Prace 3D 1202084 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1202084

Odpowiedzi 3194

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Kolejny który nakłada tekstury ze zdjęć...
Ale czołg fajny.

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy

Prosty drewniany toporek. Skorzystałem z tego co mi doradzaliście i zrobiłem teksture w rozmiarze 1024x1024.

YARRrrr...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1142 2010-08-29, 20:26(Ostatnia zmiana: 2010-08-29, 20:27)
Zrób komplet tekstur (wydaje mi się, że jest tylko diffuse) i troche przyciemnij rękojeść, rysy i to wypolerowanie na ostrzu. :wink:

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy
Cytat: Dracon link=topic=31.msg109734#msg109734#msg109734#msg109734 date=1283106387
Zrób komplet tekstur (wydaje mi się, że jest tylko diffuse):wink:

Jest nie tylko diffuse ale też normal mapa.

YARRrrr...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1144 2010-08-29, 21:20(Ostatnia zmiana: 2010-08-29, 21:22)
Dorób speculara. Naprawdę dużo daje :) .

//edit: Jeszcze mógłbym się doczepić, że 1024^2 to za dużo, ale już mniejsza o to :wink:

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy

Topór druidzki, który jak na razie jest chyba moja najlepszą pracą. Trochę posiedziałem, przyłożyłem się i jest. Tekstury jak poprzednio 1024x1024.

YARRrrr...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Prace 3D
#1146 2010-08-30, 14:05(Ostatnia zmiana: 2010-08-30, 14:07)
Za dużo jak na taki topór. Takie duperela robi się 512x256 albo kilka takich toporkow na mapie 1024x1024. Do żadnej gry nie wrzucisz tekstur w takich rozmiarach :P szczegolnie tak malego przedmiotu jakim jest topór.

Zmienił bym metal na bardziej wypolerowany, nie ma szans żeby siekiera tak się porysowała (no chyba, że nudziłoby ci się i bawił byś się gwoździem)
Drewno też mi się jakoś średnio podoba. Napewno nie powinno być takich dużych szczelin

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Napewno nie powinno być takich dużych szczelin
Gdy drewno wyschnie, to się różne cuda z trzonkami dzieją :wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
No ale zazwyczaj pokrywa się je specjalnymi emaliami, żeby tak się nie działo :P
Napewno w taktych czasach były jakieś odpowiedniki jakiegoś smarowidła konserwujacego lub coś podobnego

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Emalia sralia. Zostaw to samemu sobie na kilka miesięcy narażając na różną pogodę, zmienne temperatury to choćbyś pokrył polskim gównem i tak popęka. Może być i tak, to naprawdę jest bez znaczenia byle to by było wykonane ładnie i przekonywująco. To nie jest.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ale zazwyczaj pokrywa się je specjalnymi emaliami, żeby tak się nie działo :P
Napewno w taktych czasach były jakieś odpowiedniki jakiegoś smarowidła konserwujacego lub coś podobnego
:lol2:
Takie pokryte emaliami to chyba tylko w castoramie są. W życiu nie widziałem, żeby ktoś marnował czas na malowanie samoróbki. Po prostu wkłada się narzędzie do wody i się pęknięcia zmniejszają, a ostrze lepiej się trzyma na trzonku. :wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
To, że nie widziałeś nie znaczy że takich nie ma. Pokryć olejem, czy w nim ugotować można nawet w warunkach absolutnie "dzikich".

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://ifotos.pl/img/rend_wapesp.jpg
http://ifotos.pl/img/scr_wapesh.jpg
2776 trisów. Gdy skończyłem robić UV "z radością" odkryłem, że całkiem go spierdoliłem. Nie chce mi się już tego poprawiać, może kiedyś...
Tekstury słabe, bo Esenthel nie ma specular map, więc na liściach zastąpiłem je lightmapą, a na korze drzewa zrobiłem tylko diffuse.

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Prace 3D
#1153 2010-09-01, 11:47(Ostatnia zmiana: 2010-09-01, 11:48)
Brzydki kolor lisci i zjebana alpha :P

Sory, ze to stwierdze ale wyglada to jak Wielka Wojna :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Popracuj nad tekstura. Albo moze wez jakas z Wiedzmina i zobacz efekt.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1155 2010-09-01, 17:20(Ostatnia zmiana: 2010-09-01, 17:24)
Porządną teksturę nałożę, gdy kiedyś zrobię od nowa UV. Popełniłem duży błąd na pniu, otóż "złożyłem" go na pół. Efekt wprost "cudowny": http://ifotos.pl/img/scrblad_wahwxn.jpg. Najlepsze jest to, że nie przewidziałem tego w trakcie pracy, tylko zauważyłem po jej ukończeniu... :facepalm:

Wiktor Suworow, Akwarium

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jak zaschnieta lechtaczka.

Co ma robienie nowej mapy pnia do podstawienia innej tekstury lisci?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co ma robienie nowej mapy pnia do podstawienia innej tekstury lisci?
To, że porządne liście drzewa nie czynią :D

Wiktor Suworow, Akwarium

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1158 2010-09-04, 02:34(Ostatnia zmiana: 2010-09-09, 12:27)
Render, screen, siatka, refka, tekstury (diffuse, specular, normal, 512^2)
598 trisów. Miecz robiony dla treningu, a tekstura jest efektem braku zajęcia. :wink:

Wiktor Suworow, Akwarium

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
No wkoncu jakis progress :P coraz lepiej wychodzi ci ten metal. Brak jeszcze dobrych rys na ostrzu ale to nie problem. Kompletnie nie wyszla ci rekojesc :P no i normal mapa do wyrzucenia :P

0 użytkowników
Do góry