Dyskusja i opinie o modzie 526243 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 526243

Odpowiedzi 1281

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
"Krawiec" był tylko przykładem.  :ok:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Dyskusja i opinie o modzie
#961 2011-03-01, 18:24(Ostatnia zmiana: 2011-03-01, 20:06)
Bardzo starannie i ładnie wymodelowana, wyteksturowana i ogółem WYKONANA zbrojka. Nie jest za bardzo "wyświechtana", ale mam dla was dobrą radę. "Poszarzcie" ją trochę coś w stylu tekstury skórzanej zbroi z podstawki. Przy okazji : widzę, że się tu ładny offtop robi - najpierw było o screenie, ze screena przeszło do krawca, od krawca do płatnerza a od płatnerza do magicznej rudy.:lol: . Pozostaje mi się domyślać , że teraz przejdzie do kopaczy magicznej rudy, ktoś powie coś o kopalniach, że moglibyście przerobić/nową dodać itp itd , później do smutnej historii wszystkich kopaczy w khorinis, następnie do historii bezimiennego(którą ktoś każe wam opisać w "nowej stworzonej przez was księdze", ktoś później zacznie się zastanawiać o "historii bezimiennego" i "za co beziego wrzucili do kolonii", w końcu dojdzie do tego, że beziego stary to rhobar, albo co lepsza gomez :D , aż w końcu (pominę resztę) przypierdzieli coś ktoś o tym , jak to "wyimaginowany" ojciec beziego trzepał gruchę nad wiadrem pełnym wody, bo chciał mieć syna ,a żadna mu dać nie chciała , to musiał się wyładować :lol:  , aż ktoś pierdzielnie, że jednak nie w wiadro , tylko walił owce po nocach :facepalm: .

Edit: NextPage - Ogrodnik : Powiem to i w ten sposób : Jeśli coś do mnie masz, zamiast bawić się w chore gierki powiedz mi to prosto w twarz. Chyba - jak zwykle z resztą - że ty i reszta twoich kolegów z sb macie mi za złe, że ŚMIEM zwrócić uwagę na coś słusznego i (to tak przy okazji dot. pewnej sprawy) obronić się przed waszymi zaczepkami słownymi.I jak zwykle masz swoich "popleczników" którzy propsują cię i wchodzą ci prosto w dupsko z myślą, że podlizując się pewnym osobom zdobędą cokolwiek. Przy okazji : Jak już się zastanowisz i jednak wybierzesz powiedzenie mi tego prosto w twarz to powiedz kiedy mam ci na pw adres wysłać.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ale ty jestes fajny

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Drzewa rosna w pionie, oczywiscie sa wyjatki spowodowane np. uksztaltowaniem terenu, ale kilka pochylych drzew obok siebie troche dziwnie wyglada.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Bardzo starannie i ładnie wymodelowana, wyteksturowana i ogółem WYKONANA zbrojka. Nie jest za bardzo "wyświechtana", ale mam dla was dobrą radę. "Poszarzcie" ją trochę coś w stylu tekstury skórzanej zbroi z podstawki. Przy okazji : widzę, że się tu ładny offtop robi - najpierw było o screenie, ze screena przeszło do krawca, od krawca do płatnerza a od płatnerza do magicznej rudy.:lol: . Pozostaje mi się domyślać , że teraz przejdzie do kopaczy magicznej rudy, ktoś powie coś o kopalniach, że moglibyście przerobić/nową dodać itp itd , później do smutnej historii wszystkich kopaczy w khorinis, następnie do historii bezimiennego(którą ktoś każe wam opisać w "nowej stworzonej przez was księdze", ktoś później zacznie się zastanawiać o "historii bezimiennego" i "za co beziego wrzucili do kolonii", w końcu dojdzie do tego, że beziego stary to rhobar, albo co lepsza gomez :D , aż w końcu (pominę resztę) przypierdzieli coś ktoś o tym , jak to "wyimaginowany" ojciec beziego trzepał gruchę nad wiadrem pełnym wody, bo chciał mieć syna ,a żadna mu dać nie chciała , to musiał się wyładować :lol:  , aż ktoś pierdzielnie, że jednak nie w wiadro , tylko walił owce po nocach :facepalm: .
Dobrze, że już omówiłeś cały temat za nas.

///Co do zbrojki, jak dla mnie nic nie trzeba zmieniać. :)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#965 2011-03-01, 20:23(Ostatnia zmiana: 2011-03-01, 20:26)
Drzewa rosna w pionie, oczywiscie sa wyjatki spowodowane np. uksztaltowaniem terenu, ale kilka pochylych drzew obok siebie troche dziwnie wyglada.
idź do radomsko do parku świętojańskiego. każde wysokie drzewo pochyla się pod swoim ciężarem. w tym przypadku - drzewo mogło dostać czymś ciężkim i się przechylić, co jest możliwe przy silnym wietrze. można wymyślać w nieskończoność

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Pancerz zgodnie z sugestiami i nie tylko jest w trakcie poprawek.
Co do drzew jest to słuszna uwaga. Nie tyle co one, co każda roślina, nawet po nagięciu, czy przygnieceniu ma tendencję aby rosnąć w górę wijąc się w stronę słońca. W tym przypadku można założyć obsunięcie się terenu, jednak warto mieć to na uwadze w przyszłości.

Dzikus

Dzikus

Użytkownicy
posty55
Propsy6
  • Użytkownicy

Dzikus

#967 2011-03-01, 21:33(Ostatnia zmiana: 2011-03-01, 21:34)
Co do screena to w tym lesie strasznie pusto,brakuje tam jakichś krzaczorów ale ogólnie ładnie to wygląda nie powiem że nie :)

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Co do screena to w tym lesie strasznie pusto,brakuje tam jakichś krzaczorów ale ogólnie ładnie to wygląda nie powiem że nie :)
A teraz uruchom Gothic 1 i wejdź do lasu, sprawdź czy nie jest pusto.

Niestety ale ilość ozdób jeść mocno ograniczona, nie możemy trzaskać tyle vobów ile nam się podoba, chyba ze kosztem pustki w okolicy, dlatego wczedzie musimy w miare moźliwosci dawać optymalną ilość vobów, nikt z was nie chciałby chyba żeby gra w losowym momencie wywalała do pulpitu z powodu np. renderu zbyt duzej ilości vobów z przezroczystością.

Staramy się zrobić co jest możliwe, ale są pewne granice którym nie przeskoczymy.

Co do samego lasu w sumie nie jest tam aż tak pusto, tak własciwie to niewiele na tamtym screenie można zauwazyć.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Poza tym, to w końcu las , a nie dżungla amazońska  :)  . Ale i tak ładnie wygląda las sosnowy. Chociaż muszę coś zasugerować : moglibyście jednak dodać GDZIENIEGDZIE (nie mówię tu o każdym metrze kwadratowym tylko o rzadkim rozmieszczeniu) jakąś choinkę czy jakieś mniejsze drzewko, tak dla lepszego urozmaicenia. Bo resztę klimatu lasu będą przecież wypełniały np. zjawiska pogodowe, potworki i tym podobne.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

iGOMeZ

iGOMeZ

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy
Co do pustki w lesie to autorzy Diccurica jakoś sobie poradzili, tylko oni generalnie skupili się na grafice i zostawili praktycznie fabułę i całą resztę, ale trzeba im przyznać, że niektóre lokacje wyglądają tam lepiej niż G2.

Ratos

Ratos

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Fajny screen z tyn lasem ale postaraj się tak żeby las nie był widzialny na przestrzał. Chodzi mi o to że w oryginalnym Gothicu zanim weszło się do lasu pojawiała nam się tak jakby ciemna ściana dopiero bliżej pojawiały się drzewa ,a już w lesie panował jakby półmrok i trudno było się dopatrzeć gdzie las się kończy. Wydaje mi się ,że jak załatwisz tą sprawę to nikt nie będzie się czepiać iż w lesie jest pusto :P.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Spoiler
Jak tam gameplay?:D

Kamil Majewski

Kamil Majewski

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Mi sie bardziej podoba las z tej foty niż z g1 nie podobała mi sie ta ściana

********Czekam na******** ********Czekam na********* ********Czekam na********

Ratos

Ratos

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mi sie bardziej podoba las z tej foty niż z g1 nie podobała mi sie ta ściana

Kocham takie posty Kamil zakładam ,że chcesz sie przylizać moderom albo masz własne zdanie chociaż pewnie to pierwsze ,a co do lasu to problem w tym że wchodząc do niego będzie wszystko widać dobrze by było gdyby Orc wrzucił jakieś małe choinki wokół lasu co dało by dość dobry efekt.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
pr0 user^ z dlugim stazem i doswiadczeniem. Szkoda, ze nie uzywasz kropek i oszczedzasz na przecinkach
Nie poprawiaj kogoś jeśli sam nie piszesz poprawnie.

Co do lasu, jak na G1 starczy, nie można liczyć na cuda, chociaż to co pokazał Orc takim małym cudem jest. :ok:

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Hej orc jak graliśmy na GMP, powiedziałeś mi że pracujecie nad poprawieniem grafiki.
Jak wam idzie ?

KOT MIECZNIK

KOT MIECZNIK

Użytkownicy
posty5
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam pewną propozycję. Otóż w Gothicu zwykłym każdy ma z ciśniętą dłoń. Można to poprawić w CZ ?

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
To nie jest ściśnięta dłoń on palców nie ma ale w jakiejś modyfikacji ktoś to już robił chyba w piaskach Tandoru

KOT MIECZNIK

KOT MIECZNIK

Użytkownicy
posty5
Propsy1
  • Użytkownicy
Więc to by się i tu przydało. Jak grafika ma być ładniejsza to i dłonie też  :lol:

0 użytkowników
Do góry