[G1/G2] Minimalizowanie uruchomionej gry 3330 5

O temacie

Autor MajkeI

Zaczęty 1.10.2020 roku

Wyświetleń 3330

Odpowiedzi 5

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Nietypowe pytanie z mojej strony.

Jedną z zalet gier z np. Microsoft Store (Gears, Forza - tak, miałem kiedyś Xboxa) jest to, że można je w każdym momencie zminimalizować, zmniejszyć do okna, robić coś innego i potem wrócić do aplikacji bez strachu przed tym, że wyrzuci błąd lub przywita czarnym ekranem.

Czy słyszeliście o istnieniu lub znacie jakąś łatkę / moda, który by pozwalał w Gothicu na właśnie taką minimalizację uruchomionej aplikacji? Może coś w stylu 4gb patch, który dorzuca się do plików .exe?

outlander

outlander

Użytkownicy
posty461
Propsy231
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Nie ma takiej łatki. Na systempacku można przełączać alt+tab i nigdy mi się nie wyjebało więc to jedyna metoda.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, to Union to naprawiał.
A z samym systempackiem można odpalić grę w oknie (gothic.ini -> zstartupwindowed na 1)
i w systempack.ini borderlesswindow dać na 1, by mieć okno bez ramki, które bez problemu się minimalizuje.

while(false) Do();

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Nie ma takiej łatki. Na systempacku można przełączać alt+tab i nigdy mi się nie wyjebało więc to jedyna metoda.
Rozwiązanie najprostsze, a na niego nie wpadłem - dzięki, działa super :ok:

Post połączony: 2020-10-01, 14:54
Z tego co wiem, to Union to naprawiał.
A z samym systempackiem można odpalić grę w oknie (gothic.ini -> zstartupwindowed na 1)
i w systempack.ini borderlesswindow dać na 1, by mieć okno bez ramki, które bez problemu się minimalizuje.
Pytanie czy mając grę w oknie nie wpłynie to na FPSy w takim Returningu przykładowo. Ale sprawdzę, może da radę

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie wpłynie, a jak już to pozytywnie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@outlander ja powiem szczerze, że akurat na alt+tab miałem często problemy z crashami ew. brakiem działania myszki. U mnie ten problem całkowicie rozwiązuje DX-11.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry