To były piękne czasy, zaczynałem jakoś na koniec 2007, był to Grudzień.
Robienie czegoś wielkiego mnie nie interesowało, najczęściej poprawiałem bugi, dodawałem małe nowości, coś przerzucałem z G1 > G2 G2 > G1 itd.
Potem zarejestrowałem się na murdersach

(pamiętam, że chyba miałem konto na modders.dmkhosting.net jako muttley albo muttleyxd [jak ktoś ma dostęp to sprawdzi], ale siedziałem cicho w kącie) (nie mogę przestać tak mówić

), trafiłem do Was przez to, że szukałem spolszczenia do jakiegoś moda (już nie pamiętam co to za ustrojstwo było).
Potem na początek II semestru roku szkolnego 2007/08 wpadłem na pomysł zrobienia dużego moda pod tytułem "Tajemnice Jarkendaru" - miał on opowiadać historię Ralixa, biednego żeglarza, który miał zapobiec katastrofie w Jarkendarze (1000 lat przed Bezim

), miałem już ponad połowę i co!?
Kolega powiedział, że chce robić ze mną jakiegoś moda.
Poszedłem do niego, zainstalowałem mu niezbędne rzeczy, 3ds maxa, gothica II, noc kruka itd.
Pozbyłem się "Tajemnic Jarkendaru", równo kilka minut po tym kumpel mi dzwoni i mówi, że jednak nie chce.
Przeszły mi przez myśl tylko te słowa "Ja Cię zapierdole kurwa" (no dobra, to nie były one, ale były podobne).
Tylko to, że akurat wyjechałem na wakacje w góry pozwoliło mi ochłonąć i nie spełnić tych słów.
Dąsałem się na kumpla przez dobry miesiąc, pół roku pracy, a ten mi z czymś takim wyjechał.
Odpuściłem sobie modding na dobry rok.
Teraz pracuję nad 2 produkcjami
Pierwsza to "lol mod" (ta nazwa z braku pomysłu) do Gothic I, Orkowie zajęli SO, lecz ten projekt raczej upada - nie potrafię zrobić aby Orkowie z gildią strażnika padali zamiast zastygać w miejscu (gdyby byli ludźmi to by można ich dobić było)
Drugi projekt - to mini dodatek wprowadzający kilka rzeczy z Gothic I (dodaje postaciom z G1 ich rzeczy - np. Diego ma Łuk Diego), jest ogromna zagadka Chromanina - mamy okazję spotkać ów potężną istotę, przeżyli Magnaci (Gomez, Arto, Blizna, Bartholo).
Więcej nie ujawniam - będzie to taki dodatek Gothic II NK: Urywanie Kruka Krukowi
Przyznam się, że jest to drugie forum, na którym tak dobrze się "czuję", pierwszym było blackdproxy.pl (totalnie inna tematyka).
Staram się uczestniczyć w życiu forum, przy okazji moduję te 2 projekty w mojej zakurzonej komnacie napełniając buteleczki (tekst Bospera z Khorinis

)