reorganizacja forum - wolne wnioski 12944 59

O temacie

Autor

Zaczęty 23.01.2010 roku

Wyświetleń 12944

Odpowiedzi 59

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wiki też jest kiepskie i mało przyjazne a na dłuższą metę to jedyne słuszne wyjście i co? modding to zajęcie dla ludzi dorosłych (chodzi o wykształtowanie pewnych procesów myślowych) i myślących, jeśli więc ktoś ma problem z obsługą forum to co tu mówić o takim spacerze?

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
wiki też jest kiepskie i mało przyjazne a na dłuższą metę to jedyne słuszne wyjście i co? modding to zajęcie dla ludzi dorosłych (chodzi o wykształtowanie pewnych procesów myślowych) i myślących, jeśli więc ktoś ma problem z obsługą forum to co tu mówić o takim spacerze?
ostatnio siedzę we wdrażaniu na prawdę rozbudowanych systemów i tak czasami jak przeglądam forum, to ludzie mają problem znaleźć jakiś podstawowy tutek który jest gdzieś na forum...
ale co z tego ?

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
ostatnio siedzę we wdrażaniu na prawdę rozbudowanych systemów i tak czasami jak przeglądam forum, to ludzie mają problem znaleźć jakiś podstawowy tutek który jest gdzieś na forum...
ale co z tego ?

;p  Rozbudowanych?

Portal to dobry pomysł na rozwój TM. Tu nie chodzi o dostęp do informacji, ale portal zawsze byłby dobrą [albo złą] wizytówką.
Do tego poprzez portal zawsze można wyrażać oficjalne zdanie forum. Nie tylko luźne dywagacje pojedynczych userów.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
tylko wyrażanie "oficjalnego zdania forum" kłóci się z ideą tM, które obejmuje wiele niezależnych grup. nie wszyscy muszą się godzić i podpisywać pod tym "oficjalnym zdaniem". w każdym razie portal to dobry pomysł na jako przedsionek forum po pozwalający na skondensowanie najważniejszych treści, streszczenie nowości i promocję inicjatyw.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
ludzie mają problem znaleźć jakiś podstawowy tutek który jest gdzieś na forum...
ale co z tego ?
To niech nauczą się szukać, a nie czekają, jak im ktoś poda wszystko na tacy... Przeglądnięcie działu tutoriale skrypty, który ma 3 strony, po tematach zajmuje gdzieś 5 minut... Wystarczy tylko chcieć... i wiedzieć czego szukać.

Podbijam pomysł Thora co do "portalu".

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
To niech nauczą się szukać, a nie czekają, jak im ktoś poda wszystko na tacy... Przeglądnięcie działu tutoriale skrypty, który ma 3 strony, po tematach zajmuje gdzieś 5 minut... Wystarczy tylko chcieć... i wiedzieć czego szukać.

Podbijam pomysł Thora co do "portalu".
nie ludzie się nauczą, chodzi o taką kwestię że z wszystkimi forami tak jest

Siekacz systemy CMS, CRM itp. o_o

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Siekacz systemy CMS, CRM

Autorskie?

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator

Zdunek
Administrator

reorganizacja forum - wolne wnioski
#27 2010-01-24, 20:17(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 20:18)
Autorskie?
autorskie(moje) to masz chociażby ifotos.pl oraz wklejasz.pl, ale co tam jest trudnego
ale jak pisałem na forach to można było wywnioskować nie chodziło mi o autorskie, chociaż zależy co rozumiesz przez autorskie o_o , bo każdy CMS był przez kogoś tworzony o_o

chodzi o różne rozbudowane systemy i pisanie do tego modułów ;]  a ostatnio trafiłem na sklep ecommerce który ma możliwości takie że ja pier... i jeszcze trochę, ale zrobienie templatki to shiz jest ;]  Magento

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
autorskie(moje) to masz chociażby ifotos.pl oraz wklejasz.pl, ale co tam jest trudnego
ale jak pisałem na forach to można było wywnioskować nie chodziło mi o autorskie, chociaż zależy co rozumiesz przez autorskie sly.gif, bo każdy CMS był przez kogoś tworzony biggrin.gif

chodzi o różne rozbudowane systemy i pisanie do tego modułów sly.gif a ostatnio trafiłem na sklep ecommerce który ma możliwości takie że ja pier... i jeszcze trochę, ale zrobienie templatki to shiz jest sly.gif Magento

Kapuje xd
Jak o tych systemach gadałeś to przez chwile myślałem, że autorskiego cmsa piszecie  :lol2:

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Kapuje xd
Jak o tych systemach gadałeś to przez chwile myślałem, że autorskiego cmsa piszecie  :D
w tym momencie nie ma sensu pisać nic autorskiego, na necie jest tyle darmowych rozwiązań że bania mała, fakt że niektóre na prawdę ciekawe projekty(np. wyżej wspomniany Magento), mają duże możliwości, ale także są pojebane przy pisaniu nowych modułów, czy nawet tworzeniu bardziej zaawansowanych templatek :D

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Jak tam z wydajnością tego magneta?
słyszałem że w pizdę zapytań na bazę robi.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: Siekacz link=topic=8665.msg80174#msg80174 date=Jan 25 2010, 09:37 AM\'
Jak tam z wydajnością tego magneta?
słyszałem że w pizdę zapytań na bazę robi.
no jest wolny, ale jak się włączy cachowanie to odwiedzający stronę właściwie tego nie odczuwają :D  gorzej ze stroną administracyjną, przy kilku tysiącach produktów jest zamuła

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mam pytanie: czy na nowym IPB 3 jest możliwość kolorowania składni w znacznikach [code][//code]?

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Mam pytanie: czy na nowym IPB 3 jest możliwość kolorowania składni w znacznikach [code][//code]?
nie wiem, pewnie są do tego jakieś pluginy

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

reorganizacja forum - wolne wnioski
#34 2010-02-13, 14:04(Ostatnia zmiana: 2010-02-13, 14:08)
Wiadomo już jak będą wyglądać działy/sekcje na nowym forum?

Zastanawia mnie, czy jest sens, aby ten dział był w moddingu Gothica: http://themodders.org/index.php?showforum=204

Jak dla mnie jest zbyt niewidoczny dla obcokrajowców, a ostatnio, to piszą tam Polacy, aby pochwalić się znajomością angielskiego... Czy ten dział miał tylko dotyczyć angielskiej sekcji Gothica, czy całego forum?

Oferty pracy występują w trzech miejscach:
http://themodders.org/index.php?showforum=23
http://themodders.org/index.php?showforum=230
http://themodders.org/index.php?showforum=229

W zasadzie najwięcej ofert pracy jest w moddingu Gothica. Jeśli mamy być otwarci na inne gry, to myślę, że dobrze by było utworzyć jedno miejsce, w którym były by te oferty. Załóżmy np. że grafik chciałby zaoferować swoją pomoc. Ma pisać w każdym dziale z ofertami, czy napisać w jednym i liczyć, że ktoś kto nie zagląda do np. moddingu Gothica, jednak zaglądnie?

EDIT
No i, czy jest sens istnienia tego działu: http://themodders.org/index.php?showforum=58?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Oho. Dział Oferty pracy 2x w developingu to jakaś pomyłka, do tej pory tego nie widziałem.
Można by zrobić 2 działy ofert, jeden dla moddów, drugi do reszty (programowanie, grafika itp).

Nie ma co mieszać ofert gothica z ofertami pracy np przy grach, bo całkowicie się zgubią w tym spamie jaki panuje w ofertach dla moddingu.

Dlalej. Skowyt to tajny dział. Problem jest taki że nie ma prawidłowo ustawionych dostępów i widzi go każdy kto ma dostęp do kategorii Tajne działy. To też trzeba poprawić, lub całkowicie ukryć dział, póki nie zacznie się coś dziać.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Oho. Dział Oferty pracy 2x w developingu to jakaś pomyłka, do tej pory tego nie widziałem.
Są dwa, bo jeden jest dla komercyjnych, a drugi free. Ale nie widzę powodów, aby tak to rozdzielać...

Dlalej. Skowyt to tajny dział. Problem jest taki że nie ma prawidłowo ustawionych dostępów i widzi go każdy kto ma dostęp do kategorii Tajne działy. To też trzeba poprawić, lub całkowicie ukryć dział, póki nie zacznie się coś dziać.
Ja tam tylko widzę temat atak pingwina. Chyba nic więcej tam nie ma?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nie, tam jest w środku jeszcze jedno subforum które już ma prawidłowo ustawione dostępy.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jak dla mnie jest zbyt niewidoczny dla obcokrajowców, a ostatnio, to piszą tam Polacy, aby pochwalić się znajomością angielskiego... Czy ten dział miał tylko dotyczyć angielskiej sekcji Gothica, czy całego forum?

to zniknie podobnie jak wiele innych działów. nie rozumiem co to za głupi zwyczaj robienia bezsensownych, angielskich działów na polskich forach, z których nikt nie korzysta.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A mógłby ktoś napisać jakie działy będą, a jakie? Jak kto mniej więcej będzie wyglądać?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry