Dyskusja i opinie o modzie 529393 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 529393

Odpowiedzi 1281

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dyskusja i opinie o modzie
#700 2011-01-14, 18:58(Ostatnia zmiana: 2011-01-14, 19:00)
helmy i tarcze dodalyby realistycznosci i na pewno nie zniszczylyby klimatu moda bo jak mialyby go zniszczyc

Najpierw dowiedz się w jakich okolicznościach tarcze i hełmy były używane.

tworcom moda nie chce sie dodac nowych potworow

wymyślenie nowego potwora - robota dla designera, 1 osoba
opracowanie wyglądu wizualnego - robota dla rysownika, 2 osoby
stworzenie modelu 3d - robota dla grafika 3d, 3 osoby
mapowanie modelu 3d - robota dla grafika 3d/2d, 4 osoby
teksturowanie - robota dla grafika 3d, 4 osoby
stworzenie szkieletu, animacji oraz ich podpięcie - robota dla animatora, 5 osób
ustalenie statystyk, wstawienie nowego stwora do gry - robota dla skryptera, 6 osób

Coś jeszcze? Ewidentnie nie masz żadnej wiedzy, która uzasadniałaby w jakim kolwiek stopniu twoją krytykę i roszczenia. Nie znasz realiów, nie wiesz jak przebiega proces produkcji poszczególnych elementów a brzmisz jakby kwestia dodania rzeczy o których piszesz była formalnością ograniczającą się do kilku kliknięć.

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy

bezi50

#701 2011-01-14, 19:36(Ostatnia zmiana: 2011-01-14, 19:42)
mam respekt do orca wrecz darze go szacunkiem bo wiem ile pracy i wysilku wlozyl w tego moda darze szacunkiem jego i innych robiacych tego moda.
do reszty: sami jestescie walnieci
do diegomir: sam w**********
do TM: czy w modzie pojawia sie kolczany na strzaly

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
Kolego bezi50, powiedz nam: wolisz pograć w grę z dobrą fabułą, ciekawą historią i grywalnością, za sprawą której będziesz przeżywał syndrom "jeszcze kilka minut i już naprawdę wyłączę", czy może wolisz pobiegać po byle jakim świecie i poznawać nieciekawą tandetną historię, ale za to cieszyć się tym, że w plecaku masz milion hełmów, tarcz, broni i drugi milion potworków niewnoszących w rzeczywistości niczego ciekawego do samej rozgrywki?

Jeśli wolisz to drugie, to pograsz w modziki z nastawieniem na nowości i tyle :D  będziesz zadowolony :D

Tu większość ludzi jednak liczy na fajną historię i rozgrywkę, niezależnie od tego czy w grze napotka dziesiątki nowości. I to właśnie dla takich graczy powstaje CZ :D

Tak więc określ co jest dla Ciebie priorytetem i kibicuj projektowi, któremu będzie najbliżej do spełnienia Twoich oczekiwań zamiast namawiać wszystkich żeby porzucili swoją koncepcję, bo najważniejsza jest masa nowych rzeczy w modzie :D

PS. Oczywiście pisząc wcześniej o tandetnej historii i masie nowości nie odnosiłem się do żadnej konkretnej produkcji :D  To był tylko taki przykład :D  Równie dobrze można mieć przecież i nowości i fajną historię, byle nie psuć klimatu, trzymać się swojego pomysłu i nie wciskać wszystkiego na siłę :D

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Cytat: bezi50 link=topic=661.msg130607#msg130607#msg130607#msg130607 date=1295030206
mam respekt do orca wrecz darze go szacunkiem bo wiem ile pracy i wysilku wlozyl w tego moda darze szacunkiem jego i innych robiacych tego moda.
do diegomir: sam w**********
do TM: czy w modzie pojawia sie kolczany na strzaly
Kropki i przecinki nie służą tylko do tworzenia rozmaitych emotikonek. Mów po polsku MOTHAFUCKA!

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
mam respekt do orca wrecz darze go szacunkiem

A czy czasem "respekt" nie jest synonimem słowa "szacunek"?

I wywnioskowałeś to bo znasz wszystkich tutaj sie udzielających na wylot.

I rada na przyszłość czasem warto użyć przecinka bądź kropki, może i ja sam nie stosuje całkowicie poprawnych zasad pisowni ale jednak wstawiam znaki interpunkcyjne w strategicznych miejscach jap. np koniec zdania. To tyle i życzę miłego dnia.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dajcie już spokój.

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
do mixer: wole i jedno i drugie czyli mody w ktorych licza sie przede wszystkim nowosci i takie w ktorych liczy sie fabula i klimat.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Cytat: bezi50 link=topic=661.msg130620#msg130620#msg130620#msg130620 date=1295034742
do mixer: wole i jedno i drugie czyli mody w ktorych licza sie przede wszystkim nowosci i takie w ktorych liczy sie fabula i klimat.
Cieszymy się razem z Tobą, ale przestań już się upokarzać...

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk

Kain

#708 2011-01-14, 22:17(Ostatnia zmiana: 2011-01-14, 22:18)
do mixer: wole i jedno i drugie czyli mody w ktorych licza sie przede  wszystkim nowosci i takie w ktorych liczy sie fabula i klimat.                                       

Niestety z takim zdaniem na temat nowości raczej nie zjednasz sobie wielu zwolenników na t. Tutaj ludzie bardziej interesuje grywalność i to czy fabuła jest interesująca. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie.

bezi50

bezi50

Użytkownicy
posty53
Propsy5
  • Użytkownicy
do Kain: chyba mnie zle zrozumiales chodzilo mi o to ze lubie mody w ktorych licze sie fabula klimat i grywalnosc oraz takie w ktorych licza sie przede wszystkim nowosci.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Tarcz i hełmów nie będzie, zreszta chyba wszystko już na ten temat było powiedziane.

Jeżeli to kogoś zainteresuje, choć sądze ze w porównianiu do informacji o dodaniu tarcz czy helmów, dla wiekszości będzie to zanudzaniem. To ostatnio pracowałem raczej nad prostotą używania istniejących "systemów skryptowych". I tak teraz zamiast grzebać się w wyborze odpowiedniej runy z okna dialogowego, wystarczy ze wybierzemy runę które chcemy umieścić w Mieczu Runicznym i klikniemy ustawiony przez nas przycisk, np. R.
Poprawiony został też czasowy sprint o którym to chyba zresztą do tej pory wcale nie informowalismy, co nie było pozbawione powodu - tak naprawde we wczesniejszej wersji nie wiadomo było ile nasza postać jest w stanie pobiegnąć - obecnie sprint uruchamia sie dość intuicyjnie - dłuższym przytrzymaniem klawisza caps lock co skutkuje pojawieniem sie paska zmeczenia, wspodzielonego z paskiem tlenu podczas nurkowania.
Poprawiony jest też ciagle system obrażeń "strefowych" obecnie działa dużo lepiej niz to było widoczne na gameplayu, choć wciaż wymaga drobnej poprawki.
Podobnie do Miecza runicznego poprawiona została amunicja, choć to już było jakis czas temu, komu by sie chciało za kazdym razem przy zmianie amunicji przeklikiwać się przez menu dialogowe? Obecnie amunicja do broni dystansowych może być ustawiana tak samo jak wybierane są używane bronie czyli poprostu poprzez Ctrl+Up, ale niedawno dodano także możliwość zmiany amunicji podczas używania broni na poprzednia/nastepną po kliknięciu odpowiedniego przycisku, co jeszcze bardziej upraszcza wybór amunicji.

Naszym celem nie są tylko hiper efekciarskie skrypty, ale utworzenie wciagającego gameplayu opartego na ciekawej fabule, wycisnieciu wszystkiego co możliwe z przestarzałego silnika, utworzeniu klimatu z pomocą zupełnie nowej ścieżki muzycznej oraz uzupełnienie tego ciekawymi i spójnymi pakietami skryptów które powodują opad szczeki gracza, ale zarazem w zadnym wypadku nie są zbyt skomplikowane ani męczące w użyciu.

W ramach małego exclusive'a screen, który jednak nie powinien podlegać spekulacja bo tak naprawde, wszystko co jest obecnie na tej liscie może jeszcze zniknąć, choć wpływ fanatyków innych rozwiążan będzie raczej nikły.
Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
hmm... to całkiem fajny screen :D
ale mam pytanie, czy z tą ulubioną bronią to chodzi, o taką którą najczęściej używamy? jeśli pozwolisz spytam się jak to w skryptach zrobiłeś?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
Nuda,hełmy i tarcze są lepsze  :lol:  .
Mnie również interesuje,co to za ulubiona broń dla zespołu.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
To pewnie w wyniku tego że nazwa jak narazie jest niezbyt fortunna, chodzi o przywrócenie broni której npc z party używał domyślnie. Dla przykładu masz 2ch npctów w party jeden z nich używa broni do walki w zwarciu, drugi dystansowej, po rozkazie uzywać broni do walki w zwarciu drugi również zaczyna uzywać broni do walki w zwarciu, jeżeli chcesz by drugi npc znowu atakował bronia dystansowa, to rozkaz atakujcie bronia dystansową będzie oczywiscie błędny, wtedy całe party zacznie atakować z dystansu, poprawnym rozkazem będzie używaj ulubionej/domyślnej broni.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
W końcu nie trzeba będzie wchodzić w EQ tylko naciskamy jakiś przypisany klawisz i pijemy miksturkę, hmm :D

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
W GII były przecież hotkeye do miksturek życia i many z tego co pamiętam, ale fakt faktem w GI tego nie było także gratuluję

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A nie w G3?
Jeśli to ty masz racje to ja przeszłem grę bez tego.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
były hotkeye w g2, tylko trzeba było edytować plik INI bodajże i tam coś edytować

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Będzie nowa czcionka(i kolor) w grze?:P Bo na filmikach, itp. widać tą z Gothica II NK. Przydała by się jakaś inna pod klimat CZ. ;d

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaa.. Dowodzenie oddziałem prawie jak w M&B  :lol2:  Wszystko to pięknie wygląda.

0 użytkowników
Do góry