znalazłem na WoG'u Tutek i przetłumaczyłem ale nadal nie rozumiem....(BELKA-NOWE PASKI PŻ)
Tutorial dla tego wytwarzają / zmodyfikują z belki (HP / MP / EXP) pod G2
( powinien funkcjonować pod G1 podobnie)
Potrzebny jest:
Edytor do skrpytów ( Notepad ++, UltraEdit, ...)
Spacer2 do mapy <ZEN>
Coś do 2D ( Paint Shop Pro, Photoshop, ...)
Założą umiejętności zostaną w potrzebowanych programach. Man powinien wiedzieć jak VOB włączany jest w Spacer2 i jak tekstura alfy w 2D-program razu wytwarzany jest.
Pokażę teraz, jak "stare" belki (HP / MP) w którym zostaną pewnemu sensowi odlegle i potem "nowe" belki nad Skript włączani są.
Belki ona miarkuj przed Stan zawiadamiani są tekstury są, "drukowane" są ją nad Engine na monitor. Mamy razowi pani pierwszemu tu plik "..\ G2 \_ work \ data \ tura tekstu \ Desktop \ nomip \ Bar_Back.tga", to jest rama on zawsze zawiadomić stanie się obojętny, czy HP, MP lub przy nurkowaniu. Raz pani pierwszy zostanie tym plikiem nazwie wokół w "Bar_Back.tga.oryginalnie". Kopia tego pliku jest wytwarzana potem i kopia potem w "Bar_Back.tga" nazwać wokół. Ten plik jest farbowany teraz kompletnie czarno i jako kmpl. Zachować teksturę alfy. Nie mamy teraz wprawdzie ramy już stare belki są ciągle jeszcze, powtarzamy dlatego Całe jeszcze raz z plikami "Bar_Health.tga"(HP), "Bar_Mana.tga"(MP), "Bar_Misc.tga"(nurkowanie) i "Bar_TempMax.tga" (rest tego nie jest pusty belka całkiem czarny). Pliki znajdują się wszystko w selben porządkującemu.
, Co raz chronić einieges jest wart :( potrzebujemy Teraz jeszcze nowego rodzaju pisma (Font) wokół nie jest zawiadamiany teraz chronić starych belek więcej nowe belki zjawiają się zostawić. Znajdujecie pod Fonts wszystko "..\ G2 \_ work \ data \ tura tekstu \ Fonts \ nomip", tam wytworzy państwa teraz także wasz plik lub skopiuje to prosto czysto.
http://www.godfather75.de/Bilder/FONT_G2.tgaRobot przygotowawczy dokonał Sumpfkrautjunkie, rozszerzyłem jedynie plik nieznacznie. Kiedy my przy Print rozkazach teraz to nowe pismo użyją zostaną przystawi halt Farbbalken drukować z określonej litery.
Jak potrzebujemy teraz jeszcze nowego Skript- pliku, który mógłby następować wyglądają:
http://www.godfather75.de/Bilder/Skript.txtMam pod plik "..\ G2 \_ work \ data \ Scripts \ Content \ Story \ B_Story \ B_PrintBars.d" zapisać. To "Gothic.src" zmieniłem także jeszcze i powinniście zrobić jej to także

pułapka widzi w tym w około tak:
_INTERN \ CONSTANTS.D
_INTERN \ CLASSES.D
STORY \ B_Story \ B_PrintBars.d
Więc nowy plik zostanie słusznie wczesnym geparsed.
Musimy teraz jeszcze to "..\ G2 \_ work \ data \ Scripts \ Content \ Story \ Startup.d" zmodyfikują. Musicie dopasować zależny od świata gry ją to potem indywidualnie. Tu tylko Beispielskript:
----------------
func void STARTUP_NeueWelt ()
{
};
func void INIT_SUB_NeueWelt ()
{
};
func void INIT_NeueWelt ()
{
B_InitMonsterAttitudes ();
B_InitGuildAttitudes();
B_InitNpcGlobals ();
Wld_SendTrigger ("PRINTBARS01");
INIT_SUB_NeueWelt();
};
-------------------------
Potrzebujemy teraz tylko jeszcze jednym układów spustowych w "nowej świata" ( wezmą pod uwagę pisania wielką literą przy komunikacji między Zen i Skripte.) Jak wytworzy się jeden układów spustowych został opisany tu już, oszczędź mnie dlatego mi to teraz raz. Uważa na tym, że nazywa się układy spustowe "PRINTBARS01" i Skript PRINTBARS startuje, które staje się Skript wystartować raz potem na sekundę i te belki więc zaktualizuje. Kiedy wasz świat gry z wielu światów wytrzymuje musi zdobyć miejsce punktowane zostać potem naturalnie w każdym Zen tak układ spustowy. Więc kiedy majsterkujecie rzecz w Khorinis i potem do doliny miny pójdzie belki nie są automatycznie także, lecz dopiero kiedy układ spustowy jest istniejący
Powinni być teraz na lewo na dole na monitorze 3 nowych belek(HP / MP / EXP).
Link
Przedstawienie jest niestety zależne od rozwiązania ekranu. Eksperymentujcie prosto rum i sprawdźcie także między innymi Całe rozwiązania.
Wars potem także już, przy pytaniach lub wnioskach racjonalizatorskich jedni możecie jej szykowny mi chętnie mail lub PN.
mfg Godfather75
U góry podane Script funkcjonuje tak (przynajmniej u mnie) nie całkiem.
Wznowione Wld_SendTrigger brakuje("PRINTBARS01"), tu ogłoszenie nie aktualizowane jest w przeciwnym razie. Poza tym przyjdzie zawsze Access Violation, ponieważ ma się i więc dzieli się zostanie przez 0 do początku gry (miarkuj standard) 0 EXP.
Wersji jest tu, w której ja u góry zwane rzeczy naprawia zafunkcjonowałby przy sobie teraz bez zarzutu:
http://upload.worldofplayers.de/files/B_PrintBars.txt Jak ktos to rozpracuje nich mi prześle pliki wszysktie żeby to działało xD