Najważniejsze jest, żeby najpierw spotkać się z Lesterem w kotlince obok wieży Xardasa, on wtedy da ubranie nowicjusza, wtedy trzeba iść do obozu i skręcić w lewo, dalej już samo pójdzie
To akurat już rozpracowałem zdobyłem też aprobatę wszystkich guru oprucz tyona musze zdobyć tą receptę wiem że jest ona gdzieś w klasztorze tylko jak się do niej dostać bez kodów. Czy da się ukraść klucz do bramy Pedrowi??
EDIT
Udało mi się dołączyć do bractwa napiszę jak można przekonać do siebie innych guru:
Orun- musisz z nim porozmawiać w szarfie nowicjusza którą dostajesz od lestera każe ci on zanieść paczkę do lariusa można go spotkać od 16.30 lub 17 na ławce obok Giriona przed ratuszem najpierw powinno się porozmawiać z lariusem o czym tylko się da należy jednak unikać tematu paczki jak się go wypyta o wszystko można zagadać o paczkę powinien ją przyjąć jeśli jej nieprzyjmie za pierwszym razem to już chyba nie przyjmie i nie dostaniemy się do bractwa wracamy do oruna i dajemy mu zapłate od lariusa.
Tyon - musimy mu przynieść receptę na jakiś eliksir udajemy się do klasztoru aby tam wejść należy przed pedrem skręcić w lewo i wspiąć sie po jednej ze ścian idiemy do goraxa kradniemy mu klucz do skarbca udajemy się tam i wyciągamy z jednej ze skrzyń upragnioną receptę aby się wydostać z klasztoru należy ukraść klucz paladynowi sergio. Po powrocie do tyona okaże się że to nie wszystko musimy jeszcze zdobyć jajo pełzacza, szczaw królewski, serce golema oraz język ognistego jaszczura. Jajo jest w jaskini z pełzaczami i runą którą należy zdobyć aby zostać magiem ognia. Na szczęście nie musimy tam iść ponieważ te przedmioty oprócz szczawiu możemy kupić od lutero. Dajemy przedmioty tyonowi i następnego dnia może nam dać eliksir podnoszący manę o 5 pkt
Cadar - Idziemy do nowicjusza nadzorującego zbieraczy bagiennego ziela prosimy go o pomoc ten każe nam zanieść bagienne ziele cadarowi gdy to zrobimy zleci nam on udanie się do 3 grup zbieraczy po ziele 1 jest za kamiennym kręgiem przy farmie lobarta 2 jest na wzgórzu przy kamiennym kręgu w lesie i 3 jest przed kopalnią niedaleko jeziora koło którego jest czarny troll wracamy i mamy jego szacunek.
Parvez - dla niego dostajemy specjalne ziele od oruna dajemy mu je i każe on nam znaleźć ohotnika na nowicjusza którym okazje się valentino.
Namib - używamy na jednym z jego uczniów zwoju snu ten do nas zagada i wyjdzie żeby na poparł potrzebujemy 40 many głupotą jest pakowanie w manę jeśli nie będziemy guru więc kupujemy amulet oświecenia pierścień oświecenia, idziemy na wzgórze przed wschodnim wyjściem z khorinis po pierścień zwiększający manę o 10 pozostałe 5 pkt many to np eliksiry ciemne grzyby itp