Screeny całkiem ładne, dość kolorowe, ale warto napisać coś o każdym ;)
1. Ładna tekstura kamienia na fundamentach domu, ogólnie cały dom wygląda dobrze. Konstrukcja muru pruskiego (ułożenie zastrzałów) mogłaby być nieco inna, ale bynajmniej nie wygląda to odrażająco
Tekstura podłoża brzydka - czy to jest piach? Jakoś nigdy nie widziałem żeby ktoś budował dom na gołym piachu (takim plażowym), chyba że w Biblii
Pochodnię dałbym niżej - niby komu chce się tam włazić ją zapalać? Na takiej wysokości jedyne co może zrobić ta pochodnia, to podpalić dach.
2. Ławeczki dziwne. Lepiej byłoby je zrobić po prostu z boxa, a nie robić jakiś dziwnych zakrzywień w dół. Wcale nie wygląda to lepiej. W jaki sposób robiliście niebo? Te cirrusy wyglądają niestety jak smugi kondensacyjne. Czarownice na miotłach nie pozostawiają smug kondensacyjnych, a niczego innego się tam nie spodziewam
Natomiast te chmury na samej górze screena są podobne zupełnie do niczego
3. Na palmach wyraźnie widać brak smootha wzdłuż pnia - zwiększcie kąt Autosmootha w Maxie i wrzućcie model jeszcze raz. Czy chmury przypadkiem nie są zbyt jasne? Weźcie pod uwagę to, że nie ma tam zbytniego zanieczyszczenia świetlnego, co oznacza że nie ma zbyt mocnych źródeł światla pochodzących z powierzchni lądu. Raczej nie jest to także okres bliski świtowi ani zmierzchowi, co za tym idzie - chmury powinny być raczej ciemniejsze, a gwiazd sporo więcej.
4. O bumelantach nie ma za bardzo co pisać, jednak żeby nie było pusto, podkreślę, że podłoże piaszczyste i bujna roślinność w połączeniu z dość "porządnym" murem pruskim nie wygląda dobrze - albo mur pruski, albo piach i paprocie muszą być wyproszone z lokacji.
5., 6. i 7. Popracujcie nieco nad kolorystyką tekstur, żeby nie było takich różnic między trawą stojącą a trawą na teksturze podłoża. Roślina z dużymi liśćmi całkiem ładna.
8. Można wiedzieć, co to jest to białe? Czyżby piach?
9. Co tam się niby tak kurzy? Za dużo efekciarstwa. Nie wygląda to dobrze.
10. Uznacie mnie za człowieka bez fantazji, ale dla mnie to głupie ;) Czemu zbroje się palą? To jest zwyczajny idiotyzm.
Ogólnie muszę pochwalić za dość ciekawe ujęcia, szczególnie jeśli chodzi o pierwsze screeny (te ostatnie są beznadziejne). Możliwe nawet, że dostaniecie mój głos