Pytania i problemy techniczne 271785 337

O temacie

Autor luke

Zaczęty 13.02.2008 roku

Wyświetleń 271785

Odpowiedzi 337

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Lukizzz- to jest właśnie 2.02 ....
Adanos- przekażę mu

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Adanos- przekażę mu
Wtf?  Przecież pisze instalacja Mrocznych Tajemnic 2.02
Adanos- przekażę mu
Wtf?  Przecież pisze instalacja Mrocznych Tajemnic 2.01

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Nie wiem... Na TeamVieverze sam widziałem jak pobierał to za 1. razem (Jego prośba)

Spoiler

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Odbanuj go wtedy sam się nas popyta ;)

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Ja nie mogę niestety, a ban od Allacha już pernamentny (wiem że moja wina, ale nie wpłynę na to. Pierwszy ban słuszny, a drugi to już z mojego niepomyślunku, ale nic nie poradzę)

Spoiler

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
a drugi to już z mojego niepomyślunku, ale nic nie poradzę
Sam powinien przeczytać "ponownie" regulamin po powrocie na forum, postuluj o unbana, jest nonamem, może przejdzie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
No właśnie tą szanse dostał, a ja mu nie powiedziałem. Niestety wątpię by przkonać Azteka/Allacha do unbana. Nie pamiętam. Wyszło tak, że dostał bana za pamiętną wtedy jego archeologie i spam, do tego stopnia, że po za Dragomirem jako jedyny dostał Autobana (to już pierwszy powód wątpliwości w skuteczność takiego postulatu), a dwa, że znowu dostał warna przez to, że miał za dużą sygnę(nie wiedziałem o tym), a potem jak wyleciał z DV wyleciał z forum, bo to go trzymało mimo 100% do których wypełniła mu ta sygnatura (mimo unbana dostał 100% - 10%=90%).

Spoiler

Avlli

Avlli

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie nie odnoście Bugów tylko normalnej gry:

Czy da się normalnie przejść Gothic'a 1 mając MT ? bo w II rozdziale chyba dołączyłem do strażników kopalni=>szef obozu i niestety podczas rytuału w bractwie nie przeniosło mnie do rozdziału III(o ile to wtedy przenosi, po pierwszym kamieniu ogniskującym, ogólnie główny wątek mi sie urwał) i teraz się zastanawiam czy to tak jest czy coś zjebałem?
Aktualnie bawie sie u Pradawnych, ale doszedłem do wiosku, że zaraz tu skończe i znowu trzeba bedzie jechać od nowa, bo nie moge zrobić rozdziałów III++

Dodam też, że u przemytników zrobiłem wszystkie questy, oprócz kopalni i niestey dalej ich wódz ze mną nie gada.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Ja mam pytanie nie odnoście Bugów tylko normalnej gry:

Czy da się normalnie przejść Gothic#msg1087205a 1 mając MT ? bo w II rozdziale chyba dołączyłem do strażników kopalni=>szef obozu i niestety podczas rytuału w bractwie nie przeniosło mnie do rozdziału III(o ile to wtedy przenosi, po pierwszym kamieniu ogniskującym, ogólnie główny wątek mi sie urwał) i teraz się zastanawiam czy to tak jest czy coś zjebałem?
Aktualnie bawie sie u Pradawnych, ale doszedłem do wiosku, że zaraz tu skończe i znowu trzeba bedzie jechać od nowa, bo nie moge zrobić rozdziałów III++

Dodam też, że u przemytników zrobiłem wszystkie questy, oprócz kopalni i niestey dalej ich wódz ze mną nie gada.
Tak wersję 2.2 można normalnie przejść istnieją tam małe niedoróbki ale nie stwarzają one większego problemu Rozdział 3 powinien się rozpocząć tak jak w normalnym G1 czyli przyzwanie Śniącego nie wiem co może stwarzać taki problem chyba będziesz musiał jechać od nowa .

Avlli

Avlli

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Hmm dzisiaj zobaczyłem ze gram na 2.01 :<, może to przez to.

Mozok

Mozok

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
A jaki jest kod na Quentina?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Włącz nową grę, idź do Quentina i wpisz w konsoli chatów "set ffbox". Kod powinien pojawić się obok/pod Quentinem.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Lub najeżdżasz na niego, wpisujesz B marvin B włączasz konsole kodów i wpisujesz na nim edit abilities, a na samej gorze bdz miał jego kod :D

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, problem pewnie z d*py wzięty, ale już się motam od kilku dni i nie wychodzi mi to co chcę osiągnąć. Piszę więc tutaj i liczę na pomoc.
Mianowicie chciałem sobie podmienić ciało naszego bohatera na ciało Lorda Korthagora, ale zawsze cuś się pieprzy. Chciałbym tak jakby zdublować model Korthagora i nim nadpisać domyślny model Beziego. Teksturę twarzy edytowałem wedle własnego uznania by nie wyglądała identycznie jak ta tego Lorda Korthagora.
Pomożecie?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No to możesz wyciągnąć skrypt tej postaci i potem edytować PC_HERO według danych ze skryptu tamtej postaci takich jak pancerz,twarz,ciało itd.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nooo, tylko nie wiem skąd wziąć ten cały skrypt Korthagora. Przeszukałem cały folder od skryptów pod hasłem "Korthagor" i nic. On musi mieć jakieś inne ID czy co tam, ale kompletnie nie wiem jak to sprawdzić.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanko,czy da się zmienić tekstury w Mrocznych Tajemnicach włącznie z barierą,itp na te z podstawki ?

krzywda19

krzywda19

Użytkownicy
posty15
Propsy1
  • Użytkownicy
tak :D  a znasz podstawy gothicVdsf ?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
niezbyt ;),mógłbyś mi powiedzieć ja kto wszystko zrobic?

krzywda19

krzywda19

Użytkownicy
posty15
Propsy1
  • Użytkownicy
tutaj koledzy odpowiadali :) http://themodders.org/index.php?topic=12679.0

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry