Spellforce: zakon świtu 5540 3

O temacie

Autor Sawiol

Zaczęty 30.01.2009 roku

Wyświetleń 5540

Odpowiedzi 3

Sawiol

Sawiol

Użytkownicy
posty84
  • Użytkownicy

Sawiol

Spellforce: zakon świtu
2009-01-30, 10:52(Ostatnia zmiana: 2009-01-30, 10:57)
W misji "shiel" (pierwsza misja z elfami) jest taka skrzynia zapieczetowana dźwigniami i nie wiem jak ją otworzyć :D

nie jest ona potrzebna do żadnego questa ale pewnie są tam zajebiste itemy
PS dałbym screena ale pisze z kom

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Wygrałem tą grę dwa razy za każdym poczynając od zera. Właściwie grałem tak aby zakończyć każdy poboczny quest i żeby na mapie nie było już koloru czerwonego (a jeśli coś było zielone to starałem się aby zmieniło kolor na czerwony bym mógł to utłuc) W ten sposób znalazłem chyba wszystko co się dało w tej grze zdobyć. Nie wiem o jaką skrzynkę ci chodzi, ale w tej drugiej planszy/wyspie (drugiej chyba) jest takie jeziorko, a przy starej chacie czy młynie duch. Gdy ubijesz jednego po zameldowaniu o swoim wyczynie w jego miejsce pojawia się drugi. Tak zdobywasz klucze, choć nie jestem pewien czy to te klucze, a nawet czy wogóle to były klucze. W końcu grałem w to dawno temu.

Sawiol

Sawiol

Użytkownicy
posty84
  • Użytkownicy
Nie, nie chodzi mi o tego questa z duchami w lannion, bo tego wiem jak zrobić. Chodzi mi o skrzynię w shiel, która jest za posągiem driad. Żeby ją otworzyć trzeba poruszać w odpowiedniej kolejności trzy dźwignie. Jak w poniedziałek będe w szkole to może wrzucę screena skrzyni i tej "zagadki".
Wrzuciłbym wcześniej, ale tymczasowo nie mam neta u siebie :D

Sawiol

Sawiol

Użytkownicy
posty84
  • Użytkownicy

Sawiol

Spellforce: zakon świtu
#3 2009-02-08, 22:52(Ostatnia zmiana: 2009-02-09, 14:05)
Dobra, sam rozwiązałem problem, ale teraz już mam inny, tym razem z zadaniem.

Smok ten jest na wysepce, która jest oddzielona od reszty świata kilkumetrową "rzeczką" lawy.
Problem polega na tym, że gram ciężko zbrojnym wojownikiem i nie mam dostępu do broni dystansowej i czarów ofensywnych, nie ma tu monumentu bohaterów, a orków mam jak narazie na takim poziomie, że jedyna jednostka, która może "strzelać" to szaman tylko, że po kilku czarach rzuconych na smoka kończy mu się mana i zostaje spalony. :)   Czary szamanów niewiele mu robią, a smok i tak szybko odnawia PŻ. Trochę pogmatwałem, ale myślę, że da się zrozumieć.

Pamięta ktoś jak go ubić?? xD

Edit: Nieaktualne, sam rozwaliłem smoka z pomocą 50 szamanów. :]

0 użytkowników
Do góry