Zlot theModders/PoziomkaZ i innych :D 15742 43

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 16.11.2009 roku

Wyświetleń 15742

Odpowiedzi 43

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Aha i mam jeszcze ten cholerny miód :D  Co prawda z 5l został już niecały litr, ale zawsze coś :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
oficjalnie ogłaszam że mam organizację tego głęboko w dupie, człowiek chce dobrze, a tu o jakieś debilstwa oskarżają, róbcie sobie co chcecie, gdzie chcecie i w ogóle....
No najlepiej, zaproponować coś, a potem obrażać się jeśli tylko ktoś ma inne zdanie. I wcale wszyscy na Ciebie nie najechali: Thoro przedstawił swoje argumenty w ostry sposób, mimo to się z nim zgadzam. Ja przedstawiłem swoją wersję, Adanos ładnie, bez mięcha rozpisał wszystko co on by tam widział. Czegóż chcesz więcej? Jeśli trzeba, to i ja pójdę w ślady Adanosa, żeby było wiadomo co konkretnie myślę:

Czas: Sierpień 2010
Rodzaj: Spotkanie przy soku
Atrakcje: My sami, ognisko i/lub grill, zamek, gry zespołowe, zdolności oratorskie Shergara, siły mentalne Siekacza, broda Kazza v2.0, objawiony nareszcie wygląd Thora itd. :D
Dodatki: Koszulki dla chętnych + koszulki wysyłkowo dla chętnych, a nieobecnych
Koszty: Jak najmniejsze

Plusy:
- dobry dojazd,
- zamek,
- raczej przyjemne tereny,
- baza noclegowa,
- infrastruktura gastronomiczna
- Wisełka.

Minusy:
- oddalenie od centrum Polski,
- najpewniej mnie nie będzie,
- Wisełka to nadal tylko Wisełka.

Można?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=7801.msg71165#msg71165 date=Nov 17 2009, 12:48 AM\'
...
wiesz o co mi chodzi ? kij z tym co pisze Thoro, bo zawsze pisze w ten sposób, ale perfidnie wk... mnie to że Kazz mnie oskarża o jakieś niestworzone rzeczy

organizacja, jakakolwiek to mimo wszystko czas i trochę stresu, a kto lubi stres ? :D  jak ktoś chce pierdoły pisać w moim kierunku to mam to głęboko w dupie, będzie coś zorganizowane, spoko wpadnę, nie będzie, mi nie robi to różnicy...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Zlot theModders/PoziomkaZ i innych :D
#23 2009-11-17, 00:53(Ostatnia zmiana: 2009-11-17, 00:57)
Cytat: BardziejPojebanegoNickuNieMogłem link=topic=7801.msg71166#msg71166 date=Nov 17 2009, 12:12 AM\'
..wk... mnie to że Kazz mnie oskarża ...

:D  
całe szczęście że to nie ja jestem perfidny. zdunek, mam w dupie twoich kolegów, czy przyjadą i będą pląsać i gibać się na koniach, nikt im za to nie zapłaci, powiem więcej proponowanie takich rzeczy jest głupotą, bo nikogo normalnego na to nie stać.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Cytat: kazzmir link=topic=7801.msg71167#msg71167 date=Nov 17 2009, 01:53 AM\'
:D  
całe szczęście że to nie ja jestem perfidny. zdunek, mam w dupie twoich kolegów, czy przyjadą i będą pląsać i gibać się na koniach, nikt im za to nie zapłaci, powiem więcej proponowanie takich rzeczy jest głupotą, bo nikogo normalnego na to nie stać.
chłopie, masz ponad 30 lat i na prawdę nie może do Ciebie dojść że chciałem coś takiego zorganizować dla ludzi z tM ? fajna atrakcja i tyle, ale jakoś wątpię by ktokolwiek chciał przyjechać do Gniewu za frajer i cokolwiek robić, kwoty które podaję to na prawdę są grosze....

spoko, nie to nie, ale kurwa weź mi nie rób jakiś dziwnych wywodów że jakieś sponsorowanie moich znajomych(a właściwie ludzi których widzę raz czy dwa razy w roku, na imprezach historycznych) bo 50 zł za przybycie i pokazy to jest śmiech na sali( w każdym wypadku :D  ) i obstawiam ze ci ludzie normalnie mieliby to w dupie, ale co tam, chciałem załatwić fajną sprawę za grosze, dobra wsio, nie chcecie, ale to pierdolenie ...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir
  • Gość
ile by to miało kosztować, ile ludzi byłoby zaproszonych, ile ludzi z tm przyjedzie, ilu się dołoży i tak dalej. znasz odpowiedzi na te pytania? póki nie przedstawisz kosztorysu, można takie pomysły wsadzić sobie w dupe.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
ile by to miało kosztować, ile ludzi byłoby zaproszonych, ile ludzi z tm przyjedzie, ilu się dołoży i tak dalej. znasz odpowiedzi na te pytania? póki nie przedstawisz kosztorysu, można takie pomysły wsadzić sobie w dupe.
po to napisałem ten topic, by dowiedzieć się ile osób by przybyło oraz ogólne plany, co może być a co nie
ale podkreślam że nie pisałem tego tematu by w moją stronę jakieś oskarżenia leciały...
ile osób do takich pokazów bym ściągnął to by zależało od tego ile by było kasy, bo mógłbym spróbować ściągnąć 4, 6 albo nawet 12 osób...

w dupę to można sobie wsadzić takie pierdolenie, topic jest po to by wszystko poustalać, dowiedzieć się ile osób przyjedzie itp...

Kazzmir
  • Gość
tak wogóle to zadawanie pytania w listopadzie o możliwość uczestnictwa w zlocie który odbędzie się w sierpniu jest kurwa głupie  :D  bo i stawki mogą się zmienić dla twoich kolegów, a tm będzie płacić za ich gibanie się, bo szlachetny i dorosły bizesmen zdunek tak se wymyślił.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
tak wogóle to zadawanie pytania w listopadzie o możliwość uczestnictwa w zlocie który odbędzie się w sierpniu jest kurwa głupie  :D  bo i stawki mogą się zmienić dla twoich kolegów, a tm będzie płacić za ich gibanie się, bo szlachetny i dorosły bizesmen zdunek tak se wymyślił.
napisałem to wcześniej by wszystko zorganizować i dowiedzieć się co i jak oraz by ludzie mogli zebrać kasę, bo jak widzę to jest największy problem :D  
i myślę że bardzo dobrze że to wymyśliłem i napisałem teraz, bo jak widać przez pół roku nikt tu nie dojdzie z tym do ładu...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
topic jest po to by wszystko poustalać
Na razie wszyscy (oprócz Ciebie) uznali ściąganie rycerzyków za nierozsądne, nieracjonalne, kosztowne i nieopłacalne. Najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie "czy", a nie "ile" i "za ile", a na pytanie "czy" odpowiedź już chyba padła.

Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Na razie wszyscy (oprócz Ciebie) uznali ściąganie rycerzyków za nierozsądne, nieracjonalne, kosztowne i nieopłacalne. Najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie "czy", a nie "ile" i "za ile", a na pytanie "czy" odpowiedź już chyba padła.
Thoro napisał typem zrzędziciela któremu kompletnie nic nie może się spodobać a Kazz zaczął mnie oskarżać o nie wiadomo co....

jak pisałem wcześniej, nie będę nic organizował i się nie wtrącam, chcecie zlot ustalajcie sami oraz sami załatwiajcie...

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
To może jakiś plener nad jeziorkiem w okolicach Poznania?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Thoro napisał typem zrzędziciela któremu kompletnie nic nie może się spodobać a Kazz zaczął mnie oskarżać o nie wiadomo co....
Ale obaj odpowiedzieli jasno: nie.
jak pisałem wcześniej, nie będę nic organizował i się nie wtrącam, chcecie zlot ustalajcie sami oraz sami załatwiajcie...
Nie zachowuj się jak dzieciak, któremu zabrano zabawkę. Pooooobite gaaaaryyyy!

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
tm i dobrowolni uczestnicy mają sponsorować twoich kolegów, może jeszcze ciebie? przecież też pewnie będziesz chciał się pogibać z szablą czy coś? zbędny wydatek

Nie rozumiem co w tym dziwnego. Skoro koledzy Zdunka mieliby to przygotować to nie rozumiem dla czego sprawa wynagrodzenia wydaje się dziwna.

A nawet plener pod namiotem w lesie
Sher by na gitarce pograł i byśmy na chwile zapomnieli o tym "zinformatyzowanym świecie"

Mniejwięcej coś takiego miałem na myśli. Szkoda, że zostało odebrane przez niektórych jako pomysł ograniczający się wyłącznie do bezmyślnego chlania wódy :(

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#35 2009-11-17, 14:50(Ostatnia zmiana: 2009-11-17, 14:51)
Sher, jeśli chodzi o pomysły to znam kilka miejsc typu małe ośrodki wypoczynkowe. Pozostałości po bazach zakładów pracy z komuny ale standardy nie najgorsze, jest kameralnie, dostęp do jeziora, ludzi nie najwięcej jak na takie miejsca, prywatna plaża i kąpielisko, cenami nie zdzierają itd. Z mojego punktu widzenia idealne miejsce na ekonomiczny odpoczynek czy taki właśnie zlot. Sądzę, że byłbym w stanie to wszystko zarezerwować po taniości itd tylko dochodzi kwestia Waszego dojazdu. Jak wiecie mieszkam w Polsce B tak więc rozchodzi się o dojazd do Lublina, przesiadkę do Chełma a następnie tłuczenie się PKS/busami w jeszcze większą dzicz.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
dojazd do Lublina, przesiadkę do Chełma a następnie tłuczenie się PKS/busami w jeszcze większą dzicz.
To nienajlepszy pomysł. Najlepiej, jeśli do danego miasta dojeżdżają bezpośrednie pociągi i się tam zatrzymują, a więc w tym przypadku Tczew jest naprawdę dobrym pomysłem*.

*Widzisz, Zdunek? :(

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#37 2009-11-17, 15:08(Ostatnia zmiana: 2009-11-17, 15:10)
i myślę że bardzo dobrze że to wymyśliłem i napisałem teraz, bo jak widać przez pół roku nikt tu nie dojdzie z tym do ładu...

dokładnie :(
po to napisałem ten topic, by dowiedzieć się ile osób by przybyło oraz ogólne plany

więcej atrakcji > większe koszta > mniej osób chętnych > jeszcze większe koszta

ilość potencjalnych chętnych jest niestety uzależniona od kosztów takiego przedsięwzięcia i jak powiedział kazz w przypadku takiego pakietu bez dokładnego kosztorysu by się nie obyło a przypuszczam, że niestety mało kogo z nas stać na taki spontaniczny wyjazd w wakacje z niewiadomymi kosztami.
Zdunek, to nie jest tak, że twój pomysł jest chujowy i wszyscy Cię jadą dla zasady. Jest on bardzo dobry, jednak mało życiowy, szczególnie w odniesieniu do raczej kameralnego spotkania. Poza tym kwestia zlotu pozostaje niepewna i jak na razie nikt tu się nie spotykał w szerszym gronie, tak więc jeśli by już doszło do spotkania to było by ono niejako "testowe". Sądzę, że gdyby wypaliło to przy drugim zlocie moglibyśmy myśleć wszyscy nad programem drugiego zjazdu, ale wspólnie w sposób zobowiązujący, odpowiedzialny, rzetelny. Obawiam się poprostu, że taka impreza jak zamek + grono klimatycznych atrakcji to zbyt złożone i ryzykowne przedsięwzięcie jak na grono osób, które bądź co bądź, z reguły zna się głównie przez internet. Pf, większość nie widziała nawet swoich ryjów na zdjęciach.

Nie od razu Rzym zbudowano. Nawet osławiona obecnie na całą Europę coroczna rekonstrukcja Bitwy pod Grunwaldem, która przyciąga kilkanaście tysięcy osób zaczynała od nieśmiałych i bardzo amatorskich spotkań, kilkunastu zapaleńców i to bodajże jeszcze w czasach gdy taki wynalazek jak internet nie istniał w ogóle.

Kazzmir
  • Gość
...Nie rozumiem co w tym dziwnego...

to jest naturalne, problem w tym że nikogo na to nie stać.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to jest naturalne, problem w tym że nikogo na to nie stać.

ano ano :(  ale o tym już dyskutowaliśmy na początku i zdunek się niepotrzebnie oburzył i zaczął gadać coś o piciu na przedmieściach.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry