Szybko się kończy 5657 16

O temacie

Autor Dobel

Zaczęty 5.07.2009 roku

Wyświetleń 5657

Odpowiedzi 16

Dobel

Dobel

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy

Dobel

Szybko się kończy
2009-07-05, 21:30(Ostatnia zmiana: 2009-07-05, 23:18)
Słońce wstało chwilę po tym, jak skończyła się noc. Pomiędzy tymi dwoma zjawiskami, które starożytnym podsunęły myśl, że świat istnieje od zawsze, a historia się powtarza, nawet jeśli tego specjalnie nie lubi Marek wyszedł z łazienki, w której dzielnie zwalczał swoje libido. Tak to sobie przynajmniej tłumaczył, inni niekoniecznie by się z nim zgodzili. Gdy wyszedł jego oczom ukazał się siwobrody staruszek, który trzymając w prawej ręce swoją drewnianą laskę rzekł:
- Jestem Panem na Ziemii i w niebie, Panem wszechświata... - (itd) staruszek ciągnął to dość długo, lecz zamysłem autora nie jest uśpić swoich czytelników - Marcinie, zgrzeszyłeś wielokrotnie, złorzeczyłeś... - (itd.) staruszek tytułujący się Panem wszechświata przygotował bardzo długą listę, zawierającą wszystkie przewiny Marcina, lecz autor w trosce o utrzymanie stanu osobowego swojego dwuosobowego fanklubu pozwala sobie uciąć w tym miejscu - Lista była długa, teraz Cię ukaram, lecz najpierw, jak każdemu, komu wymierzę karę przed nadejściem sądu ostatecznego pokażę Ci wszystko co się stanie stąd do wieczności.
Siwobrody pstryknął palcami, a czas przyspieszył. Razem obejrzeli co miało się stać we wskazanym przez niego przedziale czasowym. Razem oglądali wojny, losowania totolotka, wzloty i upadki imperiów itd.
- I co Ty na to, Marcinie?
- Szybko się kończy, a poza tym jestem Marek, nie Marcin.
- Dlaczego wcześniej nie powiedziałeś? - zapytał starzec z nutą irytacji w głosie. - Wszystko przez tę biurokrację.
- Jako student filozofii miałem nadzieję, że powiesz, skąd się wziął świat, a jeśli Ty go stworzyłeś, to skąd się Ty wziąłeś.
- Nie mam pojęcia, sam się zastanawiam...wracając do Twojego imienia, skoro nie jesteś Marcinem będę Cię musiał zgładzić, znaczy się będę musiał wymazać Ci pamięć, bo przecież teraz jestem miłosierny - na obliczu starca widać było minę, z której większość (do większości nie zaliczają się oczywiście kaleki umysłowe, ślepcy itd.) - w każdym razie czeka nas długa podróż, a Ty nie zdążysz zabrać szczoteczki do zębów.

itd.

Pewnie będzie ciąg dalszy.

"You know, it's like anything else" Cab driver

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Słońce wstało chwilę po tym, jak skończyła się noc.
Noc kończy się, bo wschodzi Słońce. Bo, bo, bo.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no, ale przed wschodem zachodzi zjawisko zwane brzaskiem i już jest jasno.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale brzask występuje także właśnie dlatego, że Słońce zbliża się do horyzontu.

Polecam lekturę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Noc ;)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no różnie można to rozumieć, twierdzę tylko że to zdanie nie jest zupełnie fałszywe w każdej interpretacji, choć w tych w których jest prawdziwe jest oczywistością.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi nie chodzi tutaj o to, czy występuje brzask itp., a o to, że zdarzenia "kończy się noc" oraz "wschodzi Słońce" to nie jest jakiś niepowiązany zbieg okoliczności, ale że są to dwa ściśle powiązane zdarzenia i jedno wynika z drugiego. Nawet starożytni, ba, prehistoryczni jaskiniowcy mogli domyśleć się, że noc kończy się, bo wschodzi Słońce i że to właśnie ta żółta kulka powoduje, że jest jasno i wszystko widać, a jak jej nie ma to jest ciemno. Zakładam nawet, że żaba czy pies mogą o tym wiedzieć. Dlatego też uważam, że cały początek opowiadania (nie wspominając o reszcie) jest kompletnie bez sensu.

Mark Twain

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

Szybko się kończy
#6 2009-07-05, 22:46(Ostatnia zmiana: 2009-07-05, 22:47)
Gdy wyszedł jego oczom ukazał się siwobrody staruszek, który trzymając w prawej ręce swoją drewnianą laskę...

Hmm. Można to zinterpretować, że kiedy ON wyszedł i zakończył stosunek płciowy przyłapał jakiegoś staruszka z "drewnianą laską" [co można zinterpretować jako oklapłą kuśkę] na podglądywaniu tego jak ON sobie używał ;)  W końcu texty pokroju B to texty symboliczne, więc w zasadzie interpretacja jest dowolna - znaczy każdy wyczyta tam to co chce wyczytać.

Kyro chodzi o względność interpretacji. ZS ma rację a ty kyro jesteś idiotą ;)  To jak było z tym T.? :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no dobra, prawdopodobnie jest bez sensu (nie wczytywałem się w to, nie wygląda zachęcająco), ze względu na to, że jest to zależnie od interpretacji niemożliwe lub oczywiste.

Dobel

Dobel

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Zedytowałem nieco dialog, bo nie był wystarczająco jasny.
Bezsens jest wskazany.
Shergar - (martwy) koń, pierwszy, który odnosi się do słów zza pierwszej kropki tak bezpośrednio. Jezu, ktoś tu jeszcze potrafi coś takiego przy tak trudnym tekście?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Dobel przecież to był żart :lol2:  Chciałem tylko "zahaczyć" o kyra. Wypadło w twoim temacie - no cóż, nieszczęścia chodzą po ludziach, prawda kyro? :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: shergar link=topic=6332.msg55652#msg55652 date=Jul 6 2009, 12:04 AM\'
no cóż, nieszczęścia chodzą po ludziach, prawda kyro? :lol2:
Przepraszam, jeśli gdzieś niechcący powiedziałem coś co Cię zabolało, ale nie wiedziałem, że jesteś niepełnosprawny.

Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Szybko się kończy
#11 2009-07-06, 00:27(Ostatnia zmiana: 2009-07-06, 00:28)
Cytat: shergar link=topic=6332.msg55652#msg55652 date=Jul 6 2009, 12:04 AM\'
Dobel przecież to był żart :lol2:  Chciałem tylko "zahaczyć" o kyra. Wypadło w twoim temacie - no cóż, nieszczęścia chodzą po ludziach, prawda kyro? :D

Nie uważasz że to jest chore? Na każdy możliwy sposób starasz się  "zahaczać" o kyra?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
W tak trudnym tekście? A co w nim takiego trudnego?

Dobel

Dobel

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Sam Ogrodnik link=topic=6332.msg55677#msg55677 date=Jul 6 2009, 06:23 AM\'
W tak trudnym tekście? A co w nim takiego trudnego?
Jest za długi i w ogóle nawiązania do "Matrixa", "Władcy Pierścienii", "Amelii", Davida Lyncha i innych Kurtów Vonnegutów. Jak tego mogłeś nie zauważyć?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Sorry za offtop.

Kyro niepełnosprawność to bardzo mały fun w życiu. Akurat z tego bym nigdy nie zadrwił.

Zoom w żalach w offtopie wyjaśniłem moje pobudki i przeprosiłem za to, że moje napastliwe uwagi pod adresem kyro psują metabolizm innym userom. Niestety nie dam sobie z tym siana :D

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Szybko się kończy
#15 2009-07-07, 00:32(Ostatnia zmiana: 2009-07-07, 00:36)
A ja nadal mam nadzieje, że jednak przestaniesz "zahaczać" o Kyra bo to już jest nudne i zbędne, a jak wiadomo root powinien świecić przykładem a nie szerzyć spam na skale światową :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
a jak wiadomo root powinien świecić przykładem a nie szerzyć spam na skale światową :lol2:
Urwałeś się z TM czy GS#msgote author=Zoom link=topic=6332.msg55874#msg55874 date=1246941783]a jak wiadomo root powinien świecić przykładem a nie szerzyć spam na skale światową :lol2: [/quote]
Urwałeś się z TM czy GSu?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry