Pomysły i Propozycje 89413 250

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 89413

Odpowiedzi 250

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
to pytanie padało, wystarczy poszukać.

Eragon

Eragon

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
A co sądzicie o czarze "latania(lewitacji)"???

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pomysły i Propozycje
#182 2009-02-07, 13:37(Ostatnia zmiana: 2009-02-07, 13:37)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Według mnie to by bylo bardziej "realistyczne" ludzie po marichuanie widzą tez różne rzeczy

A według mnie to by było mniej "realistyczne", ludzie po trawie nie mają halucynacji...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
to ja podam może mniej kontrowersyjną odpowiedź. :D  nie wydaje mi się, aby dało się tego zrobić, tak aby to przyzwoicie działało i wyglądało i nie sprawiało różnych kłopotów. A jak, kto bardzo chce latać, to zawsze można się zamienić w krwiopijcę.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
kto bardzo chce latać, to zawsze można się zamienić w krwiopijcę.

Demona, Harpie... choć to i tak lipa. Kiedy jest dziura i tak poddają się prawom grawitacji. :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Według mnie to by bylo bardziej "realistyczne" ludzie po marichuanie widzą tez różne rzeczy

Rozumiem że masz w tej materii niemałe doświadczenie będące niezbędnym argumentem za prawdziwością tych objawionych tez którymi oświecasz nas, ciemny lud?

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
no bo po mariCHuanie widzą! nie wiedzieliscie?  ; DDDDD

Rexerex

Rexerex

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Jeżeli nałykamy się napojów dodających statystyk lub założymy jakieś amulety to w późniejszej grze może się okazać, że nauczyciele nie będą chcieli nas uczyć. Uważam, że powinno być jakoś rozdzielone siła obecna od siły już nauczonej, żeby nie było czegoś takiego, że podchodzę do npc i muszę ściągnąć amulety i pierścienie np. Diego uczy max 100 siły, a my mamy 150 z powody amuletów i wypitych mikstur, chociaż wyuczyłem się do tej pory tylko 80 siły - w takim wypadku powinno dać się uczyć dalej, aż się osiągnie 100 pkt. wyuczenia. To samo się tyczy many, zręczności itp.
Dodatkowo powinno się sowicie płacić za naukę, a potem coraz droższe ceny, gdyż w późniejszym etapie gry z reguły ma się masę kasy i wypadałoby czuć, że ona jakoś upływa, a nie że tylko się gromadzi z nowych ubitych potworów i ludzi, czy zebranych przedmiotów

Nie wiem jak z punktami za naukę, ale jeśli będzie system z G2, czyli że np. mamy już 30 siły to za następną siłę trzeba już płacić 2pkt nauki to wypadałoby to naprawić. Mianowicie w G2 był taki błąd, że jeżeli mieliśmy np. 29 siły to i tak można było wydać 5 pkt za 5 siły, chociaż powinno się wydać 9 pkt, czyli 1 punkt żeby dobić do tych 30 siły, a potem 8 pkt za następne 4 siły.

Fajnie by było jakby kupcy po ubiciu nie mieli wszystkiego przy sobie, bo to za bardzo ułatwia grę. Powinno być z tym mniej więcej tak jak w G2, że kupujemy normalnie, a gdy zabijemy kupca to bida z nędzą, bo rzeczy tak naprawdę leżą w skrzyni obok, której nie można otworzyć.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: Rexerex link=topic=659.msg45986#msg45986 date=Mar 5 2009, 21:19\'
Jeżeli nałykamy się napojów dodających statystyk lub założymy jakieś amulety to w późniejszej grze może się okazać, że nauczyciele nie będą chcieli nas uczyć. Uważam, że powinno być jakoś rozdzielone siła obecna od siły już nauczonej, żeby nie było czegoś takiego, że podchodzę do npc i muszę ściągnąć amulety i pierścienie np. Diego uczy max 100 siły, a my mamy 150 z powody amuletów i wypitych mikstur, chociaż wyuczyłem się do tej pory tylko 80 siły - w takim wypadku powinno dać się uczyć dalej, aż się osiągnie 100 pkt. wyuczenia. To samo się tyczy many, zręczności itp.
Jezeli nie masz namysli mikstur ktore na stałe zmieniaja atrybuty to pozostałe jest wykonane

Dodatkowo powinno się sowicie płacić za naukę, a potem coraz droższe ceny, gdyż w późniejszym etapie gry z reguły ma się masę kasy i wypadałoby czuć, że ona jakoś upływa, a nie że tylko się gromadzi z nowych ubitych potworów i ludzi, czy zebranych przedmiotów
To akurat problemy które bedzie mozna rozwiazac dopiero przy betatestach, sprawdzajac kiedy jest zbyt łatwo a kiedy zbyt trudno.

Nie wiem jak z punktami za naukę, ale jeśli będzie system z G2, czyli że np. mamy już 30 siły to za następną siłę trzeba już płacić 2pkt nauki to wypadałoby to naprawić. Mianowicie w G2 był taki błąd, że jeżeli mieliśmy np. 29 siły to i tak można było wydać 5 pkt za 5 siły, chociaż powinno się wydać 9 pkt, czyli 1 punkt żeby dobić do tych 30 siły, a potem 8 pkt za następne 4 siły.
Akurat proporcje Pkt. Nauki do atrybutów będa stałe więc ten problem się nie pojawi.
Fajnie by było jakby kupcy po ubiciu nie mieli wszystkiego przy sobie, bo to za bardzo ułatwia grę. Powinno być z tym mniej więcej tak jak w G2, że kupujemy normalnie, a gdy zabijemy kupca to bida z nędzą, bo rzeczy tak naprawdę leżą w skrzyni obok, której nie można otworzyć.
Tak własciwie nikt nie musi okradać kupców, jednak w CZ zaraz po handlu wyposażenie będzie znikać z ekwipunku handlarza.

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Niewiem czy to już tutaj padło ale.

Czy dało by radę by zrobić sterowanie z G2 ? bo powiem szczerze że sterowanie z G1 trochę mnie dobija :lol2:

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Stary

Stary

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
a czy będzie może tryb multiplayer?

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Cytat: Stary link=topic=659.msg46024#msg46024 date=Mar 6 2009, 15:34\'

<Czytając jakże inteligenty post pada na ziemię i rekoczy niczym świnia kiedy jest zarzynana>

Nie nie będzie multiplayera  :lol2:

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie nie będzie multiplayera sly.gif

Z łaski swojej zachowaj swoje nędzne przemyślenia dla siebie. Kto cię w ogóle upoważnił do udzielania głosu w imieniu grupy? Mam rozumieć że wiesz lepiej od nas co się znajdzie w projekcie a co nie?

Cytat: Stary link=topic=659.msg46024#msg46024 date=Mar 6 2009, 15:34\'

Tryb multiplayer? Mało powiedziane! Udało nam się zrobić kooperację co z tym idzie będziesz mógł przechodzić grę nawet z 9 innymi osobami na raz. Ponadto zaimpletowaliśmy model wyścigów na cieniostworach, przy czym również będziesz mógł się zmierzyć z innymi graczami oraz konkurować na internetowej topliście najlepszych czasów.

Co więcej wykorzystaliśmy kontakty i już teraz mamy profesjonalne zaplecze w postaci kamerzystów, reżyserów, dźwiękowców, ludzi od obróbki, postprodukcji i montażu. Obecnie jesteśmy na etapie konsultacji z czołowymi bractwami rycerskimi w kraju. Otóż wszystkie cutscenki, intro oraz outro chcemy nakręcić na żywo właśnie z pomocą tych ludzi. Oczywiście wszystko w jakości hd i najnowocześniejszymi efektami specjalnymi. A, i żebyś sobie nie pomyślał - wszystko rzecz jasna w świecie gothic. Elementy otoczenia kreowane w 3d, ale zadbaliśmy również o oporządzenie, ekwipunek, oręż i rekwizyty - te zostały wykonane zgodnie z odpowiednikami w grze przez najlepszych kowali, płatnerzy i przedstawicieli rzemiosła pradawnego z całej europy.

Oczywiście nikt nie prowadzi działalności charytatywnej więc może zabrzmiało to wszystko dosyć naiwnie jednak uwierz że leży to w naszych możliwościach. Gdybyś był świadom kontaktów i znajomości rodziny Orca a przede wszystkim majątku to przez myśl nie przeszły by ci żadne wątpliwości. Nie wiem czy mogę na te tematy wiele mówić.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Thoro, bo jeszcze ktoś to weźmie na poważnie. To pytanie nie zasługiwało na więcej niż trzy litery, a ty piszesz trzy akapity.
Cytat: Deso link=topic=659.msg46023#msg46023 date=Mar 6 2009, 15:33\'
Czy dało by radę by zrobić sterowanie z G2 ?
Nie, silnik na to nie pozwala.

Kuszu

Kuszu

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
@Thoro
Jak ja uwielbiam ten Twój sarkazm...

Sorry for spam / Przepraszam za spam, jeżeli coś nie jest tak to po prostu usuńcie post. Nie mam zamiaru zaśmiecać forum

Rexerex

Rexerex

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Cytat: orcwarrior link=topic=659.msg46002#msg46002 date=Mar 6 2009, 00:17\'
Jezeli nie masz namysli mikstur ktore na stałe zmieniaja atrybuty to pozostałe jest wykonane
Właśnie chodzi mi o mikstury trwale zwiększające, bo osobiście sądzę, że mikstury powinno się pić od razu, a nie kitrasić je przy sobie, by potem gdy już się wypunktuje na 100 siły, wypić 20 mikstur.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: Rexerex link=topic=659.msg46047#msg46047 date=Mar 6 2009, 20:10\'
Właśnie chodzi mi o mikstury trwale zwiększające, bo osobiście sądzę, że mikstury powinno się pić od razu, a nie kitrasić je przy sobie, by potem gdy już się wypunktuje na 100 siły, wypić 20 mikstur.

Przecież mozesz wypić je odrazu, naprawde nikt nie każe odkładać ci mikstur na koniec, mikstury chyba zawsze powiny zwiekszać siłę bezwgledu czy ma sie 10 czy 200(bo to maksimum w CZ) siły wiec wszelkie próby blokowania "odkładania" nie byłyby zbyt logiczne. Pozatym i tak nie ma możliwośći zablokowania tego w sukcesywny sposób.

Rexerex

Rexerex

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Chodzi mi głównie o to, żeby nie było różnicy między, najpierw punktowanie potem piciem, a najpierw piciem potem punktowaniem. Teraz jest tak, że jeżeli najpierw punktujesz na maxa to potem możesz pić mikstury dla zwiększenia efektu, ale jeżeli najpierw pijesz na maxa, to potem nie można punktować dla zwiększenia efektu.

Magras

Magras

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
O co ci Thoro chodziło z tą różową hulajnogą?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry