ASG 16713 40

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 24.01.2009 roku

Wyświetleń 16713

Odpowiedzi 40

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

ASG
2009-01-24, 19:26(Ostatnia zmiana: 2009-01-24, 19:28)
Dobra, skoro już mam błogosławieństwo Thora mogę zakładać temat :D

Gracie może w ASG? Jaki sprzęt posiadacie? Na jakim terenie gracie? Czy wpadniecie w błoto po suty jeśli zajdzie taka potrzeba? (nie mogłem się powstrzymać :D ) Jak często gracie? Z kim gracie? W jaki proszek inwestujecie?

Czyli temat ogólny o zabawkowym(?) sprzęcie militarnym.

---------------------------------------
Powered By Kantyna ? 2009

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
W jaki sposób ustala się, czy ktoś oberwał? Napierdziela się do skutku, aż się wszystkim odechce? :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Też jestem ciekaw :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

ASG
#3 2009-01-24, 20:12(Ostatnia zmiana: 2009-01-24, 20:15)
Chodzi raczej o reakcje graczy. Dostać karabinem 430fps z odległości 10m to nic przyjemnego i zmusza do "tamowania krwi" :D . Poza tym stawia na uczciwość, w przeciwny, razie nie ma zabawy ani dla trafionego, ani dla innych. Ale po trafionej w żebro kulce naprawdę trudno kogoś oszukać i zachować stoicki spokój :D
Są jeszcze kuleczki z farbą, ale trzeba być skończonym idiotą żeby je wepchać do magazynka :D

A to na zapas: w TDM gra się raczej nudno, w DM nie gra się w ogóle. Pozostaje walka o browara :D

EDIT:
Też jestem ciekaw :lol2:
No ale bez spamu, to mój temat :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

ASG
#4 2009-01-24, 20:57(Ostatnia zmiana: 2009-01-24, 20:58)
To jest kwestia uczciwości graczy. Generalnie jak strzelasz się w kameralnym gronie to z reguły wszystko jest ok i ludzie się przyznają. Raz będąc na większym spotkaniu kilka grup pięć osób na 37 było "nieśmiertelnych" jednak opierdoliłem i się nawrócili... przynajmniej w mojej obecności. Generalnie z mojego punktu widzenia jest to dozwolone w bardziej dyskretnych momentach, pod warunkiem że ktoś robi to raz na jakiś czas a nie natarczywie udaje nieśmiertelnego.

Powszechnie stosuje się metodę sygnalizowania o "śmierci" poprzez np położenie sobie na głowę czerwonej szmaty i zejście z pola :D . U mnie w mieście się tego nie stosuje, w mniejszych grupach nie jest to kłopotliwe gdyż po prostu wystarczy informacja słowna. W nocy używa się lampek od rowerów i innych takich.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
I taki nieboszczyk schodzi z pola już do końca rozgrywki, czy odczekuje jakieś karne minuty i się respawnuje? :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczekuje dany czas, w walce o browar wraca do "bazy" i stamtąd zaczyna. Przy ogólnopolskich zjazdach kończy już na zawsze :D

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Słyszał ktoś o kilku dniowych scenariuszach, czy brał ktos udział w czyms takim?

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ja osobiście nie brałem udziału ale brat wyjechał na jakieś 4 dni. Scenariusz chyba sami wymyślali podobno przednia zabawa.

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
http://pl.youtube.com/watch?v=mmg6cPXUelg&...feature=related
Ciekawe ile to wszystko musiało kosztować  :D

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Transportery załatwili, fiata do rozwałki. Prawdziwy poligon stworzyli. Brakowało tylko petard. Większe zaangażowanie w takie zabawy mają chyba tylko niektóre grupy rekonstrukcji wczesnośredniowecznej. A zresztą oni chyba dostają jakieś dofinansowanie z Unii, a ci? Wszyscy co zaczynają z ASG niech przeczytają komentarze.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

ASG
#11 2009-01-26, 15:50(Ostatnia zmiana: 2009-01-26, 15:57)
Z tego co zrozumiałem było raczej kameralnie, więc pytanie czy warto. Panowie wynajęli teren, pokopali okopy, umocnienia (to zajmuje w chuj długo czasu jeśli nie ma się do dyspozycji koparek), załatwili rekwizyty oraz pojazdy opancerzone. Argument z jakimiś tam nalepkami na beczki jest z dupy, bo co z tego że musiały iść z drugiego końca polski w dobie internetu i firm kurierskich? A poza tym wydaje mi się że podobne dostępne są w każdym sklepie z BHP. Pozostają jeszcze pojazdy, to też są ogromne koszta oraz znalezienie osób które dopuszczą myśl że coś po prostu zostanie zniszczone. Drobne porysowanie i uszkodzenia farby kończąc na pobitych lusterkach i szybach - wystarczy że takowy pojazd zostanie ostrzelany a nie trudno o takie coś. Widać ludzie nie mają co z kasą robić a jeszcze po tym zrobili sobie... bankiet w restauracji. No dajcie spokój, ja w obliczu takiej imprezy wolałbym zwykłe ogniska na polu z kiełbaskami zamiast bankietu choćby w najlepszej restauracji :D .

Budżet zapewne ogromny a liczba uczestników żałośnie mała, do tego słaba reklama imprezy (zapewne nie przypadkowo), jak dla mnie snobizm. Z takim rozmachem i za taki hajs robi się imprezy dla kilkuset uczestników ale co kto lubi. I powtórzę jeszcze raz, to z bankietem mnie rozjebało i jedynie pogłębiło wrażenie że to jakieś snoby i 30 letnie yuppe co nie mają z kasą robić.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

ASG
#12 2009-01-26, 18:29(Ostatnia zmiana: 2009-01-26, 19:32)
Pogadaj z nimi. Może cię wezmą. Snobizm? No koleś, szukasz dziury w całym. Reklama może nie rozwala, ale i tak nie zdziwiłbym się jeśli na następny zlot przybędzie dwa razy więcej uczestników. Na filmie trza było pokazać, że aktywność jest i organizacja. Co do tego bankietu to ja ich rozumiem. To przecież nie obóz przetrwania, a zabawa elektrykami. Są ponoć zloty gdzie uczestnicy przyrządzają sobie takie zupki w proszku, ale to już zależy od organizacji, liczby dni przebywania w terenie. Jak organizatorzy wożą uczestników zlotu do restauracji to jak dla mnie plus. Lepszy hamburger czy zalewajka w takiej Jagience niż brudna, obsmolona kiełbacha.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

ASG
#13 2009-01-26, 19:59(Ostatnia zmiana: 2009-01-26, 20:01)
A po co mają mnie brać :D ? Pomijając to że jest to w ogóle inny region polski, to jeszcze mam gdzie się strzelać na satysfakcjonującym poziomie. Zechcę większych wrażeń to pojadę na ogólnopolski zlot gdzie być może nie będzie takiego budżetu, bankierów w restauracjach zaś ilość sprzętu ciężkiego będzie nieporównywalna z ilością osób.

Szamę i koja na milsimach to się robi pod niebem i jest to bardzo klimatyczna część całej rozgrywki, wystawia się warty i w ogóle a nie pakuje zabawki i spierdala na bankiet do hotelu czy gdzieśtam.

To przecież nie obóz przetrwania, a zabawa elektrykami

I tu się Gother mylisz, bo ta zabawa z reguły na takich spotkaniach ma jak najbardziej przypominać realne działania paramilitarne. Często jedyną różnicą jest rodzaj amunicji i brak prawdziwej śmierci, choć ludzie po trafieniu wypadają na zawsze bądź trafiają na szpital. To jest połączenia ASG i survivalu, często wymagające dużych umiejętności i zaangażowania od samego uczestnika. Właśnie to różni ten typ airsoftu od przeciętnych jebanek w weekendy na starej budowie czy innej łące.

Lepszy hamburger czy zalewajka w takiej Jagience niż brudna, obsmolona kiełbacha.

I to jest właśnie element tego "snobizmu". Skoro ktoś jest wczuty i jedzie na imprezę o takim rozmachu to frajdą dla niego będzie stanie pół nocy na warcie czy spanie w rowie po zjedzeniu osmolonej, brudnej kiełbasy bo po prostu jego hobby polega na odgrywaniu roli żołnierza. Lubi to robić w w każdym calu i sprawia mu to frajdę. To nie tylko strzelanie i leżenie pod drzewkiem. Taki realistyczny wypad to ogromna frajda :) .

olewa

olewa

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Popieram zdanie, ze zabawa w asg powinna byc jak najbardziej realna !! Nie bylem nigdy na zlocie (byc moze bede w tym roku na Borne Sulinowo) ale impreza powinna miec swoj klimat !

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
http://www.badtoys.pl/product_info.php?cPa...products_id=298
Jak myślicie, nadałoby się to dla mało wymagającego ? Bo mam wiatrówkę, ale wolałbym ją wymienić na takiego shotguna do asg.  Wbiła by się z tego kulka do drewna lub styropianu ? Bo to są główne cele do jakich strzelam z wiatróweczki :D

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

ASG
#16 2009-01-28, 16:14(Ostatnia zmiana: 2009-01-28, 16:15)
Do drewna? Na pewno nie :D
Ale do styropianu jest OK. Tylko, że jeśli zamierzasz tylko strzelać tym do puszek, itepe, to to nie ma sensu. Wiatrówka lepsza :D

A, nie przepłacaj!
http://allegro.pl/item534714280_shotgun_p_...le_moc1_2j.html
:D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ale to to jest jakaś zabawka, która ani siły ani celności (nie wiem po co ta atrapa lunety) z wiatrówką porównywalnej mieć nie będzie.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
W ogóle po co luneta w shotgunie?

olewa

olewa

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy

olewa

ASG
#19 2009-01-28, 18:35(Ostatnia zmiana: 2009-01-28, 18:36)
Chyba moj kolega mial takiego shotguna i zlamal mu sie na pol :D  z shotgunow polecalbym to: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=375 Shotguny nie sa drogie, a zasieg maja dobry wiec na poczatek zabawy w asg moga byc.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry