Gothic 5 Ruler of Dragon 11637 22

O temacie

Autor XLukasGX

Zaczęty 25.11.2008 roku

Wyświetleń 11637

Odpowiedzi 22

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

XLukasGX

Gothic 5 Ruler of Dragon
2008-11-25, 23:12(Ostatnia zmiana: 2008-12-16, 15:56)

Pewnego dania przybył okręt do portu Kanoris.Gdyż  był to port handlowy i  zamieszkiwali tam  bogaci kupcy i drobni handlarze.Port Kanoris Tętnił życiem do pewne go momentu aż nie przypłynął pewien okręt którym przybyli nieznani poszukiwacze przygód.Jednym z nich był nasz bohater.

Gdy nasz bohater przybył do portu Kanoris.Pewien człowiek zwany imieniem Quintus był on zwiadowcom pewnego zwanego znanego szlachty imieniem  Felicjan on zarządzał całym portem  przybył Quintus i powiedział mu o tym zdarzeniu ze przybyli nowi i ze nigdy ich tu nie było.Felicjan powiedział ze chce zaprosić do jego ratuszu.

Quintus podszedł do nasz go bohater który chwilowo gadał z kupcem. Witaj nieznajomy chce cie pozdrowić i prosi byś przyszedł do moje go pana imieniem Felicjan który czeka w ratuszu .Bohater opowiedział :Witam gdy przybliżmy kupcy na nas inaczej patrzyli , jak na piratów jak przybliżmy. Od kiedy tak zapraszają nieznajomych??Odpowiedział Quintus :Mój pan chce was poznać proszę iść za mną.bohater zatrzymał go powiedział:Ale mi się zdaje ze to podstęp masz dziwny strój od innych tu??Odpowiedział Quintus: Jestem z klanu niedźwiedzia gdyż nasz lud był najemny bronił tego kontynentu do czasu gdy przybyli  Władcy smoków. nasz lud broni granice by się nie przedostali.Bohater się pyta zdziwieniem:Co to są ci Władcy Smoków??Quintus opowiedział: To jest lud wędrowny zabijają każde go co stanie im na drodze sa dzielnymi wojownikami jak my.Słyszałem pogłoski ze umiej panować nad smokiem,nie wiem czy to prawda ale tak słyszałem.Bohater zdziwiony opowiedział :Jak można opanować smoki maja swoja wole.Quintus : to są tylko pogłoski o nich sam nie wiem dużo o nich.Wchodzą do ratusza i wychodzi   na przeciw im Felicjan i mówi : witam cie nieznajomy wejdź poczęstuj się winem bo widzę ze płynęliście długom i jesteście z męczeni.Bohater odpowiedział :Nie dziękujemy juz mam Tawernie wynajęty pokój.Felicjan :Ale ja nalegam jak nie przymniecie to mnie obrazicie .Bohater : Jak pan na lega to zostaniemy tu na noc.C.D.N

Gdy pewnego wieczora przybył pewien   nieznajomy na koniu, gdy nasz bohater spał. Nieznajomy poszedł do po bliskiej karczmy i wszedł i podszedł do karczmarza wyciągnął gruby mieszek i spytał Karczmarza gdzie jest pewien człowiek który tu przybył nie dawno??Karczmarz się zdziwił a kogo ci chodzi bo nie wiem.Nieznajomy powiedział mu ucho:Wiesz z kim masz do czynienia z Władcami Smokami mój odział już otoczyła port  czeka na sygnał, jak chcesz by port został cały ,powiedz grzecznie gdzie on jest??Karczmarz ze strchem powiedział mu:dobrze dobrze nic mi nie rób bo jestem zwykłym człowiekiem.Ten człowiek co przybył mieszka w Ratuszu z naszym nadzorcom.Nieznajomy opowiedział:Jak mnie okłamiesz zginiesz marnie zapamiętałem cie.Wyszedł i trzasnął drzwiami.Podchodzi do ratusza .nagle strażnik krzyczy proszę odejść!!!Nieznajomy wyciąga sztylet wbija w kark strażnika.Spokojnie wchodzi do ratusza.Wszedł poszedł do góry schodami.Usłyszał go Felicjan ,szybko wziął miecz.usłyszał ze ktoś otwiera drzwi przeszukuje pokoje.Szybko po biegł w tamtym kierunku i za uwarzył nieznajomego i krzyknął:Stój kto ty jesteś!!!Gdy krzyknął bohater usłyszał wstał i wziął miecz,po biegł na pomoc Felicjan.Gdy walczył Felicjan . został raniony w ramie.Do biegł zablokował uderzenie miecza Felicjana.Nieznajomy uderzył nasze go bohatera w głowę rękojeściom miecza.Bohater upadł stracił przytomność.W tym czasie porcie straszne rzeczy ludzie zostali wymordowani przez najeźdźców .Bohater został porwany gdy był nieprzytomny.Minęły 3dni gdy się obudził  przytulony pewnej kobiety wojowniczki imieniem Adriana.Bohater odpowiedział: Gdzie ja jestem, co się stało,gdzie są moi przyjaciel??Adriana odpowiedział: gdy ty byleś nie przytomny nasz odział wymordował całą wioskę i port.Jak miałeś tam przyjaciół to zapomnij o nich bo zostali zabici.A teraz jedziemy do naszej ukrytej wioski już jesteśmy blisko zraz będziemy naszym zamku na szczycie.Bohater pyta co to za zamek naszczycie??Adriana odpowiedział :To co widzisz ten   Zamek to on leży na szczycie zwany Czaszkom Smoka.Bohater się spytał :Kim jesteście i dlaczego mnie zostawiścię mnie żywego.Adriana odwiedziła: Gdyż Moj ojciec czekał i wiedział ze przybędzie pewien człowiek który stanie się dzielnym wojownikiem i zostanie Potężnym Władcom Smoków.Ale w tobie nie widzę takiego potężnego wojownika  jak z rękojeści dostałeś moje go przyjaciela zwany Aureliusz.gdy to jest pierwszy wojownik który uciekł razem z moim ojcem z wiezienia.Bohater spytał :Za co poszedł z wiezienia??Adriana opowiedziła:Gdyż wierzył ze smoki można opanować
, i uznali go wierzyciela Beliara.Miał być w wiezieniu jak usłyszał wyrok ze jest skazany na śmierć.Gdy tego dnia zawołał strażnika ze jeden wiezień umiera straznik złapał na tom sztuczkę
.Resztę później ci opowiem dotarliśmy już do Zamku. C.D.N

zkajo

zkajo

Użytkownicy
posty102
Propsy28
  • Użytkownicy
Mam pytanko. Czy ty jesteś 'tfurcom' powieści o zuym magu co chciał zniszczyć kolonię i świat?  :D

Moje gg: 8169289

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
Szykuje się kolejny bestseller

Sawiol

Sawiol

Użytkownicy
posty84
  • Użytkownicy

Sawiol

Gothic 5 Ruler of Dragon
#3 2008-12-09, 19:19(Ostatnia zmiana: 2008-12-09, 20:01)
Tak, to jest właśnie autor tej bestsellerowej(tak to się pisze?) powieści. A co do twojego dzieła Lukas to całkiem fajne, ma klimat podobny do poprzedniego :D

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

Gothic 5 Ruler of Dragon
#4 2008-12-09, 19:25(Ostatnia zmiana: 2008-12-09, 22:19)
Mam pytanko. Czy ty jesteś 'tfurcom' powieści o zuym magu co chciał zniszczyć kolonię i świat? :lol2:
Tak, to On. I zwracaj się z szacunkiem do Mistrza Lukasa, bo inaczej nie ujrzysz kolejnego wieczornego dnia! :D

@Bromor: Zbluźniłem! Przebacz, Mistrzu! :D

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.

bROXmor

Gothic 5 Ruler of Dragon
#5 2008-12-09, 20:29(Ostatnia zmiana: 2008-12-09, 20:29)
Cytat: Pietrek link=topic=4459.msg39765#msg39765 date=Dec 9 2008, 20:25\'
Tak, to on
"On"! "On"!!!  :lol2:  

Co do dzieła - ciut gorsze od "Pewnego Złego Maga...", aczkolwiek styl pozostał ten sam - wciągający i dość oryginalny. Pomieszanie czasów przeszłego i teraźniejszego skutecznie przyciąga coraz to nowe rzesze fanów.

Dlaczego gorsze? Ano, "PZMCCZKIŚ" był debiutem. "G5" w pewnym sensie także, ale tamto było DŁUŻSZE. I nawiązywało do Gothika już istniejącego, a nie tworzyło jakieś sci-fi o Kanoris. Można się było pośmiać z nekromantów i "nieśmiertelności" Beziego  :D  

Tutaj tego nie ma. Ale... i tak dobre :D

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
Są za to nowe wątki. Chociażby Władcy Smoków czy klan niedźwiedzia. Sądzę, że jeśli zostaną odpowiednio rozwinięte, a tak na pewno się stanie, to przebiją one nawet doskonale znane nam motywy z wcześniejszego arcydzieła Autora.

zkajo

zkajo

Użytkownicy
posty102
Propsy28
  • Użytkownicy
Muszę przyznać, że kiedy tylko mam zły dzień, czytam sobie tą piękną sztukę zagłębiając się w jej świat. Za każdym razem na mojej twarzy pojawia się skromny uśmiech wywołany powieścią. Proszę, nie... Błagam o więcej!  :lol2:

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Napisałem  opowiadanie gdyż chciałem w porowacieć coś nowego ale dokończe "powieści o zlym magu co chciał zniszczyć kolonię i świat".
Muszę przyznać, że kiedy tylko mam zły dzień, czytam sobie tą piękną sztukę zagłębiając się w jej świat. Za każdym razem na mojej twarzy pojawia się skromny uśmiech wywołany powieścią. Proszę, nie... Błagam o więcej!

proszę to następna cześć  Gothic 5 Ruler of Dragon nazwa polskiego tytułu Władca Smoków może coś takiego wyjdzie ;]

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
nazwa polskiego tytułu Władca Smoków
Kurczę, a ja myślałem, że tytuł to "Linijka Smoka"   ;<

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Kurczę, a ja myślałem, że tytuł to "Linijka Smoka" ;<

sorry ze cie z myliłem się nie martw ;]

Brotmir

Brotmir

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy

Brotmir

Gothic 5 Ruler of Dragon
#11 2008-12-14, 18:49(Ostatnia zmiana: 2008-12-14, 18:50)
Wow super jest  to co napisałeś , :D  Ty rządzisz Lukas !!!  :D

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Na przeciw wychodzi im strażnik i mówi:Witaj Adriana, jak tam napad na wioskę i port?? i kogo ja tu widzę nieznajomą twarz??Adrian opowiedział :Cała wioska i port zostali wybici co do jednego człowiek i spalona. A ten nieznajomy został wzięty przez Aureliusz przyprowadzony nie przytomny , kazał mi go wziąć nie wiem czemu i nie wiedział po co,ale się do gadaliśmy jak się obudził.Na razie jest w porządku i nic mu nie rób bo nie jest naszym więźniem naszym gościem  , jak ty to robisz z więźniami.Bohater pyta :A co on robi z więźniami?? Adriana opowiedziała:Nie chwiałbyś być więźniem, gdyż oni maj do wybory zostać pokarmem dla smoków lub włączyć na arenie z najlepszymi wojownikami ,a zwycięstw zostajesz wojownikiem areny smoka.Nikt jeszcze nie pokonał Enniusz gdyż on walczy od dawana.Bohater kto wygrał  z nim??Adriana: Był pewien człowiek który był więźniem tu i  pokonał go .Wszyscy chcieli jego śmierci.Odpowiedział tak:Nie zbije tego człowiek gdyż z mojej wioski której podochodziłem która został zniszczona wybijana  i  serce bije mocno i proszę o odzyskania wolności.I mój ojciec go wypuścił ze nam nic nie zaszkodzi.Mylił się gdy tylko go wypościł .Bohater się pyta:Dlaczego się mylił???Adriana :gdy tylko minęło parę lat.Stworzył klan niedźwiedzia szkolił tak ludzi by dorównali naszym. Bohater sie spytał:Jak ma na imię przywódca który był u was więźniem i stworzył klan niedźwiedzia??Adriana:Jak pamiętam miał na imię Morgann.Wchodząc na dziedziniec zamku pozdrawia ich.Witaj moja córeczko droga jak tam długo podróż która przybliżcie!!!Adriana do biegnie do ojca rzuca mu się na szyje:Witaj Tato jak długo cie nie widziałam chyba tydzień.Bohater z dziwieniem w trącając się w rozmowę odpowiada:Jak  to tydzień ??Mówiłaś mówiłaś ze 3 dni jechałem?? Adriana opowiada:Tydzień czekaliśmy na atak wioski i portu bo zbieraliśmy armie gdyż miał przybyć statek jakiś ze złotem i towarami bogatymi ,a to ty byleś na tym statku co przybył??bohater odpowiedział:Tak maiłem tam dużo złota oraz różne towary co się z nimi stało??Adriana:Wszytko co miałes podzielono dla naszych ludzi gdyż od dawna to planowaliśmy i dziwnym trafem trafiwszy na twój statek.Adriana podeszła do nasze go bohatera dała mu pocałunek:Przepraszam ze tak się stało. I poszła do komnaty położyć się.Podszedł do naszego bohatera:Witaj jestem  władcom smoków i przywódcom  tego  zamku.Mam na imię Xaumes i widzę ze spodobałeś mojej córce Adrianie gdyż ona rzadko całuje obcych.Za to ze statek ci obrabowaliśmy. chce ci złożyć propozycje  czy chcesz należeć do moich ludzi??Powiem ci ze rzadko daje propozycje obcym ,tylko tobie takom daje??Bohater odpowiedział: Bardzo się ciesze ,a mogę przemyśleć do wieczora??Xaumes  opowiedział dobrze masz czas dzis do wieczora wiem ze trudna decyzja gdyż przyjaciół straciłeś ,wiem jak to jest. C.D.N

Brotmir

Brotmir

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Ej Lukas to jest jeszcze lepsze niż tanto opowiadanie  ;)   . pisz więcej takich opowiadań Lukas  :lol2:   super

zkajo

zkajo

Użytkownicy
posty102
Propsy28
  • Użytkownicy
Ach ten klimat! Lukasie! Jestem zachwycony, daje opowiadaniu: 1000000/10, czemu ja tak nie umiem? Nauczysz mnie?  ;(  Błagam podaj gg w prywantej wiadomości!

Piękne, naprawdę piękne :D

What a loser... :D

Cien

Cien

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy

Cien

Gothic 5 Ruler of Dragon
#15 2008-12-16, 12:37(Ostatnia zmiana: 2008-12-16, 12:38)
Mistrzu Lukasie toż to arcydzieło! Wybitne zwroty akcji, wciągająca fabuła nic tylko czytać całymi dniami.
Wiem że nie jestem godny ale proszę pozwól mi zostać twoim nowym uczniem :D

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

XLukasGX

Gothic 5 Ruler of Dragon
#16 2008-12-16, 16:04(Ostatnia zmiana: 2008-12-16, 16:13)
Mistrzu Lukasie toż to arcydzieło! Wybitne zwroty akcji, wciągająca fabuła nic tylko czytać całymi dniami.
Wiem że nie jestem godny ale proszę pozwól mi zostać twoim nowym uczniem

Jak masz doi mnie pytanie cien z opowiadaniem to pisz na moje gg 12239163

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

XLukasGX

Gothic 5 Ruler of Dragon
#17 2008-12-16, 17:16(Ostatnia zmiana: 2009-07-25, 20:05)
Gdy wszyscy sie bawili i  byli radośni.Nasz bohater nie cieszył się gdyż stracił przyjaciół .Tego dnia Klan Niedźwiedzia dowiedział się tym czynie w zamku zwany Ostatni Bastion niedźwiedzia.List do tarł samego przywódcy Morganna  klanu niedźwiedzia i pisło tak:

"Drogi panie gdy przybyłem do Kanoris zobaczyłem strach rozpacz gdyż tylu ludzi nie widziałem tylu  zabijanych.Pani proszę o pomoc pomszczeni i wydać wyrok śmierci tym barbarzyńcom. Czcigodny sługa Innosa Artemon"

Gdy tylko Morgann przeczytał  już się domyślił  kto to był.Kazał zwołać  rada 5 klanów z całe go kontynentu zwany go  Andrioll .I wysłał do każdego list i pisało tak: "Drodzy  bracia Inossa i Adanosa chce waz zwołać na naradę 5 kalanów.Gdyż nasz wróg zwany Władcy Smoków za szedł już za daleko. Wiem ze to zwołanie narady 5 klanów tylko w ostateczności podjecie działań. I porsze o przybycie Ostatni Wojownik Inossa  i  Przywódca Klanu niedźwiedzia pozdrawia Morgann."Lisy Dotarły do każdego  klanu 5 klanów .Pierwszy klan miał nazwe: Pogromcy Smoków był nim przywódca Feliks wyznawca Adanossa i godny mag , drugi klan był Wojownicy Węża ich przywódca był Honrat był to wojownik Adanosa
trzeci klan był to Ostatni Łowcy Orków ich przywódca był Fabian byli to wyznawcy Innosa  i dzielny odział Łuczników .czwarty klan był ostatni Ostatni ognisty miecz  ich przywódca Merul był to ostatni klan magów .C.D.N

Cien

Cien

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Ach, pewnie musiałeś się bardzo zastanowić zanim udostępniłeś mi numer swojego gg w publicznym miejscu. Wiec że teraz rzesze fanów będą zalewały wiadomościami twój komputer... ;) :D:D:D:D:D

Brotmir

Brotmir

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy

Brotmir

Gothic 5 Ruler of Dragon
#19 2008-12-21, 20:52(Ostatnia zmiana: 2008-12-21, 20:58)
CIEN Ma racje, teraz dużo fanów będzie ci pisało na GG.... a to jest denerwujące, wierz mi... a i zaglądajcie do tego linka ... http://themodders.org/index.php?showtopic=4673 Jeśli chcecie dołączyć do teamu XlukasaGX

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry