Dyskusja i opinie o modzie 525653 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 525653

Odpowiedzi 1281

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Stary Obóz jest też osłabiony przez walke o Nowy Obóz, ale nie na długo. To czy Obóz Rebeliantów przetrwa dłuzej zalezy tylko od tego czy gracz będzie potrafił go obronić.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Nigdy nie faworyzowalem zadnego moda i za pionierow polskiego modderstwa uwazalem PoziomkaZ <pierwszy powazny mod ktory zostal SKONCZONY> ale jak patrze na te fotki to wrecz przypomina mi sie jak pierwszy raz gralem w Gothica i w zwiazku z tym, ze jestem sentymentalny  musze powiedziec, ze ten mod nie ma porownania. Powodzenia i oby tak dalej (tylko nie przegalopujcie ;p  nie tworzycie nowej gry tylko MODA - tworcow Gothica nie pobijecie).

Kibol

Kibol

Użytkownicy
posty32
Propsy4
  • Użytkownicy
nie tworzycie nowej gry tylko MODA - tworcow Gothica nie pobijecie
Pobili ich samym trailerem.

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
<_<  Kibol,jak byś chciał wiedzieć,Pirania robili grę od podstaw,a The Modders ma taki luksus,że mają już gotową grę muszą tylko dodać nową fabułe,bronie,postacie i potwory z G2 i G2:NK,więc nie dziw się że mod jest lepszy od podstawowej wersji gry.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Lucky, żałoże się że jesteś fanem risen, i poparłeś protest mający na celu powstrzymanie jowooda przed zmianną nazywy g4 na arcanie  <_<  
Moim zdaniem modzik pobije gothica, zarówno pod względem technicznym jak i fabularnym.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
<_<  Dokładnie,wszystko to co napisałeś to prawda,masz nawet rację z tym że mod będzie lepszy od gothica i technicznie i fabularnie,ale nie ma się czego dziwić skoro mod powstaje już około trzy lata.Ciesze się że ten mod będzie taki dobry,bo prawdopodobnie ta modyfikacja będzie pożegnaniem z jedynką,nie ma co się oszukiwać G1 to już przestarzała gra,a ,,Czas Zapłaty" ją nieco odświeży.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Lucky link=topic=661.msg29499#msg29499 date=Aug 24 2008, 19:33\'
<_<  Kibol,jak byś chciał wiedzieć,Pirania robili grę od podstaw,a The Modders ma taki luksus,że mają już gotową grę muszą tylko dodać nową fabułe,bronie,postacie i potwory z G2 i G2:NK,więc nie dziw się że mod jest lepszy od podstawowej wersji gry.

W tym momencie obraziłeś pracę Zdunka, Elvansa, Królika, Mnie i kilku innych grafików ale i również całego teamu sprowadzając ich pracę do "tylko kopiowania".

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Lucky zmienil calkowicie znaczenie i sens mojego posta, ale co inteligentniejsi powinni zrozumiec.
Fakt, mod bedzie lepszy, ale sorki, mnie to irytuje, ze myslicie, ze jestescie lepsi jako tworcy od tworcow Gothica - jesli tak nie myslicie to wporzadku <_<

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
@Lucky Jeżeli uważasz, że modowanie Gothica to jazda z górki to się mylisz. Z tego co wiem Piranie same engine nie robiły, więc także dostali gotowe toole, fakt, że zrobili na tym od podtsaw grę, z której contentu mu sobie bezczelnie korzystamy, ale to nie umniejsza tego co z modem zrobił Ork.

Co do 3 lat pracy to nie zupełnie tak jest. Ork nad modem jako takim pracuje raczej nie dłużej niż 2 lata - przynajmniej tak mi się wydaje. Poza tym raczej orał wtedy sam, więc szacun.

@Valkir Kibol - no nie wiem czy coś pobijemy, na pewno będziemy się starać, żeby CZ był jak najlepszy. Co do fabuły to będzie trochę mniej naiwna, będzie więcej złożonych zadań, kontrolek, muza, etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

I nigdy nikt z nas [no może prócz Kena <_< ] nie uważał się za lepszego od PB ;p  Jesteśmy skromni, pracowici, prowadzimy ascetyczny tryb życia, umartwiamy się nad sceną polskiego moddingu i takie tam :P

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Po prostu denerwuje mnie jak ktoś modding sprowadza do kopiowania rzeczy z g2 i pisania questów. Jak na razie mod przedstawia alternatywną historię całkiem nowej postaci, która wybrała nieco inną drogę niż bezimienny. Co prawda będzie wiele tych samych wydarzeń ale dzięki nowej perspektywie będziecie mogli je obejrzeć z nieco innej strony. W koloni działo się wiele, bezimienny zazwyczaj pozostawał bierny w stosunku do prowadzonych konfliktów i skupiał się na własnym celu. Tutaj przedstawiamy postać która jest bardziej zaangażowana w życie kolonii oraz uczestniczy w kluczowych wydarzeniach.

Powracając do tematu kopiowania. W modzie będą nowe modele, tekstury (robione od zera), animacje a być może i nawet nowe modele zbroi. Opracowaliśmy kilka nowych światów oraz lokacji. Zdecydowana większość tych rzeczy została zrobiona od zera przez NAS więc wypraszam sobie porównywania naszej pracy do żerowania na dziele Piranii.

mnie to irytuje, ze myslicie, ze jestescie lepsi jako tworcy od tworcow Gothica

A mogę wiedzieć kto tak myśli? Robimy swoje i staramy się aby było to jak najlepsze. Nikt nie porównuje swojej pracy ani umiejętności do nikogo, nie skupiamy się  na tym tylko patrzymy na własną pracę.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
@up

jesli tak nie myslicie to wporzadku 10.gif

; )

Kluge
  • Gość

Kluge
Gość

Dyskusja i opinie o modzie
#91 2008-08-26, 11:32(Ostatnia zmiana: 2008-08-26, 11:36)
Mhehe! Takie posty mnie rozwalają. Lucy, powiedz, czy ty starałeś/aś się kiedyś zrobić moda? Wątpię. Popróbuj i w tedy komentuj... nawet kopiowanie rzeczy z Gothica 2 wcale nie jest takie łatwe... myślisz że to takie: "kopjój - wklei, kopjój - wklei i jórz"? Fajnie by tak było...
PS. Nie mogą dodać czegoś z G2... mogą tylko z G2NK ;o
(pisząc ten post karmiłem tuńczyki, które hoduję w sedesie i jadłem "Orzeszki z miodem" od Felixa).

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Wstępny komentarz po pierwszym obejrzeniu gameplaya:
1:33 - karygodny błąd ortograficzny! :P  "Zmrużyć" pisze się przez "u".
Głos narratora - Cóż, na pewno przewyższa ten z "Ataku na Khorinis". Mutacja i lepsza jakość robią swoje. Podziękujmy krzesłu obrotowemu Aragorna za niezbyt łagodne obejście się z poprzednim mikrofonem :D
Ilość pokazanych rzeczy - GDZIE DUALE?! Robicie to specjalnie, wszyscy na to czekają, a wy bezlitośnie chowacie ów sekret dla siebie :(  Zbroje, grafika, procentowy system naliczania, ba! nawet SZANSA na wytworzenie przedmiotu! Niesamowita ilość wprowadzonych innowacji. Jeśli prawdą jest zapowiedź "jeszcze wielu innych rzeczy", zostaniecie szlachtą na skalę światową, nie tylko wśród fanów Gothica. Co dalej? Modulator w CD-Action?
"Czas Zapłaty" to najlepiej wyglądająca modyfikacja do Gothica 1. W przeciwieństwie do Xardasa52 z PAM-u nie zmieniacie nielegalnie silnika gry, jeno korzystacie z tego, który już otrzymaliście ze świętych wręcz rąk Piranha Bytes przed wszetecznym skalaniem komercji JoWooD'u.
Jeśli skala zmiany świata, jaką już pokazaliście, utrzyma się przez większość czasu moda, bezapelacyjnie przebijecie Diccurica.
Co do rocznicy powstania - super, że chociaż team The Modders się o to zatroszczył... bo w weekend nie było ani widu, ani słychu o jakichkolwiek eventach ze strony Kazza i Orca... nie wspominając już o Bubbym na GS-ie :D
To ci dopiero stronniczy gameplay :P
Dałbym 9/10, gdyby był to oficjalny trailer, ale że jest to gameplay przeznaczony dla ściśle sprecyzowanej, nielicznej grupy odbiorców... (chociaż... wasza spółka z GS-em może przyciągnąć nawet do kilku tysięcy graczy...to się opłaca :) ) 10/10. Błąd ortograficzny będzie, rzecz jasna, poprawiony? :D

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Zaskoczony już w pierwszych minutach oglądałem z zaciekawieniem do końca... Ilość nowinek jest naprawdę ogromna. Możliwość zmiany wyglądu w czasie rzeczywistym, rozwinięte kowalstwo, ciekawe i rozbudowane questy. Też tak jak bROXmor byłem zasmucony brakiem duali w akcji, ale co tam, cała treść gameplaya wynagrodziła mi to z nawiązką. Ogromny obóz tętniący życiem... Mam nadzieję, że to nie wszystkie zmiany i zrobicie nam miły prezent na gwiazdkę wydając moda :(

Thurin

Thurin

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
10/10!!!!!! To po prostu niesamowite! A co do moich wcześniejszych wypowiedzi, to już zmieniłem zdanie! Te 20 metrów między starym obozem, a obozem rebeliantów to ziemia niczyja! A obóz jest jednak w całkiem niezłej pozycji.

A co do traileru.... jedno słowo...... GENIALNY!

Nowe utwory, bardzo ciekawe questy, lepsze od większości w grze! Wszystko zmienione na lepsze! To po prostu genialna alternatywna historia Gothic! Twórcy moda naprawdę rozumieją klimat gothic i wyciągają z niego to, co najlepsze. Brawa i restecpa. (Tylko jedno pytanie: Czemu Snaf ma wielki miecz dwuręczny xD?! To trochę do niego nie pasuje xD)

Chikai
  • Gość
Nie spodziewałem się że "Czas Zapłaty" będzie taki...... SUPER!  Wszystko jest idealne, nowe umiejętności, ulepszona walka, nowe uzbrojenie, fabuła, wszystko. Jednak najlepsze co wywnioskowałem z gameplayu to ścieżka dźwiękowa, po prostu roxi, nie umiem tego inaczej opisać. Na pewno zagram, i pewnie nie tylko ja xD

Dziablo

Dziablo

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Oj, a mi niestety trailer nie działa :(  kiedy chcę go otworzyć wyskakuje "brak kodeka" mimo, że mam wszystkie jakie trzeba. Pomocy :>

Kluge
  • Gość

Kluge
Gość

Dyskusja i opinie o modzie
#97 2008-08-28, 09:34(Ostatnia zmiana: 2008-08-28, 09:35)
Cytat: bROXmor\'
Podziękujmy krzesłu obrotowemu Aragorna za niezbyt łagodne obejście się z poprzednim mikrofonem biggrin.gif
Ilość pokazanych rzeczy - GDZIE DUALE?! Robicie to specjalnie, wszyscy na to czekają, a wy bezlitośnie chowacie ów sekret dla siebie 4.gif Zbroje, grafika, procentowy system naliczania, ba! nawet SZANSA na wytworzenie przedmiotu! Niesamowita ilość wprowadzonych innowacji. Jeśli prawdą jest zapowiedź "jeszcze wielu innych rzeczy", zostaniecie szlachtą na skalę światową, nie tylko wśród fanów Gothica. Co dalej? Modulator w CD-Action?
"Czas Zapłaty" to najlepiej wyglądająca modyfikacja do Gothica 1. W przeciwieństwie do Xardasa52 z PAM-u nie zmieniacie nielegalnie silnika gry, jeno korzystacie z tego, który już otrzymaliście ze świętych wręcz rąk Piranha Bytes przed wszetecznym skalaniem komercji JoWooD#msgote author=bROXmor\']Podziękujmy krzesłu obrotowemu Aragorna za niezbyt łagodne obejście się z poprzednim mikrofonem biggrin.gif
Ilość pokazanych rzeczy - GDZIE DUALE?! Robicie to specjalnie, wszyscy na to czekają, a wy bezlitośnie chowacie ów sekret dla siebie 4.gif Zbroje, grafika, procentowy system naliczania, ba! nawet SZANSA na wytworzenie przedmiotu! Niesamowita ilość wprowadzonych innowacji. Jeśli prawdą jest zapowiedź "jeszcze wielu innych rzeczy", zostaniecie szlachtą na skalę światową, nie tylko wśród fanów Gothica. Co dalej? Modulator w CD-Action?
"Czas Zapłaty" to najlepiej wyglądająca modyfikacja do Gothica 1. W przeciwieństwie do Xardasa52 z PAM-u nie zmieniacie nielegalnie silnika gry, jeno korzystacie z tego, który już otrzymaliście ze świętych wręcz rąk Piranha Bytes przed wszetecznym skalaniem komercji JoWooDu.
Jeśli skala zmiany świata, jaką już pokazaliście, utrzyma się przez większość czasu moda, bezapelacyjnie przebijecie Diccurica.
Dobrze gada, dać mu orzeszka w miodzie!

Mniam, mod is grejt! Czysta podniecha! Aż się spociłem o0 5/6 (Duale ^-^)

Adrian
  • Gość
Heh już teraz mam dylemacik. Miecz runiczny czy duale.

Pewnie to przejde wieele razy i na różne sposoby, ale obmyślam ten pierwszy :D ))

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Jeżeli chodzi o mnie to czas zapłaty będzie jeszcze lepszym modem niż Mroczne Tajemnice w które grałem i specjalnie dla Czasu Zapłaty zainstaluje Gothica :P  tylko trzeba mieć nadzieje że nie będzie Bagsów<Bugów> jak w MT choć panowie z Poziomkaz je powoli poprawiają ale zawsze coś :)  a co do postu Luckiego.

ROFL CZŁOWIEKU ! rozwaliłeś mnie kompletnie ! ja ostatnio śledzę moderską scenę GTA i jedyny mod jaki jest godny uwagi i który jest wciąż w pracach to Grand Theft Auto Vice City Stories IN San Andreas PC i z tego co zauważyłem to chcą dać tam wszystko co jest z PSP czy PS2 piszą własne skrypty i wogóle więc gadanie że robienie modu polega tylko na zmianie tekstur, mapy i pisaniu questów to brednie na maxa :D

Pozdrawia zespół Świnka Porki musi odejść !

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

0 użytkowników
Do góry