[G2NK] Zły Sen/The Nightmare PL 104949 107

O temacie

Autor LMVIII

Zaczęty 17.02.2008 roku

Wyświetleń 104949

Odpowiedzi 107

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy

LMVIII

[G2NK] Zły Sen/The Nightmare PL
2008-02-17, 15:06(Ostatnia zmiana: 2021-03-11, 22:16)
The Nightmare - Zły Sen
  • Nazwa: The Nightmare
  • Nazwa polska: Zły sen
  • Twórca: mm | TART
  • Tłumaczył: LMVIII
  • Wersja językowa:  polska, rosyjska
  • Platforma: Gothic II NK
  • Długość: średni
  • Trudność: łatwy/średni
  • Premiera: sierpień 2006
Opis:
Modyfikacja ściśle powiązana z losami Bezimiennego z obu części Gothica. Jest to bardo duża zaleta ale pewnie dla niektórych wada. Spotkamy dużo znajomych a fabuła głównie toczy się na części Jharkendaru i jest utrzymana raczej w śmiesznym tonie.

Oficjalny opis:

Dobro wygrało a zło zostało pokonane. Ostatni sługa Beliara poległ. Wyglądało na to, że pokój na świecie został przywrócony, ale niebezpieczeństwo dało wyczuć się w powietrzu. Bohater właśnie obudził się i wstał ze swojego łóżka w kapitańskiej kajucie. Otaczała go nieprzyjemna cisza. Znalazł w swojej kieszeni klucz do drzwi i wyszedł na zewnątrz. Przerażający widok przyćmił jego umysł: Załoga zniknęła a kapitan statku leżał martwy na pokładzie...

Brak dialogów mówionych.

Źródło: http://www.gothicmods.info
Galeria: klik
Strona Twórców: http://mm-tart.net.ru/

Tłumaczenie w zasadzie w wersji finalnej (numer 1).

Gdy tylko czegoś nie zrozumiesz, znajdziesz jakiś błąd, coś Ci się nie spodoba albo spodoba napisz!!!
Łatka WYMAGA wersji rosyjskiej

Pliki:

- Pobierz wersję rosyjską
- Pobierz łatkę

Życzę miłej zabawy :)

www.gothicmods.info

Gothic Mody - Twoje źródło informacji na temat modyfikacji dla gry Gothic! Wywiady, recenzje, opisy i wiele wiele innych.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Czy można się jeszcze zgłaszać na betatestera ?

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy
Nie było można, nie można i nie będzie... :)

www.gothicmods.info

Gothic Mody - Twoje źródło informacji na temat modyfikacji dla gry Gothic! Wywiady, recenzje, opisy i wiele wiele innych.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
I co jak betatesty? (mam nadzieję, że nie robisz ich sam :P )

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy
Cytat: Oszust link=topic=750.msg5556#msg5556 date=Feb 18 2008, 21:07\'
I co jak betatesty? (mam nadzieję, że nie robisz ich sam :P )

Do przodu... Robę je sam...

www.gothicmods.info

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Cytat: LMVIII link=topic=750.msg5565#msg5565 date=Feb 18 2008, 21:42\'
Do przodu... Robę je sam...

Hej no !
 :D  
Gdybym ci pomógł, było by znacznie szybciej ! :P

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy
Nie było by szybciej... Zamiast marudzić dopieść swoje dzieło --> http://themodders.org/index.php?showtopic=754

www.gothicmods.info

Saschy

Saschy

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Dzisiaj premiera czy jutro? :P

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy

LMVIII

Gothic: Zły Sen PL (G2NK)
#8 2008-02-24, 00:59(Ostatnia zmiana: 2008-02-24, 01:01)
Oto nadszedł dzień zlokalizowania Rosyjskiej Superprodukcji The Nightmare "Zły Sen". Mod zrobił na mnie spore wrażenie dlatego mimo lawiny trudności i mnóstwa wyrzeczeń lokalizacja ujrzała światło dzienne.

Mam nadzieję że Wam też się spodoba. Oczywiście proszę o komentarze, uwagi, sugestie, skargi, itp.

www.gothicmods.info

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Dobry mod, ciekawy. Miałem na początku problemy ale odinstalowałem G2MDK i chodzi. Bardzo dobra modyfikacja, napisze więcej jak zapoznam się z nią bardziej, bo na razie grałem tylko trochę.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Fajny mod, a spolszczaenie stoi na wysokim poziomie.

Lecz nie zawsze wiadomo co robić. Teraz na przykład do Xardasa dostałem się przez góry, a on kazał mi zabić jakieś gnomy. nie wiem gdzie są.

Przy okazji - Najlepszego LMVIII !

DJH
  • Gość
nie moge zainstalować polskiej łatki-jak wybieram folder to zawsze wyskakuje że scieżka niewłaściwa-spróbuj gdześ indziej, co to może być?

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam problem z odpaleniem gry a właściwie z grą. Wyskakuje mi że nie mam jakiegoś modelu (przynajmniej tak wnioskuję) i nie wyświetla Ocmobów a na ich miejscach znajdują się jakieś... nie wiem jak to nazwać. Jakieś sugestie?

DJH
  • Gość
udało się zainstalować-dziwny ten mod-oczywiście spolszczenie pierwsza klasa ale nie wiadomo gdzie iść ani co robić-jakięs gnomy musze zabić-przeszukałem cały swiat a ich nie ma-może jakaś solucja?

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy

LMVIII

#14 2008-02-24, 14:39(Ostatnia zmiana: 2008-02-24, 14:40)
Cytat: Lesterek link=topic=750.msg6271#msg6271 date=Feb 24 2008, 14:00\'
Mam problem z odpaleniem gry a właściwie z grą. Wyskakuje mi że nie mam jakiegoś modelu (przynajmniej tak wnioskuję) i nie wyświetla Ocmobów a na ich miejscach znajdują się jakieś... nie wiem jak to nazwać. Jakieś sugestie?
Jesteś pewien, że zainstalowałeś wersję rosyjską a następnie łatkę?

Gnomy są w kanionie pod koniec po prawej stronie jest taki niby most??? czy cuś... wchodzimy na niego  i tam już są :D

www.gothicmods.info

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

#15 2008-02-24, 14:42(Ostatnia zmiana: 2008-02-24, 14:44)
Cytat: Lesterek link=topic=750.msg6271#msg6271 date=Feb 24 2008, 14:00\'
U mnie też to było, brak jakiegoś modelu, a potem w kajucie kapitańskiej jakieś dziwne kształty, ale jak zapisałem i wczytałem to już wszystko było ok.

Screen z błędem:
http://img262.imageshack.us/img262/434/nightmaream9.jpg

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Miałem dokładnie taki sam błąd. Cóż spróbuję.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust

Baster

#17 2008-02-24, 20:26(Ostatnia zmiana: 2008-02-24, 22:40)
Ja mam pytania - Gdzie zaprowadzić Sepleniącego ?  jak pomóc Gregowi, żeby zszedł na dól ? I jeszcze jedno - gdzie jest jakiś miecz przekuty z czarną rudą dla Bragga? Bo potrzebny mu jest do pancerza paladynów.

LMVIII

LMVIII

Użytkownicy
posty49
Propsy5
  • Użytkownicy
Cytat: Oszust link=topic=750.msg6335#msg6335 date=Feb 24 2008, 20:26\'
Ja mam pytania - Gdzie zaprowadzić Sepleniącego ?  jak pomóc Gregowi, żeby zszedł na dól ? I jeszcze jedno - gdzie jest jakiś miecz przekuty z czarną rudą dla Bragga? Bo potrzebny mu jest do pancerza paladynów.

Powiedz, Oszust czy ty w ogóle czytasz dialogi jak z kimś rozmawiasz? Przeglądasz dziennik? Grasz bez kodów?

Piraci chcą żeby im naprawić statek. Jest tam jeden na mieliźnie... Tam zaprowadź Sepleniącego. Greg chce dostać się do obozu "Uciekinierów", a nie zejść na dół. Nie miecz ale pręt (jesteś pewien, że było napisane miecz? jeśli tak to gdzie.), jak zrobisz zadanie z Sepleniącym to będziesz wiedział.

www.gothicmods.info

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

#19 2008-02-25, 10:13(Ostatnia zmiana: 2008-02-25, 10:18)
Bardzo dobry mod ale zauważyłem parę bugów, między innymi amulet który za każdym razem gdy go zakładam przybywa mi zdrowia i many, i bynajmniej zdrowie i mana nie spadają po jego zdjęciu. Mam też jedno pytanie, ten pirat który taple się w morzu. Za każdym razem gdy do niego zagadam, po skończonej rozmowie ten idiota wychodzi na brzeg, włazi w ognisko, płonie i umiera. Nie wiem to tak powinno być.
[quote author=Brat Xardasa @ Feb 24 2008#msgdzo dobry mod ale zauważyłem parę bugów, między innymi amulet który za każdym razem gdy go zakładam przybywa mi zdrowia i many, i bynajmniej zdrowie i mana nie spadają po jego zdjęciu. Mam też jedno pytanie, ten pirat który taple się w morzu. Za każdym razem gdy do niego zagadam, po skończonej rozmowie ten idiota wychodzi na brzeg, włazi w ognisko, płonie i umiera. Nie wiem to tak powinno być.
Cytat: Brat Xardasa @ Feb 24 2008 date= 14:42\'
U mnie też to było, brak jakiegoś modelu, a potem w kajucie kapitańskiej jakieś dziwne kształty, ale jak zapisałem i wczytałem to już wszystko było ok.
Cholera, miałem to samo, odinstalowałem G2MDK i pomogło. No ale cóż, i tak miałem go odinstalować bo ostatnio tylko miejsce niepotrzebnie mi zajmuje na dysku.
[quote author=LMVIII @ Feb 24 2008#msgdzo dobry mod ale zauważyłem parę bugów, między innymi amulet który za każdym razem gdy go zakładam przybywa mi zdrowia i many, i bynajmniej zdrowie i mana nie spadają po jego zdjęciu. Mam też jedno pytanie, ten pirat który taple się w morzu. Za każdym razem gdy do niego zagadam, po skończonej rozmowie ten idiota wychodzi na brzeg, włazi w ognisko, płonie i umiera. Nie wiem to tak powinno być.
Cytat: Brat Xardasa @ Feb 24 2008 date= 22:47\'
Grasz bez kodów?
Zapomniałeś że to oszust?

PS: Mój Lordzie, planujesz może spolszczanie jakiś kolejnych rosyjskich modów? Bo jeśli tak, to chętnie bym się zaangażował dorywczo. By zwiększyć moją sprawność w posługiwaniu się tym językiem i przy okazji pomóc. Nie ukrywam że nie mam zbyt ładnych ocen z ruskiego i w ostatni półroczu ledwo wybroniłem zagrożenie (nie wszystkim z mej klasy się to udało niestety).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry