Edit: Czy zniknęcie 2 postów to wina wczorajszego błędu IPS driver Error
Z tego zdania śmiem stwierdzić iż już Odpowiedziaeś na mój drugi post w tym temacie, za co jestem ci wdzięczny z otrzymywanej pomocy, również zauważyłem iż mojego tu nie ma więc jeżeli nikt się nie obrazi powturze swoje pytania, ponieważ chciałbym znać ich odpowiedzi:
1.Jasne, możesz naciągnąć tak teksture że się całkiem rozmaże, zmniejsz ustawienia gry to będzą mniejsze w spacerze.
Chodziło mi bardziej o coś w stylu Opcje/Tekstury/Jakość detali itp.
3.Jeśli model jest w .3ds to tak.
Czyli powinienem otworzyć mesha tak samo jak world i zacząć teksturowanie? A czy istnieje taka możliwość iż otwieram sobie świat w nim są wstawione voby i wybierając odpowiednią funkcje zmieniać tekstury modeli tak samo/podobnie jak to jest z teksturowaniem świata?
4.Spróbuj go oteksturować jeszcze raz.
Rozumiem przez to iż powinienem otworzyć mesha w programie graficznym 3D i tam nałożyć na niego oczekiwaną teksturkę.
Re:A czy nie można tego zrobić w stylu kopiowania z G2 do G1 Skryptów, Meshów, Teksturek itp.?
Do tego jescze chciałbym wiedzieć czy pobierając pliki ze strony
http://www.worldofgothic.de/?go=moddb&cat=19 meshe mogą wyglądać tak samo w G1 co w G2. Otuż kiedy otwieram pobrany plik w Spacerze do G2 to wszystko wygląda tak jak to jest na obrazku ze strony, a gdy otwieram go w Spacerze do G1 to model zostaje ale tekstury są jakby czarno-szare czyli nie posiada swojej nałożonej tekstury(chyba dobrze mówie), praktycznie dokładnie taki sam problem jest z przerzucaniem meshów z G2 do G1, więc wydaje mi się iż powinny być jeszcze jakieś pliki możliwe do przeżucenia by Spacer do G1 mugł odtwierać meshe tak jak Spacer do G2. Chyba że się nie da.
5.Wejdź w opcje główne spacera i przesuń suwak szybkości w prawo.
Bardziej mi chodziło o to iż prędkość zależy od tego ile na ekranie znajduje się meshów, czy jest outdor czy indor, czy świeci słońce czy pada deszcz. Pytam się ponieważ w czasie pracy w Spacerze raz przesówanie mesha jest szybsze a raz wolniejsze i często gdy tak się dzieje zmieniam pkt widzenia czyli zamiast przesówać mesha patrząc na niego z góry patrze na niego z dołu i wtedy prędkość ulega zmianie albo na mniejszą albo na większą, choćiaż suwak o którym Wspomniałeś jest ustawiony na wybranym miejscu.
6. Jest taka możliwość.
To dobrze,dziękuje .