Luźne dywagacje nt moddingu stalkera 19506 75

O temacie

Autor

Zaczęty 18.01.2010 roku

Wyświetleń 19506

Odpowiedzi 75

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie grałem w stalkera, ale w sumie nie można pokazać jakiejś alternatywnej sytuacji?

Ofkorz, że można - tu możesz chociażby i zrobić samochodówkę, jak masz talent i czas. Niby możnaby było nawet zrobić takie pierdoły, jak to, że mutantów zakazuje sie zabijać, bo wyewoluowały, i ludzie się denerwują, robi się rebelia i stajesz po którejś stronie w walce. Ale fajniej i PROŚCIEJ zrobić coś na dość słabo wykorzystanym potencjale tego, co dostajemy razem z grą.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Luźne dywagacje nt moddingu stalkera
#61 2010-01-24, 22:02(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 22:14)
Shergar, fajnie sobie pogdybać jednak czasami nieznajomość realiów nie jest pod to dobrym podłożem :lol2: . Twój pomysł łamie się na tym, że mutanty w stalkerze w przeciwieństwie do każdej gry fantasty to nie są jakieś super stwory, które atakują każdą napotkaną istotę a prymitywne zwierzęta które potraciły jedne instynkty na rzecz rozwoju drugich. Taka przyśpieszona ewolucja. Większość ominie gracza z oddali i zaatakuje jedynie w przypadku obrony, funkcjonują na podobnej zasadzie co dziki czy lisy. Zabijanie mutantów nic nie daje, one nie są nawet istotą zony tylko jednym z jej następstw podobnie jak anomalie i to jest w stalku fajne bo gra nam nic nie narzuca, nie sugeruje jakie te dzikie świnie na polu są złe że musimy je zabić aby nabyć ekspa i nie robi z tego jednego z głównych celów gry. To nie left 4 dead.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
W zasadzie to prawda, że nie musimy sie tak z całej siły trzymać realiów.
W Czystym niebie, historia nie rozpoczeła się od samego początku stworzenia zony.
 Możemy umiejscowić na samym początku, znacznie wcześniej zanim powstała wolność, powinność itp.
Można by założyć że dopiero pojawiają się pierwsi stalkerzy. Z wojskiem jeszcze idzie się dogadać i dopiero zaczynają się tworzyć min-frakcje, które równie szybko znikają co się pojawiają.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Shergar, to brzmi jak Fallout  :lol2:

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dobra, mam mały pomysł na małą (czyli możliwą do wykonania :D ) modyfikacje z możliwością rozszerzenia bądź zwężenia w zależności od naszych zasobów. do tego pomysł wypełnia pewną lukę pomiędzy czystym niebem a cieniem czarnobyla.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
No to gadasz? Bo jakbyśmy chociaż zaczęli robić jakiś projekt ot było by dobrze.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
został do tego założony specjalny dział. właśnie wszystko opisałem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Jest to tajny dział, czy ja go nie mogę znaleźć. Na wyjeździe może uda mi się posiedzieć trochę przy S.T.A.L.K.E.R. -ze, ale nie jestem pewien, jakby co to napiszę na pw, albo na forum.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Jest w dziale offtopic, ale jest zamknięty hasłem.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Dobra, na razie prosić się nie będę, jeśli nauczę się coś w stalku, to napiszę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#72 2010-02-07, 19:45(Ostatnia zmiana: 2010-02-07, 19:46)
Powoli przygotowujemy się do produkcji pierwszego moda. Powstał zarys fabularny i prowadzimy wstępne prace w zakresie ustawień gry oraz podstawowych czynników. Za tydzień powinien ruszyć leweldesign i prace graficzne. Jeśli ktoś jest zainteresowany współpracą to zapraszam i nie przejmujcie się umiejętnościami, bo w tej materii wszyscy są tu początkujący. Zaznaczam jedynie, że nie poszukujemy grafików, gdyż tu podołam ja sam + ktoś dorywczo w 3d, jednak jeśli ktoś posiada nad przeciętne umiejętności to z chęcią się do takich osób dopasujemy :( . Wskazana znajomość języka angielskiego a najlepiej rosyjskiego ze względu na dostępność tutoriali i narodowość community.

---

Jeśli ktoś chce zacząć z moddingiem stalkera a nie wie od czego to zapraszam na pw, wyślę wiadomość z podstawowymi linkami, tutorialami i źródłami wiedzy. Rozwojem sekcji stalkera zajmiemy się już na nowym forum więc puki co tak a nie inaczej.

---

Triple, jeśli to co pisałeś powyżej nadal aktualne to odezwij się na gg/pw. Będzie do zrobienia muzyka do intro a być może i nawet kilka kawałków oraz później jakieś drobne rzeczy pod teaser itp.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie chcesz to nie musisz pomagać, szczególnie że zgłosiły się inne osoby. jak na razie nic Ci nawet nie sugerowałem a nowych modeli będzie będzie maksymalnie ze 3 więc nie ma co angażować kupy osób.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#75 2010-03-01, 20:48(Ostatnia zmiana: 2010-03-01, 20:49)
uroczyście oświadczam, że zkirtaemowi udało się rozkminić kompilacje/dodawanie nowych map do gry co jest dla nas krokiem milowym i chyba równa się mniejwięcej z tym, że za miesiąc/kilka (system norweski, kurwo!) powinny wystąpić już bardziej namacalne efekty naszej pracy w formie lans-screenów.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry