Pytania i problemy techniczne 271780 337

O temacie

Autor luke

Zaczęty 13.02.2008 roku

Wyświetleń 271780

Odpowiedzi 337

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
sprawdz czy nie masz zaznaczonego "reparse scripts" w starterze

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
ale ja przez zwykły gothicstarter odpalam, tam gdzie były pliki DM (vdf) to wszystko prócz TEX zmieniłem na DISABLE i zaś normalnie na ikonkę MT odpalam, to jak wcześniej pisałem pojawiły się tylko tekstury z MT nic więcej

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
dobra musiałem te całe MT wypakować i odpalać przez gothicstarter jako zwykły gothic, jedyna rzecz która się nie zaakceptowała to to, że w ogóle nie ma nowych teksturych, a jak są nowe voby to teksturka jest kamienna wie ktoś w czym problem?

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
@koksikmajor
Przeciez w gothicstarterze jest właśnie opcja reparse scripts...  :facepalm:

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
korzystałem z tej opcji ale dalej to samo i już to wcześniej robiłem

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam nie wiedziałem, gdzie się o to zapytać, więc stworzyłem nowy temat.
Czy w obecnej wersji, która jest dostępna czyli 2.02 można przejść bez żadnych craschów czy tego typu niespodzianek Jak np. po wyjściu ze starej kopalni po jednej z misji wszyscy nas atakowali i tego typu kwiatki.
Dodam, że jakbym się zdecydował to instalowałbym to na Win7 Ultimate!!!

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Fakt, że nie grałem na W7, ale MT 2.02 przeszedłem bez jakiś poważnych bugów(choć nie myśl, że gry przejdziesz bez jakichkolwiek crashy), ale główne wątki i większe wątki poboczne(np. obóz bandytów) działały bezproblemowo.

Xeox

Xeox

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
normalnie gothica mt 2.02 bez wiekszych bugow.przejdziesz,ja go przechodzilem z jakies 5 razy i wymienie ci najbardziej denerwujace rzeczy ;) zbugowany stol alchemiczny,czesto scina.i musisz wlaczac na.nowo radze ci czestoo zapisywac,to chyba wszystkie z tych bardzo wkurzajacych. pamietaj ze masz napoj z rudy co daje ci PN poczytaj troche o nim,koles nad cavalornem ci bedzie rogi troli i cieniostworow kupowal,koles za chata cavalorna w tej jaskini za kazdym razem kiedy wezmiesz handel bedzie mial 9999 rudy

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja przeszedłem MT bez kodów i bez korzystania z bugów. W trakcie gry miałem kilka pomniejszych błędów, np. nie mogłem nauczyć się walki powyżej 89%, musiałem cały czas nosić broń z premią do walki, bo inaczej znikał mi stopień zaawansowania w walce orężem i właściwie to chyba wszystko... Tak doszedłem do końca bez żadnego buga uniemożliwiającego dalszą rozgrywkę. Możesz więc śmiało próbować, z tym że ja na XPeku przechodziłem, nie wiem jak na Win7, bo już czysty G1 średnio na nim działa, chyba że z jakąś tam łatką...

Elo

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Myślę, że spróbuję i jak co opiszę czy warto grac pod Win 7 czy lepiej zainstalować XP-eka.
Smolo tym mnie rozwaliłeś:
"Ja przeszedłem MT bez kodów i bez korzystania z bugów."
Nigdy w Gothicka nie grałem z kodami bo to świetokradzctwo za, które Innos cię spali,Beliar potępi i ześle plagi, a po wszystkim Adanos utopi cię w łyżce wody.
Tak czy siak dzięki za rady zainstaluje i za jakiś czas powiem jak się grało.

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy
3/4 razy na win7 przeszedłem gothic mt 2.02,nie ma w ogole roznicy miedzy win7 a xp,bynajmniej ja tak sądze nie mam żadnych problemów z tym ze jest pare bugow w grze taki jak np. da sie wyszkolisc tylko do 89 1reke i 2 reke takze guru nie mozemy zostac musimy wpisac kod instert ch,ale to jest wskazane nawet;p czasami wylacza sie gothic taaakze jak bardzo czesto zapisywalem co 5-10 minut

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślę, że spróbuję i jak co opiszę czy warto grac pod Win 7 czy lepiej zainstalować XP-eka.
Smolo tym mnie rozwaliłeś:
"Ja przeszedłem MT bez kodów i bez korzystania z bugów."
Nigdy w Gothicka nie grałem z kodami bo to świetokradzctwo za, które Innos cię spali,Beliar potępi i ześle plagi, a po wszystkim Adanos utopi cię w łyżce wody.
Tak czy siak dzięki za rady zainstaluje i za jakiś czas powiem jak się grało.
Ja też jestem wrogiem kodów we wszystkich grach, a użyłem ich może pary razy w życiu za małolata jak nie mogłem czegoś przejść, lub później gdy gdzieś się pojawił bug przez którego nie można ukończyć gry... Nie lubie iść na łatwiznę, dlatego zawsze wybieram najtrudniejszy możliwy poziom, żeby było większe wyzwanie i potem większa frajda z sukcesu.

Elo

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Przeszedłem Gothic 1 mroczne tajemnice 2.02 jakiś miesiąc temu spokojnie możesz grać po za kilkoma bugami które większość już została wymieniona:

-Broń dwuręczna 89%.
-Problem ze stołem alchemicznym gdy umiesz już robić miksturę na PN to możesz ją zrobić tylko na standardowych stołach np u alchemika już nie i tylko jeden raz na dzień lub gdy jakiś NPC skorzysta ponownie ze stołu.
-Problem z bandytami u mnie był.
-Kilka pomniejszych błędów ale szkoda o nich pisać.

Pozdrawiam Mateusz.Wr :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy
Smolo,ale trzeba uzyc kodu,a nawet trzeba bo ja glownie 2reka walczyłem,a jeżeli chciałem być guru to już nawet nie miałem wyjścia ;/ Podobnie z bandytami trzeba sobie kod na quentina wpisac bo nie damy rady inaczej wykonać zadania,kosa nas zaraz leje ..

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
a po co przyzwać kodami bandytów? wystarczy użyć czar "urok" i po sprawie, a zbędnych bandytów pozabijać.

BeF1990

BeF1990

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Na samym początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post. Witam więc wszystkich forumowiczów i pozdrawiam. :)

Teraz do rzeczy. Chciałbym zagrać sobie w Gothica z modem Mroczne Tajemnice, jednak nie mam pojęcia jak ustawić niestandardową rozdzielczość. W zwykłego Gothica grałem bez problemu na 1920x1080 dzięki temu tutorialowi: http://themodders.org/index.php?/topic/9152-widescreen/

Czy jest szansa na podobny trick podczas gry w MT??

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
otwórz plik .ini moda mroczne tajemnice
i dopisz na końcu
[OVERRIDES]

VIDEO.zVidResFullscreenX=1920
VIDEO.zVidResFullscreenY=1080
VIDEO.zVidResFullscreenBPP=32

lub podmień jeśli gdzieś już coś takiego jest !!!

p.s. jeśli nie ma czegoś takiego w pliku ini modyfikacji to sposób który podałeś też powinien działać.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Pytania i problemy techniczne
#257 2013-05-26, 20:34(Ostatnia zmiana: 2013-05-26, 20:34)
Hej. Jak wiemy nasz forumowy archeolog dostał przeze mnie bana po raz drugi(nie napisałem mu o zmianie regulaminu w sprawie rozmiaru sygnatur), a że ma problem, to pytam w jego imieniu otóż pojawia się mu błąd o następującej treści od razu przy próbie uruchomienia pliku instalacyjnego:

Jak dobrze orientuję się ma Win 7
Tak ma na setke Windows 7 Pro 64 bit

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Może źle ściągnął. Niech spróbuje jeszcze raz ściągnąć.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niech ściągnie wersję 2.02

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry