kupców (po zadaniu z pomocnikiem dla Lutera)

Diwajn

Diwajn

Użytkownicy
posty31
Propsy5
  • Użytkownicy
siemka nowy rok szkolny się rozpoczął więc może majaczek poda jakieś w skrócie info o ilości zakończonych prac tak na oko :D

mpot1

mpot1

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
hej,
Który mieliście poziom jak ukonczyliscie returninga na najłatwiejszym poziomie?
Pytam, poniewaz chciałbym wiedzieć, ile punktów nauki będe miał do dyspozycji

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Witam mam jeszcze jeden problem z modem jak uruchamiam mod to są ruskie napisy i białe menu gdy podłączę nową grę to widać beziego i rzeczy na podłodze i czarny ekran proszę o szybką odpowiedź :D

to jest o ile się nie mylę bug gothica dotyczący tekstur menu
pojawia się tylko wtedy gdy w nieodpowiedni sposób zmieni się te tekstury (między jedną rozgrywką a następną)
rozwiązuje się to tak - odpalasz grę - jest błąd - zabijasz proces lub zamykasz grę - uruchamiasz ponownie grę - działa

mi się podobny błąd pojawił kilka razy podczas przygotowanie wersji testowych, przy nowej instalacji na czystego G2NK problem nie występuje, ale jak coś sknocisz wypróbuj to rozwiązanie - w ten sposób możesz się uratować przed ponowną instalacją

jeśli ten sposób nie działa to musiałeś coś sknocić naprawdę (i dlatego ten sposób nie pomaga)

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Poziom z którym ukończyłem grę był bardzo wyskoki ogólnie PN starczyło mi na wszystkie czary dużo many, a także inne umiejętności więc nie martw się, że ci ich zabraknie jeśli mądrze będziesz je lokował:D

patryk14

patryk14

Użytkownicy
posty16
Propsy3
  • Użytkownicy
Jak idą prace nad spolszczeniem?

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader

webcioo
DreamVader

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#1872 2011-09-11, 12:28(Ostatnia zmiana: 2011-09-11, 13:45)
Ciężko;) ale na pocieszenie powiem wam, że dziś skończę swój fragment 3000 linijek który robię już dobre 1,5 miesiąca:D

mpot1

mpot1

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
jakoś mało dostaję PD za zabicie orka
ork hunter 140 PD
Ork Warrior 200 PD
za trola dostałem 400 PD
Jestem teraz w drugim rozdziale i zastanawiam się czy to nie jakiś błąd (gram na najłatwiejszym poziomie)
Dodatkowo w jarkendarze na wzniesieniu, gdzie był czarny troll rosną(ie) roślinka która się nazywa: cherry troll,(tóra podnosi wytrzymałość +1), po zmniejszeniu potwora i zabiciu go (dostałem 280PD) podnosiłem tą roślinkę 59 razy, w ekwipunku znalazłem +59 sztuk tej roślinki
też tak mieliście?

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Musisz wiedzieć że ten mod bardziej utrudnia rozgrywkę. Przez to robi się o wiele ciekawiej ^^

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Tak ta roślinka w tym miejscu jest zbugowana ja zagrałem uczciwie podniosłem raz i poszedłem dalej:)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
jak wogóle prace nad spolszczeniem idą?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ciężko;) ale na pocieszenie powiem wam, że dziś skończę swój fragment 3000 linijek który robię już dobre 1,5 miesiąca:D

Nie wiem w jaki sposób tłumaczycie moda, ale nie lepiej byłoby znaleźć osobę która zna ruski na blache w końcu to nie taki trudny język - wy się mordujecie latami nad tłumaczenie, a ja myślę że komuś innemu zajęło by to dużo mniej czasu.
Nie to żebym coś mówił, że za wolno tłumaczycie czy coś, bo sam miałem tylko kilka godz języka języka rosyjskiego w szkole.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nie wiem w jaki sposób tłumaczycie moda, ale nie lepiej byłoby znaleźć osobę która zna ruski na blache w końcu to nie taki trudny język - wy się mordujecie latami nad tłumaczenie, a ja myślę że komuś innemu zajęło by to dużo mniej czasu.
Nie to żebym coś mówił, że za wolno tłumaczycie czy coś, bo sam miałem tylko kilka godz języka języka rosyjskiego w szkole.
Znajdź takie osoby - znające rosyjski. Oczywiście jakąś ekipę bo w pojedynkę taki tłumacz będzie to robił parę lat.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No właśnie, Lansjer ośmieszyłeś się tą propozycją. Jedna osoba i tak by to dłużej robiła, a jakbyś jeszcze nie zauważył nie ma tu zbyt dużo osób, znających w ogóle rosyjski.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry