GerranHeart 5606 12

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 25.07.2009 roku

Wyświetleń 5606

Odpowiedzi 12

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Tutaj wystawiamy komentarze do screenów z modyfikacji GerranHeart.

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
Ogólnie lokacje trzymaja klimat, nie rozumiem troche wyostrzania krawędzi np. tutaj http://i32.tinypic.com/5k3klc.jpg ten obrys palm nie wyglada najlepiej, pozatym screeny mogly być troche jaśniejsze, da sie to ustawić nawet w miare sensownie z poziomu gry, a jak nie to wystarczy auto contrast w photoshopie - to tak na przyszlość :D . No i brakuje mi przy tym ognisku odpowiedniego światła http://i26.tinypic.com/2lk624p.jpg . Pozatym wrażenie jaknajbardziej pozytywne.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Dzięki za rady, popracujemy nad tym ;) .

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Screeny całkiem ładne, dość kolorowe, ale warto napisać coś o każdym ;)

1. Ładna tekstura kamienia na fundamentach domu, ogólnie cały dom wygląda dobrze. Konstrukcja muru pruskiego (ułożenie zastrzałów) mogłaby być nieco inna, ale bynajmniej nie wygląda to odrażająco :D  Tekstura podłoża brzydka - czy to jest piach? Jakoś nigdy nie widziałem żeby ktoś budował dom na gołym piachu (takim plażowym), chyba że w Biblii :D  Pochodnię dałbym niżej - niby komu chce się tam włazić ją zapalać? Na takiej wysokości jedyne co może zrobić ta pochodnia, to podpalić dach.

2. Ławeczki dziwne. Lepiej byłoby je zrobić po prostu z boxa, a nie robić jakiś dziwnych zakrzywień w dół. Wcale nie wygląda to lepiej. W jaki sposób robiliście niebo? Te cirrusy wyglądają niestety jak smugi kondensacyjne. Czarownice na miotłach nie pozostawiają smug kondensacyjnych, a niczego innego się tam nie spodziewam :D  Natomiast te chmury na samej górze screena są podobne zupełnie do niczego :D

3. Na palmach wyraźnie widać brak smootha wzdłuż pnia - zwiększcie kąt Autosmootha w Maxie i wrzućcie model jeszcze raz. Czy chmury przypadkiem nie są zbyt jasne? Weźcie pod uwagę to, że nie ma tam zbytniego zanieczyszczenia świetlnego, co oznacza że nie ma zbyt mocnych źródeł światla pochodzących z powierzchni lądu. Raczej nie jest to także okres bliski świtowi ani zmierzchowi, co za tym idzie - chmury powinny być raczej ciemniejsze, a gwiazd sporo więcej.

4. O bumelantach nie ma za bardzo co pisać, jednak żeby nie było pusto, podkreślę, że podłoże piaszczyste i bujna roślinność w połączeniu z dość "porządnym" murem pruskim nie wygląda dobrze - albo mur pruski, albo piach i paprocie muszą być wyproszone z lokacji.

5., 6. i 7. Popracujcie nieco nad kolorystyką tekstur, żeby nie było takich różnic między trawą stojącą a trawą na teksturze podłoża. Roślina z dużymi liśćmi całkiem ładna.

8. Można wiedzieć, co to jest to białe? Czyżby piach?

9. Co tam się niby tak kurzy? Za dużo efekciarstwa. Nie wygląda to dobrze.

10. Uznacie mnie za człowieka bez fantazji, ale dla mnie to głupie ;)  Czemu zbroje się palą? To jest zwyczajny idiotyzm.

Ogólnie muszę pochwalić za dość ciekawe ujęcia, szczególnie jeśli chodzi o pierwsze screeny (te ostatnie są beznadziejne). Możliwe nawet, że dostaniecie mój głos :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
10. Uznacie mnie za człowieka bez fantazji, ale dla mnie to głupie old_lol.gif Czemu zbroje się palą? To jest zwyczajny idiotyzm.

Bo som magiczne ;) (((

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dexter jak dajesz sharpen to weź popracuj trochę nad ustawieniami a nie walisz z automatu. Do tego jak już ma być ostre to weź później brusha i wystrzyj na krawędziach screena i konturach wszystkich rzeczy aby nie były tak paskudnie poszarpane.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ano, jakoś nie pomyślałem o tym, ale i tak coraz lepsze są te screeny (porównując do pierwszych albo nawet tych rocznicowych :P ).

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Screeny bardzo fajne, do gustu najbardziej mi przypadł nr 9. Życzę powodzenia w tworzeniu moda!

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

GerranHeart
#8 2009-07-25, 22:32(Ostatnia zmiana: 2009-07-25, 22:33)
Moja ocena będzie trochę nietypowa, pozwoliłem sobie podzielić twe screeny na 2 grupy - " fajne" i "przeciętne" ( oczywiście podział odnosi się tylko do mojego gustu- inni mogą się z nim nie zgodzić )

Screeny "fajne":

1 - w tle widać ładnie oteksturowane budynki
2 - także to co się tyczy punktu 1 lecz mam też małe zastrzeżenia - materiał na lewym ramieniu pirata jakiś rozmyty jest (błąd Gothica ?)
3 - nawet fajne ujęcie
4 - nawet nawet
9 - najlepsze ujecie, czuć klimat

Screeny "przeciętne" :

5 -ta "roślina z dużymi kiściami " ( nazwa Kyra :roll:  ) moim zdaniem gryzie się z resztą krajobrazu.
6- to co w 5ce
7 - w sumie nie wiem czemu ale mi się nie podoba
8 - wstyd się przyznać ale na początku nie wiedziałem co to w ogóle jest (most), te deski od zerwanego mostu moim zdaniem maja jakąś dziwaczną teksturę
10 - skoro "są magiczne" to czemu palą im się tylko nogi? :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Bo są takie magiczne, że potrafią palić sobie tylko nogi, lecz i tak pewnie zostanie to piętnaście razy zmienione.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
"roślina z dużymi kiściami " ( nazwa Kyra :D  )
Nie napisałem "kiściami" :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Podobają mi się twoje screeny (co prawda nie wszystkie, ale widać, że się trochę postarałeś). Widać, że we wszystkim co robisz u ciebie nie liczy się ilość, a jakość, co też mi się podoba.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1155
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Screeny bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły, wyglądają bardzo ładnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry