Speedwriting, part 2 11505 32

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 21.01.2010 roku

Wyświetleń 11505

Odpowiedzi 32

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Konwencja tym razem nieco inna niż ostatnio. Zasada jest jedna: w treści ma się znaleźć zdanie:

"Za takie coś byłbym gotów kopnąć go w twarz."

Kontekst, forma, długość tekstu - dowolne. W zdaniu można jedynie zmienić odpowiednie wyrazy na rodzaj żeński.

Oceniane będą jak wcześniej:
- pomysł,
- treść,
- technika.

Czas: 90 minut od teraz.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

Kaaz

Speedwriting, part 2
#1 2010-01-21, 20:29(Ostatnia zmiana: 2010-01-21, 20:52)
Pewnego wieczoru, z pewną dziewczyną, do knajpy wszedł pewien Pan.
Nazywał się Maciek, i miał na sobie czarną bluzę.
W knajpie, jak zawsze przeróżne hałasy krzyki rozlegały się na całą okolice.
Maciek po trzech piwach, podszedł do lady i powiedział wino dla mnie i dla mojej pani.
Kiedy wrócił do stolika dziewczyny nie było... Pomyślał więc,
-Hmm, może poszła do toalety?
Mijała minuta po minucie, po 30 minutach Maciek zaczął się denerwować.
Myślał sobie coś jest nie tak, minęła już godzina i jej nie ma.
Maciek zaczął do niej wydzwaniać, lecz ona nie odbierała.
Smutny wrócił do domu, i pomyślał żeby zadzwonić na policje, podszedł do telefonu który znajdował się w salonie.
Wtedy na kanapie, ujrzał swoją dziewczynę, ale nie samą.
Leżała wtedy z jakimś mężczyzną.
Maciek podszedł do nich wyciągnął ją za rękę i do tego faceta powiedział.
-Wypad stąd !
Mężczyzna szybko uciekł, a maciek był tak wściekły, że kazał wynosić się jej z domu.
Siedział strasznie zły, musiał się komuś zwierzyć. Wpadł mu na myśl jego przyjaciel Tomek.
Zadzwonił tak więc do Tomka, rozmowa wyglądała mniej więcej tak:
- Witaj Tomku, muszę ci coś powiedzieć.
- Tak ?
- Dziewczyna mnie zdradziła, a ja jej kazałem się wynosić...
- Ale "za takie coś byłbym gotów kopnąć ją w twarz" ;/
- Myślę, że dobrze zrobiłeś, ale z tym kopaniem chyba przesadzasz.
- Nie przesadzam, mówię serio.
Rozmowa nie była długa lecz, raczej mu to pomogło.
Kilka dni później, chciał do niej zadzwonić, bo pomyślał, że to nie jej wina tylko tego faceta !
Zadzwonił ponownie do Tomka.
A ten powiedział mu, żeby lepiej tego nie robił, to nie jest dobry pomysł, mówił, że i tak ona by cię zdradziła ponownie. Tak więc Maciek pojechał do baru i zaczął pić, pił i pił, miał ochote nawet popełnić samobójstwo ! Ale nie, nie zrobił tego.
Maciek wyjechał na łono natury i tam spędził resztę życia sam na sam z alkoholem :P

Unhappy End !

PS: Pierwszy raz w ogóle takie coś piszę więc przepraszam jeśli czytając to zanudziłeś się na śmierć :lol2:  Pisałem, żeby było więcej uczestników i było z czego wybierać :o

Life Is Brutal....

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Speedwriting, part 2
#2 2010-01-21, 20:46(Ostatnia zmiana: 2010-01-21, 20:53)
Na początku Miasta człowiek postawił budynki i położył chodniki. Aglomeracja była pusta i bez przeznaczenia: ciemność zalegała nad morzem bloków, tylko samoloty z rzadka nad nim przelatywały.
   Widząc to, ludzie wybudowali na ulicach wielkie słupy, służące światłem i nazwali to latarniami. Wiedząc, że będą one potrzebne, konstruktorzy podłączyli je na stałe do prądu, by zawsze rozjaśniały mroki nocy.
   Następnie, przewidując chaos wewnątrz swej pracy, technicy podzieli dzieło na dzielnice i ulice. Z ostatnią przybitą tabliczką i wraz z ostateczną wersją mapy został położony pierwszy kamień milowy.
Część wewnątrz Miasta nazwano śródmieściem, zaś strefy będące naokoło - przedmieściami.
   By mieszkańcy, których planowano tu sprowadzić, mieli gdzie spać, jeść i odpoczywać, wykonano setki wygodnych, metalowych klatek.
Budowniczy tak stworzyli te pomieszczenia, by ich nazwa kojarzyła się z czymś dobrym i ciepłym. Tak domy trafiły na rynek zbytu.
   Mogąc jednak zrobić dla przyszłych przybyszów więcej, zalesili jałową glebę oraz sprowadzili rzekę mającą źródło w górach. Ostatecznie, by dni nie zlewały się w jedno, dali program pór roku oraz darmowe centralne ogrzewanie.
   Summa summarum, twórcy umieścili ogłoszenia w gazetach, sławiąc się tymi słowami: Oto dajemy wam wielkie Miasto przynoszące zyski i wszelki biznes, który siłą atrakcyjności ma w sobie potencjał: dla was będzie on całym życiem.
Ostatniego dnia wykonawcy Miasta zapalili świeczkę za tych, którzy mieli tu w przyszłości mieszkać.

Potem pojechali do Ameryki budować wśród złotej gorączki. Oni wyjechali - mieszkańcy przybyli.
W zatłoczonych klitkach dokonywali aktów wymuszonych przez biologiczny imperatyw potrzeby potomstwa. Dzięki oszczędnościom zepsuli system dostarczania prądu. Spokojne przedmieścia zarosły blokowiskami.
Mowa osiedleńców, agresywna, pełna trybu warunkowego, zarzucająca wykrzyknikami, brzmiała w łagodnej wersji tak: Za takie coś byłbym gotów kopnąć go w twarz.

Degeneracja i powolny upadek przybywał powoli i jakby niechętnie. Prześlizgiwał się między przepełnionymi więzieniami, brudnymi ulicami, przepracowanymi twarzami szpitalnych pielęgniarek, obdukcjach po wizycie na komisariacie a przedszkolami bez zabawek.

Twórcy tymczasem wrócili z Nowego Świata z kuframi pełnymi złota i zamorskiej waluty.
Spodziewali się fanfar, parad i samobójczych skoków z iglicy Pałacu Kultury. Nic takiego.
Bilecik do kontroli.
Ej mała, but ci się rozpierdala.

Zaś Urząd Celny ograbił ich z połowy dobytku.
Mając do wyboru, albo zainwestować w Miasto, albo je zburzyć i założyć nowe, budowniczy zostali postawieni pod ścianą. Jednak nie mieli wyjścia. Ta zniewaga gruzu wymaga, rzekł jeden z architektów. Otworzono skrzynkę zawierającą narzędzia i Miasto spłaciło swój dług.

Tabliczka 'Ja tu tylko sprzątam' i stary temat na forum upamiętnił uniwersum mieszkańców Miasta.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Speedwriting, part 2
#3 2010-01-21, 21:32(Ostatnia zmiana: 2010-01-21, 21:33)
Ogólnie porażka, trzeba zacząć czytać nałogowo książki :lol2:  Sorry za formę, ale to pierwsze takie teksty w moim wydaniu :o  

Zamość, 6:32
Budzę się. W tym samym czasie mogę użyć miliona określeń na małe, niebieskie urządzenie, które po raz dziesiąty wydaje z siebie cholerne ?drym! drum!?. Idę do łazienki, ubieram się. Mnóstwo myśli przewraca się w mojej głowie. Chętnie wyjechałbym jak najdalej stąd, zapomniał o wszystkim, miał gdzieś nieustanne nagany szefowej, wypłatę, za którą i tak nie kupię nic, poza podstawowymi przedmiotami umożliwiającymi jakikolwiek żywot.
W tym samym momencie zatrzymuję się i spoglądam przez drzwi do pokoju obok. Wszystko mija, przestaję myśleć o tym, co niemożliwe. Wchodzę do środka, poprawiam kołdrę, która się nieco osunęła. To Michał, mój 13-letni syn, dzięki któremu robię cokolwiek.
Nawet nie chcę myśleć, co by było, gdybym go stracił. Każdego dnia dodaje mi siły na przeciwności jakie stawia los na mojej drodze. Jest to chyba jedyna osoba szanowana przeze mnie.

13:43
Jestem nadal w pracy, wykonuje swoje obowiązki, których mam strasznie dość. Dawno bym z tym skończył, gdyby nie Michał. Przecież jako dobry ojciec muszę zapewnić mu jakieś warunki do życia? To wartościowy dzieciak, dobry uczeń.
Nie mogłem uwierzyć, gdy otrzymałem telefon od jego wychowawczyni. Dowiedziałem się, że między nim, a dwoma innymi chłopakami doszło do bójki. Muszę natychmiast jechać do szkoły. Szefowa będzie wściekła, ale nie ona jest tutaj najważniejsza

14:15
Widzę szkolny budynek, strasznie się denerwuję. Nie mam pojęcia, co się mogło stać. Michał nigdy nie był agresywnym chłopakiem, chociaż często dokuczali mu inni ?koledzy? z powodu jego nadwagi. Jednak, gdy o tym rozmawialiśmy, nie wyglądał na przejętego całą sytuacją. Mimo to, miał wielu kolegów. Tak więc co się mogło teraz wydarzyć?

Pukam do drzwi gabinetu pani Marii Wstrzygały, trzęsę się bardziej niż 20 lat temu, kiedy sam byłem ?oskarżonym?. W środku znajdowało się dwóch chłopców, obaj byli brudni od błota, jeden z nich miał opatrunek na głowie. Obok nich siedziała pani Maria, a po prawej jej stronie ujrzałem Michała, stał ze spuszczoną głową, gdy wszedłem - nawet na mnie nie spojrzał.
- Co się stało, pani Mario? - zapytałem.
- Michał miał sprzeczkę z Arturem i Damianem, obawiam się, że nie była to koleżeńska zabawa. - odpowiedziała wychowawczyni z ironizmem w głosie.
- Zna pani Michała, przecież nigdy nie było z nim problemów. Jestem pewny, że to on był ofiarą. - nawet przez chwilę nie pomyślałem, że to on mógł być prowokatorem.
- Chłopcy, pokażcie panu co otrzymaliście od kolegi Michała. Widzi pan? Nawet, jeśli nie on by zaczął, to rana jest bardzo poważna. Poza tym pański syn przyznał się, że to on pierwszy uderzył Artura.

Po tych słowach byłem strasznie zmieszany. Pani Maria wyprowadziła chłopców, a ja odbyłem z nią krótką, lecz bardzo nieprzyjemną rozmowę.

18:45
Czekałem w domu na Michała, chciałem jak najszybciej dowiedzieć się od niego, co tak naprawdę się wydarzyło dzisiaj w szkole. Długo nie wracał, jednak wkońcu uchylił drzwi i wolnym krokiem wszedł do środka.

- Michał, usiądź obok mnie - powiedziałem lekko drżącym głosem - co się stało w szkole?
- Tato, ja nie chciałem. Mogli na mnie mówić pulpet, klops, nawet grubas, jednak to nie o to chodzi. Nie zabrali mi książek, nie uderzyli...
- Więc o co chodzi?
- Wszystko mogłem wytrzymać, ale Artur powiedział: ?Twój stary to idiota i nieudacznik?
Tylko jedna myśl została u mnie w głowie - ?Za takie coś byłbym gotów kopnąć go w twarz.?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
PO CZASIE, VEQ! HAHAHAHAHAHAHAHA!

Spoko, zaliczam.

Zapraszam jurorów do oceny. Sam ocenię zaraz lub jutro.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ocena będzie podobna, tylko bez tego "PO CZASIE" :lol2:

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Nie mam szans... ;/ Przy was wymiękam, pisałem raczej tak "na szybko" :o  No trudno przynajmniej się nie bałem, wystartowałem :lol2:  Kiedy wystawicie oceny dziś czy jutro ? :>

Life Is Brutal....

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja jutro. Leń bierze górę.

Mark Twain

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
@Kazz

Pomysł: mogłeś bardziej się wysilić, od początku było wiadomo co się święci, mogłeś dodać jakiś wątek odwracający uwagę, byłoby mniej oczywiste.

2

Treść: no też taka sobie, pisz więcej, szybciej zaczniesz zauważać co robisz nie tak. Ogólnie nie jest źle, przynajmniej coś się działo, ale nic nie wyciągnąłeś z tego motywu.

2

Technika: Powtórzenia, styl, składnia, etc. J.w. dużo czytaj, dużo pisz, nie ma lepszej metody.

2

Te dwójki to tak na wyrost trochę, żebyś uczestniczył w kolejnych bitwach.

Suma: 6

@Koziek

Pomysł: Jakoś średnio podoba mi się to "genezis". Moim zdaniem jako pomysł ok, ale w innej formie, to trochę bez polotu - w każdym razie stać cię na więcej. Coś to miasto cię prześladuje, może wyprowadź się gdzieś na wieś :D  W każdym razie pomysł dla mnie stracił przez powtarzalność (poprzedni speed).

3

Treść: Aglomeracja była bez przeznaczenia? A ja myślałem, że celem ludzkich skupisk jest miejsce do mieszkania, pracy, trwonienia forsy, spotkań, etc. Rozumiem, że to miała być metafora, ale raczej mało logiczna - przynajmniej dla mnie. Rzeki się nie sprowadza, można zmienić jej bieg. Wiem, że to metafora znowu, ale też jakoś nie pasuje.
sławiąc się tymi słowam
A nie lepiej afiszując, chełpiąc, etc? Bo raczej nikt sam się nie sławi. Świeczki pali się raczej za umarłych, albo w jakiejś intencji, za żywych to trochę dziwnie wygląda, tym bardziej, że treść nawiązuje/szydzi/wzoruje się (niepotrzebne skreślić) na treści religijnej (przynajmniej ja tak to odbieram).
dokonywali aktów wymuszonych przez biologiczny imperatyw potrzeby potomstw
fajnie, że znasz takie trudne słowa jak imperatyw, ale kontekst chyba trochę nieskładnie dobrany.
samobójczych skoków z iglicy Pałacu Kultury
rozumiem, że to miał być żart, ale raczej nikt z radości nie popełnia samobójstwa, to trochę nielogiczne.

3

Technika:
By mieszkańcy, których planowano tu sprowadzi
A nie lepiej: Aby mieszkańcy, którzy mieli tu spać, kopulować...  Trochę styl, trochę przecinki - trochę jak w poprzednim speedzie. W każdym razie nie widać poprawy. Moim zdaniem jest nawet trochę gorzej.

3

suma: 9

@v3q

pomysł:
Kolejny pomysł z socjologii rodem, co wyście się uwzięli? Ale ogólnie nie jest źle, podoba mi się chyba najbardziej ze wszystkich, może dlatego, że sam jestem ojcem i niedawno tłumaczyłem 6 letniej córce, że chłopców nie wolno kopać między nogi jak dokazują, jak jej radziła matka chrzestna :D  Takie relacje są istotne. Ale poziom podobny do kozieka, więc dam tyle sasmo.

3

treść:
z ironizmem w głosie
ciekawa budowa :P  

Ogólnie nie jest źle, trochę stylu, może jakieś przecinki. Jakoś lepiej czytało mi się niż poprzednie.
No i w sumie z tego co przeczytałem to faktycznie wyszło, że ten ojciec to ciota.

4

technika:
W sumie felietonik składny. Trochę więcej pisz i sam zobaczysz co głównie trzeba poprawić. Na pewno można ożywić tekst, mógłby być bardziej dynamiczny, może trochę więcej dramatyzmu.

3

Suma 10

Jak dla mnie udany debiut, pisz częściej :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Kaaz:
Pomysł: Mało oryginalne
2
Treść: No, coś tam jest, ale jednak...
2
Technika: Mogłoby być lepiej
2
Suma: 6

Koziek:
Pomysł: Powstanie miasta jest dość podobne do cheścijańskiego powstania świata. Ale jednak fajne.
4
Treść: Tak, widać, że ludzkośc się stacza
3
Technika: Były błędy
3
Suma: 10

V3Q:
Pomysł: Fajnie nawet, dzieciak walnął innego, bo tamten obraził jego starego. Lecz jednak mało oryginalne.
3
Treść: Hmm...
3
Technika: Możnaby coś dodać.
3
Suma: 9

Kaaz - 6 pkt.
Koziek - 10 pkt.
V3Q - 9 pkt.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kaaz:
Pomysł: Wyjątkowo kiepski. Już w momencie "przyłapania" wiadomo było, gdzie wykorzystasz zdanie. 1/5.
Treść: W sumie nic ciekawego tam nie było. Opowiadanie typu "i żył długo i nieszczęśliwie" na miarę braci Grimm, merytorycznie może nawet poniżej ich poziomu. Również 1/5, bo tu nie ma czego oceniać.
Technika: Jeśli ostatnio dałem Fenixowi 2 za parę przecinków, to nie wiem co można tutaj dać. 0/5. To nie obelga, raczej rada, byś dużo czytał i starał się pisać tak jak robią to najlepsi. Popracuj nie tylko nad zawartością, czyli fabułą, ale przede wszystkim właśnie nad składnią, pisownią i interpunkcją. Rzuciła mi się w oczy emotka w środku tekstu - uważam i często to powtarzam, że jeśli ktoś w tego typu "oficjalnym" tekście nie potrafi przekazać i uwydatnić emocji bez używania emotek, to żaden z niego pisarz. Szczególnie irytuje mnie to przy korekcie gazetki szkolnej :D
Łącznie: 2/15.

Koziek:
Pomysł: Pomysł z przedstawieniem powstawania miasta na sposób biblijny wydał mi się ciekawy, szczególnie że urbanistyka mnie kręci :D  Spodobał mi się jeden fragment, mianowicie:
Mogąc jednak zrobić dla przyszłych przybyszów więcej, zalesili jałową glebę oraz sprowadzili rzekę mającą źródło w górach. Ostatecznie, by dni nie zlewały się w jedno, dali program pór roku oraz darmowe centralne ogrzewanie.
Od razu skojarzyło mi się to z tym co powiedział Mark Twain:
Bóg stworzył świat w ciągu pięciu dni – a potem? Wystarczył mu jeden dzień, by stworzyć dwadzieścia milionów słońc i osiemdziesiąt milionów planet!
Doskonale, chociaż zakładam że nieświadomie, udało Ci się oddać tę myśl :D  Duży plus także za wykorzystanie zdania, wyszło tak znienacka.
Tutaj ciekawostka dla wszystkich: dowiedziałem się prywatnie od Kozieka, że tekst ma ukryte dno i przedstawia tak naprawdę społeczność The Modders - jak widzę nikt z jurorów tego nie zauważył, a więc wychodzi na to, że trik się nie udał :P  Mimo to - 4/5.
Treść: Niektóre elementy można by zrobić lepiej, ale ogólnie wyszło dobrze. 3/5.
Technika: Raczej pod względem składni/gramatyki/pisowni tekst trzyma wysoki poziom. Tu chyba z czystym sumieniem mogę dać 5/5 - nie jest to doskonałe, ale niby za co, jak nie za poprawny tekst, należy się piątka?
Łącznie: 12/15.

VEQ:
Pomysł: Pomysł ze zrobieniem "dziennika" całkiem dobry - nadawałby się do tej konwencji jak najbardziej, jednakże gdyby to była forma dłuższa. Tutaj osobiście pozostałbym przy "około godziny ...", "po południu", "jakiś czas później". Ogólnie jednak przypomina to niestety czytankę z podręcznika dla 5-6 klasy podstawówki. Dałbym dwójkę, bo to sztampa, ale masz 3/5 za wejście na relacje ojciec - syn.
Treść: Tu bonusów nie będzie. Czytało się całkiem przyjemnie, ale treść nie jest bogata. 2/5.
Technika: Raczej bez zarzutu, większość błędów to wina przekopiowania z edytora do przeglądarki. 4/5.
Łącznie: 9/15.

------------

Czas na podsumowanie.
Pierwsze miejsce zdobywa Koziek z liczbą punktów 31,
Drugie miejsce zdobywa VEQ z liczbą punktów 28,
Trzecie miejsce zdobywa Kaaz z liczbą punktów 14.

Gratuluję i życzę dalszych sukcesów :D  Teraz kolej Althara na temat.

Mark Twain

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy

Kaaz

Speedwriting, part 2
#11 2010-01-22, 15:04(Ostatnia zmiana: 2010-01-22, 15:05)
Mogliście mnie nawet nie oceniać :> Ja tylko robię tak zwany "sztuczny tłok" :D  Wiedziałem, że to dno ale poco miałem sie starać jak i tak tych 2 panów Koziek i V3Q są o niebo lepsi :D

PS: Pamiętajcie, że pierwszy raz się w to bawię i nie mam doświadczenia :D

Life Is Brutal....

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Hm, i tak dobrze poszło :D  

Chciałem to napisać nieco inaczej, ale co chwilę ktoś dręczył na gg, aż w końcu zabrakło czasu. No i wyszło to, co wyszło. Myślałem nad nieco bogatszymi zwrotami itp. ale stwierdziłem, że jeśli to jest taki dziennik/pamiętnik, to całość może być mniej więcej w takiej formie.

Dzięki wielkie za oceny, wytknięcie błędów. Zupełnie inna bajka niż pisanie charakterystyki Halinki na papierze kancelaryjnym :D  

Brawo dla pozostałych uczestników i szczególne oklaski dla Kozieka :D

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Brawo wszystkim. To następny za tydzień tak ? O 20:00 ? Powinienem być, ale nie wiem, czy coś mi przypadkiem nie wypadnie. Więc jakby co niech ktoś jeszcze na wypadek będzie i jak mnie nie będzie do 20:10 to zapoda temat.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Speedwriting, part 2
#14 2010-01-23, 15:01(Ostatnia zmiana: 2010-01-23, 15:03)
Tak jak Kyro napisał, chciałem zrobić tutaj szeroką aluzję do forum i moddingu, stąd też sher takie zdania jak to o rzece.
Projektowanie miasta to mod, 'sławienie go', to temat na forum i reklama, wyjazd do Ameryki to modding innych gier na dobrych, nowych silnikach, powrót do Miasta (modowania Gothica) to aluzja do 'dawaj skriny nobie', a jego demontaż to 'walę ten projekt' itd. Latarnie to skyboxy, aglomeracja bez przeznaczenia to udekorowana lokacja bez ludzi, zaś domy i czynności to ustawianie spawnpointów  :P  Myślałem, że przez stylizację biblijną z domieszką urbanistyki ta metafora będzie czytelna  ;)
Czekam na następnego speeda.

rozumiem, że to miał być żart, ale raczej nikt z radości nie popełnia samobójstwa, to trochę nielogiczne.
To miało być nawiązanie do 'ok, wróciliśmy na scenę Gothica, czemu się nie cieszą?'

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślałem, że przez stylizację biblijną z domieszką urbanistyki ta metafora będzie czytelna  ;)
Źle myślałeś :P

Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak czy siak, wygrałem dwa spidwrity i mam zero komentarzy w temacie  :]

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Koziek, może w następnym speedzie, nie bierz udziału :lol2:  ? A V3Q niech prześpi sobote :lol2:  i się obudzi po speedzie :P  Może wtedy będę miał szanse na wygraną  :]  I koziekowi gratuluję tej wygranej i poprzedniej :lol2:
Już się nie mogę doczekać następnego speeda, oby jakiś fajny temat był na który będę mógł napisać coś fajnego :lol2:

Life Is Brutal....

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy następny speed?

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Mój ostatni post. Piątek o 20 pasuje ? Tylko nie wiem do końca czy bedę i dam temat. jak mnie nie będzie to niech ktoś o 20:20 zada temat gdybym do tej nie napisał.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry