Ewolucja 38394 108

O temacie

Autor

Zaczęty 19.09.2009 roku

Wyświetleń 38394

Odpowiedzi 108

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

Ewolucja
#80 2009-09-26, 22:28(Ostatnia zmiana: 2009-09-26, 22:39)
Tak kazz, ale niestety trzeba to robić raczej subtelnie. Bo jak się przesadzi to komuś mogą puścić nerwy, ktoś może nie mieć nic do stracenia, etc. I nie mam na myśli największych mocarstw jak usa, rosja czy chiny, raczej mniejsze państewka, które próbują pokazać jakie to nie są groźne. A możliwości jest naprawdę sporo, pomijając atomówki:
- wirusy, broń biologiczna
- paraliż przez dobrze wycelowane sabotaże: elektrownie, internet, etc.
- jakieś inne cholerstwo.

A to dodatkowe czynniki:
- złośliwość kosmosu :D  No może niekoniecznie jakaś milusia kometa, asteroid, etc. bo na to szanse są niewielkie. Ale może słoneczko nam wywinie jakiś numer.
- mechanizmy obronne ziemi, np. giga-wulkan - zdaje się, że pod parkiem Yellowstone jest jedno takie cholerstwo. Są tez spore szanse na giga tsunami. Fakt, że w skali tysiącleci raczej się aktywność notuje, ale możemy mieć pecha.

W sumie żyjemy na krawędzi, dlatego trzeba cieszyć się każdym dniem :D

Zysk tak, ale nie wziąłeś pod uwagę dość istotnego czynnika, czyli ludzi. Jeszcze z kilkaset lat dewastacji natury i może nam się odgryźć. I warto zwrócić uwagę, że tak naprawdę "czynnie dewastujemy" na dużą skalę od jakiś 100 lat. A ponieważ jest to zjawisko stale narastające więc aż strach pomyśleć co będzie za lat 50. Wydaje mi się, że ludzkość się nie docenia, rozpieprzymy sami siebie i nawet nie zdążymy się przed tym pobawić w Star Treka. Dobrze, że świadomość rośnie w miarę proporcjonalnie do dewastacji, ale nadal jest to dużo niższy współczynnik.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
ten temat wyewoluował! przez zmiany klimatyczne do zagłady cywilizacji.

jak thoro napisał żyjemy w okresi przejściowym. w momencie, gdy pewne zasoby staną się rzadkie działalność ekologiczna, przestanie być ekologiczną, a stanie się po prostu opłacalna. I to tyczy się zarówno śmiecia, energii, jak i pewnie innych brudnych spraw. Poza tym, działanie które są najbardziej szkodliwe zostały już w większości zakazane dziesiątki lat temu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
- mechanizmy obronne ziemi, np. giga-wulkan - zdaje się, że pod parkiem Yellowstone jest jedno takie cholerstwo.

Kiedyś spotkałem się z teorią, że kosmici latają tam spodkami i "studzą" ten wulkan dzięki czemu nie wybuchnie tak więc nie musimy się o to martwić :D

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
ten temat wyewoluował! przez zmiany klimatyczne do zagłady cywilizacji.

jak thoro napisał żyjemy w okresi przejściowym. w momencie, gdy pewne zasoby staną się rzadkie działalność ekologiczna, przestanie być ekologiczną, a stanie się po prostu opłacalna. I to tyczy się zarówno śmiecia, energii, jak i pewnie innych brudnych spraw. Poza tym, działanie które są najbardziej szkodliwe zostały już w większości zakazane dziesiątki lat temu.

Zysk coś mi się nie wydaje. Odpadów chociażby radioaktywnych jakoś nie ubywa, choć elektrownie atomowe są niby najmniej szkodliwe. Tak samo z ropopochodnymi. Emisja gówna do atmosfery jest coraz większa, stąd też limity na emisję co2 w każdym cywilizowanym kraju - my część swoich sprzedajemy japońcom, bo na szczęście jeszcze nie wyrabiamy normy. Do 2020 niby dwadzieścia kilka procent źródeł energii ma pochodzić z alternatywnych, realia są takie, że np. u nas nie ma nawet procenta, w innych krajach jest podobnie. Wątpię, że coś zmieni się na lepsze tym bardziej, że krajów rozwijających się (czyli z definicji biednych, gdzie najczęściej nikt się niczym nie przejmuje) jest coraz więcej. Sam zakaz to jedno, a respektowanie zakazów to drugie.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Ewolucja
#84 2009-09-27, 09:50(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 10:06)
realia są takie, że np. u nas nie ma nawet procenta, w innych krajach jest podobnie

Bzdura. Alternatywne źródła energii są rozwijane ale na mniejszą skale względem tradycyjnych z kilku powodów:
- Wydajność takiej elektrowni nie jest powalająca chyba, że zainwestujemy kupę pieniędzy co jest (jeszcze) mało opłacalne
- Praca jak i wydajność jest uzależniona od czynników naturalnych i na to nie ma chuja we wsi
- są to drogie i ryzykowne inwestycje
Podsumowując nadal mimo wszystko jest to rozwojowa nowinka technologiczna. Nie koniecznie najtańsza i najwydajniejsza jednak nadejdą czasy kiedy w końcu takie elektrownie będą zwyczajnie opłacalne i w pełni konkurencyjne wobec tradycyjnych i wtedy to się stanie.

W polsce fakt, jest gorzej i często takie projekty traktuje się w ramach ciekawostki nie wspominając już o stadach pieniaczy, którzy zawsze będą pierdolić, że wiatraki niszczą im krajobraz, jest głośno a pani gieni to nawet pranie i syna wciągnęło. Mimo wszystko nadal uważam, że świadomość jak i działania proekologiczne następują w zastraszającym tempie. Kto w polszy jeszcze na początku tego tysiąclecia słyszał o jakimś recyclingu albo farmach wiatrowych, bateriach słonecznych? Chyba że w formie ciekawostki, że cośtam gdzieśtam w wenezueli allah akbar dojczland. Teraz jest coraz lepiej co można choćby odczuć osobiście po ilości kontenerów na dane odpady, punktach skupu baterii, agt/rtv czy nawet wprowadzeniu tych jebanych "toreb ekologicznych" dzięki czemu pani wiesława może sobie kupić materiałowy worek za piątkę jak jej matka za gierkowych czasów i nosić nawet przez kilka lat zamiast tej zjebanej, paskudnej reklamowej torby z mikołajem czy innym ferrari, której nijak idzie wygodnie złapać i zawsze wbija się w palce niczym nitka od stringów w dupę. Dzięki tym wszystkim pierdołom i drobnostkom sami możemy zadbać o namiastki ekologii i recyklingu na ich podstawowym szczeblu. Kiedyś tego nie było i kto się przejmował, że stary telewizor marki rubin ląduje pomiędzy sosną a świerkiem w miejscowym lesie? I na prawdę, robimy tym więcej niż pierdoleniem i "uświadamianiem" innych, że ktoś gdzieśtam do rzeki wylewa cośtam przez co jest syf, malaria i w ogóle tragedia.

Tak samo z ropopochodnymi. Emisja gówna do atmosfery jest coraz większa,
Mimo wszystko uważam, że to wszystko i tak jest do dupy. Jakieś większe katastrofy ekologiczne czy masowe zepsucia czegośtam raczej nam nie grożą. Trzeba pamiętać, że człowiek jest tylko jednym ze zjawisk w kilkuset milionowej historii tej planety, która przeżyła wiele innych groźniejszych naturalnych przejść i kataklizmów w skali globalnej. Dopóki nie użyjemy np. broni atomowej to nie ma możliwości abyśmy trwale zjebali coś wielkiego.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Thoro, to nie jest bzdura, tym bardziej, że akurat tym tematem zajmowałem się przez prawie rok w firmie, w której pracowałem. Gdzie ja napisałem, że to nie jest przyszłość czy też, że nie są rozwijane? Są, ale to nadal kropla w morzu, a biorąc pod uwagę tempo rozwoju tej dziedziny to nie ma szans na 20% za 11 lat. Do tego w Polsce musi się zmienić prawo, żeby ten proces przebiegał szybciej, tym bardziej, że inwestorów jest bardzo dużo, tak samo obszarów, które można zaadoptować.

Współpracowałem też politechniką radomską, gdzie opracowano świetny silnik na feromagnesach, który mógłby zostać zastosowany w wiatrakach do 6m. Niestety twórca sterownika, mimo, że wcześniej była ustalona jednostkowa kwota, w której miał się zmieścić stwierdził, że musi zarobić 2x więcej. Do tej pory chyba nic z tego nie wyszło. Ale w międzyczasie wysłałem - przez Jetro - projekt do japończyków, zainteresowanie było ogromne, a także kwoty, które chcieli zapłacić za technologię.

Wyrwałem też świetny projekt samego wiatraka, to już duże, przemysłowe były, producent był w Chinach, ale byłem w szoku jak ta firma się prezentowała. W tej chwili dostarczają tylko do USA.

Podobnie jest z kolektorami, choć to trochę inny temat. Ciekawe są też mixy wiatraków i kolektorów do zastosowań domowych. Znowu geotermalne źródła energii w praktyce często okazują się niewypałami, ogólnie technologia jest droga i rzadko się zwraca.

Na pewno ciekawym tematem są gejzery, ale u nas nie ma tego zbyt dużo. Choć jest kilka miejsc, gdzie już się to powoli wykorzystuje.

Reasumując. Odnosząc się do twojej bzdury to rozwój technologii ma się dość marnie do jej realnego zastosowania, przynajmniej w PL. Podobni jest z tak pozornie błahymi dziedzinami jak recycling, utylizacja śmieci ropopochodnych, np. guma, czy też metali/tworzyw kolorowych. Nadal to u nas raczkuje i jest w beznadziejnej kondycji. W Polsce naprawdę większość organizacji, rząd i kto tam ma realna szansę na to by to zmienić, ma to w dupie. Nie wykorzystujemy też nakładów z Unii, które są całkiem spore, jest fundusz norweski, etc.

Osobiście uważam, że człowiek, jest największą katastrofa jaka się przydarzyła ziemi. I mogę dać sobie odciąć każdy członek za to, że prędzej bądź później to ludzie rozpieprzą ziemię.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Ewolucja
#86 2009-09-27, 11:14(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 11:15)
Podobni jest z tak pozornie błahymi dziedzinami jak recycling, utylizacja śmieci ropopochodnych, np. guma, czy też metali/tworzyw kolorowych. Nadal to u nas raczkuje i jest w beznadziejnej kondycji. W Polsce naprawdę większość organizacji, rząd i kto tam ma realna szansę na to by to zmienić, ma to w dupie. Nie wykorzystujemy też nakładów z Unii, które są całkiem spore, jest fundusz norweski, etc.

To prawda jednak powstaje dużo społecznych i prywatnych inicjatyw. Mimo wszystko uważam, że ludzie dzięki temu są bardziej "uświadomieni" oraz zyskują nowe, pozytywne nawyki w tej kwestii i do tego, żadne fundusze i ustawy nic nie mają. Jeszcze kilka lat temu "utylizacja" starej pralki czy lodówki w lesie działa się za publicznym przyzwoleniem nie mówiąc już o jakichś segregacjach codziennych odpadów czy wywożeniu wspomnianej lodówki do odpowiedniego punktu - dla mnie to miarodajne zjawiska wobec skali zmian. Jeśli chodzi o wsparcie rządu to o tym nawet nie chcę mi się dyskutować bo i o czym? Podobnie jak istnieje setki innych problemów i inicjatyw, którymi warto się zająć - nie chce mi się wchodzić w kolejną rozmowę z oczywistą puentą w której zgodnie wszyscy przyznają, że konferencja PiSdoluzu czy wybory w niemczech to nie jest temat o którym można napierdalać cały dzień w tv.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Wiesz Thoro to niezupełnie tak różowo wygląda. Szczególnie odpady u nas to paranoja. Przez wymogi unijne zamknie się w Polsce WIĘKSZOŚĆ wysypisk śmieci. Bo niestety niewiele z nich zostanie zaadaptowanych pod nowe wymogi. Druga sprawa, że stworzenie wysypiska śmieci zgodnie ze standardami unijnymi to ogromne nakłady na taką średnią polską gminę. Co do społecznych i prywatnych inicjatyw to też bez nakładów finansowych nic z tego nie będzie - zależy tez co masz na myśli. Ja na przykład dowiadywałem się o możliwość stworzenia lokalnej elektrowni wiatrowej pod wymogi osiedla do 500 mieszkańców. Masakrycznie dużo problemów z przepisami, ze statusem,  o ekspertyzach, dokumentacji i zezwoleniach nawet nie wspomnę. A to dopiero przygotowania pod realny zakup urządzeń, instalację, serwis, etc. Na szczęście są na to dotacje z Unii i to całkiem sensowne. Ale tutaj trochę zaporowo też stoi polskie prawo z przestarzałymi przepisami. Jeszcze do niedawna było tak, że wyprodukowany prąd musiałem sprzedać za grosze elektrowni i odkupić od niej za kilak razy większą kasę - absurd. To na szczęście już zmienili, ale nadal jest problem w przypadku udostępniania energii nie tylko na własny użytek.

Podobnie z ekologicznymi oczyszczalniami ścieków. Co z tego, że istnieje taka możliwość, koszta to ok 12k, z czego 50% bez vatu zwraca unia. Ale niestety gminy i powiaty nie poskładały wniosków i możesz sobie składać podania do usranej śmierci. Sam o tym myślałem, ale dupa z tego wyszła. Tak samo własne ujęcie wody. Jak masz wodociągi/kanalizację, etc. to są przepisy, że musisz kupować od spółek komunalnych. Owszem gmina może wydać wewnętrzne regulacje, ale to wszystko jedna banda, czyli nadal dupa.

Polska to kraj absurdów, z popierdoloną biurokracją i debilnymi przepisami. I pamiętajcie, że to co w teorii dobrze wygląda, w praktyce niekoniecznie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Ewolucja
#88 2009-09-27, 12:11(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 14:01)
Hm, bardzo ciekawa dyskusja się tu rozwinęła.

W temacie alternatywnych i niekończących się źródeł energii, to również były projekty postawienia takowych wiatraków na terenie mojej gminy. Szkoda, że miejscowość, w której mieszkam została wykluczona z powodu "malowniczego krajobrazu" i tym podobne.

Odpowiadając na pytania dotyczących zanieczyszczenia środowiska, spalin itp. to ciekawe też są coraz bardziej powszechne samochody o hybrydowym napędzie. Ogólnie rzecz biorąc, teraz nie jest już tak źle. Ludzie mało wiele się ogarnęli i staramy się nie niszczyć środowiska, a również przecież jest dużo akcji dbania o nie.

Poruszę jeszcze jeden temat bardziej związany z ewolucją. Wczoraj miałem przyjemność przejściowo zobaczyć kawałek programu dotyczącego m.in oszukanie receptorów bólu przez człowieka. Bardzo fajna sprawa. Chodzi tutaj np. o mnichów skośnokich, którzy koncentrują się tak, że do mózgu nie docierają te sygnały, jak normalnie. Była też sytuacja z hipnozą, która działała jak znieczulenie. Można by się bardziej zagłębiać w ten skrawek dziedziny ludzkich zmysłów, bo jest to bardziej interesujące niż JP na 550% czy inne gówno.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Hybrydowe napędy to świetna sprawa bo i ekonomiczne i milusie dla środowiska, ale jeszcze technologia jest drogawa. Tak samo z wodorem. Ale to kwestia lat, więc tragicznie nie jest. Pytanie tylko jak to u nas z tym będzie, bo na naszych drogach nadal króluję stare samochody, co najmniej 10 letnie - sam mam taki :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Ewolucja
#90 2009-09-27, 13:25(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 13:26)
10 lat to u nas świeżynka :D  Nie brakuje pełnolatków.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
wodór to bzdura, początkowo myślałem, że może być jako nośnik energii (nie źródło), ale potem dowiedziałem się, że przemysłowo uzyskuje się go z ropy.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Battery_...Hydrogen_EV.png
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hype_about_Hydrogen

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Ewolucja
#92 2009-09-27, 14:14(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 14:17)
Hybrydowe napędy to świetna sprawa bo i ekonomiczne i milusie dla środowiska, ale jeszcze technologia jest drogawa. Tak samo z wodorem. Ale to kwestia lat, więc tragicznie nie jest. Pytanie tylko jak to u nas z tym będzie, bo na naszych drogach nadal króluję stare samochody, co najmniej 10 letnie - sam mam taki :lol2:

Kwestia odpowiednich przepisów z unii. ktoś powie, że to kuriozalne ale... powiedziałbyś to samo pół roku o żarówkach to też by Cię wyśmiali. Dochodzą do tego jeszcze telewizory choć to z racji technologii przesyłu ale też dobrze zobrazują globalny przewrót. Wbrew pozorom nie jest to jakieś trudne pomijając głosy sprzeciwu, że drogo i cośtam. Trudno, nie każdy człowiek w tym zasranym kraju musi mieć samochód a niektórzy tak się zachłysnęli tym niemieckim gównem, że mają nawet po kilka zdezelowanych golfów czy innego syfu - bo poprzednio za taki hajs mogli mieć co najwyżej ciqueczento tak zardzewiałe, że aż z "klimatyzacją" to trzeba sobie kurwa odbić z nawiązką tylko po to aby mieć, a co. Inna sprawa, że większość polskich miast zwyczajnie nie jest przystosowana do tak dużej ilości pojazdów (parkingi, główne węzły drogowe) z racji tego, że byle gówniarz może mieć trepa za 1500zł. O ilości wypadków z racji młodocianych, lekkomyślnych kierowców nie wspominam.

Tak odnośnie ruchu to wczoraj stałem w korku na jednej z głównych arterii w mieście przez to, że jakieś zjebane gimbusy na skuterkach jeździły w kółko na rondzie blokując przy tym wszystkim przejazd -,-. Stałem może 7 od ronda, oczywiście kurwa nikomu nie łaskaw było zwrócić zjebom uwagi czy nawet podejść i zapierdolić jednemu i drugiemu z kopa w jebany kompozyt od tych pierdziawek. BARDZO żałuje, że nie miałem obecnie w bagażniku m4 czy innego przekonywującego artefaktu na gwałt bo byłem owym faktem tak wkurwiony, że z chęcią bym takiej dziewiczej piździe coś w skuterku rozpierdolił.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Hah, chciałbym zobaczyć taką sytuację jak wyciągasz m4 i celujesz w skuterowców :lol2:

Długo tak jeździli? Nie wierzę, że nikt nie zadziałał.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Ewolucja
#94 2009-09-27, 14:27(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 15:19)
Hah, chciałbym zobaczyć taką sytuację jak wyciągasz m4 i celujesz w skuterowców

Bajeczka

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Ewolucja
#95 2009-09-27, 14:36(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 14:39)
Jak ja dojechałem to z 10 minut było a ile się tam kręcili przed tym to nie wiem. Ogólnie jestem przeciwny wydawaniu osobom w tak młodym wieku pozwoleń do kierowania nawet takimi pojazdami jak skuter. Nie chodzi o odpowiedzialność, czy świadomość tego co może się stać podczas czegoś a zwykłą gimberską mentalność. Są oni żałośni i zwyczajnie wkurwiają większość użytkowników dróg swoim bezmyślnym zachowaniem i postawą.

- Wymuszają pierwszeństwo
- Bez wyobraźni wpierdalają się na chama pomiędzy samochody (np. w korku, na światłach)
- Mają wszystko w dupie
- Jeżdżą notorycznie po chodnikach
- Wydaje im się, że są zajebiści a ich śmieszny skuterek kupiony na urodziny przez tatusia to szczyt prestiżu
- Przerabiają tłumiki przez co ich zasrane pojazdy są głośniesze momentalnie wkurwiając przy tym wszystkich ludzi znajdujących się w promieniu 600m

Jeśli chodzi o takie sytuacje jak ta z rondem to informowanie policji mija się z celem bo zanim oni przyjadą to gówniarstwo się rozjedzie... albo nie przyjadą bo im się nie chce i poczekają aż się rozjedzie a jak przyjadą to gówniarze na motorkach uciekną. Jedynym wyjściem jest jechać skrycie za takim i mu wpierdolić na własnym podwórku, połamać/podpalić motór albo zaprowadzić do ojca i być dostatecznie asertywnym, aby gówniarz się nie wykręcił swoim łganiem.

A co m4 to mój znajomy zwykł wozić za tylnią szybą samochodu... pepesze :lol2: . Podobno działa bardzo dobrze na wszystkich debili, którzy wyprzedzają na trzeciego i ukraińców, którzy zwyczajnie robią chlew bo nie potrafią tu jeździć bo u nich na wschodzie przepisy to jedynie w teorii a a najlepszym przypadku rzecz względna zależna od milicji :D .

Bajeczka

A uważasz, żeby ktoś zareagował? Grono cipek, które stało w korku ileśtam minut i nie raczyło w jaki kolwiek sposób zainterweniować  zadzwoniło by po "władze", bo ktoś straszył biedne dzieci, które przed chwilą robiły sobie z nich jaja blokując ruch w centrum miasta?

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Ewolucja
#96 2009-09-27, 14:57(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 14:58)
A uważasz, żeby ktoś zareagował? Grono cipek, które stało w korku ileśtam minut i nie raczyło w jaki kolwiek sposób zainterweniować zadzwoniło by po "władze", bo ktoś straszył biedne dzieci, które przed chwilą robiły sobie z nich jaja blokując ruch w centrum miasta?

O tak, przez gówniarzy po władze dzwonić :D
Może jeszcze po antyterrorystów.

Miałem parę podobnych motywów, ale jak ja stałem przy rondzie to nie czekałem dłużej niż 15 sek.  Gorzej jak jakieś 2 kobiety i L przede mną sie czają

Jak ktoś se zemnie zrobi jaja, to ja robie z niego :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
O tak, przez gówniarzy po władze dzwonić biggrin.gif

Przecież mówię, że w tej sytuacji to bezsensowne choć i tak lepsze niż bierne stanie jak cipa i patrzenie na grupę 15 latków, którzy drwią i plują pod koła 60 kierowcom stojącym dookoła ronda jak idioci i patrzących na te wybryki.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Siekacz aleś ty groźny :lol2:  Thoro aleś ty agresywny, tyle inwektyw w jednym pości - shame yourself :D

Polecam wrocek w godzinach szczytu. Niedawno widziałem fajną akcję. Koleś się wrypał innemu na hamulca. Miał pecha bo się czerwone zapaliło. Tamten wyszedł i tak mu wpierdolił, że aż miło było popatrzeć. Takich akcji widziałem już kilkanaście w sumie. W sumie jedną też mam na koncie, choć zawsze staram się jednak słownie konflikty rozwiązywać - po prostu na niektóre betony działa tylko siła razy gwałt. Niestety debili na drogach jest aż za dużo.

Thoro bo tego nie zajarzyłem:

Kwestia odpowiednich przepisów z unii. ktoś powie, że to kuriozalne ale... powiedziałbyś to samo pół roku o żarówkach to też by Cię wyśmiali.

Chodzi ci o energooszczędne żarówki, których używam już od dobrych kilku lat?

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Ewolucja
#99 2009-09-27, 15:19(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 15:20)
Siekacz aleś ty groźny

Jak to sie mówi:
"Jak nie ma wina, powinna być zadyma"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry