[G2NK] Velaya - Historia Wojowniczki/Velaya - Geschichte einer Kriegerin PL 429514 717

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 29.10.2009 roku

Wyświetleń 429514

Odpowiedzi 717

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dostajesz go od Cord'a po osiągnięciu wymaganej zręczności.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Kubolinek

Kubolinek

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
Już mam. :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
W obozie bandytów gdzie znajdę broń, którą ma przemycić Erol? Nie mogę jej nigdzie znaleźć.

PrzemoRi

PrzemoRi

Użytkownicy
posty64
Propsy2
  • Użytkownicy
Chyba jest niedaleko wejścia do obozu przy skrzyniach, nie zapomnij włożyć do walki znaleziony w jaskini skórzany pancerz!

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Przy wejściu do obozu gdzie jest strażnik są wozy i krzaki szukałem tam i nie znalazłem nic. Gdzie jest to dokładnie, te miejsce gdzie leży broń.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Rozmawiałeś już z Erolem na ten temat?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Tak. Mówił, że przyszykuje broń.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Broń znajdziesz dopiero, kiedy część bandytów opuści obóz, będzie to gdzieś w godzinach rannych.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Hmmm kręciłem się przy wyjściu z obozu od 5:00 do czasu kiedy przychodzi Erol i żadni bandyci nie opuścili obóz... Questy wszystkie mam wyplenione w tym obozie, bo nikt mi nie zleca już ich...

Kubolinek

Kubolinek

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
Questy wszystkie mam wyplenione w tym obozie, bo nikt mi nie zleca już ich...

Musiałeś jednak coś przegapić, bo jak wypełnisz wszystkie zadania i pójdziesz spać to pokaże ci się wpis w dzienniku o tym że bandyci opuszczają obóz

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Pierwszy raz Erol pojawia się w trakcie wypełniania zadań dla bandytów. Zwracasz się do niego, aby ostrzegł wszystkich, śledził lariusa i skołował ci broń. Kiedy pojawia się na drugi dzień pytasz go czy wszystko załatwił, i w końcu pytasz go co z bronią. On odpowiada ci, że wszystko załatwione ,a broń pojawi się o północy (możesz się przespać) koło wozu przy wyjściu z obozu. Po zgarnięciu broni dostajesz wpisik w dzienniku (...)może powinnam poczekać na nadchodzący poranek (...) i tak też robisz - tj. idziesz na wyro i śpisz do rana/wschodu słońca. Pojawia się wpis w dzienniku i dopiero w tedy śpisz do południa (lub czekasz) kiedy pojawi się erol. Zanim z nim porozmawiasz czy dasz mu się zagadnąć, przyszykowani bandyci powinni uwinąć się z wyjściem i dopiero w tedy możesz porozmawiać z erolem. Szykujesz broń, wybijasz resztkę bandytów w obozie i tak dalej, i tak dalej ...

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Dzięki Mahridspoland to właśnie trzeba było zrobić.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :D  
Przeszedłem właśnie dwa tygodnie temu Velaje i :
-Miałem 28 poziom
-195 zręczności
-Broń jednoręczna 74 %
-Łuki 60 %
-Grałem na najtrudniejszym poziomie życie stworzeń i NPC 200%,obrażenia też 200%.
Plusy:
Bardzo świetny mod polecam go dużo innowacji,zadania które bawią i oczekują od gracza trochę zręczności,refleksji i myślenia.Zero nudy aż chciało się w tego moda zagrać bardzo wciąga chodź świat z gothica II NK.Kilka nowych itemów (miecze i przekształcone zbroje ).
Minusy:
-Karczmarz z Khorinis daje nieograniczoną liczbę piwa więc łatwa gotówka.
-Brak przynależności do którejś z gildii.  
Ocena :
Daje 5+ bo z tym karczmarzem naprawdę lipa :D  no i brak gildii po za tym warto spędzić nad nim trochę czasu.Pozdrawiam

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
A ja myślę, że dałeś taką ocenę bo podobały Ci się cycki Velay.

Sam w Velaye grałem dość dawno i niezbyt dużo przeszedłem po prostu z braku czasu. Dodatkowo wkurwił mnie motyw z Khorinis na początku, więc odpuściłem sobie szukania innego wejścia póki co ;p  Strasznie podoba mi się motyw z treningiem o świcie i ta zbroja skórzana tego babsztyla. Rozgromiło mnie też w Khorinis (nie pytajcie jak tam wszedłem :lol: ) bulwersowanie się Lehmara, że jakiś cwaniak (bezimienny) go wykiwał na dużą (dla niego ;x) kasę i uciekł xD Tego nie zapomnę. Generalnie mod zasługuję na rozgłos i uwagę bo jest w co grać i czym się zachwycać (patrz pierwsze zdanie :lol2: )

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
O ile mi się dobrze wydaje, to karczmarz z Khorinis również w Nocy Kruka dawał piwo co jakiś czas, wystarczyło zagadywać kilka razy pod rząd....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przepraszam Gothicman grałeś w ogóle w Gothic II NK ?

O ile mi się dobrze wydaje, to karczmarz z Khorinis również w Nocy Kruka dawał piwo co jakiś czas, wystarczyło zagadywać kilka razy pod rząd....

Tak dawał ale dosłownie 4 razy na rozdział a nie 300 i nie ma końca przez całą grę.

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

RickLon

RickLon

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja od niego zawsze wyciągałem z 75 na rozdział więc?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Więc będzie wpierdol.

Albo RickLonowi coś się pomyliło, albo faktycznie niedopatrzenie twórców moda. Ja osobiście też mogłem wziąć tylko 4 na rozdział.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja tam brałem sporo, ale nie pamiętam ile, bo nie preferuje tego typu zarobku..

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

RickLon

RickLon

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja grając nie sprzedawałem piw tylko je wypijałem. Dają mało życia, ale zawsze. W podstawce wystarczyło odpowiednio dużo razy zagadywać, a w Velayi dostawałem za każdym razem.

0 użytkowników
Do góry