Witam wszystkich!mam kilka bardzo ważnych pytań a oto i one:
1.Chcę aby po wybraniu odpowiedniej opcji dialogowej np."Ruszajmy!" NPC prowadził bohatera do wyznaczonego miejsca i gdy go tam doprowadzi cos mówił i nie wracał do swych codziennych rutyn tylko żeby tam został i np.siedział przy ognisku i czekał na bohatera.Jak to zrobić?słyszałem że to C_NPC ale tego nie kminie więc prosiłbym o wyjaśnienie.
2.Znam się troche na modelowaniu i chciałbym to wykorzystywać w moich modach rzecz jasna,problem tylko w tym że modeluje w blenderze

ostatnio przemodelowałem niewykończony miecz na takie cóś,no powiedzmy taka maczeta

exportowałem to do 3ds,wkleiłem do modelów,zrobiłem poprawny skrypt i bezi włada niczym!porosty wymachuje ręką a u pasa broni też nie widać.Co zrobić?
3.Trzecie pytanie jest troche związane z drugim bo chodzi o to że wymodelowałem w blenderze świat,płaski teren a wnim dwie wielkie góry i między nimi przełęcz,exportowałem do 3ds,daje open mesh w spacerze i błąd:
D: (zCVob::SetVisual)
: could not load visual(tu sciezka tego pliku to nie jest w plikach gothica)'for vobName 'LEVEL-VOB' of class 'zCVobLevelCompo'
Daje ok i jest czarne tło a na nim napis:
World loaded but uncompiled
Compiled to view and manipulate the world
Jak skompiluje to też jest błąd a potem gothicowa muzyka i takie jasno-brązowe tło.
Z góry dzięki xD