Ewolucja 38393 108

O temacie

Autor

Zaczęty 19.09.2009 roku

Wyświetleń 38393

Odpowiedzi 108

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Chodzi ci o energooszczędne żarówki, których używam już od dobrych kilku lat?

Tak.
Energooszczędne to one może są ale jakość światła, które dają jest nie koniecznie dobra np. do pisania, czytania czy innych prac wynikających skupionej uwagi wzrokowej. Światło ze zwykłych żarówek jest bliższe słonecznemu niż z jakiejś diody czy innego badziewia. Poprzednio przed laty miałem stary, komunistyczny żyrandol jeszcze na zwykłe żarówki za 90gr. Zachciało mi się "postępu" to kupiłem zamiast tego jakieś badziewne coś, do którego mimo upływu lat nijak mogę się przyzwyczaić bo jest po prostu chujowe jeśli chodzi o jakość rozproszonego światła jakie daje. Natomiast gdy na to popatrzeć to wypala gały niczym dobra latarka taktyczna.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Bo ja wiem. Przy kompie mam na ledach lampkę, światło zimne co prawda, ale większe natężenie niż zwyczajna żarówa. Do tego świetnie ukierunkowane. I jak na razie ledy nie do zdarcia, a mają ponad rok.

Co do reszty to chyba zależy od producenta, wszędzie mam energooszczędne... halogenowe :lol2:  żarówy i nie narzekam. Trzeba je tylko delikatnie montować i nie dotykać bezpośrednio (przez szmatkę, ręcznik papierowy, etc.), wtedy naprawdę długo działają, a jakość światła jest nieporównywalna z normalnymi żarówami.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ć i nie dotykać bezpośrednio (przez szmatkę, ręcznik papierowy, etc.),

a na co to ma wpływ?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Nie dotyka się "bańki" żarówki, bo po naszych łapskach zostaje pot, tłuszcz i inne syfy, które bezpośrednio wpływają na żywotność żarówki.

W halogenie jest mała powierzchnia a duża grubość ścianek szkła, czyli duża gęstość energii do przepuszczenia. Szkło kwarcowe ma niższy wsp. absorbcji dla promieniowania elektromagnetycznego w zakresie światła widzialnego - i nie tylko w tym zakresie. Zwykłe szkło za bardzo by się nagrzało, podobnie jak zanieczyszczenia na kwarcu - np. tłuszcz z paluchów. Promieniowanie podczerwone na nich się odkłada i gwałtowny lokalny wzrost temperatury. Szkło to ciało amorficzne, nie stałe, bez siatki krystalicznej, a lepkość zbyt wielka na skuteczną konwekcję więc skutki oczywiste.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
dobrze wiedzieć

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Geny_homeotyczne - ciekawa lekturka na temat rozwoju embrionalnego, zdaje się że było tu coś o tym.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://www.youtube.com/watch?v=5cXc7oWsHxo
Film przedstawiający podstawy ewolucji i sporo przykładów, prowadzi David Attenborough.

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry