JP Gówno 20336 48

O temacie

Autor

Zaczęty 29.08.2009 roku

Wyświetleń 20336

Odpowiedzi 48

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dawno nosiłem się z założeniem takiego tematu ale teraz mam dodatkowy bodziec, bo ktoś dodatkowo poruszył ten temat bardziej publicznie: http://www.wykop.pl/ramka/229362/jp-czyli-...i-sie-dzieciaki

No więc co sądzicie o takiej "ideologii" jak i samym zjawisku kulturowym "JP"?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Spotykam się w tym w szkole, na ulicy. Totalny debilizm - ktokolwiek ma chociaż trochę oleju w głowie widzi, jakie to głupie. Dzieciaki nie zdają sobie sprawy, że gdyby nie ta policja, którą trzeba jebać i wsadzić jej chuja w dupę, to nie mieliby na tyle odwagi, żeby w ogóle pomyśleć o czymś takim.

Już wolę, jak ktoś mówi JP w sensie Jan Paweł, niż jebać policję ;) .

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ta ideologia jest bez sensu. Bo jaki właściwie jest tego sens. Tworzenie równych i równiejszych? Poza tym ktoś musi pilnować porządku, a gdyby nie było policji, to kto by się tym zajął?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bo jaki właściwie jest tego sens

cały sens jest nakreślony w nazwie. chodzi o wyrażenie swojego zdania wobec służb prewencji, władzy sądowniczej, ustawodawczej itd.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ogólnie, większość kieruje się tym, że takim czymś mogą się chwalić, lansować. Nie wydaje mi się, żeby robili to zgodnie ze swoimi poglądami, lecz z swego rodzaju potrzeby akceptacji wśród, no jakby nie patrzeć, nie najlepszego towarzystwa.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ja Pierdolę.

Nie prowadzę statystyk, ale strzelę kultowymi 89% (w każdym sensie znakomita większość) tych, którzy afiszują się "jestem prawdziwy", "hawudepe policji", "Popek, mój ziom" w życiu się z panem w niebieskim mundurze nie spotkało, a już na pewno nie zostali spisani. Szczególnym idiotyzmem są te słowa w ustach i podpisach gówniażerii która mało co od huśtawki odrosła. Ale przecież modnie jest ryczeć w przerwie pomiędzy kolejkami Polowej "joł, pierdolić policję, wjazd na chatę eloelo".

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój

Diegomir

JP Gówno
#6 2009-08-29, 12:42(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 12:45)
Chciałbym zobaczyć "reprezentujących JP" kiedy by się spełniło ich marzenie. Jakby zapanowała anarchia bez władz i policji. Chciałbym zobaczyć ich wyszczerzone ryje, zamieniające się w miazgę, bo ktoś dla żartu im przypierdolił.

Cały ten ruch to brak wyobraźni

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie wydaje mi się, żeby robili to zgodnie ze swoimi poglądami

ferment mentalny nie zna takiego słowa.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Bo taka jest moda. Czymś trzeba się "lansować"
Znam osobiście osoby, które są z policji i rzecz jasna są to bardzo w porządku ludzie.
Ci z "jp" chcieli by chyba, żeby np. "pożyczanie" pieniędzy, telefonów itp., rozwalanie przystanków, machanie pałami do siebie nawzajem było legalne. A policja im to zabrania, to jest źle :P  

Tym bardziej, że większość to małe szczyle, którzy w swoim słowniku mają tylko "zajebiste kurwojapierdolce"
Osobiście zostałem "napadnięty" przez jakiegoś 11-latka, który skoczył do mnie na chodniku, włożył sobie szczękę i chciał się ze mną bić :)  

Jeszcze lepsze jest to, że widziałem ludzi, którzy lansowali opaskami z napisem JP II. Myśląc, że to podwójna moc JP  ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ale do rzeczy.
Jarają się tym głównie gimbusy, jołopy z pancernych zawodówek i zwykły uliczny plebs bo inaczej już tego określić nie można. Najgorsze jest to, że szczególny wpływ ma to na osoby młodsze, które próbują się z tym identyfikować i nie mowa tu już nawet o gimnazjalistach a jeszcze młodszych dzieciach. To nie jest nawet marny populizm, to zezwierzęcenie i powrót do plemiennych wartości sprzed tysięcy lat. Fenomeny typu Firma czy "JP" pokazują jedynie, że mimo rozwoju ogólnego nasza cywilizacja mentalnie cofa się do średniowiecza czego przykładem jest szukanie przez młodzież autorytetów recydywie i byłych kryminalistach - "artyści" z zespołu Firma odpowiedzialni za to "JP" to osoby po wyrokach, z dna społecznego z czym się z resztą nie kryją. Niestety takie osoby mają bardzo duży poklask i autorytet wśród obecnej młodzieży oraz nizin społecznych co ma destrukcyjny wpływ na ogół społeczeństwa.

Jest to niebezpieczne, ponieważ nie mówimy tu o typowej modzie co świadomym wykreowaniu zjawiska które świetnie się wpisuje w moralność i tok myślowy osób z plebsu. Dochodzą do tego jeszcze gimbusy, które do całej ideologii próbują usilnie aspirować mimo że często nie mają z nią nic wspólnego pod żadnym względem. Dlaczego jest to niebezpieczne? Ponieważ trafia na grunt ludzi pozbawionych moralności, bądź ludzi młodych, którzy z racji wieku nie mają wyrobionych poglądów i są w stanie łyknąć takie gówno obierając to jako życiowy styl życia. Dzięki temu kształtuje nam się społeczeństwo, które uważa że napierdalanie innych z bliżej nieuzasadnionych powodów nie jest niczym złym, piętnowanym jedynie przez policje, która przecież musi być jebana. Reszta społeczeństwa, która niekoniecznie po wyjściu z domu chce doświadczać zezwierzęcenia to "lamusy", "frajery" i "kąfidęty". Niestety najsmutniejsze jest to, że sami nadawcy i twórcy chwytliwego hasełka jak i ideologii ze względu na niski poziom swojej inteligencji nie zdają sobie sprawy ze swojego autorytaryzmu i destrukcyjnego wpływu takich treści na młodych ludzi co prowadzi do jeszcze większego pogrążenia.

Trochę "sztuki" na zakończenie:

http://www.youtube.com/watch?v=1dJEpb7NBbU
http://www.youtube.com/watch?v=YzrEF3ZYRs4

Elo pozdro ganja mafja jp na 100% elo tadek boski roman hwdp hg popek jędker kali hwdp!!11

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

JP Gówno
#10 2009-08-29, 13:49(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 13:50)
W tym drugim kawałku z poetyckim i skomplikowanym składniowo tytułem jest coś takiego:
"Mam wyjebane na tych co na piersi z JP ambigramem
do jebania pierwsi ale cienko piszczą pokręceni z gramem
samo logo nie uczyni z ciebie kogoś a uliczne pogo"
Z tej połowy którą zrozumiałem ;)  można wyłuskać apel do tych dzieci pokolenia JP że Firma kładzie na nich lachę, ale co z tego, skoro wyniosą z piosenki tylko słowo "wyjebane". A nawet jeśli domyślą się o co chodzi, będą się dowartościowywać z kumplami z bananem na mordzie "bosski roman ma na mnie wyjebane, czaisz to kurwajapierdole?" Smutne.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

JP Gówno
#11 2009-08-29, 13:52(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 13:56)
"każdy pies to faja"?

http://www.youtube.com/watch?v=p9qyZLsqFdk...feature=related
Nie mogę :)  Piosenki na cześć papieża ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

JP Gówno
#12 2009-08-29, 13:57(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 14:03)
Z tej połowy którą zrozumiałem biggrin.gif można wyłuskać apel do tych dzieci pokolenia JP że Firma kładzie na nich lachę, ale co z tego, skoro wyniosą z piosenki tylko słowo "wyjebane". A nawet jeśli domyślą się o co chodzi, będą się dowartościowywać z kumplami z bananem na mordzie "bosski roman ma na mnie wyjebane, czaisz to kurwajapierdole?" Smutne.

Pierw trzeba wiedzieć co to jest ten ambigram a następnie wyciągać krytyczne wnioski wobec swojej osoby a jak wiadomo "dobre chłopaki reprezentujom jotpe" więc co złego to nie my. Najśmieszniejsza jest postawa moralna "dobrych chłopaków". Powiedz złe słowo na papieża, którego darzą bezgraniczną miłością mimo że ich zasób wiedzy na temat dokonań tego człowieka można podsumować hasłem "kremówki", kościół, czy jezusa to będziesz zbierał zęby po tramwaju. Chuj z tym, że "ich" światopogląd na każdym kroku przeczy naukom kościoła. Choć w sumie można to odnieść do ogółu społeczeństwa.

Jest to ciekawe zjawisko. Pokazuje jedynie jak społeczeństwo jest podatne na manipulacje i afisz przyklejając sobie daną plakietkę i jeszcze za to płacąc. Bez środków masowego przekazu, wystarczy mieć odpowiedni target w tym przypadku plebsu, gimbusów, debili i kryminalistów. Szkoda, że taką popularność i poklask zyskują niestety jedynie zjawiska patologiczne. Firma mistrzowie PR'u.

Elo "uliczne pogo"  ;)

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Jak ja byłem w gimnazjum, to było hawudepe (pozniej do niektorych dotarlo, ze to sie pisze przez "ch"). Za to w LO byli inteligentni ludzie i nie przypominam sobie, żebym się z tym spotkał. Już to jest świetnym przykładem, że za tymi hasełkami podążają kretyni i zwyrodnialcy (znajdzie swój swego i będzie drugi komunizm, jak im się znudzi machanie łopatą za tysiąc miesięcznie).

btw te tępaki naprawdę uważają, że bez policji byłoby lepiej. "utwór" - wyjebane a komentarz na YT:

mzabielski69 (1 godzinę temu) Wyświetl Ukryj
 -1
Oznaczono jako spam
Odpowiedz
nie lubie firmy, ale ta nuta ma potencjal i jest w sumie prawdziwa

OFC
does this song have a potential? :D

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

JP Gówno
#14 2009-08-29, 14:19(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 14:57)
Jak by nie było policji ciekawe czy by się tak śmiał jeden z drugim, jak by byle kto wyleciał zza rogu z gnatem i mu pierdolnął kulkę między oczy, bo byle głupek miał by broń a do tego nie ograniczało by go prawo.A o to zabawny dowód że anarchia jest czystą głupotą i rodzi wbrew pozorom coraz bardziej zorganizowany ustrójhttp://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Anarchia

W moim gimnazjum występowały hasła ''HWDP"  "JP" ale nie tak często i nikt się tym za specjalnie nie jarał (oprócz kilku debili).Teraz idę do liceum policyjnego  więc hwdp tam raczej nie przejdzie :D

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

JP Gówno
#15 2009-08-29, 14:46(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 14:52)
http://www.youtube.com/watch?v=QKUkH0SlFLg
Obczajcie teledysk :D
Tańczą w sandałkach na dachu, jak jakies kurwa krasnoludki :lol2:

Co do tematu, wkurwia mnie ta cała Firma i ich JP.
Sam za policją nie przepadam, ale przyglądając się Firmie, ich nagraniom i stylowi, to można śmiało powiedzieć że nie chodzi tutaj o to żeby nagrać rap, dać jakieś przesłanie, tylko o to żeby wcisnąć w każde zdanie skrót JP.
Bez przesady, to chyba jakiś ich życiowy cel, oni nie chcą nagrywać muzyki, oni chcą pokazać swoje JP.
Żałosne.

A jak widzę Popka, to zastanawiam się, kto mu dał mikrofon do ręki i w jakim celu - dresy nie powinny pchać się do hip hopowej kultury i robić z niej totalnego chłamu.

Poza tym przyglądam się tak temu wszystkiemu i śmiem stwierdzić że wszytko idzie w złym kierunku.
Widok dzieciaków z podstawówki zapierdalających ulicami z komórką w ręce z której leci jakiś "JP! JP!" jest po prostu wkurwiający.

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
http://photos.nasza-klasa.pl/22625580/15/m...0c3a68617a.jpeg
JP! Jp!
Wklej to do swojego profilu

Teraz wytłumaczę to jak to jest. Słucham rapu i kminię, dlaczego dzieciaki się przekrzykują z frazesami typu "HWDP" i "JP". Dajmy przykąłd takiego Hemp Gru. Kilka ich utworów traktowało o nienawiści do policji, o krzywdach, jakie policjac wyrządziła owym raperom i ich bliskim. Młodzi ludzie szukają autorytetów, a słuchając muzyki takiej a nie innej, autorytetami stają się raperzy właśnie. Jeśli więc oni mówią, że policja to chuje, to oni też muszą tak mówić. Bo tak!

Moje portfolio

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Już niech lepiej kodeks karny sądzi :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

JP Gówno
#18 2009-08-29, 15:09(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 15:14)
Jeśli ktoś napawa swe utwory populizmem vide ostry albo nienawiścią vide hemp gru czy firma to oczekuje ot co, że oprócz destrukcyjnych wniosków o tym jaki nasz świat jest zły i zepsuty przedstawi również młodym ludziom inną alternatywę wykraczającą poza frazesy typu "jebać policje", "pal ziółko" czy "wolność kurwom i złodziejom, tylko Pan Buk może nas sądzić!"

Osławionemu już Hemp Gru od, którego ten cały autorytarny nurt ideologiczny HWDP/JP zaczerpną korzenie mam wiele do zarzucenia, szczególnie jeśli chodzi o bandycką (tak kurwa!) treść ich pierwszej płyty bo takie coś jedynie nastawia gówniarzy destrukcyjnie. Miałem jednak okazje spotkać chłopaków i z nimi porozmawiać. Generalnie jako osoby są w porządku*, mają ciekawy pomysł na siebie, zrozumieli jaki wydźwięk ma ich muzyka, czym się odbija oraz zdali sobie sprawę że chcąc nie chcąc są swego rodzaju autorytetami dla wielu młodych ludzi. Wynikiem zmiany podejścia jest nowa płyta, która obfituje z nieco bardziej dojrzałe i pozytywne treści: http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=...p;v=oqzTignky58 czy akcje typu charytatywne koncerty dla młodzieży czy zniżka w ich sklepie ubraniowym za świadectwo z paskiem :lol2: . Znakomity pomysł, promowanie pozytywnych wartości i wskazywanie jakiejś drogi z dodatkiem dobrej motywacji.
Zacząłem ich szanować bardziej a nawet po części rozumieć choć nadal nie wiem czemu ciągle trzymają z pajacami z firmy i nie chcą się od tego syfu odciąć. Widocznie dojrzałość i pogląd na pewne sprawy nie przychodzi z ilością lat od daty urodzenia.

*Pomijając fakt, że jeden z członków zespołu ma wytatuowaną trasę pielgrzymki do częstochowy, na którą z resztą co roku się pokornie udaje :D

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
nadal nie wiem czemu ciągle trzymają z pajacami z firmy i nie chcą się od tego syfu odciąć.

a ja wiem:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry