Imageshack vs ifotos (itp.) 8631 12

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 13.09.2009 roku

Wyświetleń 8631

Odpowiedzi 12

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy

Zdunek
Administrator

Imageshack vs ifotos (itp.)
2009-09-13, 22:52(Ostatnia zmiana: 2009-09-14, 17:59)
u ciebie pliki cudownie znikają po miesiącu
!!! nie
jeżeli plik nie jest używany ok 1,5 miesiąca to jest usuwany, dokładnie tak samo działa imageshack tylko mają pewnie większy czas usunięcia pliku(max 3 miechy)

to proponuję znaleźć coś innego co nie będzie zmulać jak cholera

Przeniosłem - VEQ

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
!!! nie
jeżeli plik nie jest używany ok 1,5 miesiąca to jest usuwany, dokładnie tak samo działa imageshack tylko mają pewnie większy czas usunięcia pliku(max 3 miechy)
How long will my uploaded files be available?

Your files will only be deleted if they do not adhere to our Terms of Service. If you are registered, your files will be available forever. If you are not registered, any file that you upload will continue to be available if it is accessed by anyone at least once per year.
przegrałeś

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
to proponuję znaleźć coś innego co nie będzie zmulać jak cholera
Dziwne, mi imageshack nie zamula już od jakiegoś roku, pewnie dlatego, że wszyscy mają taką opinię jak Ty (chyba, że zamulaniem nazwiesz trzysekundy czekania)

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Dziwne, mi imageshack nie zamula już od jakiegoś roku, pewnie dlatego, że wszyscy mają taką opinię jak Ty (chyba, że zamulaniem nazwiesz trzysekundy czekania)
obrazek który podał Thoro, ładował mi się ponad 1 minutę :D  właściwie dokładniej zaczął mi się ładować po minucie a i jeszcze raz tyle się ładował, jeśli serwer odpowiada po minucie to aż strach....

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

#4 2009-09-14, 13:05(Ostatnia zmiana: 2009-09-14, 16:34)
obrazek który podał Thoro, ładował mi się ponad 1 minutę :D  właściwie dokładniej zaczął mi się ładować po minucie a i jeszcze raz tyle się ładował, jeśli serwer odpowiada po minucie to aż strach....
strach... niezły FUD, nadajesz się do marketnigu w MSie.

tu nie chodzi, tylko o to, czy usuwacie po miesiącu, czy po roku (choć to ogromna różnica), ale też o to, że nie macie jawnej polityki w tym zakresie, poza tym, że administrator może usuwać, gdy będzie miał ochotę, więc użytkownik nie ma żadnych gwarancji, że usługa w ogóle będzie działać.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Zdunek link=topic=7251.msg65303#msg65303 date=Sep 14 2009, 11:39 AM\'
A mi moment. Może to niekoniecznie wina Imageshacka? Od dawno nie miałem z nim problemów.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
strach... niezły FUD, nadajesz się do marketnigu w MSie.

niech ktoś to wydzieli do tematu "imageshack vs ifotos, czyli czy szybciej znaczy lepiej".

tu nie chodzi, tylko o to, czy usuwacie po miesiącu, czy po roku (choć to ogromna różnica), ale też o to, że nie macie jawnej polityki w tym zakresie, poza tym, że administrator może usuwać, gdy będzie miał ochotę, więc użytkownik nie ma żadnych gwarancji, że usługa w ogóle będzie działać.
nie usuwa tego administator lecz system który co jakiś czas jest odpalany(od czasu zmiany serwera, czyli ok 2 miesiace, ani razu nie był system odpalany, bo na tym serwerze mamy sporo więcej miejsca, nie zapowiada się także by tak szybko były robione czystki nieużywanych plików, a i tak jak będą to pewnie nie miesiąc lecz 2 lub 3 nieużywane
a jest to kwestia tego że po prostu nie opłaca się utrzymywać plików które przez powiedzmy dwa miesiące nie były otwierane

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
nie usuwa tego administator lecz system który co jakiś czas jest odpalany(od czasu zmiany serwera, czyli ok 2 miesiace, ani razu nie był system odpalany, bo na tym serwerze mamy sporo więcej miejsca, nie zapowiada się także by tak szybko były robione czystki nieużywanych plików, a i tak jak będą to pewnie nie miesiąc lecz 2 lub 3 nieużywane
a jest to kwestia tego że po prostu nie opłaca się utrzymywać plików które przez powiedzmy dwa miesiące nie były otwierane
mnie nie interesuje, jak to wygląda od środka, a od zewnątrz. mam napisane, że administrator może usuwać bez powodu i widzę, że to robi. rozumiem, że tobie może się nie opłacać trzymać plików, za to użytkownikom może się nie opłacać korzystać z usługi na tych zasadach.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#8 2009-09-14, 16:36(Ostatnia zmiana: 2009-09-14, 16:47)

nie wszyscy używają takich seriwisów wyłącznie do "pochwal się swoim kotem" tylko do archiwizacji.
swego czasu w SQ wyparowała w ten sposób duża część materiałów i to nawet nie po miesiącu, choć ludzie byli wielokrotnie pouczani aby do takich celów omijać Twój hosting.

przeniosłem post

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do imageshack czy tinypic nie mam zastrzeżeń. Wszystko jest niemalże perfekcyjne.
Do ifotos mogę się troszkę przyczepić.
Wiem, że nie jesteście żadną wielką korporacją jak imageshack czy rapidshare, więc miejsce na serwerze jest mocno ograniczone, ale dla klienta nie ma to znaczenia.
1. Pliki są usuwane po jakimś czasie. Podczas pracy w BIT działaliśmy właśnie na ifotos, i gdy przyszło przeglądać stare (lub niekoniecznie) rendery/koncepty to kończyło się fiskiem. Ogólnie, długowieczność plików jest bardzo przydatna.
2. Cookies... mianowicie. Upając obrazki np. na lastfm podczas każdego odświeżania strony dane z obrazem są przesyłane na nowo. Jestem posiadaczem wolnego łącza i mi to dosyć bardzo przeszkadza. Imageshack czy z Tinypic takiego problemu nie ma. Chociaż to pewnie zabieg celowy, prawda?

Mimo wszystko w większości korzystam jednak z ifotos, kiedy trzeba szybko przesłać screena itp.
Wszystko inne jest wysyłane na konkurencję.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Imageshack swego czasu był tak zmulony i wolny że masakra.
Teraz chyba poprawili jakość usług, ale przyzwyczaiłem się do tinypic i nie zamierzam się 'przesiadać'.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja kiedyś korzystałem tylko z imejdższaka, ale strasznie spodobało mi się Ifotos, nawet jeżeli zamula :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ifotos, nawet jeżeli zamula :D
Nie zamula...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry