Mod 24120 50

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 17.06.2009 roku

Wyświetleń 24120

Odpowiedzi 50

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
już nie wspominając, że zainteresowanie jest takie, że ta groźba jest straszliwie poważna...
Masz rację Zysk.

Ej, ale jak tak każdy będzie dodawał kiedy chce, to skończy się tak, że dwie osoby w tym samym czasie dodadzą różne rzeczy, wyślą na forum i praca jednego z nich się zmarnuje, bo wydadzą dwie wersje, których nie będzie szło połączyć.
Miałem tak kiedyś z worldem do moda, nie pomyślałem i dałem w tym samym czasie dwóm osobom do vobowania i miałem dwie wersje worlda, których nie mogłem połączyć. I praca jednego gościa poszła sie paść.
Buła czytaj dokładnie:
A teraz trochę inne pytanie: czy ktoś już zaczął coś robić, aby powiększyć tego moda? Ja na razie mam koncept na dalszą fabułę, chciałbym zrobić najpierw "drogę NO", ale na razie mam mętlik fabularny w głowie 10.gif Poza tym jeśli by ktoś chciał dać jakieś tekstury to niech napiszę, to wrzucę do nowej wersji moda.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust
Ja powiem jedno, wasz mod jest genialny, zwłaszcza przypadła mi do gustu część Fenixa (gdy jeszcze nic nie było wiadome). Przygodówka w świecie Gothica, okazało się, że to idealne połączenie. Być może ktoś go będzie chciał dokończyć, ale może lepiej będzie zrobić 2 część, czy coś takiego.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym wolał rozwiązac tę zagadkę gdy diego poszpera w skrzyni Dextera i wychodzi z domku tajemnicza postac nas zagaduje :lol2:

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Mam nadzieję, że nie jest to kolejne bractwo zabojców cienia czy coś w tym stylu. Pomysły tak sztampowe zniszczyłyby ten dobrze zapowiadający się mod.

Drax

Drax

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Kazdy z linkow padl :)
Moglby ktos jeszcze raz wrzucic?

Drax

Drax

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Thx :D

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy
Mam błąd z plikami w tym ostatnim linku. Chciałem dodać jeszcze 2 świadków, później więcej, ale nie wiedzieć czemu Gothic.src nie działa.

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy
Niedługo wrzucę moją wersję tego moda.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miejmy nadzieję, że będzie ciekawa jak te poprzedznie.  :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Mod
#30 2010-07-03, 12:41(Ostatnia zmiana: 2010-07-03, 12:48)
Dorzucić duale? Nie są dokończone i mają animkę dość do dupy. Z tym, że ja nie dodam questa ani nic, będzie tylko miecz, dam instance i róbta co chceta.

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy

jesterret

Mod
#31 2010-07-03, 16:18(Ostatnia zmiana: 2010-07-04, 21:25)
Głównie będzie mówić, o Mr. Invisible. Będzie wyjaśniać kto nim może być, doda dialog z Grahamem, kilku NPC itp.

Jeszcze jedno. nie mam czasu na to, żeby do Vdfs'a wklejać każdy skrypt z osobna, więc skompiluje to, a skrypty (zaktualizowane) spakuje winrarem

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy

jesterret

Mod
#32 2010-07-07, 11:47(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 13:27)
Adanosie, chciałem cię poinformować, że trochę zedytowałem twój skrypt Thorusa, tak, aby pasował do moich. Mam nadzieję, że nie weźmiesz mi tego za złe.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Mod
#33 2010-07-07, 14:23(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 14:24)
Cytat: jesterret link=topic=6122.msg102570#msg102570#msg102570#msg102570 date=1278496041
Adanosie, chciałem cię poinformować, że trochę zedytowałem twój skrypt Thorusa, tak, aby pasował do moich. Mam nadzieję, że nie weźmiesz mi tego za złe.
Nie, rób co uważasz za słuszne :)

A jak tam ci wogóle idzie?

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No nareszczie znalazłem działający link dzieki Adanos tera będę pykał

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy

jesterret

Mod
#35 2010-07-07, 14:37(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 14:52)
W tej chwili kompiluje. Naprawię błędy i wysyłam na sendspace. Na necie najpóźniej będzie pojutrze.

PS.
Jeśli będzie działać

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy

jesterret

Mod
#36 2010-07-09, 12:24(Ostatnia zmiana: 2010-07-12, 17:27)
Ok. Oto moja wersja tego moda. Niestety wystąpiły błędy których nie umiałem naprawić, ale i z nimi gra działa. Jakby ktoś chciał naprawić te błędy to źle napisane pliki dodałem do folderu w archiwum o nazwie Skrypty.

Linki usunięte z powodu błędu w dialogu Hereka i Thorusa. Jak naprawię, to wrzucę tu

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy

jesterret

Mod
#37 2010-07-12, 17:36(Ostatnia zmiana: 2010-07-13, 14:11)
  watek_fabularny = hlp_random(1);

if (watek_fabularny == 1)
         {
   AI_Output (other, self,"DIA_herek_03"); //...Mordragiem i odebrał od niego paczkę.  
   AI_Output (self, other,"DIA_herek_04"); // Skąd ty to wszystko wiesz?
   AI_Output (other, self,"DIA_herek_05"); // Od Jessego. Widział, że od dłuższego czasu Herek zachowuje się dziwnie, więc mi to powiedział. Idę szukać jeszcze innych sprawców.
         };
   watek_fabularny = hlp_random(2);

if (watek_fabularny == 2)
   {
   AI_Output (other, self,"DIA_herek_03"); //...Wrzodem i odebrał od niego paczkę.  
   AI_Output (self, other,"DIA_herek_04"); // Skąd ty to wszystko wiesz?
   AI_Output (other, self,"DIA_herek_05"); // Od Jessego. Widział, że od dłuższego czasu Herek zachowuje się dziwnie, więc mi to powiedział. Idę szukać jeszcze innych sprawców.
   };

AI_StopProcessInfos   (self);

};

///////////////////////////////////////////////////////
//////////////         Thorus
///////////////////////////////////////////////////////
instance Dia_Thorus   (C_INFO)
{
    npc    = GRD_200_Thorus;
    nr    = 1;
    condition    =  Dia_Thorus_condition;
    information    =  Dia_Thorus_info;
    permanent    = FALSE;
    important    = FALSE;
    description    =  "Znalazłem Grahama";
};

Co Tu jest źle zrobione, że wkażdej linii wykrywa 3-5 błędów. Już nie mam innych, tylko ten błąd. Jak ktoś pomoże, to wrzucę moda. proszę o szybką odpowiedź, ponieważ jutro wieczorem wyjeżdżam, a chciałbym wrzucić tego moda jak najszybciej.

Post już nieważny

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
hej. można prosić o link do najnowszej wersjii. Podstawiki plus ewentualne rozszerzenia: Najlepiej jakby pierwszy post został zmodyfikowany o potrzebne linki, wraz z historią aktualizacji...

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

jesterret

jesterret

Użytkownicy
posty44
Propsy47
  • Użytkownicy

jesterret

Mod
#39 2010-07-12, 22:46(Ostatnia zmiana: 2010-07-28, 12:53)
Podstawka
Rozszerzenie by Adanos
Jak ktoś pomoże z tymi błędami to dodam 2 rozszerzenie

Edit do ostatniego posta. Sorki, że nie ma jakichś różnych dialogów gdy wątek się rozgałęzia, czy zmian w oryginalnych, bo starałem się zrobić tak, by było z sensem i interesujące, ale jestem tylko człowiekiem i mogło mi nie wyjść. Zabrakło też trochę pomysłów.
Więc przepraszam wszystkich, którzy będą zawiedzeni moją częścią moda

Naprawiłem wszystkie błędy (przypadkiem), więc teraz udostępniam wam swoją wersję moda Nightfall.
Dodaje:
Wątek związany z orkami
Możliwość doniesienia o ... Thorusowi i wspólny atak (można też atakować samemu)
Nowy specyfik
około 50 minut gry, gdy chce się rozegrać oba wątki

Dla młodszych: zedytowałem wulgaryzm

Linki:
Megaupload
Sendspace

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry