Osobiste pytanie do modderów Gothica 46295 126

O temacie

Autor

Zaczęty 14.09.2008 roku

Wyświetleń 46295

Odpowiedzi 126

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Osobiste pytanie do modderów Gothica
#60 2008-09-14, 18:46(Ostatnia zmiana: 2008-09-14, 18:47)
Poza tym nie wiem czy przez texturowanie całkiem nowych modeli można mnie nazwać modderem.

Mówię o tym samym, że to co robię to za dużo ma wspólnego z moddowaniem.
Miałem kiedyś chęć uczenia się skryptów itp. ale zrozumiałem, że to jednak nie ma sensu. Bo jakbym w Gothicu był największym majstersztykiem, w innych grach nie umiałbym zrobic praktycznie nic.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
tu się nie zgodzę (wybaczysz thoro za odbieganie od tematu?), jestem skrypterem gothica sądzę, że pośrednio dał mi dużo by zrozumieć modding i programowanie. Jego składnia jest podobno do C++ więc by lepiej modować warto było się nauczyć tego języka choćby w stopniu podstawowym. Dzięki temu widzę jak cześciowo działa PHP, a także niektóre skrypty innych gier.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ciekawa sprawa z tym kłuceniem. Jeszcze rok temu można by powiedzieć że forum uległo zglobalizowaniu, pojawili się nowi ludzie i znikła ta kameralna atmosfera. Teraz nie można tak powiedzieć bo theModders znowu jest internetową niszą, miejscem gdzie głównie siedzą te same osoby. Wszyscy się jako tako znamy, choćby po nickach.

Kłócenie się, wyzywanie, wyżywanie i co tam można wymyśleć to większości wina poglądów/chęci zemsty na słabszych, tylko dlatego, że jak ty byłeś słabszy to inni się na tobie wyżywali itd. Ten przykład chęci zemsty dotyczy się mnie i kilku innych osób. Do niedawna kłóciłem się z Darkiem o gównanie hitleryzmy,komunizmy, zdarzenia na morzu itd. Sam nie wiem po co ja to robię, ale obecnie uważam to za idiotyzm. To się tyczy Sentariona, te ironie w jego strone, kierowane przeze mnie, to tylko chęć zemsty, za słowa, które mi powiedział, za co również przepraszam.

Gdyby można tutaj było się jakoś normalnie tolerować, może z siedliska spamu było by jakieś dobre forum.

Комиссар RBT

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jedynie dwa słowa do Znaga:
Cytat: Znag link=topic=3745.msg31861#msg31861 date=Sep 14 2008, 15:00\'
Napisałeś takie coś:
"Mało to razy było kiedy na forum pojawiał się modder gry X a zidiociali modderzy gothica mówili że to właśnie forum o moddingu gothica i ma wypierdalać?  "
Ja się z taką sytułacją nie spotkałem , jest przecież m&b i oblivion np.
Próbowałem ściągnąć tutaj modderów M&B, tłumaczyłem tutki (co jak co, ale przetłumaczenie dziesięciu stron tekstu to nie jest kilka minut roboty). Z czym się spotkałem? Z tekstami, że to forum o Gothicu i nie ma tu miejsca na M&B, że nikt tutaj M&B nie zna itp. Nie zna, to w jaki sposób ma poznać? Czemu nie ma go poznać akurat tutaj? Czemu nie mamy zrobić forum o jednej z niewielu bardzo modyfikowalnych gier, która akurat nie ma swojego forum? Podajcie mi przykład drugiej takiej gry, która ma jednocześnie i duże możliwości modderskie, i nie ma swojego forum. Nie byłoby sensu ściągania tu modderów Wiedźmina, bo mają swoje forum. Nie byłoby sensu ściągania modderów GTA, bo również mają swoje forum. Ale M&B nie ma!
No, ale cóż - nie wypaliło, głównie ze względu na mentalność modderów Gothica i brak optymizmu, że jednak coś może się udać. Kontynuować tego nie zamierzam, dział można nawet usunąć. Sam temat miał być właśnie chyba o tym nastawieniu do rozwoju, nie o niczym innym.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Sam temat miał być właśnie chyba o tym nastawieniu do rozwoju, nie o niczym innym.

Tak.
Już nawet szkoda mi czasu na wszystkich myślących inaczej aby to łaptologicznie tłumaczyć po raz kolejny. Każda inicjatywa dla tego forum to stracony czas.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=3745.msg31956#msg31956 date=Sep 14 2008, 19:23\'
Tak.
Już nawet szkoda mi czasu na wszystkich myślących inaczej aby to łaptologicznie tłumaczyć po raz kolejny. Każda inicjatywa dla tego forum to stracony czas.

no widzisz, a do nas nikt nie przyjdzie. A jak przyjdzie to nie na długo.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Cytat: Dark link=topic=3745.msg31958#msg31958 date=Sep 14 2008, 21:59\'
no widzisz, a do nas nikt nie przyjdzie. A jak przyjdzie to nie na długo.

A jeśli nawet przyjdzie to go odepchną te dyskusje takie jak ta i mamy łańcuch pokarmowy

Комиссар RBT

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
i nikt nie będzie oczekiwał na ich mody, bo 99% gra i czeka tylko na te do gothica

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
I tym sposobem przypieczętowaliście, to, że TM umrze.

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Kyro - bo trzeba ściągnąć tutaj modderów m&b. Nikt przecież nie rzuci od razu gothica i wsiądzie na m&b. Ja próbowałem - po 2-3 dniach zabawy z tymi toolami zniechęciłem się - ciągle się zawiesza, muli itp.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
A kyro przypomniało mi się. Mówisz że m&b nie mają forum. A ci co robią ogniem i mieczem?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Fenix link=topic=3745.msg31961#msg31961 date=Sep 14 2008, 20:10\'
I tym sposobem przypieczętowaliście, to, że TM umrze.

Na pewno nie prędko.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
ale jeśli te słowa nie znikną z waszych przekonań to stanie się to na pewno.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cóż Fenix, to twoje stwierdzenie jest równie niezaprzeczalne, a także równie bezużyteczne, jak to, że zginiemy.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Fenix link=topic=3745.msg31963#msg31963 date=Sep 14 2008, 22:14\'
A kyro przypomniało mi się. Mówisz że m&b nie mają forum. A ci co robią ogniem i mieczem?
Mają, ale jest tam tak ciemno i duszno, że ledwo się poruszać można :P  To znaczy, mało kto się tam odzywa. Dwa tematy na miesiąc. A pewnie jak ludzie z Paradoxu zrobią forum oficjalne, to moderów z miejsca wyrośnie setki.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Faktycznie istotnym problemem jest to że wzajemnie nie umiemy szanować swojego zdania. Różnice w poglądach będą zawsze jednak faktem jest że zazwyczaj dyskusja na forum sprowadza się do tego to komu mocniej dojebie
Nacjonalizacja. Trzeba sobie znaleźć jakiegoś wroga (jak GS) no i przydałby się silny i charyzmatyczny wódz, który pogoniłby modderów do pracy pod jedną banderą. Jest ktoś taki?
Próbowałem ściągnąć tutaj modderów M&B, tłumaczyłem tutki (co jak co, ale przetłumaczenie dziesięciu stron tekstu to nie jest kilka minut roboty). Z czym się spotkałem? Z tekstami, że to forum o Gothicu i nie ma tu miejsca na M&B, że nikt tutaj M&B nie zna itp.
Kto tak powiedział? No kto? Zapomniałem o MB, a przecież to jedna z gier równie dostępnych i fajnych jak Gothic (no prawie). Wiedz, że gorąco popieram cię w twojej krucjacie Iskra. Pomóc nie mogę. Mam na głowie te parę modów do Gothica.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Gother link=topic=3745.msg31980#msg31980 date=Sep 14 2008, 21:54\'
Nacjonalizacja. Trzeba sobie znaleźć jakiegoś wroga (jak GS) no i przydałby się silny i charyzmatyczny wódz, który pogoniłby modderów do pracy pod jedną banderą. Jest ktoś taki?

Coś w tym jest. Święta wojna, która jednoczy wszystkich :lol2:  Może bardziej ambitny wróg ?

A co do mb - gierką zaraził mnie gother 2 lata temu, reklamując ją tudzież i ówdzie. Gra się fajnie, ale modować nie mam ochoty.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
To jest tak ... że nawzajem siebie nie akceptujecie ( ja się nie angażuje w życie forum ) a bez wzajemnej akceptacji rodzi się agresja... i temu nikt nie zaprzeczy :lol2:

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jeszcze co do tego wielkiego projektu moda - nie wiem czy zebrała by się odpowiednia ilość osób Gother :lol2:

IncLorek

IncLorek

Użytkownicy
posty2
Propsy1
  • Użytkownicy
Wiecie co? Mam już dość ciągłego sprzeczania się, kłócenia czy innych zachowań rodem z Fight Clubu... Tym tematem nie tylko udowodniliście że społeczność forum jak i inne ludziki są po prostu bandą zwykłych dzieciaków, którym ktoś zabrał czekoladę(oczywiście nie mam tutaj na myśli wszystkich). "To nasza gra! Nasze mody! Oddajcie je!". Czy to nie jest po prostu nudne? Uznajcie mnie za jebanego hipokrytę - Wali mnie to. Z całkowitą szczerością mogę stwierdzić że Gothic w dalszym ciągu nie daje nam nowych możliwości i poglądów... Zamiast się rozwijać robicie te cholerne tekstury, modelujecie w Spacerze czy wymyślacie scenariusze i już nie wnoszące nic do kanonu, "starodawnychczasów", zadania... Kompletnie zgadzam się z Thorem. Ale dla niego też mam pewną radę - Trochę pokory, człowieku! Fakt - Gothic nie jest grą next-genową i już zapewne nigdy nie będzie... Ale to tak samo jak z perspektywą patrzenia na świat - Co starsze - Tym gorsze. Co nowsze - Tym lepsze. To są włąśnie je**** stereotypy... I tak naprawdę... Co temat dał? Możliwość wyrażenia poglądów jakie to inne gry są boskie, a Gothic zostaje w rozruchu roku 2001? Fakt! Po raz kolejny nasz piękny i super mądry naród udowodnił jacy my to potrafimy być miłosierni...  :lol2:  To tak samo jak z nami w branży politycznej i ekonomicznej. Stoimy w miejscu, lecz staramy się rozwijać. Wiemy że tak trzeba, ale tak naprawdę nikomu nie chce się ruszyć dupy i wprowadzić jakąś innowację... Podziwiam ludzi takich jak Shergar czy Kazz... Odnieśli sukces z niczego. Na początku był tylko biedny Gothic, a teraz ostał się bogaty BIT... I wiecie co? Dlatego nigdy nie chciałem być Polakiem. Za brok tolerancji i zrozumiena w stosunku do innych. Za niemożność wprowadzenia tutaj, chociażby "M&G"... Kochamy swój naród lecz z drugiej strony go nienawidzimy... Uznajcie me poglądy za liberalskie. Ale taka jest pieprzona prawda... Za swoje zdanie nie odpowiadam... W końcu ten temat został stworzony po to żeby mieć swoje zdanie... :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry