ASG 16730 40

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 24.01.2009 roku

Wyświetleń 16730

Odpowiedzi 40

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dajcie spokój z tym sklepem. To jest internetowy odpust-stragan.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobrze powiedziane...

www.taiwangun.com <- najlepszy sklep ASG w polsce
www.redwolfairsoft.com <- najlepszy zagraniczny

http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?prodID=22396 - mała ciekawostka :D

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
I po co komu takie coś?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ja w sklepie www.airsoftguns.pl zrobiłem zakupy za ok 260zł, reklamowałem jeden przedmiot wartości 60zł, kłóciłem się i dostałem od nich za to tyle kasy ile zapłaciłem za wszystko :)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Fałek link=topic=5048.msg43896#msg43896 date=Feb 3 2009, 22:23\'
Ja w sklepie www.airsoftguns.pl zrobiłem zakupy za ok 260zł, reklamowałem jeden przedmiot wartości 60zł, kłóciłem się i dostałem od nich za to tyle kasy ile zapłaciłem za wszystko :|
Litości,
Kupuj repiki i gadżety na www.taiwangun.com. Może i nie odzyskasz cudownie swoich pieniędzy ale za to będziesz miał sprzęt najprawdopodobniej na 3-4 lata jeśli umiesz się takowym posługiwać.
Sprzęt który kupiłeś w tym sklepie jest na 99% wykonany z plastiku i nie wytrzyma dłużej niż 2 miesiące średniego użytkowania.

Niech was tak nagle nie ciągnie do ASG, do tego trzeba stopniowo, nie rwać się na pierwszą lepszą replikę elektryczną ze sklepu z najtańszymi cenami. Równie dobrze możecie iść na odpust kościelny :) .
Powiem to co powiedział Thoro.
Na przygotowanie do ASG poświećcie (trochę złe słowo zważając na społeczność tM) ten rok czy pół. Zbierzecie kasę na dobrą replike i inne gadżety od mundurów po kolimatory dobrej jakości oraz zaczerpnijcie wiedzę o taktykach itd.
Zorientujcie się jak to jest w waszym terenie z zainteresowaniem ASG i czy na pewno te hobby będzie wam odpowiadać. Nie ma sensu zaczynać z tym tylko po to żeby sobie postrzelać, od tego są raczej jednorazowe wypady na paintballa.
Myślę że jako tako trzeba mieć też jakieś pojęcie o militariach (trochę więcej niż wiedzieć co to M4A1 i do czego służy M1 Abrams).
Nie chodzi się z motyką w hektar kartofli.

Jeśli już zdobędziecie wiedzę i kasę to warto się głębiej zastanowić nad repliką, bo prawdopodobnie nie wymienicie jej jeszcze przez jakiś dłuższy czas.

Raczej tyle Thorowsko-aztekowskich porad, jak coś to RuShOwY mIsHu dopowie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

ASG
#25 2009-02-04, 00:14(Ostatnia zmiana: 2009-02-04, 00:17)
Cytat: Fałek link=topic=5048.msg43896#msg43896 date=Feb 3 2009, 22:23\'
Ja w sklepie www.airsoftguns.pl zrobiłem zakupy za ok 260zł, reklamowałem jeden przedmiot wartości 60zł, kłóciłem się i dostałem od nich za to tyle kasy ile zapłaciłem za wszystko :)

Skoro za "repliki" za 260zł płacą hurtowo u chinoli 20/30zł to stać ich na taką szczodrość. Nie jest to żadna okazja i właściwie nadal możesz czuć się wyruchany w dupę grubą mudżyńską pałą, bez wazeliny. Jak ktoś próbuje wam wcisnąć "karabin" za 100zł z gripem, kolimatorem, latarką, laserem, tłumikiem i chuj wie czym jeszcze to na 100% jest to gówno a te dodatki to atrapy. Przykładowo:

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...yposazenie.html
http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...Mini-M16VN.html (co to kurwa ma być?!?!??)
http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...abinu-AK47.html  j/w

I oni jeszcze za takie pierdoły ciągną 60 zł, podczas kiedy u hurtownika nie zapłacili nawet 10.

Ten sklep to gówno i zabawki, to nie są nawet tanie repliki tylko ruchanie naiwniaków. Nie polecam tam w ogóle zaglądać, cały ten burdel psuje jedynie opinie środowisku jakością i wykonaniem tych zabawek. Nie oczekuj że za 100zł kupisz dobrą replikę do tego w pełnym oporządzeniu. Średniej klasy karabin z którym warto zacząć co koszt 300/500 zł, aczkolwiek masz pewność że będzie to dobry i przyszłościowy zakup bowiem przy odpowiednim dbaniu i wymienieniu kilku części wystarczy Ci na parę lat.

taiwangun.com - obecnie najpopularniejszy sklep w środowisku. Znajdziesz tam głównie repliki średniej klasy, aczkolwiek zaopatruje się tam większość środowiska (kulki itd). Mają bardzo dobry serwis, więc nawet jeśli w innym sklepie znajdziesz ten sam produkt powiedzmy o 50 zł droższy to i tak warto brać u krakmanów - choćby właśnie ze względu na gwarancję.

asg.com.pl - profesjonalny sklep z rzeczami z górnej półki, również bardzo dobry i ceniony. Ceny od 1k w górę. Trochę żerują na swoim fejmie bowiem ciras kosztuje tam około 450zł, zaś ten sam na taiwangunie 220 :| .

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Łooo! Kupuje miniaturke AK!

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

ASG
#27 2009-02-04, 00:31(Ostatnia zmiana: 2009-02-04, 00:32)
ludzie z lublina robili tam zakupy dla beki właśnie te super zajebiste pistolety z taktyczną lornetką, kolimatorem, lunetą, gripem, granatnikiem, laserem, dalmierzem i chuj wie czym jeszcze za 20 zł :) .

Komentarze pod produktami załoga pisze sama...
Kłamią odnośnie zasięgu replik, jak pisze 20m to ludzie mieli problem z trafieniem w puszkę z 7
Ogólnie przyjętą zasadą w airsofcie jest podawanie prędkości wylotowej w FPS'ach, oni stosują jakieś dziwne zabiegi jak 05 Dżula co sprzyja dezinformacji i wciskaniu kitu.
Do "replik" dołączają kulki z farbą których NIKT nie używa bo zapychają repliki i zwyczajnie brudzą co nie jest potrzebne.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
FPS'ach
Frames per second? :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

ASG
#30 2009-02-04, 15:09(Ostatnia zmiana: 2009-02-04, 15:12)
No nie zupełnie rzuciłem się teraz. Jakoś w wakacje kupiłem coś tam za 60zł (nie śmiać się xD) odesłałem, bo otrzymałem co innego. Powiedziałem, że nie będę płacił za ich błędy i za przesyłkę zapłacili do tego wymieniłem na to
 http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...e-wykonany.html  wiem, że nic wielkiego, ale za tą kasę spisuje się całkiem nieźle. No i oprócz tego dostałem jeszcze jak pamiętam ponad 2 stówy. (resztę zamówienia miałem, tzn kulki itp.)  No i raczej kupiłem "żeby sobie postrzelać"

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

ASG
#31 2009-02-06, 00:52(Ostatnia zmiana: 2009-02-06, 03:03)
http://merx-pma.com/files/podrecznik/taktyka-asg-by-Grey.pdf - manewry itp.
http://kms-szwadron.prv.pl/poligon/zielona...ona.taktyka.htm - zielona taktyka (teren otwarty/zalesiony)
http://kms-szwadron.prv.pl/poligon/czarna/czarna.taktyka.htm - czarna taktyka (teren zurbanizowany)

Tutaj macie wszystko ładnie objaśnione. Możecie to sobie przećwiczyć choćby w grach komputerowych (CS, COD4). Do trenowania czarnej taktyki idealnie pasuje Full Spectrum Warrior.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Da radę kupić coś ciekawego do 300zł? :D

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Dorzuć jeszcze 50 zł, to kupisz sobie g36

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

ASG
#34 2009-02-15, 14:37(Ostatnia zmiana: 2009-02-15, 14:54)
Generalnie w tym przedziale cenowym jest bardzo mało sprawdzonych i cenionych replik które warto nabyć z przeświadczeniem że nic się nie zepsuje, albo rozjebie zaraz po otworzeniu pudelka. W wyniku kryzysu ceny względem wakacji podskoczyły nawet o 100zł. Twoja sprawa czy zechcesz poczekać z nadzieją że może stanieje, kupisz bubel czy po prostu dołożysz i kupisz lepszą replikę.

Możesz dorwać kbk ak w podobnej cenie i to do tego z drewna, aluminium, cynku i takich tam. Pomijając moje osobiste kwestie gustu uważam że replika nie wygląda solidnie, dosyć się klekocze i w ogóle choć można to porównać do ostrego pierwowzoru. Drewno jest słabej jakości, ale jest poza tym jeśli jesteś wczuty zawsze jak moi znajomi możesz sobie pojechać na ukrainę i za półdarmo kupić oryginalną kolbę oraz łoże z takich lat jak 1970/80 - niesamowita sprawa. Nie problem również dostać oryginalny pas, inne części zewnętrzne które być może będą pasowały czy celowniki pso - oczywiście nie u nas w kraju, gdyż jest to rarytas za kilkaset zł.

Musisz również wiedzieć że kbk ak to nie jest broń modułowa, co z tym idzie masz ograniczone możliwości tuningu wizualnego. Co prawda są różne dziwne rzeczy, konwersje bądź nawet nowsze wersje z szynami ris i postawione na uniwersalność komponentów, jednak cena tych replik wychodzi daleko poza Twój margines. Musisz również wiedzieć że większość ludzi po prostu nie toleruje szyn ris i oporządzenia taktycznego na karabinkach ak i warto się nad tym zastanowić. Osobiście uważam że np. nowoczesne kolimatory niezbyt pasują do broni z 47 roku.

Drugą replikę jaką warto polecić w tym przedziale cenowym jest rodzina g36.

http://www.taiwangun.com/shop,show,682
http://www.taiwangun.com/shop,show,1191
http://www.taiwangun.com/shop,show,1374

Zdaniem większości jest to zdecydowanie najlepsza replika w kategorii półprofesjonalnych. Na prawdę, jeśli Ci się podoba to nie ma się nad czym zastanawiać. Jest praktycznie cała wykonana z tworzywa, aczkolwiek oryginał jest z tworzywa sztucznego co z tym idzie zgodność została zachowana. Replika na zdjęciach wygląda tak sobie, jednak w rzeczywistości jest bardzo solidna czy wręcz pancerna jak mówi wielu.

Masz tam składaną kolbę co z tym idzie będzie wygodniejsza i poręczniejsza w budynkach czy nawet samym transporcie. Na starcie masz dwie szyny ris, jedną długą na górze gdzie będziesz mógł zainstalować kolimator, lunetę czy inny celownik oraz dolną gdzie zazwyczaj montuje się gripa, granatnik, bądź oświetlenie. W wersji g36k i g36c możesz również zamontować dwie krótkie szyny boczne, pomijając wersję g36 gdzie takowych nie ma za to w standardzie masz dwójnóg.

Generalnie jeśli myślisz przede wszystkim o CQB to najlepszym wyborem będzie g36c właśnie ze względu na swój rozmiar. Jeśli myślisz o replice typowo szturmowej to najlepszym wyborem jest g36, jednak miej na uwadze że jest bardzo długa i będziesz miał problemy w budynkach. Nie uważam aby tak duża replika była dobrym pomysłem jak na pierwszy zakup. Najbardziej optymalne wydaje się g36kv które sam posiadam. Jest idealne do lasu i nie ma problemów z manewrowaniem.

Po jakimś czasie wymieniłbyś sobie hopupa i lufę na precyzyjną aczkolwiek to nie jest konieczne. Warto również zainwestować w nową ładowarkę bo ta dołączona z repliką to gówno które jedynie niszczy baterię, a ta domyślnie w przypadku tej repliki jest całkiem przyzwoita. Polecam również zawieszenie 3 punktowe i gripa bo mimo że wg mnie ten wizualnie niszczy replikę to będzie wygodniejsza.

Najlepiej by było gdybyś podał swoje oczekiwania względem repliki, pokazał bronie które Ci się podobają bo tak w ciemno trudno doradzić. Aczkolwiek jak mówiłem zbyt wielkiego wyboru za te pieniądze nie masz i najrozsądniejszym wyborem będzie g36/c/kv albo jakiś kbk ak.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

ASG
#35 2009-05-04, 08:31(Ostatnia zmiana: 2009-05-04, 09:04)
dawno mnie na forum nie było, mój sprzęt to:
-M4
-i gnata

Zadko kiedy mam okazję z kimś pograć, zwykle strzelam do puszek i innych takich :P

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Veto link=topic=5048.msg50431#msg50431 date=May 4 2009, 06:31 AM\'
dawno mnie na forum nie było, mój sprzęt to:
-M4
-i gnata

Rzadko kiedy mam okazję z kimś pograć, zwykle strzelam do puszek i innych takich :P

Wszystko co nie Taiwangun to zóo...
Patrz... http://www.taiwangun.com/shop,show,1082
Replika o tej samej cenie (a nawet o prawie 2zł tańsza) jest lepsza pod każdym względem.
Szczególnie kusi wykonanie z metalu. Ale mówiłem... w parametrach wszędzie przeważa replika Taiwangun.

Co do strzelanek. W każdym mieście jest coś na wzór klubu, wystarczy odrobina chęci, bo marnowanie repliki za 580zł (przepłacone w grom) na strzelanie do puszek mija się z celem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wszystko co nie Taiwangun to zóo...

Czyli mam rozumieć ze wszyscy posiadacze replik markowych, tych z wyższej półki to idioci bo przecież musieli je gdzieś zamówić a u krakmanów nie ma sprzętu tej klasy?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, nie rozumiem po co komu znaczek na korpusie, skoro jest on o wiele gorszy od "zwykłej" wersji tego samego karabinu z lepszymi parametrami.
Że tak powiem... nikt nie lansuje znaczkiem na replice, ale jej możliwościami i solidnością.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jeśli dla Ciebie różnica pomiędzy repliką markową a chińską... zabawką kończy się na polu oznaczeń to nie mam pytań.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry